PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. április 2., szombat

©ART-DECO-NEWS SAINT-TROPEZ 2022/1 BERNARD DELAVAL ARTIST (#ilonabarnabiphotonews)


p.s... 2022. április 01. Saint-Tropez
... a szezon lassan beindul Cote d'Azur közkedvelt nyaralóhelyén... igaz, az időjárás meghazudtolja a mediterrán éghajlatot, de kárpótol bennünket a táj szépsége és az itteni lakosok, művészek igyekezete, hogy ez az év is sikeres legyen és adjon valami újat, amit csak itt ebben a BB által is közismert kicsi "halászfaluban", ami napjainkra  várossá forrotta ki magát, található meg... Örömmel újságoljuk, hogy az Art-Deco-News Galéria kinyitotta kapuit a művészet kedvelőinek és pártolóinak a második évben is Saint-Tropez kikötőjében a hajóvégállomással szembeni 6 Rue Cepoum-Sanmartin régi házában... az első rövid riport BERNARD DELAVAL és felesége SOLANGE francia művészek bemutása, csak úgy ötletszerűen jutott eszembe, hogy érdekesebbé tegyem és talán figyelemkeltő is az arany szobrok történetével születésük, akit megérintett az megtalálja  az Art-Deco-News Galéirában ebben az évben, minden egyes mű egyedi alkotás, kizárólagosan csak nálunk! ... a következő rövidfilmben bemutatásra kerül a meglepetésünk... 
 
Bienvenue * Dobrodosli * Isten Hozott * Welcome

2022. március 31., csütörtök

©MAGYARORSZÁGON FORGATOTT "DŰNE" KAPTA A LEGTÖBB OSCAR DÍJAT ...

 


p.s. ... 94. ALKALOMMAL LÁTHATTUK ÉS IZGULHATTUNK AZ OSCAR DÍJKIOSZTÓN, VÉGRE MASZK NÉLKÜL EGY KIS BUNYÓVAL MIXELVE... EZT A KÜLÖNLEGES ESEMÉNYT MINDENKI SZÍVESEN KÖVETI, NAGY ÉLMÉNY!... KIEMELNÉK KÉT OSCAR DÍJAS FILMET "SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2049" (2017) DENIS VILLENEUVE (DIRECTOR) OSCAR DÍJAT NYERT... MAJD A "DŰNE" (2021), PATRICE VERMETTE (LÁTVÁNYTERVEZŐ) & SIPOS ZSUZSANNA (DÍSZLETBERENDEZŐ) OSCAR DÍJAT NYERTEK... A FILMEK FORGATÁSA MAGYARORSZÁGON TÖRTÉNT, KÍVÁLÓ MAGYAR SZAKEMBEREK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL A HÁTTÉRBEN, AKIK NÉLKÜL BIZTOSAN MÁSKÉPPEN TÖRTÉNT VOLNA... ÉS NEM UTÓLSÓ SORBAN MEGEMLÍTENÉM A STÁB TAGJAI KÖZÖTT A FIAM... GRATULÁLOK, NAGYSZERŰ ÉRZÉS ÉS BOLDOGSÁG!

ITT TÖBB INFO! 

Download Festival de Cannes Pro.Photos click here!

2022. március 27., vasárnap

©Az ukránok: Néhány történelmi tény, amit nem szabad elfelejteni... A teljesség igénye nélkül... ( Ez most érkezett!)




Kiollóztam, mert nem árthat, ha több oldalról tájékozódunk: katt.ide!


"Az ukránok: Néhány történelmi tény, amit nem szabad elfelejteni...
A teljesség igénye nélkül:

A II. Világháborúban nem az oroszok szállták meg Magyarországot és erőszakoltak meg 400 ezer magyar nőt, lőtték rommá Budapestet, hanem az első, a második, a harmadik és a negyedik Ukrán Hadsereg...

1956-ban nem orosz küldte Budapestre a Vörös Hadsereget a magyar forradalom leverésére, hanem egy született ukrán:
Nyikita Szergejevics Hruscsov.

1968-ban nem orosz rendelte el a Prágai Tavasz leverését, hanem a szintén ukrán Leonyid Iljics Brezsnyev.

Kárpátalján nem oroszok romboltak le magyar emlékműveket és gyújtogattak magyar köz-intézményekben, hanem az ukránok.

Kijevben nem az oroszok készítettek- és készítenek halállistákat a magyarokról, hanem ukránok. De az ukrán nagykövet asszony mégis elvárná, hogy fegyverrel és magyar katonákkal szálljunk be az ő háborújukba. 

A Majdan-téri "forradalmat" nem az oroszok finanszírozták, hanem Viktoria Nuland vezetésével az USA...
Az USA nemsemmi 5 milliárd dollárt tolt bele egy Amerikából vezérelt ukrán bábkormány hatalomra juttatásába...

