PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. december 17., szombat

©A steak sütés titkai

©Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *


Barna Inci Ilona 
BIPHOTONEWS


 Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *

p.s... gondoltam egyik nap veszek tüzifát a kandallóba... megnéztem a neten, hol lehet kapni, na nem több tonnányit, néhány kilót, hogy Karácsonykor a kandallóban ropogjon a tűz... OBI..., ami nincs messze tőlünk és kapható... máshol nem is láttam kis mennyiségben... irány a szentendrei út felé... már esteledett, kigyulladtak a fények és a parkolóban volt bőven hely... kerestem egy kocsit gondoltam nem cipekedek három kicsi zsák így is volt annyi kiló éppen, hogy alig bírtam... nézegettem a fenyőfákat, mert ott mentem el mellettük... néhány éve ez kimaradt, nem igazán voltam itthon ebben az időben együtt a családommal... gondolatban már majdnem elhessegettem a vételt, mikor egy cuki, formás cserépbe ültetett fenyőfácska odasúgta halkan: - Lécci, lécci vigyél haza, majd meglátod nem fogod megbánni... - na, jó nem bánom és máris a kocsira emeltem...a kasszánál meglepetés volt az ára 1800 HUF 8990 HUF helyett akciós áron... már itt elkezdődött az örömöm, gondolhatod... most lent akklimatizálódik a garázsban, majd néhány nappal Karácsony előtt felhozom a nappaliba... a helyét már kiválasztottam, arra gondoltam, ha megérkeznek a "gyermekeim" Thaiföldről épp az utólsó pillanatban a szeretet ünnepe előtt, örülni fognak az "új jövevénynek" ... majd közösen feldíszítjük... - ma, ahogy elmentem mellette, megsímogattam az ágait és adtam neki egy kevés vizet... olyan cuki, formás minden oldalról ... a látványától hatalmas mosoly terült szét az arcomon... tényleg nem bántam meg... tavasszal, ha kiültetjük a kertünkbe, remélem erőre kap és hatalmasra nő majd... Jászfényszarun is, ahol születtem volt egy ilyen fenyőfánk a ház előtt, még Nagyapa ültette, de ez egy másik történet... Legyen Neked Áldott Karácsonyod! @ilonabarnabiphotonews
#xmas #noel #karacsony #ünnep #fete#OBIkaracsonyfaakció #Budapest #SaintTropez

©Gâteau au chocolat et crème de marrons


100 g vaj
100 g csokoládé
500 g gesztenye krém
3 db egész tojás
A vajat  gőzölő víz fölött egy tálban a csokoládéval megolvasztjuk, levesszük hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a gesztenye krémet, három felvert tojást és jól összekeverjük.
Beleöntjük egy kivajazott, lisztezet formába és kisütjük.
A sütőt 200 fokon előmelegítjük és behelyezzük, majd visszavesszük a hőt 180 fokra és 25 percig sütjük körülbelül... (lehet tűvel megnézni, hogy tapad-e rá valami, ha nem akkor KÉSZ!) Bon.ap.!

🍰Une recette de gâteau au chocolat hypeeeer fondant avec seulement 4 ingrédients. Merci Carinne Teyssandier, on va se régaler. 🍫🌰 Retrouvez chaque matin à 10.10 une nouvelle recette facile et simple dans "Ensemble c’est Mieux - Formule confinée", à voir sur France 3 😉

2022. december 16., péntek

©Húzós podcast / Náray Tamás - Végig szorongtam az életemet


Az első festménye sok évtizeddel ezelőtti. Az első könyve terápia volt, annyian segítettek, hogy szinte csapatmunkában készült. Az egykori zajos sikerű divattervező, mára népszerű író és felkapott festő lett. Spanyolországban él, és csak 2-3 napra jön haza. Ahogy mondja, örökké magyar lesz, de az olvasóin kívül már semmi nem köti ide. De hogy mit keresett máshol, kivel költözött el és kivel él egy fedél alatt, ki hozta meg a döntést arról, hogy menni kell és mi váltotta ezt ki, lesz-e spanyol állampolgár, hogy viselte, hogy az itthoni sztár ott kint "senki", és boldogabb-e így – ezekre Rónai Egon portrébeszélgetésében kaphatnak választ!

