PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2019. november 2., szombat

© DAYS, 86 400.00066 SEC EXHIBITION BUDAPEST.HU ... TÁRLATVEZETÉS....


Szécsényi-Nagy Loránd: DAYS, 86400.00066 sec / tárlatvezetés


időpont: 2019. november 6. 18:00
helyszín: Stúdió Galéria - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület | 1077
Budapest, Rottenbiller u. 35.



A tárlatvezetés
Szécsényi-Nagy Loránd, médiaművész
Majsai Réka, a kiállítás kurátora, művészettörténész
Salamon Júlia, kurátor
kommentáló beszélgetése keretében valósul meg.

"Mert közben a figyelem irányultsága lesz a lényeg: mennyi ideig és mit obszervál a megfigyelő és miért?
Egyáltalán: ki a kép készítője? Mi történik, amikor a kézben tartással kontroll alatt álló kamera tulajdonképpen magára marad? A készítője telepíti a helyszínen, majd elhagyja a gondosan megválasztott területet, ezt követően pedig, mint egy kihelyezett, hozzávetőlegesen 80%-ban kész elképzelés, a film figyeli/rögzíti, mi történik 24 óra alatt. Mondhatnánk, hogy „egy-nap-alatt”, de az nem volna elég pontos. Veszítenénk jó pár miliszekundumnyi misztériumot." (FORRÁS)



©Le flan parisien (2 recettes)

Fashion Show Saint-Tropez 2018 Caroline Dechamby

©MICSODA NŐK KIÁLLITÁS MEGNYITÓ A MAKLÁRY GALÉRIÁBAN...

BUDAPEST
MAKLÁRY GALÉRIA
2019. OKTÓBER 31. 18h
KESERÜ ILONA 
A NEMZET MŰVÉSZE CÍMMEL KITÜNTETETT,  KOSSÚTH DÍJAS MAGYAR FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLITÁS MEGNYITÓJA KORTÁRSAIVAL...

KESERŰ ILONA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLITÁS MEGNYITÓ - MAKLÁRY GALÉRIA - BUDAPEST.HU © BIPHOTONEWS

p.s. ... mikorra odaértem a kiállitás megnyitójára a tömeg már kezdett elszállingózni, pedig csak félórával később érkeztem, a megjelölt időponttól... hirtelen furcsának tűnt, mert amikor legutóbb voltam ebben a galériában  szintén egy ilyen alkalommal az volt az ember érzése, hogy az egész város jelen van... igaz, ez jó néhány éve volt ez már és nem ezen a napon, amikor a város kiürül ... eltelt egy kis idő, mikor ráéreztem arra, hogy akik jelen vannak igazán elkötelezettjei és komoly szakértői a kortárs festészetnek... itt eszembe jutott egy galériás ismerősöm megjegyzése, hogy nem biztos, hogy a tömeg nagysága határozza meg az esemény fontosságát, lényegét... ebben milyen igaza volt, akkor még csak sejtettem, hogy miért, de most már tudom is!
MICSODA NŐK KIÁLLITÁSÁRÓL KÉPEK (BIPHOTONEWS)
(CLICK HERE!)

... szeretek később érkezni, amikor a formaságoknak szinte már vége van... csendesebbé, letisztultabbá válik a kiállitóterem... mélyebben lehet átérezni a kiállított festményeket...ilyenkor kapom meg azokat a pillanatokat, amiért érdemes a fényképezőgépemet elővenni a táskámból... ahogy ott állt az alkotása előtt a művész akaratlanul is betekintést engedett a belső érzéseinek világába... megható pillanatok, ahogy dedikálta könyvét, amit a galéria tulajdonos kezében tartott és fölé hajoltak ... a színek kavalkádja, lenyűgöző ereje, ami a képekből sugárzott egy darabig még erőt nyújt, segítőtársként jelen lesz a minden napjaimban... BRAVO!
BIPHOTONEWS lencsevégen... (click here!)



©FAHÉJAS MÉZES TEA AZ ÖREGEDÉS ELLEN IS...


KEZD A NAPOT MÉZES, FAHÉJAS TEÁVAL

A keverék napi használata az immunrendszert is erősíti, és védi a szervezetet a bakteriális és a vírusos fertőzésektől is. A mézes-fahéjas tea öregedés ellen is bevethető. Készíts teát 6 dl vízből, 4 kanál mézből és 1 kanál fahéjból. (FORRÁS)
FRUITS STILL LIFE - VEGETABLES DOWNLOAD PHOTOS CLICK HERE!