Igen, minden így volt és van... De van még két apró adalék, ami az ukránok lelkén szárad.: Hruscsov, ez a műveletlen, de annál felfuvalkodottabb, Sztálin után teljhatalmúvá vált ukrán: Őrültségében hajszál híján elindította a III. világháborút a Kubában létrehozott atomrakéta-támaszponttal... És nem mellesleg: Hatalma teljében nagylelkűen Ukrajnának adományozta az akkor már régen orosz Krím félszigetet. (De: Ebben a háborúban Krím mostmár visszakerül az oroszok birtokába...)

Noha Oroszország a mai korban talán nem megfelelő módszert választott az Amerikából vezérelt ukrán bábhatalom felszámolására, dehát az oroszok mindig másként gondolkodtak, mint egy nyugati "demokrata"... Oroszország más világ... És ebben a háborúban nem megkerülhető az USA súlyos felelőssége, mert ők viszont pontosan tudták, hogy véres háború lesz a vége annak, ha a kerítésen át évekig folyamatosan bottal böködik az orosz medve oldalát...

A székelyek okosabbak: Ők már rég tudják, hogy "a medve nem játék", de az amerikaiak úgylátszik még nem... 

Az amerikából vezérelt ukrán bábhatalom már rég tűrhetetlenné vált Ukrajna nemzetiségeinek szempontjából is. Putin 8 évig tűrte az ukránok véres garázdálkodását az ősi orosz területeken - talán hamarább is léphetett volna...
__________________________________________________________

A fentiekhez egy kis Krím-történelem, krími-krimi:
 
Amikor 1237-ben a "Kievi Rusz"-t majdnem elpusztították a bejövő tatárok, a megmaradt oroszokat megszállva tartották hosszú évtizedekig. Később a tatárok a Krím félszigetre vonultak vissza, ez volt az országuk - és innen is sakkban tudták tartani az orosz fejedelemséget, és adózára kényszerítették még kb. 90 évig.
 
Ezután az oroszok elhagyták a kievi őshazát, északabbra vonultak. A tatárok pedig idővel már nem voltak tényezők, a török hűbéresévé váltak, és a török politikát szolgálták, a török oldalán harcoltak - a Krímből kiindulva. A XVII. századtól kezdtek kissé függetlenedni a töröktől, és a mai Ukrajna területére kiterjedő hatalmuk segítségével szövetséget kötöttek az ottani ukránokkal, akik akkor a Lengyel-Litván király alatvalói voltak már évszázadok óta.

A szövetség megtámadta a lengyel koronát és átmeneti sikereket is elértek. Sőt, egy félig ukrán - félig tatár kán: Hmelnyickij uralma alatt rövid időre még némi államiságot is sikerült elérni, de csak pár hónapra. 1774-től, vagyis Lengyelország megszüntetése után az orosz visszajött a mai Ukrajnába - a cári Oroszország kiteljesedése során. A független, addig nomád ukrán kozákokat letelepítették, akik ezután már a cárok katonai céljait szolgálták...

A tatár Krímben maradt, de mivel Krím fontos szerepet kapott már korábban is a folytonos török-orosz háborúkban, ami a még korábbi lengyel-török háborúkat követte, az oroszok kezdetben katonaságot küldtek Krímbe. Majd a török teljes visszaszorítása után - már a XIX. században - oroszok települtek be, elkezdték a tatárokat onnan kiszorítani a puszta tömegükkel. A békeidőkben további orosz betelepülés is történt, és Krím a gazdag orosz arisztokrácia és a nagypolgárság fontos nyaralóhelye lett - így valósult meg az orosz dominancia.

Aztán: Amikor - már a SzU-ban - a tatárok lázongani kezdtek, Sztálin úgy reagált, hogy "a tatárkérdés csupán vagonkérdés"... A szavakat tett követte, mint ahogy más népek esetében is... Vagyis a II. Világháború előtt a Krímben már csak oroszok és el-oroszosodott tatárok maradtak, ott ukránok nem léteztek.
 
De: Hruscsov alatt az Ukrán SzSzK határait az ukrán (!!!) Hruscsov befolyására írták át, majd a SzU szétesése után is megmaradt ez a a szerencsétlen helyzet (persze nemcsak Krím esetében). Az ukrán politika ezt nem tudja kezelni - ahogy Hruscsov idején sem tudta... Az ukránok a II. Világháborúban Hitler szövetségesei voltak, és ezt múltat most is vállalják. És ezt a múltat - érdekből - a "Művelt Nyugat" - az USA is elnézi nekik... Mint ahogy a szlovákoknak is mindent megbocsátottak, csak nekünk nem... Semmit sem."