PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2017. április 22., szombat

©Bacsa Ildikó festőművész (szupermodell) kiállítása...

...VÁSZNAIN, A SZERELEMMEL ÁTÖLELT SZÍNES, GYÖNYÖRŰ VILÁGUNK ...
BACSA ILDIKÓ FESTŐMŰVÉSZ (SZUPERMODELL) KIÁLLITÁSA AZ ARANYTÍZBEN BUDAPEST 2017 04 22 ©BIPHOTO

BACSA ILDIKÓ FESTŐMŰVÉSZ (SZUPERMODELL) KIÁLLITÁSA  BUDAPEST 2017 04 22 ©BIPHOTO


BIPHOTO GALLERY



Photo Book
(26 page/Signed&Certified)
Limited Edition!

©GUESS LOVE PARIS 2017

GUESS LOVE PARIS 2017 © BIPHOTO


Photo Book
(26 page/Signed&Certified)
Limited Edition!

©Bujáki László festőművész kiállitása az RC-Rondon Budapest...



Egy kiállitás képei adrenalin töltettel!
Bujáki László Festőművész kiállitása 2017 04 21 RC-RONDOM BUDAPEST © BIPHOTO (iphone)


"Bosch, Csontváry, Aba-Novák, Modigliani, Gulácsy, Klimt, Cézanne... néhány név azok közül, akiken keresztül a kiállításon az utóbbi időszakban „elkövetett” kísérletezéseimet mutatom be Parafrázisok címmel.



Számomra zseniknek tartott mesterek hatására, néhol pimaszul, néhol a mesterségbeli tudásom igazolásaként festettem meg ezeket a képeket. Bosch, Csontváry, Aba-Novák, Modigliani, Gulácsy, Klimt, Cézanne, Czóbel, Berény Róbert, Csernus Tibor, Nemes Lampert, Szász Endre, VanGogh, Edina Ardey hangulatában időként természetesen becsempésztem Galgó bácsit és persze a gidáimat.



A kiállítást megnyitja: Zimonyi Adrienne újságíró, beszédet mond: Csillag Manó (az Oscar-díjas "Mindenki" című film vágója." (forrás)





Bujáki László Festőművész kiállitása 2017 04 21 RC-RONDOM BUDAPEST © BIPHOTO (iphone)

Bujáki László Festőművész kiállitása 2017 04 21 RC-RONDOM BUDAPEST
(Varga Melinda modell) © BIPHOTO (iphone)
A kiállítás helyszínét javasolta és ez nagyszerű gondolat volt, Mikula Lajos arculat- és kiadványtervező grafikus
(RC Törökvészi út) © BIPHOTO

Bujáki László Festőművész kiállitása 2017 04 21 RC-RONDOM BUDAPEST © BIPHOTO (iphone)
Bujáki László Festőművész kiállitása 2017 04 21 RC-RONDOM BUDAPEST (Mandel Róbert zenész) © BIPHOTO (iphone)


2017. április 18., kedd

©Portrait - Fashion - ... Photography

BIPHOTO

2017. április 16., vasárnap

©„©"2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS”

... jártamban-keltemben sorozatomból...
2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS

2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS

2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS

2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS

2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS

2017 HÚSVÉT BUDAPEST - SZABADSÁG TÉR - CEU - BELVÁROS


©Madeleine ...



Madleine © BIPHOTO
madeleine története – a legtöbb francia ételhez hasonlóan – nagy ívű és szorosan kötődik a történelemhez. A sütemény ugyanis nem akármilyen konyhán látta meg a napvilágot, hanem Lotaringiában, Stanislaw Leszczynski herceg otthonában, aki épp vejét, XV. Lajost látta vendégül. A pazar lakoma vége felé azonban akadt egy kis gikszer. Ki tudja, mi okból, a konyhán vita támadt, és a feldühödött szakács elment, a desszert azonban még nem készült el. A katasztrófát végül az egyik leleményes szobalány, Madeleine Paulmier hárította el, aki egy - a nagymamájától tanult - aprósüteményt készített, és ezt kínálták a királyi vendégnek. A király hitvesének, a házigazda lányának annyira ízlett a sütemény, hogy a madeleine hamar népszerű finomsággá vált Versailles-ban is. (forrás)


200 gr finomliszt
1 zacskó sütőpor (kb 12 gr)
3 nagyobb tojás
150 gr kristálycukor
50 ml tej
200 gr olvasztott vaj
egy kiskanál vanília aroma / vaniliás cukor / reszelt citrom héja
kakaópor vagy csokidarabok

  • Elsőként kivajazom és belisztezem a formákat, a sütőt pedig előmelegítem 200 fokra.
  • Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a sütőport.
  • Majd egy gödröt formálok és az egész tojásokat a cukorral kicsit kikeverem, hozzáteszem a tejet és a vaníliaaromát ( vaniliás cukor vagy reszelt citrom héja ). Ezeket összekeverem a lisztes masszával. Langyos olvasztott vaj a végén, majd kézi habverővel addig keverem, amíg egy egyenletes, elég folyós tésztát nem kapok. 
  • A formákat 3/4-ig töltöm a lágy tésztával és  min. 10 percig hagyom pihenni,  majd mehetnek a sütőbe,  5-8 perc és aranybarnák lesznek. (Sütőtűvel egyet megszúrsz, ha nem tapad rá. KÉSZ!)

A kakaós és foltos madeleine-ekhez a tészta egy részét kiveszem és 2 evőkanél kakaóporral bekeverem (lehet a liszt egy részét kakaóval helyettesíteni, de én nem szoktam). A csokidarabkáshoz elég csak beleszórni a csokidarabokat a tésztába.

[Itt minden egyhelyen házhoz szállítással vásárolható, csak egy info,ha elakadnál!]

[Itt letölthető pro.esemény fotók!]