PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2016. április 23., szombat

©Szűr-Szabó Edit üvegtervező művész alkotásai nyomában...

?D 
"ÉLET'MŰVÉSZET"

Szűr-Szabó Edit üvegművész alkotása I.sz. Női Klinika Budapest.HU © BIPHOTO

Kezdhetném akár így is ezt a történetet,  hogy egyszer volt, hol nem volt...
This story I could start up so well, once upon a time ...

... gyerekkoromban az egyik kedvenc időtöltésem volt az eltörött színes üvegdarabok gyűjtése sok-sok éven át... utcán, réten, erdőben bolyongva keresgéltem és, ha találtam egy igazán kedvemre valót, örömömben felsikítottam és máris birtokba vettem!..., beraktam a gyűjteményembe, mindig az utólsó volt a kedvenc!..., féltett kincsként őrizgettem a színvilág összes színeiben tündöklő űvegcséimet... becézgettem, dédelgettem őket!.., ha időm engedte, akkortájt talán több volt, mint manapság, lehettem vagy 6 éves!... magamköré rakosgattam a földre lerakva az udvarunk egyik rejtett zugában üldögélve és gyönyörködtem bennük a napsugár felé tartva egyenként!... Minden darab életre kelt számomra a fénytől és elrepített abba a dimenzióba, számomra ez volt a "?D", ahol a tökéletes boldogság ölelt át, védő szárnyaival!... Kinyíltak számomra azok a kapuk ott, ahová később az életem során be is léptem!... itt kezdődött az "igaztörténetem" a kedvenc "rózsaszínü" üvegcséimen keresztül...

Fiam anélkül, hogy ismerné ezt a történetet az életemből többször mondta már nekem, hogy:

- Anyci, jó lenne már, ha visszatérnél a Te kis "rózsaszínű ködödből"! ... és tudomást vennél a valóságról! 

..., de én jobban szeretek azon át kukucskálni, mert nekem még mindig "valóság" lett az, amit azon keresztül láttam, megálmodtam!... Ezen akkor sem változtatnék, ha tudnék! Ez már örökké így marad! ...

Talán ennek köszönhetem a tegnapi "ólmozott színes üvegképeken" át történő időutazásomat Szűr-Szabó Edit üvegtervező művész barátommal! ..., mert ugye nincsenek véletlenek, mindennek oka, okozata van! ...

Hosszú évekig nem jutott eszembe ez a "színesüvegcseéletem", majdnem feledésbe merült ... 
... Ma reggel csukott szemmel álmodoztam, nem akaróztam kinyitni "semmi pénzért" ... Jó volt napsugár nélkül is sütkérezni az Edit "művészlelke" által megálmodott "színesüveg világában"... ez volt első gondolatom ... általuk életre keltek a képzeletemben megint, mint gyerekkoromban a saját gyűjteményemtől egy fordított világ visszafelé a gyerekkoromba!... Időutazás volt ez a szülőföldemre, a Nagyiék picinyke házához, annak is a nagy udvarának abba a rejtett zugába, ahová mindig elbújtam, ha kettesben akartam maradni a "?D" világommal... 

A tegnapi nap, így jártam én be, mint egy tárlatvezetésen az alkotóval, az "ÉLETUTAMAT" a művei révén, Budapest három nevezetes helyén!


















Kiállitás megnyitó:
2016.05.12.  



2016. április 22., péntek

©Szabadság Hídról a Gellérthegyre, Bálnára nézve Budapest.HU

... jártamban keltemben ezt a látványt nem lehetett nem lencsevégre kapni...


Szabadság Híd Budapest.HU © BIPHOTO


Szabadság Híd Budapest.HU © BIPHOTO
Szabadság Hídról a Gellérthegyre nézve Budapest.HU © BIPHOTO

Bálna a Szabadság Hídról nézve © BIPHOTO


©Megyeri Híd Magyarország

... ahogy haladsz felé az autóddal, az az érzésed, hogy kiemel a magasba a kormány mögül és elrepít egy másik dimenzióba! ...


Megyeri Híd Magyarország © BIPHOTO

Megyeri Híd Magyarország © BIPHOTO


©Le Quai Saint-Tropez


Plat de jour 17 €

... ahol biztosan kiváló gourmet ízeket ismerhetsz meg a francia konyha remekeiből,  kedves, figyelmes kiszolgálás mellett ... 







2016. április 21., csütörtök

© II . ERZSÉBET BRIT KIRÁLYNŐ 90'

Elizabeth Alexandra Mary Windsor
London1926április 21.
Happy Birthday Your Majesty! 


Her Majesty’s 90th Birthday Party will be a celebration of The Queen’s life, her love of horses, her dedication to the Commonwealth and international affairs and her deep involvement with the Navy, Army and ­­­­Air Force.
Over 90 minutes, 900 horses and more than 1,500 participants from around the United Kingdom and the World will create a joyful event for The Queen. The 90-year journey will take us from the excitement of the birth, through to World War Two, her marriage, the coronation and a reign of more than 60 years. The Celebration will use horses, actors, bands and dancers to tell the story.
The celebration will be created by the team that organised the successful Diamond Jubilee Pageant in Windsor in 2012. This time, technology will play an important part in the celebration. The 90-minute experience will be a fusion of the latest video projection, LED effects and theatrical lighting. The finale will be a kaleidoscope of memories and achievements. (Forrás)



©PRINCE énekes-előadó csupán 57 éves volt...