©Szívek párbaja (1992) - teljes film magyarul


Barbara Cartland regényéből készült angol romantikus film Főszereplők: Alison Doody, Michael York, Geraldine Chaplin, Benedict Taylor, Billie Whitelaw Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough Az előkelő társaság legszebbikét, Lady Caroline Faye-t az egyik udvarlója kelepcébe csalja, s előle menekülve egy erdei romnál találja magát, benne egy holttesttel. Itt találkozik Lord Breconnel, akit egy levéllel csaltak a helyszínre. Caroline nem árulja el a férfinak, ki is ő valójában, és társalkodónőnek vallja magát. A lány újra találkozni akar a lorddal, és nem sokkal később eléri, hogy Lord Brecon anyjának lesz a társalkodónője. A komor Breacon-kastélyban megtudja, hogy a férfinak - akibe egyre jobban beleszeret – szomorú titka van, amelyet nem akar neki elmondani. Megkezdődik a szívek párbaja, melyben Vane megpróbálja megmenteni Caroline-t saját meggondolatlan lépésétől, attól, hogy elkötelezze magát mellette. A lány viszont eldönti: megmenti a férfit és a szerelmüket.

©PANETTON BRIOSS EDÉPBEN FORGATVA LEKvárral és DIÓVAL


A Panettone otthoni elkészítése meglehetősen bonyolult, vagy inkább sok napos előkészületet igényel! A magam apró módján szeretném megmutatni, hogy bár "rövid időn belül" hogyan juthatunk hozzá egy nagyon hasonló, több napig tartó, családi fogyasztásra vagy ajándékba való termékhez! Eredeti és ízletes, feldobja reggelijét és a pihenés pillanatait! Sütőbe is mehet 20-22 cm-es PENTOLA formát használtam, természetesen műanyag fogantyú nélkül vagy kivehető fogantyúval, jó öntöttvas, acél, alumínium, kő vagy üveg vagy ha jobban szereti a klasszikus kartont. penészgomba panettonehoz az a fontos, hogy MAGAS legyen, az én edényem 12 cm magas de 10 cm is jó. Én lekvárt, diót és szárított áfonyát tettem bele, de erre az alapra bármit rakhatsz, ami a legjobban tetszik, mazsolát és kandírozott gyümölcsöt, csokireszeléket és mandulát stb. Csináld újra és mondd el, hogy tetszett-e! Mint mindig, most is kommentben várom véleményét, és előre is köszönöm! 🌡 SÜTŐ SÜTÉS MÁR 170° HŐMÉRSÉKLETEN Statikus 165° Szellőztetett legalább 40-45 percig Azt tanácsolom, ha túlságosan színeződik, fedje le az utolsó percekben! Vágás előtt hagyd alaposan kihűlni! 📝 Hozzávalók: 500 g liszt 0 125 g narancslé (kb. 1 narancs és 1/2) 125 g víz 1 tojás 90 g cukor 80 g magolaj 8/10 g Sörélesztő 1 narancs héja 30 g szárított áfonya 50 g dió A mázhoz: (opcionális) 60 g (kb. 3 evőkanál) porcukor narancslé Tetszés szerint díszítjük

2022. december 15., csütörtök

©Titok Monte Carlóban (1990) - teljes film magyarul

Barbar Cartland regényéből készült angol-olasz-német romantikus film Szereplők: Sarah Miles, Lysette Anthony, Marcus Gilbert, Samantha Eggar, Christopher Plummer, Oliver Reed, Gareth Hunt, Joanna Lumley, Lewis Collins Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough A zárdából frissen kikerült, bájos és hamvas Mistralt sok rejtély veszi körül Monte Carlóban, ahová a nagynénikéje magával vitte. Miért hamis személyazonossággal jelentkeztek be a szállóba? Miért biztatja arra Mistralt a nagynéni, hogy bátorítsa Nyikoláj herceget, és mit akar tőle a rádzsa? Milyen rejtély lengi körül a szürke gyöngyöket, és miért oly haragos iránta az a férfi, akibe beleszeretett?

©Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, különleges életmentő Karácsonyi ajándék!

Coral Guardian protects coral ecosystems through the involvement of local populations and raising awareness among the general public.


Adopt a coral for a loved click here!
Gift code!

contact

7 years of coral restoration pays back!
We have been restoring the reef around Hatamin island for 7 years. Our team has restored over 53 000 corals since the beginning, resulting in a return of 5 times the number of fish species! 

All this would not have been possible without your support.

This Christmas, consider making a gift to bring these precious ecosystems back to life. Adopt a coral for a loved one and customise their certificate! 👉 
 http://bit.ly/3UjNRVG

________

7 ans de restauration corallienne, ça donne ça ! 💪

Nous restaurons le récif autour de l'île d'Hatamin depuis 7 ans déjà, suite à sa destruction à cause de l'utilisation de la pêche à la dynamite. Notre équipe a restauré plus de 53 000 coraux depuis, ce qui a entraîné un retour de 5 fois plus d'espèces de poissons dans la zone ! 

Tout ceci n'aurait pas été possible sans votre soutien.

Pour Noël, pensez à faire un cadeau qui contribue à redonner vie à ces précieux écosystèmes. Adoptez un corail pour un proche et personnalisez leur certificat ! 👉 http://bit.ly/3UjNRVG

📸 Martin Colognoli & Murdianto / Coral Guardian

________

7 év korall-restaurálás megtérül! 💪

7 éve foglalkozunk a Hatamin sziget körüli zátony helyreállításával. Csapatunk a kezdetek óta több mint 53 000 korallt helyreállított, aminek eredményeként a halfajok számának ötszörösét sikerült visszahozni!

Mindez nem jöhetett volna létre az Ön támogatása nélkül.

Idén karácsonykor fontolja meg az ajándék készítését, amellyel életre keltheti ezeket az értékes ökoszisztémákat. Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, és szabja személyre a tanúsítványát! 👉 http://bit.ly/3ipDdj6

A Coral Guardian a helyi lakosság bevonásával és a nagyközönség tudatosításával védi a korallökoszisztémákat.

Adopt a coral for a loved click here *
Személyre szabott örökbefogadási tanusítvány egy kattintással itt!

Facebook


Activate to view larger image

2022. december 13., kedd

©Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gesztenyés torta Barna Inci Módra


Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Recette par Chef Sylvai

150 g de sucre 150 g de farine 150 g de beurre 3 œufs 300 g de crème de marrons 1 sachet de levure chimique 5 cl de rhum
Creme Anglaise

Karácsonyra süssünk sütit otthon...
p.s... ma rávettem magam és összeállítottam a gesztenyés sütinek a tésztáját, már a sütőben van 150 fokon 40-50 percig, majd elválik egy tűszúrástól, hogy meddig lesz... megnézem 40 percnél és, ha nem tapad a tűre semmi, akkor kiveszem... megkóstoltam a nyerset is, nagyon finom volt, kicsit édesebb a kelleténél nekem... gondoltam "elősütök" Karácsonyra, ez most a főpróba, még sosem készítettem házilag ilyen tortát... néhány hete a Senequier Saint-Tropezban kóstoltam meg, már akkor biztos voltam abban, hogy kipróbálom... ma meccs lesz a TV-ben átjön a Barátnőm együttnézzük, nagy futballrajongó... gondoltam izgalmunkban majszolunk egy kis franciás, gesztenyés falatokat, pont illik a FIFA VB Francia-Marokko hangulathoz... mindjárt kész alig várom, az illata belengi a házat, igazi provence érzés... milyen igaz:
- ... Ott van Saint-Tropez, ahol megteremted... - mondta régen egy barátom ... 🙂
...elég egy sütemény illata és máris becsukott szemmel gondolatban utazom... majd elővettem a fotóalbumomat csodaszép emlékek, pillanatok CANON lencsevégen, ami csak az enyém ... köszönöm!
*











