PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2021. március 6., szombat

©SAINTE MAXIME TENGERPARTI SÉTA UTÁN, IRÁNY ROQUEBRUNE-SUR-ARGENS ...



ROQUEBRUNE-SUR-ARGENS 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews

ROQUEBRUNE-SUR-ARGENS 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews

ROQUEBRUNE-SUR-ARGENS 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews

Sainte Maxime 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews
Sainte Maxime 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews


Sainte Maxime 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews


 p.s... Sainte Maxime, France 2021. március 06 ... majd Roquebrune-sur-Argens ... szombati nap, a Place des Lices-en a hétvégi szokásos piac, de ma irányt váltottam és elindultam Saint Maxime irányába ragyogó napsütésben... az utakon alig volt autó, aminek örültem, mert időre mentem találkozóm volt a Casino előtt... minden kávézó, étterem zárva, ezt gondolom sejtetted, így van ez egy ideje, sok értelmét persze én nem látom, hacsak az nem, hogy mindenki elszegényedik ezen a munkaterületen, úgy hallottam a francia állami kassza is kezd kiürülni, na lesz itt még érdekes helyzet, most könnyebb, hiszen mindenki megkapja a havi fizetését, nem kell bejárni dolgozni... talán ezért is annyira betartják a rendet, ami érthető is... kézben a müanyag pohár kávéval várt az utca sarkon a társam, akivel mostanában bejárjuk a környéket, pontosítok néhaz csatlakozik hozzám, ha ideje engedi...másik kezében zacskó croissant lapul alján...kivételesen ezt kihagytam...kerestünk egy padot a tengerparton... szerettem mindig ezt a nomád életet, a Római Dunaparti hangulat jutott eszembe, habár ott megrekedt a Retro örökre, de mára megértettem, hogy nem baj, ha ragaszkodunk a régi szép időkhöz... kellemes szellő, friss levegő átölelt bennünket, ez valahogy hasonló itt erreféle is... nem bírtam megállni, te sem bírtad volna előtted a kék tenger, homokos partja csalogató volt... gyors léptekkel próbáltam behozni a reggel kihagyott tornámat, ma valahogy nehezebben ébredtem, mint úgy általában... egy kölyök kutya rohant felém... noná, hogy felugrott a fekete színű nadrágomra, de nem bántam, nagyon cuki volt farkas kutya, mint később a gazdáitól megtudtam Atlas névre hallgat és négy hónapos Aix-en-Provence-ból... a nagyszülők kihozták a kutyával az unokájukat, mondta mentegetőzve a Nagymama... szép kisleányka hosszú barna hajjal lobogott utána, ahogy mezítláb rohant a tenger felé, megmártotta pici lábát, majd dögönyözte a homokot, hangosan kacagva... üde látvány volt, elidőztem felette... kisétáltam a hídig és vissza ez megközelítőleg egy kilométer lehet, elég is volt ennyi... majd irány Roquebruen-sur-Aragens, az örmények emlékét őrző kápolna, sírhely,  a város közepén a kicsi templom hangulata, a fekvőnő a hegyvonulatból kirajzolódó alakját próbáltam szemeimmel rögzíteni egy helyi lakos segítségével, de mondtam, hogy igen nagy fantázia kell ahhoz, hogy lássam is... erre megmutatta az interneten a fotót és elmagyarázta, hogy kell azt valójában látnom... és tényleg a távolból is lehetett érezni, ahogy  szinte rátelepedett a városra... ettől eltéríteni csak a csoki illata tudott, ami belente a teret és máris a csokikészítés művészetébe csöppentünk, mint kiderült, hogy egy csoki imádóval érkeztem erre a helyre, valójában ő erősített meg a mai kirándulásban, hogy itt a helyünk, hát nem bántam meg... köszönöm!
Chocolaterie du Rocher 06 03 2021 Roquebrune-sur-Argens #ilonabarnabiphotonews
CHOCOLAT – NOUGAT – PAIN D’EPICES
LA CHOCOLATERIE DU ROCHER
Un produit travaillé avec amour et avec passion depuis 1984...

Sainte Maxime 2021 március 06 Photo © #ilonabarnabiphotonews

... visszaértünk Saint Tropezba épp takarodó előtt egy másodperccel... gondolhatod, hogy stresszel az ember ilyenkor, talán ez volt a cél, izguljunk a semmiért is! ... a város kiürült, csend... én a konyhámban ma elkészítettem a "honvágy gnocchit' ezt a nevet adtam a színe miatt, piros, fehér, zöld... de azt gondolom, hogy az is bolond, akinek honvágya van egy ilyen varázslatos helyről... egyet tudok biztosan, nekem nincs... én ott vagyok otthon, ahol épp vagyok... a könyvemben, majd a recepteket is megtalálod...

