PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2023. július 22., szombat

©BIPH'ART * BIPHOTONEWS DOWNLOAD PHOTOS * ÉPPEN LANZAROTE * RICH LIFE REAL ESTATE 1025-BUDA

 

2023 EGYIK KALANDJA LEHET

"... a mi törzshelyünk a Playa Blanca-i kikötőben van... egy tapas bar... a neve Berrugo... ez egy olyan hely, mint itthon egy kifőzde... semmi májerkedés... nincs angol szerviz meg damasztabrosz... helyette van kiváló házi konyha..." (részlet az Épp Lanzarote Endrész István Etyi (író vagy ahogy én ismerem 'életművész' & Lukácsi Ákos (fotóművész) közös alkotásukból)

BIPHOTONEWS ©
ÉPPEN LANZAROTE DOWNLOAD PHOTOS
p.s... megint ebben az évben is végre nyár! ...utazhatunk szabadon, ha kedvünk tartja és nem utólsó sorban, ha a pénztárcánk engedi.. ez a Lanzarote egy izgalmas helynek tűnik Endrész Etyi és Lukácsi Ákos élményeit átélve, ahogy nézegetem nap, mint nap a közös alkotásukat az "Éppen Lanzarote" útikönyvüket... ami különlegessé teszi még, hogy nemcsak ebben az időszakban, a hűvösebb hónapokban is csalogató a klímája... manapság, tudod miért sokan legyintenek a könyvekre... 
- ... könyv ugyan már, rég elavult - .., de én azt gondolom, hogy kézben tartani egy kalandokkal teli, fotókkal illusztrált útikönyvet, aminek még #nyomdaszaga van, az bizony felérhet egy utazással... élményben biztosan!
*
AD

IMMO REAL ESTATE 1025 - BUDA.HU
ELADÓ INGATLAN 1025 - BUDA.HU

CONTACT

Leírás

1025 Budapest, Látó-hegy Verecke lépcsőn 338m2 medencés családi ház kilátással, 1076m2 telken eladó

3 háló, 3 fürdővel + nappali, hall, étkező, konyhas terem szaunával, csobanó medencével az alsó színten, az emeleti hálószóbák mellett lounge és télikert található)
5x10m kültéri fűthető medence Padlófűtés Junkers gázkazán
6 félszoba (tárolók, mosókonyha, borpince és wellne
sázkazánnal, Hitachi és Fujitsu hőszivattyús klímák hűtésre/fűtésre
2 garázs (3 autó) + 3x privát park
XV Lajos korabeli működő kandalló  (Több info, foto kérése: e-mail)



2023. július 21., péntek

©L'invisible aux pommes - Les recettes de François-Régis Gaudry - Almatorta

Ingrédients 50 g de farine 1 sachet de levure chimique 1 pincée de sel 3 œufs 20 g de sucre 10 cl de lait 20 g de beurre fondu 1,2 kg de pommes (mélanger variétés sucrées - Golden - et acidulées - Pink Lady, Juliet) Matériel Saladier Moule à cake Déroulé Dans un saladier, verser la farine, le sucre, le sachet de levure chimique, la pincée de sel et bien mélanger. Ajouter les œufs, le lait et le beurre fondu, et mélanger à nouveau. Éplucher et couper finement les pommes, 2 mm environ. Remplir le moule à cake des tranches de pommes en les empilant les unes sur les autres. Répartir équitablement la pâte à la louche dans le moule. Enfourner le gâteau à 200 C° pour 40 minutes. Quand le gâteau est refroidi, le démouler et saupoudrer de sucre glace avant de servir.