Ez egy másik recept 4 személyre: 

2 tojás / 100 g cukor / 100 g liszt / 100 g olvasztott vaj / 200 g gesztenye krém konzerv / 1 tasak sütőpor / 2 evőkanál rum / 1 csipetnyi só

A hozzávalókat összekeverjük, de a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Kivajazott formába öntjük a masszát és 150 fokon sütjük 40 percig sütjük.


2022. december 12., hétfő

©Kandírozott narancshéj: Recept az ünnepekre / Narancscukorkák / Hogyan k...


Hozzávalók: 2 bio narancs 200 g (1 csésze) cukor 250 ml (1 csésze) víz A kis narancsdarabok főzéséhez (keverjünk össze 80 g (1/3 csésze) cukrot és 80 ml (1/3 csésze) vizet)

©baktériumölő! rozmaring

Baktériumölő! A halál a bélben kezdődik! Ha megvan ez a növény. Tisztítja a beleket. Miért ne használnánk a rozmaringot testünk megtisztítására és a baktériumok elleni küzdelemre? Csodálatos természetes gyógymódot ajánlok a baktériumok ellen. Ne felejtse el azonban, hogy allergiás reakciók léphetnek fel. Használat előtt feltétlenül konzultáljon orvosával. Hozzávalók: 1 alma 3-4 szál rozmaring 3 babérlevél 500 ml vizet 1/2 citrom 1 evőkanál méz 2. Recept 500 ml forrásban lévő víz 3 szál rozmaring 1 csipet menta 1 zacskó fekete tea 1 szelet citrom 1 teáskanál méz opcionális

©CUKORMÁZ✨ÍRÓKA✨GLAZÚR - mézeskalács díszítés❤️ - BebePiskóta

©David Lynch's Weather Report 12/12/22

David Lynch Arany Pálma díjas amerikai filmrendező, filmproducer és vizuális művész. A Veszett a világ, a Radírfej, a Kék bársony és a Dűne című filmek rendezője, a Twin Peaks televíziós sorozat megalkotója

©KACSACOMB SÜTÉSE, AMI TÉNYLEG TÖKÉLETES ÉS A KARÁCSONYI ASZTALON VAN AKI KEDVELI




Kacsacomb sütése

Először nagyon magas hőfokon (220) süssük 15 percig, majd vegyük le a hőfokot 150 fokra és legalább 1 órát süssük. A kacsacomb akkor jó, ha belül omlós és puha, de kívül már ropogós, mert kisült belőle a zsír.

Sütés előtt jól megsózom és én még egy deci vizet öntök alá, amikor leveszem 150 fokra a sütőt... nincs sok bajlódás vele és tényleg finom, omlós! Kiváló!

©Poulet à la moutarde * Mustáros csirke

2022. december 11., vasárnap

©Gâteau en 5 minutes pour le brunch de Noël, super facile / Cake in 5 min... / Almás, Diós Torta Karácsonyra könnyű és gyorsan kész!

Ingrédients : 2-3 pommes / 2-3 apples jus de citron / lemon juice 5 œufs / 5 eggs une pincée de sel / a pinch of salt sucre 150 g / sugar 150 g zeste de citron / lemon zest farine 160 g / flour 160 g fécule de maïs 50 g / cornstarch 50 g levure chimique 8 g / baking powder 8 g noix hachées 100 g / chopped nuts 100 g raisins secs (optionnel) / raisins (optional) sucre glace et cannelle / icing sugar and cinnamon

©Les biscuits, c'est bien, mais ça, c'est mieux ! * Mesés desszertek Karácsonyra!