Egy falat provence karantén idején - Honvágy Gnocchi -   © #ilonabarnabiphotonews



Welcome / Üdv / Bienvenue / Dobrodosli
(linkekre feltétlen egy kattintást!)















EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

2021. március 5., péntek

©ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE ... ESTE HAT ELŐTT RIPORT, ÜNNEPLÉS A KIKÖTŐBEN...

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews
 

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews

ECOLE DE SKI NAUTIQUE PORT DE SAINT TROPEZ, FRANCE Wimbi boats 05 03 2021 p.m 6
Photo © #ilonabarnabiphotonews


p.s... Port de Saint Tropez, France... már majdnem 18h, gondoltam kihasználom ezt a néhány percet még takarodó előtt és körülnézek a kikötőben, épp ott találtam helyet a kapitány épülete előtt... láttam, hogy gyülekeztek a mólón nem szokványos ez mostanában, főleg ebben az időpontban nem... gondolhatod, hogy megnéztem közelebbről... épp egy riport közepébe csöppentem... úgy tűnt nagy esemény zajlott, amiről majdnem lemaradtam... néhány iPhone fotót azért megmutatok neked, hogy lásd az élet azért megy tovább... #bravooceane

Üdv / Welcome / Dobrodosli / Bienvenue
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)



 

EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

©MAITRES-VIGNERONS DE LA PRESQUILE DE SAINT TROPEZ ... BORÁSZAT SAINT TROPEZ KÖZELÉBEN...


    VIGNOBLES 
(Szőlőültetvény majdnem Saint Tropez közelében!)

MAITRES-VIGNERONS DE LA PRESQUILE DE SAINT TROPEZ © #ilonabarnabiphotonews

MAITRES-VIGNERONS DE LA PRESQUILE DE SAINT TROPEZ © #ilonabarnabiphotonews

MAITRES-VIGNERONS DE LA PRESQUILE DE SAINT TROPEZ © #ilonabarnabiphotonews

p.s... Gassin, France 2021. március 05.

... ma, csak úgy elindultam, nem volt semmi különös célom... biztos voltam abban, hogy anélkül, hogy keresném elém tárul majd egy olyan hely, amit még eddig nem láttam és majd elbűvöl... ez a vidék arról híres, hogy nem kell ezért sokat kocsikázni, hogy valami újat felfedez... az utazást meg el kell felejtenem, tudod miért ezt most nem részletezném... egy dolgot viszont megtanultam fontos, hogy az ember hol él, ha mégegyszer leszületnék biztosan tudom, hogy itt keresnék helyet magamnak... szóval, ez a VIGNOBLES (szőlőültetvény), ahogy a cégtáblája hirdeti nincs messze Saint Tropeztól, ami igaz is, épp Gassin alatt található... jó üzleti fogás, ha így határozod meg a helyed errefelé... mégiscsak Saint Tropez a közismert és a világközepe, nekem feltétlen... még anno a gyermekem apja fogalmazta ezt meg ennyire pontosan... aztán a tudatomban így is maradt, de azt gondolom, hogy ha megismered alaposan, akkor talán neked is... már azon nem is csodálktam, hogy idetaláltam, valahogy ez így van az életemben mostanában... nem kell nagyon keresgélnem és ott találom magam, ami a gondolatomban megfogant... hatalmas szőlőültetvény előtt álltam, csak azért írom így, hogy érezd a termőföld mélységét, szinte alig láttam a végét innen fentről a hegy oldalából, a régi kőház előtt álltam... úgy tűnt nincs senki a farmon, azért óvatos voltam, mikor kiszálltam a SMART-omból a motort nem állítottam le, megtörte a csendet halk zümmögése... tudod, volt már olyan, nem is olyan régen, hogy nem vette jó néven a farmer, hogy bemerészkedtem meghívás nélkül, pedig a tábla azt hirdette, hogy nem tilos, de az egy másik tájon volt provence közepén Saint-Maximin-la-Sainte-Baume környékén, majd erről is írok, mert van mit elmondanom neked... most röviden, csak annyit, hogy helyileg kezeltem a támadást, egy La Tarte Tropezienne sütivel, arra megenyhült és nem kapott be egészben, de kemény küzdelem volt azt elmondhatom őszintén még a könnyeim is potyogtak, de csak azért, hogy megenyhüljön... ebből a lényeg az, hogy arrafelé zordabbak az emberek, mint itt ezen a környéken... minden esetre most óvatosabb voltam... biztos, ami biztos... láthatod a fotókon a vidéki hangulatot francia földön, akár a gyerekkorom képei is lehetnének, bárhol is vagyok a világban szinte hasonló mindenhol vidék, az vidék marad mindenhol... de a története ennek a helynek különleges...

