PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2023. április 8., szombat

© 2023 * Húsvét * Pâques * Easter * Uskrs * Ostern * Békét a Világnak! #ilonabarnabiphotonews

Photo © Ilona Barna BIPHOTONEWS
#ilonabarnabiphotonews





 

2023. április 6., csütörtök

©Ég és föld között - Shirley Maclaine - 1. rész - Találd meg önmagad


A film 1987-ben készült, de a mondanivalója örök érvényű. Ha érdekel, hogy hol tudsz spirituális, ezoterikus tudáshoz jutni, akkor kattints az alábbi linkre: http://nyiltakademia.hu/?vez=1147122


2023. április 5., szerda

©Borbás Marcsi szakácskönyve - Tejszínes húsvéti kalács (2020.04.12.)


 

©Florent Pagny * Là Où Je T'Emmènerai*Az erő legyen vele, gyönyörű dalaival szebbé tette a világot! ❤💯

p.s...
"Florent Pagny francia színész, énekes (1961.november 06.) – a betegség bejelentése óta tanúsított optimizmushoz híven – április 5-én, szerdán ismét biztosította, hogy „jól van” az RTL-n. A rák visszaesése és az új kemoterápia márciusban kezdődött, nem tette „KO”-ba." (forrás!)
Az erő legyen vele, gyönyörű dalaival szebbé tette a világot! 
#ilonabarnabiphotonews #FlorentPagny


Florent Pagny est un chanteur et acteur français né le 6 novembre 1961 à Chalon-sur-Saône, en Saône-et-Loire.
 très très belles paroles*le pouvoir de l'amour conquiert tout  
Dalszövegek
Nem látható 
C'est au bout du regard 

Ahol a hajók elhagyják a tengert, 
Là où les bateaux quittent la mer, 

Ahol sokkal tisztább a horizont, 
Là où l'horizon est tellement plus clair, 

A gyönyörű csillag alatt, amely azt mondja neked, hogy itt az élet 
Sous la belle étoile, celle qui te dit que la vie ici 

Soha nem lesz más, mint a barátod
Ne sera jamais rien que ton amie
Mélyen van a szemedben 
C'est au fond de tes yeux 

Ahol a világ megérinti álmait 
Là où le monde effleure tes rêves 

Ahol a boldogság már nem rejtély
Là où le bonheur n'est plus un mystère
Oda elviszlek az úton 
C'est là que je t'emmènerai sur la route 

És ha a nap tudná 
Et si le soleil le savait 

De kétlem, jönne 
Mais j'en doute, il viendrait 

Ahova elviszlek 
Là, où je t'emmènerai 

Kétségtelenül meghívná magát 
Aucun doute, il s'inviterait 

Hogy felvilágosítson minket.
Pour nous éclairer.
A tenger mentén megyünk 
Nous longerons la mer 

Életünk tél nélkül is folyni fog 
Nos vie couleront sans un hiver 

Mint egy nyári reggel, egy huzat
Comme un matin d'été, un courant d'air
És egész életében
Et tout au long de ta vie
Hadd váljanak szét a felhők, 
Que s'écartent les nuages, 

Ott leszek, amikor szüksége van rám 
Je serai là à chaque fois que tu auras besoin de moi 

Nézz oda
Regarde là-bas
Oda elviszlek az úton 
C'est là que je t'emmènerai sur la route 

És a nap, ha tudta 
Et le soleil s'il le savait 

De kétlem, jönne 
Mais j'en doute, il viendrait 

Ahova elviszlek 
Là où je t'emmènerai 

Kétségtelenül meghívná magát 
Aucun doute, il s'inviterait 

Hogy felmelegítsen minket 
Pour nous réchauffer 

Elkísér minket
Nous accompagner
Ahova elviszlek 
Là où je t'emmènerai 

Nincs félelem, semmi kétség 
Aucune peur, ni aucun doute 

A világ mindig nyárban van 
Le monde est toujours en été 

Nincs fájdalom és nincs roham 
Pas de douleur et pas de déroute 

Oda viszlek 
C'est là que je t'emmènerai 

Az utamon 
Sur ma route 

Felmelegíteni és megvédeni 
Pour te réchauffer et te protéger 

anélkül, hogy megfulladna 
Sans t'étouffer 

Elviszlek
Je t'emmènerai ❤💯

©Cake au citron de Cyril Lignac*Citromos sütemény, kalács


Ingrédients cake : - 75 g de beurre - 4 œufs - 200 g de sucre - 1 pincée de sel - zeste de 3 citrons - 13 cl de crème - 230 g de farine - 1 cc de levure chimique Ingrédients glaçage citron : - 150 g de sucre glace - 40 g de jus de citron Confit de citron : - 3 g de sucre - 2 g de pectine - 150 g de jus de citron

©LAMALA*HÚSVÉT 2023*KALÁCS


Ingrédients : - 3 œufs - 110 g de sucre - 1 gousse de vanille - 60 g de farine - 50 g de maïzena - sucre glace Ingredients: - 3 eggs - 110 g sugar - 1 vanilla bean - 60 g flour - 50 g of maizena - icing sugar

2023. április 3., hétfő

©Gâteau aux pommes de Cyril Lignac*Almatorta

 


C'est la saison des pommes, alors on en profite pour se régaler avec ce gâteau ultra gourmand du chef Lignac. Sa texture est juste parfaite, on sent bien le goût des pommes, celui de la vanille, franchement, on se régale. J'ai apporté quelques modifications dans la recette en réduisant la quantité de beurre et de sucre, mais je vous explique tout dans la vidéo. Petite astuce pour donner à votre gâteau ce bel aspect brillant, il me restait une cuillère de jus de cuisson des pommes avec laquelle j'ai badigeonné mon gâteau à la sortie du four. J'espère que ce gâteau aux pommes vous régalera autant que nous. Bonne dégustation !!! Ingrédients : - 4 pommes - 10 g beurre - 60 g cassonade - 1/2 cc gingembre - 1 cc cannelle - 120 g beurre - 120 g sucre - 3 œufs - 1 gousse de vanille - 275 g farine - 1/2 sachet levure - 2 cs yaourt Ingredients: - 4 apples - 10 g butter - 60 g brown sugar - 1/2 cc ginger - 1 cc cinnamon - 120 g butter - 120 g sugar - 3 eggs - 1 vanilla bean - 275 g flour - 1/2 yeast bag - 2 cs yogurt #cuisineenfolie #cyrillignac #pommes

©SZENTENDRE*DUNA KORZÓ LÁTVÁNYA EGY VASÁRNAP DÉLUTÁN...

 

p.s... Szentendre, Duna korzón sétálva, néhány pillanatra a napsugarai megkönyörültek rajtunk és beragyogták felettünk a gomolygó felhők mesés kék minden árnyalatát, fehérségét és a Duna szokatlan mozdulatlanságát ...  


2023. április 2., vasárnap

©két világ között teljes film magyarul