PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2020. november 6., péntek

©Többé nem vásárol kenyeret! Nincs sütő! Hihetetlenül jó! # 387

©Without Mask 2020/2 (©Ilona Barna BIPHOTONEWS)

2020
Saint Tropez, France
Voiles - Kaskelot - Jet Ski - Paradis Porsche - CED Pixel Art


p.s... nem volt tervezve, de "ittragadtam" Franciaország egyik legszebb
helyén Saint Tropezban 2020. március 13-óta... 
...a sorssal nem ellemkezem ezt tudhatod, elfogadtam... megjegyzem voltak
nehezebb és könnyebben kezelhető percek... ;)
... ez a filmelőzetes arról szól, ami ebben az évben sem maradt el a világ
egyik legszebb helyén... a hangulat más volt, de még így is felejthetetlen élmény volt...  
Üdv. - Bienvenue - Welcome

2020. november 5., csütörtök

©PIERRE REGAZZETTI MARBLE SCULPTOR BAUDUEN, FRANCE

 REGAZZETTI PIERRE

sculpteur de marbre

3 rue du Barri, 83630 BAUDUEN







p.s... Bauduen, Franciaország 2020. november 05. ... provence mindig rejtegett valami csodát,  ez a mai nap ismét bebizonyosodott... itt vagyok Lac Saint Croix mellett ebben az időszakban, amikor az élet korlátok közé szorult... ragyogó napfényben ropjuk a régi provence hangulatú település utcáit... itt azért nem érezni semmit abból, ami a világban zajlik manapság... nagy ajándék, hogy itt lehetek... tegnap gombázni indultunk, séta közben találkoztunk Pierre Regazzetti márvány szobrásszal... kimérten lépegetett lefelé a hegyi úton felénk, kezében egy sétapálcával... mikor közelebb ért megálltunk és néhány mondatot váltottunk, majd a szemem megakadt a gyönyörűen kifaragott remekművön, amit saját kezű alkotása... múzeumi értékű sétabot... ma ellátogattunk műhelyébe, ami egy karnyújtásnyira volt a mostani lakhelyemtől itt Bauduenban... 


1953-ban költözött Olaszországból erre a csodálatos helyre és alakította ki életformáját... a márvány, a fa nyersanyag a kezében, mint a vaj könnyedén vált formát, legalábbis látványban úgy tűnt számomra... nagy szeretettel ölelte át újjaival alkotását és nyújtotta felém... kezembe vettem, csodálattal megérintettem a síma felületet... jó érzés volt, néhány percig elidőztem felette... majd a Canonnal próbáltam megörökíteni a gyors, határozott mozdulatokat, ahogy vésővel a kezében máris belefogott egy újabb remekműbe... ha erre járnál feltétlen keresd fel, nem fogod eltéveszteni a házat... a terméskövek között keresd a márvány szobrokat...plasztikákat...


2020. november 4., szerda

© WITHOUT MASK 2020 CANON&ME (©Ilona Barna BIPHOTONEWS)


CANON&ME
WITHOUT MASK 2020
(directly from Saint Tropez, France)
8:08'


p.s. ... Saint-Tropez, Franciaország 1984. év óta a kedvenc helyem, sőt annál sokkal több, mert itt éltem 1990-1992. évben családommal a VIKTOR-LASZLO villában, otthonunkban. Megkaptam azt az ajándékot, hogy közelebbről megismerhettem a környéket és az őslakosok életét. Évek elteltével sem tudtam elszakadni, vissza-visszatértem hosszabb-rövidebb időre, majd 2014. évtől a kikötőben kialakítottam "hadiszállásom". Provence imádatom nem csillapult a mai napig sem, sőt erősödött. Majd 2020. március 13-án, nem volt előre tervezve részemről, a sors úgy alakította megérkeztem Budapestről  egy hét után megint Port de Saint Tropez-ba, hogy másnap kihajózzak a Le Francais Kaskelot régi vitorlással a nyílt tengerre. Különleges, nem mindennapi élmény kezdete. Meggyőződésem, hogy kiválasztottak voltak azok, akik aznap a hajó fedélzetére léptek. Izgalommal vártam az indulást és amellett, hogy élveztem minden pillanatát, próbáltam lencsevégre kapni a körülettem zajló eseményeket. A hajó története visszarepített a múltba. Az idő, mint olyan elveszett számomra ott a hajó gyomrában. Valójában nem fogtam fel mi történik velem, csak röpdöstem a boldogságtól. Akkor még nem sejtettem, hogy egy időutazás kezdetét vette az életemben. A "WITHOUT MASK 2020" (MASZK NÉLKÜL 2020) egy bevezető rövidfilm a szezon kezdetétől, majd a sorozatban az utána átélt eseményeimet hitelesen rögzíttem, amit 2020. március 15-én a karantén első napjától átéltem ebben az országban... ha van kedved tarts velem!

©Poires au vin et cassis... körte vörösborban

 

 Un dessert agréable après un repas copieux et très facile à réaliser.  

Ingrédients

 

Réalisation

  • Difficulté
  • Préparation
  • Cuisson
  • Repos
  • Temps Total
  • Facile
  • 10 mn
  • 30 mn
  • 1 h
  • 1 h 40 mn

PRÉPARATION 

  1. 1Dans une casserole, verser le vin, ajouter le sucre, la cannelle et la gousse de vanille fendue dans la longueur. Ajouter poivre et clou de girofle. Porter à ébullition et laisser cuire 5 minutes à petits frémissements. 
  2. 2Eplucher les poires en les gardant entières avec leur queue. Les plonger dans le sirop et faire cuire doucement pendant 30 minutes. Laisser refroidir dans le sirop. 
  3. 3Mettre les poires dans un compotier. Retirer toutes les épices du sirop. 
  4. 4Ajouter dans le sirop la crème de cassis et mélanger. 
  5. Pour finir
    Verser sur les poires et mettre au frais pendant 1 heure avant de servir. 

Cuisinez, savourez… puis si vous le souhaitez, partagez / déposez (ci-dessous) votre avis sur cette recette. 

© Keanu Reeves ...

2020. november 2., hétfő

©CAVALAIRE-SUR-MER ...2020 őszi délután a kikötőben

 Egy hétvége a kikötőben


download photos click!