Fr

En 1973, Georges Duboeuf, le roi du Beaujolais, crée une bouteille originale, évoquant les amphores de vin de l’Antiquité. Il la baptise "la Majorette du beaujolais" et la destine exclusivement à ses meilleures cuvées. L’histoire aurait pu s’arrêter là si l’homme de Romanèche-Thorins n’avait compté parmi ses amis proches l’un des Maitres Vignerons de la Presqu’île de Saint-Tropez. Séduit par la Majorette, ce dernier convainc ses collègues de l’adopter à leur tour pour une toute nouvelle cuvée haut de gamme : Carte Noire. Depuis, les Varois en ont étendu l’usage de celle qu’ils ont renommée “ la bouteille tropézienne“, la consacrant aujourd’hui à deux autres cuvées : Cep d’Or et Grain de Glace. (Forrás!)

HU

1973-ban Georges Duboeuf, Beaujolais királya létrehozott egy eredeti palackot, megidézve az ókor boramfóráit. "Beaujolais őrnagyának" keresztelte és kizárólag a legjobb évjáratai számára szánta. A sztori ott zárulhatott volna le, ha a Romanèche-Thorins-i férfi nem számít közeli barátai közé a Saint-Tropez-félsziget egyik bortermelőjének. A Majorette elcsábította, utóbbi meggyőzte kollégáit, hogy ezt egy vadonatúj, csúcskategóriás cuvée: Carte Noire helyett válasszák. Azóta a var emberei kiterjesztették az átnevezett "tropéz palacknak" a használatát, és most két másik cuvé-nek szentelték: Cep d´Or és Grain de Glace.

... elidőztem egy keveset, majd folytattam az utam Gassin irányába fel a hegyre... az útszélén ez a régi kővekből épült ház az egyik kedvencem, gondoltam megmutatom Neked...

Gassine, France ©  #ilonabarnabiphotonews

Bienvenue / Üdv / Welcome / Dobrodosli

#ilonabarnabiphotonews

(a linkekre feltétlen egy kattintást!)


                                                                                                  EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

2021. március 4., csütörtök

©BARCO BEACH SAINTE MAXIME FRANCE ... HATÁRTALAN DIMENZIÓK...

Barco Beach Sainte Maxime © #ilonabarnabiphotonews


p.s... Sainte Maxime, France 04 03 2021 ... nem volt tervezve, csak úgy elindultunk, kivételesen most volt egy utitársam is... megjegyezném egyedül jobban szeretek elcsatangolni, a környéket bejárni... akkor az energiák nem oszlanak szét körülöttem, erőt adnak... viszont a pozitív ebben az volt, hogy Ő akarta meglátogatni ezt a tengerpartot, a Barco Beach nevűt, 
Barco Beach Sainte Maxime 2021 03 04 @ #ilonabarnabiphotonews


mert itt látta meg először a Földközi tengert évekkel ezelőtt, amikor ideérkezett... a látvány mai nap is káprázatos volt annak ellenére, hogy nem sütött a nap és minden zárva volt... gyerekek játszottak a homokban, gallyakból kunyhót építettek... vissza a természetbe Thoreau nyomában jutott erről eszembe...
Sainte Maxime Snack my Snack @ #ilonabarnabiphotonews


Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)


 










EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

©Chou fleur au gratin... karfiol

p.s... egyszerű és finom...

©CAP CAMARAT, FRANCE... barangolás karantén idején Provence szőlőföldjein, a hegycsúcsig ...

 

Cap Camarat, France 03 03 2021 
Photo © #ilonabarnabiphotonews

p.s... Cap Camarat, France 2021. március 03.

... évek óta nézegettem a Pampelonne Plage tengerpartjáról a homokban heverészve a hegy tetején magasló világító tornyot, a Phare de Cap Camarat, ha szemben állsz a tengerrel jobbkézre esik a több kilométer hosszú strandok végén ...  elindultam már többször, de kicsit távolinak tűnt, így mindig visszafordultam... mostanában karantén idején az a szokásom, hogy minden nap ellátogatok egy úl helyre, amire eddig nem volt időm... különösebben nem tervezem meg ezeket a kirándulásokat, megyek a szívem után, ha érted, hogy most miről beszélek... a Route des Plages az egyik kedvenc utam, itt mindig valami újat fedezek fel, így volt ez tegnap is... a Chateau Volterra szőlő földjeit már bejártam egyszer a kastély mögötti borkóstolónál megpihentem, de akkor nem mentem magasabbra... 