DOWNLOAD CLICK HERE!

© Rudolf Breuss ausztrál orvos receptje a rák ellen ... 42 napos kúra!

42 nap kúra és a rák nincs tovább!

“Breuss-kúra.(ejtsd BRÁJSZ)
 A rák és leukémia gyógyítása gyógynövényekkel” 
címmel Magyarországon is megjelent

Still Life - Fruits - vegetables - download - click here! ©BIPHOTONEWS


Hozzávalók:
  • 300 gramm cékla;
  • 100 gramm sárgarépa;
  • 100 gramm zeller;
  • 70 gramm nyers burgonya;
  • 30 gramm retek;
Alkalmazás:
A krumpli akár el is hagyható, kivéve a májrák esetében, ahol nagyon fontos szerepe van. A hozzávalókat mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy gyümölcs-centrifugába és préseljük ki. A levet töltsük egy üvegbe, majd tároljuk a hűtőszekrényben. A nap folyamán kis kortyokban fogyasszuk el, másnap készítsünk újabb adagot. Közben fogyasszunk cickafark, zsurló, zsálya, csalán és orbáncfű teát. (forrás!)
download click here!

2019. október 30., szerda

©HALLOWEEN ... CHATEAU d'ASTROS VIDAUBAN, FRANCE

PROVENCE TITKAI KITÁRULNAK, HA KÍVÁNCSI VAGY...
CHATEAU D'ASTROS VIDAUBAN, FRANCE - 2017 október 21 -
©BIPHOTONEWS

p.s. ... most, hogy hamarosan megint elérkezik az ősz szimbólumaként is nevezhető Halloween ünnepe, de tudjuk, hogy sokkal több annál... eszembe jutott a kirándulásom a francia provence egyik ősrégi kastélyába 2017. október 21-én... ez a misztikus Chateau d'Astros féltve, szinte titokban őrzi a múltját, nemességét, hatalmasságát az ősrégi parkjában a francia Cote d'Azur mélyén... lenyűgöző látvány, ahogy kiemelkedik a gigantikus szökőkút mögül, a felvezető platánfasor végén, idézve a régmúltat... a kastély mögötti udvarban kicsik és nagyok a Halloweent köszöntötték jelmezükkel, arcfestészettel, játékukkal... a kert híven tükrözte az ünnep jeleit, pompázott az ősz összes színében ... a felnőttek megkóstolhatták, sőt megvásárolhatták a kastély kiváló borait, termékeit ... (a linkekre egy kattintást feltétlen!) [BIPHOTONEWS] 

download click here!

2019. október 29., kedd

©BRATISLAVA SLOVAKIA AUTUMNE ... egy élhető élet az őszi napsütésben...

Apollo Bridges - Bratislava Slovakia - Oct 24, 2019 © BIPHOTONEWS

Zaha Hadid architects - Bratislava, Slovakia - Oct, 24 2019 © BIPHOTONEWS


Mondieu Bratislava Slovakia ©
BIPHOTONEWS
p.s. ... Bratislava Slovakia fővárosára a 22. emeletről letekintve is egy különös elbűvölő misztikus város... a Dunapartját követve a hídak látványa, a vár a távolban... az utcákon pirinyó autók, emberek mint a hangyák szorgosan mennek az útjukra... reggel a napkelte a kikötő felett.., majd 8h felé az Apollo híd roskadásig autókkal, buszokkal nyüzsgő, pezsgő légkör a halványan érkező őszi köd fényében... közvetlen a huszonkét emelet mélységében játszótér, pirinyó emberkék üldögélnek a padon, kicsit távolabb embercsoportok álldogálnak, szünetet tartanak, sütkéreznek a napon és közben halad az idő... séta az utcán kapkodod a fejed, ámulatba ejt Zaha Hadid épitész épülő toronyházának látványa, de amúgy az egész környék emlékeztet New York belvárosára, Manhattan Astoria Hotel környékére... az üzletek roskadásig megtelve a legjobb falatokkal és a legujabb divat remekeivel... estére a szórakozó helyek teraszain nyüzsgő élet a folyómentén és a régi városban... mi a Mondieu egyikét választottuk a felújított öreg házak közötti főutca egyik sarkán... kedves kiszolgálás, kiváló konyha, remek hely ... röviden, élhető élet Pozsonyban...

donwload / letölthető fotók itt!


2019. október 27., vasárnap

©20TH BIRTDAY VOILES & 26TH PARADIS PORSCHE SAINT TROPEZ.FR (Credit: Ilon...