PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2019. december 27., péntek

© ARI BEHN NORVÉG ÍRÓ 1972-2019 KARÁCSONY ...


"Mi, Ari Behn legközelebbi rokonai, mély fájdalommal tudatjuk, hogy a művész szerdán önkezűleg vetett véget életének. Arra kérünk mindenkit, hogy a magánéletét tartsák tiszteletben az elkövetkező időben" - mondta Håkonsund nyilatkozatában.

2019. december 26., csütörtök

© MÓDOS GÁBOR A RETRO MAGYAR DIVATVILÁG EGYEDÜLÁLLÓ FOTÓMŰVÉSZÉRŐL ....

EGY ÉLŐ LEGENDA 
A  MAGYAR FOTÓSOK VILÁGÁBAN...


Kaptam egy nagyon szép Karácsonyi ajándékot! Köszönöm szépen Módos Gábor​ fotóművésznek, Tukács Tekla a cikk írójának és nem utólsó sorban, Szedres Mariann​ exmodellnek, aki elküldte nekem és felhívta a figyelmemet a Femcafe.hu hasábbjain megjelentekre! Egy kattintás és máris olvasható! 
Kicsit hosszabb a cikk, mint úgy általában, de akit igazán érdekel a magyar RETRO divatvilág itt betekintést kaphat és megéri elidőzni. Gábor elmeséli, hogy Lantos Piroskával, Pataki Ágival, Koncz Zsuzsával hogyan készültek azok a felvételek, amik világhírűvé tették nemcsak a modelleket. Egy kattintás és itt található az egész cikk
Én (Barna Inci) kiemeltem a Rám vonatkozó sorokat, Gábor gondolatait, véleményét, de olvashatunk még érdekes storykat Lantos Piroskáról, Pataki Ágiról, Safranek Annáról és nem utólsó sorban megismerhetjük Gábor fotózás technikáját, ami abban a korban egyedülálló volt... 
" Ezek szerint akkor a kor egyik leghíresebb modelljében, Barna Inciben is mindez megvolt.
Inci története nagyon egyedi. Gödöllőn dolgozott a kutatóintézetben, az egyik osztályvezetőnek volt a titkárnője. Elképesztően gépelt, az a fajta nő volt, aki írt és közben beszélgetett. Mivel éppen nem volt titkárnő az Ez a divatnál, megkérdeztem Incit, van-e kedve átjönni. Azonnal fel is vették, ám az lett a vége, hogy ha leadásnál hiányzott még néhány fotó a lapból, felrángatták Incit az írógép mellől, ráadták a ruhát és elkezdték fotózni. Így lett belőle fotómodell. Ma pedig már profi fotósként dolgozik, remek üzleti érzékkel." (forrás)

Sztár Tonik (Retro utcai plakát 1982)
Fotó: Módos Gábor fotóművész
Modell: Barna Ilona exmodell, fotóművész



©EMMY DÍJAT KAPOTT GERA MARINA...

... hosszú éveken keresztül szinte semmi.., de a közelmúltban végre sikerült betörni a magyar filmeknek, színészeknek a nemzetközi élvonalba és elismerést, díjakat nyerni ... erre egy igazán nagyszerű példa az 

Emmy Díjat nyert Gera Marina ... (forrás)






1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony - akinek férje a fronton harcol - kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának - a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak - akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?
A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

©ELFÚJTA A SZÉL ...GONE WITH THE WIND, OLIVIA DE HAVILLAND (102YEARS)...

Olivia de Havilland, la dernière survivante d’Autant en emporte le vent (Gone with the Wind), âgée aujourd’hui de 102 ans, a eu une carrière réussie à Hollywood. Avant son 101e anniversaire, le 1er juillet 2017, la double lauréate de l’Oscar, qui a pris sa retraite voici déjà une trentaine d’années, est devenue la personne la plus âgée à être nommée dame commandeur de l’Ordre de l’Empire britannique alors qu’elle assistait à l’anniversaire de la reine Elizabeth II. (forrás)

2019. december 24., kedd

©Karácsonyi csodavárás

©Élmény marad

©Patagonian Penguin Finds Second Home in Brazil

2019. december 23., hétfő

©Rakott krumpli, ahogy mi szeretjük (Rakott burgonya)

©Borbás Marcsi szakácskönyve - Mákos guba (2019.12.15.)

©Recette du Kouign Amann - 750g

2019. december 22., vasárnap

© Intelligens emberek 6 tulajdonságaiból egy kiemelve...

... azért, hogy ne legyen kérdés, hogy ÉN ki vagyok! ...
"A tanult és intelligens emberek maguk választják meg a társaságukat. Sok új embert megismernek, de rendkívül körültekintően válogatják meg azokat, akik az életük részei lesznek. Megtörténhet, hogy ezeknek az embereknek nincs sok barátjuk. De az a néhány barát, aki az életük része, bármikor készen áll rá, hogy a segítségükre siessen. Mindig a minőséget részesítik előnyben a mennyiséggel szemben, különösen akkor, ha arról van szó, amit másoknak nyújtani tudnak." (forrás)
BIPHOTONEWS 

© EMANUEL UNGARO FOREVER HAS LEFT TRACES...

French fashion designer Emanuel Ungaro, who described himself as a "sensual obsessive", has died in Paris at the age of 86, his family told AFP on Sunday.

Ungaro, who retired from fashion in 2004, died on Saturday after two years in a “weakened” state of health, a family member said.
He was born in Aix-en-Province in southern France in 1933 to a family of Italian immigrants, and moved at the tender age of 22 to Paris, where he was trained by Spanish couturier Cristobal Balenciaga before launching his own label nine years later. (forrás)