Cap Camarat, Vinoble France 03 03 2021 
Photo © #ilonabarnabiphotonews

...biztosan oka volt, de már nem tudom mi... én egyszerűen, csak úgy gondolom, hogy akkor még nem érdemeltem meg... jellemző erre a vidékre, amiért többek között imádom,  ha letérek a főútról mindig valami csoda tárul elém, hát ez a hely is olyan volt és ezt fokozta a tegnapi hegycsúcson elém táruló látvány és a mezei virágok édes illata, ami lágyan átölelt, hasonlót képzelj el, mint a fenti fotómon láthatod, ahogy a tengert körbefonja a növényzet vagy fordítva, ha neked az jobban tetszik... 

Cap Camarat, France 03 03 2021 
Photo © #ilonabarnabiphotonews


                    


Cap Camarat, France 03 03 2021 
Photo © #ilonabarnabiphotonews

Cap Camarat, France 03 03 2021 
Photo © #ilonabarnabiphotonews

Welcome / Bienvenue / Üdv / Dobrodosli

#ilonabarnabiphotonews


EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

2021. március 3., szerda

©STARS 1962 GOLDEN GLOBES

 

Despite her megastardom, Marilyn Monroe didn’t sweep award seasons during her Old Hollywood heyday. In fact, the 1962 Golden Globe awards is one of the few occasions that the actor ever received an award for her talents. That year, Monroe won the Henrietta Award for World Film Favorite Female (prior to that, she had also won two other Golden Globes). Naturally, she rose to the occasion in her signature, bombshell style, wearing a gown that deserves to be remembered. (forrás!)

©LA RECETTE D’UN DÉLICIEUX FONDANT AUX POMMES - almatorta

 

©LA RECETTE D’UN DÉLICIEUX FONDANT AUX POMMES

Ingrédients :

– 100 g de sucre.
– 2 œufs.
– 1 sachet de sucre vanillé.
– 1 pot de yaourt nature.
– 70 g de farine.
– 2 cuillères à café de levure chimique.
– 70 g de beurre.
– 5 pommes.
– 1 bouchon de rhum.
– 1 pincée de sel.

2021. március 1., hétfő

©Ez történik a testeddel, ha egy hónapig minden nap eszel gyömbért! ... chufleur gratin...

p.s... gyömbér minden nap...

©Napi hasznos , Mézes gyömbér készítése @Szoky konyhája

p.s... mézes gyömbér...

©Miért fogyassz mézes fokhagymát? | + Recept

p.s.... mézes fokhagyma gyógyító hatása... +

©Gyógygombák királynője: Ganoderma Lucidum

p.s. hát akkor fiatalodjunk, ganoderma lucidum...

©Ezt mondtam volna el a Hősök terén - Dr. Tamasi József


p.s... a mostani világ helyzetéről ... 

2021. február 28., vasárnap

©SZÍNHÁZ... SZÍNHÁZ... színház nélkül mit ér a világ!?

 

Alekszandar Popovszki

 Színházi és film rendező, Skopljeban (Macedónia) született 1969-ben 

(forrás!)




p.s. ... Port de Saint Tropez, France 2021. február 28. ... napról-napra a szórakozás, színház, mozi, utazás hiányát 

egyre erősebben érzem, de azért az élet nem állt meg teljesen ezen a téren sem, kaptam a hírt Budapestről

... meglepetéseket, váratlan fordulatokat vártam, nem hiába...

... tudod, minden nap este 6h után reggel 6h-ig #maradjotthon... nemcsak nekem, hanem mindenkinek

ebben az országban is... egész világban... kicsi vigaszt nyújt az előttem feltáruló kikötő azúrkék tengere, 

gondolatban felültem egy luxus yachtra és ... 

...  a  Nemzeti Színház nézőterén találtam magam... becsukott szemmel éreztem a különleges, 

nehéz illatát, ami a régi szép időkre emlékeztetett... magyar tehetséges színészek játékát láttam 

magam előtt...a csordultig megtelt nézőtér morajlása hirtelen abbamaradt, nagy csend körülöttem, 

majd a hatalmas vörös bársony függöny megbillent és lassan felgördült ...  

... azt gondoltam, hogy ez mindig így lesz ...  

... hogy miért pontosan Popovszki Alekszandar színházi és film rendezőre esett a választásom

ebben a rövid visszaemlékezésemben?... meglepetés hamarosan, csak Neked! ... 

Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv 

#ilonabarnabiphotonews 

(a linkekre feltétlen egy kattintást!)