PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2019. november 28., csütörtök

©"A jó élethez képzelőerő és energia kell" - interjú FREI Tamással

©PEST MEGYE SZÉPE DÖNTŐ & GÁLAEST

2045. Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83.
2020. JANUÁR 11.
SZOMBAT 18H
Pest Megye Szépe Döntő & Gálaest
2020. január 11. szombat 18 h
A III. Pest Megye Szépe Választás 2020. január 11. szombat esti Döntő & Gálaest DÍSZVENDÉGE Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke.
Vámos Magda nagy múltra tekinthet vissza, hiszen 67 éve foglalkozik a divattal.
Fiatalon tervezőként kezdte, divat- és munkaérzékenységével nagyon sok feladatot oldott meg, ami még a legkisebb részleteket is illeti „tetőtől talpig”…
Mint kitűnő kreatőr elnyerte a Brüsszeli Világkiállítás Grand Prix Díj-át, később nagy szakmai elismerésként az Eötvös Loránd-díjat.
Tisztelte és becsülte és a mai napig elismeréssel van tervező társai, a kivitelezők, a forgalmazók, a szakma minden területén működők iránt – lehetőségei szerint emléket állít és megérdemelt figyelemfelkeltést irányukba…
A szeretet, ami tulajdonképpen „szerelem” vezette és vezeti napjainkig a divat területén…
Ő maga a „két lábon járó divat-történelem”... a Magyar Retro Divat Nagyasszonya…
Számára természetes, hogy minden mellé oda áll amivel a szépség, az esztétika színvonalát segítheti – vallja, hogy a női szépség, a pozitív kisugárzás az egyik legfontosabb tényező.


BIPHOTONEWS
Gálaest hivatalos esemény fotósa!
A fotók hamarosan egy kattintással itt!
A III. Pest Megye Szépe Választás 2020. január 11. szombat esti Döntő & Gálaest DÍSZVENDÉGE Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke.
Credit fotó Barna Ilona BIPHOTONEWS
click & download!

2019. november 27., szerda

©FOI GRAS D'OIE DE ROGER ... (francia libamáj...)

J’ai appris grâce à mon voyage pour Les Carnets que l’oie était élevée depuis bien plus longtemps que le canard en Périgord. Celui-ci lui a volé la vedette dans le courant du XXe siècle, les éleveurs s’étant aperçus qu’il était plus résistant, plus facile et plus rapide à gaver que l’oie. Néanmoins, quelques agriculteurs attachés à la tradition comme Denis et Nathalie Mazet, éleveurs d’oies, ou Roger Crouzel qui m’a confié son tour de main, nous permettent de continuer à préparer le vrai foie gras périgourdin.



INGRÉDIENTS  (10 PERSONNES)
Laissez le foie revenir à température ambiante 1 h au moins.
Préchauffez le four à 150 °C (th. 5) et remplissez d’eau la plaque de votre four pour le bain-marie. Détachez les 2 lobes du foie l’un de l’autre. Avec un petit couteau bien affûté, dégagez la grosse veine dans la partie ronde de chaque lobe, suivez sa trajectoire à l’aide de votre doigt ou du couteau pour la dégager des chairs, puis tirez dessus délicatement. Retirez aussi les traces de fiel (jaune ou vert) et les rougeurs éventuelles sur la peau du foie.
Étalez les 2 lobes sur votre plan de travail, côté lisse contre le plan. Salez en répartissant bien le sel fin sur toute la surface du foie, puis poivrez. Placez le gros lobe dans une terrine de taille et de forme adaptée, côté lisse vers le fond, puis recouvrez du petit foie, côté lisse vers vous. Arrosez de porto, couvrez de film alimentaire ou d’aluminium directement au contact de la surface du foie. Enfournez la terrine, baissez le four à 100 °C (th. 4) et laissez cuire 45 min à 1 h.
Sortez du four et laissez reposer jusqu’à ce que le foie soit froid, puis pressez-le légèrement. Recouvrez le foie de la graisse rendue à la cuisson ou de saindoux pour éviter qu’il ne s’oxyde. Laissez reposer 3 jours au frais avant de servir.

Mes conseils

En principe, on utilise 15 g de sel pour un foie de 1 kg, mais je préfère n’en utiliser que 12 g par kg, soit environ 9 g pour un foie de 750 g. La cuisson n’est pas standard, il faut la surveiller. Si le foie fond vite, il va cuire rapidement, sinon, il peut nécessiter un peu plus de cuisson. Piquez-le avec une aiguille à brider : si vous ressentez une légère résistance et que le jus qui s’écoule est rosé, c’est que ce n’est pas assez cuit. Vous pouvez aussi mettre l’aiguille sur votre langue : si elle est seulement tiède, le foie n’est pas encore cuit.

©HOW I DO MAKEUP ON MATURE SKIN | Hindash

2019. november 26., kedd

© TIM WALKER British fashion photography’s biggest ...


V&A
EXHIBITION LONDON
Born in England in 1970, Walker’s interest in photography began at the Condé Nast library in London where he worked on the Cecil Beaton archive for a year before university. After a three-year BA Honors degree in Photography at Exeter College of Art, Walker was awarded third prize as The Independent Young Photographer Of The Year. 
The Victoria & Albert Museum and the National Portrait Gallery in London include Walker’s photographs in their permanent collections.
Tim lives in London.(forrás)

  • Self-portrait with
    eighty cakes
  • Northumberland, UK
  • 2008

  • TIM WALKER EXHIBITION V&A LONDON
    BIPHOTONEWS

    ©Marilyn Monroe - Happy Birthday Mr. President

    2019. november 25., hétfő

    ©Festmény ereditéség vizsgálati labor...

    "A Festményvizsgálati Labor és vezetője független irodaként azon munkálkodik, hogy megtisztuljon a magyar műtárgypiac és a vásárlók újra biztonságban érezhessék magukat." (forrás)



    e-mail

    p.s. ... állunk a festményünk felett és nem tudjuk eldönteni az eredetiségét, mert ehhez már szakértelem kell... hogy hová fordulhatunk mindig egy nagy kérdés... most találtam egy lehetőséget, ezért gondoltam megosztom ...

    © Gerald Philiphe 60 éve már ...

    Gerard Philiphe 60 éve már ... Nov 25, 2019 - Ramatuelle, France -
    Credit Photo Ilona Barna BIPHOTONEWS
    p.s. ... amikor Saint Tropezban járok, az ut biztosan Ramatuelle temetőjébe vezet az egyik nap, meglátogatom Gerald Philipe sírhelyét... igaz, hogy már ez a második helye ebben a temetőben, de így is megható érzés járja át lelkem, amikor megállok a sírhelye felett... olyan érzések keringenek a lelkem mélyén, mintha anyám sírja felett állnék... és hálás köszönet ezért az érzésért...

    ©GUSTAV KLIMT ...macskák ... a női tulajdonságok szimbólumai

    Klimt élvezte az életet, imádta a nőket és a macskákat. Mint azt tudjuk, a macskák a nőiesség, a csábítás és a függetlenség, tehát a "női tulajdonságok" szimbólumai.

    2019. november 24., vasárnap

    ©Creme Caramel français

    ... egy vasárnap délutáni sürgés-forgás a konyhában és máris kész a francia creme caramel by Kinga & Inci ...

    Creme Caramel by BIPHOTONEWS




    ©Imogen Cunningham photographer (1883-1976)

    Dream Imogen Cunningham 1910