"Prince Rogers Nelson"
(1958-2016)


Őszinte, mély fájdalom volt ezt a hírt meghallani ma! 
Béke Legyen Vele!




©Morning Fruits




... egy falat gyümölcs reggel felér egy napsugárral ...




2016. április 19., kedd

©Ez az ami leköt és imádom, de a hely, ha lehet legyen Saint-Tropez!

... persze mindig várunk valami újat, érdekeset és ha lehet legyen kéznél  ...






©Jármüvek vízen és földön St. Tropez kikötőjében

... az ellentétek mindig vonzóbbak...





© E-621 Nátrium-Glutamát!


! ... ezzel már találkoztam az életemben, nem könnyü kivédeni, mert nemcsak a kínai ételeknél használják ezt fel, kiváló ízek kiváltására! ... hanem a boltokban kapható, magyar cukrász termékeknél is tapasztaltam hasonló tüneteket és Anyukám is, aki már sajnos nincs közöttünk tudna erről mesélni... ! Azóta nem fogyasztok ilyen termékeket! 
... A múltkor egyenesen rosszul lettem a kínai erős-savanyú levestől, pedig imádom! ... azóta azt is kihagyom... ! Sajnálatomra!

 ... Lassan már, csak műanyagot eszünk és csak a szemünk érzékeli, hogy valójában mit is AZ ...! 

Minap történt velem, velünk! 

Vasárnap reggel a család együtt reggelizik, a tányéron csodás rántotta, sonka darabokkal. A látvány káprázatos! Csendesen eszegetünk, próbáljuk az ízeket megtalálni, de mintha faforgácsot ennénk! Szinte egyszerre nézünk fel a tányérunkból és mondjuk:

- SZÖRNYŰ! ENNEK AZTÁN SEMMI ÍZE NINCS! - ...borzasztó, hiába akarunk és veszünk drága terméket, hogy hátha az jó lesz, ízletes, de sajnálatunkra nem az! 
Ha találunk olyan gyümölcsöt, zöldséget, hust vagy bármilyen élelmiszert, ami emlékeztet a békebeli ízekre, boldogan kiálltunk fel:
- Jé, a paradicsomnak, paradicsom íze van...! - és nevetünk ezen! Igazából nem annyira öröm ez, inkább szomorú! ...

E-621 ÍZFOKOZÓT AKKOR SEM HASZNÁLNÁNK, AZ BIZTOS!



2016. április 17., vasárnap

© Kulka János jobbulást!

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja!
 
... az erő legyen vele! ...  
..., hogy miért mindig a jókkal, tehetségesekkel történik..., hát talán azért, mert egy figyelmeztetés lehet, hogy valami nincs rendjén itt, ezen a földön! ...


?D My Love's  © BIPHOTO

Ebben a cikkben nem magasztalni szeretném a tehetségéért és emberségéért, mert az közismert és vitathatatlan, hanem szeretnék erőt küldeni neki a gyógyuláshoz, amire bizony nagy szükséges lesz egy stroke után! 

Biztos vagyok benne, hogy sokan csatlakoznak, csatlakoztak már ehhez. A szeretet csodákra képes, Én ebben hiszek!

                                   



 

©"LAGOM" = "PONT JÓ"

... a svédeknél egy létező kiegyensúlyozott életstílus, gondolkozás mód, nem tanulják, ez náluk természetes! ... Mi meg tanulhatnánk Tőlük! ...

Valahogy eddig ez az ország kiesett a látószögemből, de hogy éppen ma találtam rá erre a fogalomra, azon már nem is csodálkozom! Mielőtt a keseredés felütötte volna a fejét az életemben a sok negatív élménytelen élmény sorozatoktól, amiket itt mostanában kaptam attól az ország népétől, ahová leszülettem. 

Azon meg már fenn sem akadtam, hogy a cenzurát 250 évvel ezelőtt eltörölték és ennek tisztelétére az ország létrehozta a saját telefonszámát! 
Szabadon hívható! Informálódhatunk, kérdéseket tehetünk fel, társaloghatunk egy "random" svéddel találomra, bármiről! Erre a programra ingyen lehet jelentkezni a svédeknél, akik boldogan mutatják be az országukat! Svéd turisztikai hivatal álmodta ezt meg! A legjobb propaganda, amit valaha is hallottam! Nem utólsó sorban, biztosak lehetünk abban, hogy figyelmes, kedves emberekkel sikerül összejönnünk, akár egy rövid időre is, ami talán egy sziget annak, aki magányosnak érzi magát és csak kedves hangot akar hallani, még mielőtt ..., vagy csak egyszerűen informálódni szeretne az országról... Igaz, ehhez beszélnie kell minimum angolul, de nyelvgyakorlásnak is igen jó lehetőség! (Két hónapig elő program! Ne, hagyd ki!
Sok Sikert!

Ime a szám: 

+46 771 793 336

Itt meg megnézhetjük, hogy valójában miről van itt szó:

 


?D Michel Neugarten F1 Monaco © BIPHOTO