PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2021. április 24., szombat

©Chapelle Sainte-Anne * Chapelle de Pampelonne (Saint-Tropez, Franciaország) ... tegnap ezek a szenthelyek csábítottak...

CHAPELLE SAINTE-ANNE SAINT TROPEZ











p.s... volt idő 2000-ben mikor a közvetlen közelében laktam... de tényleg igaz az a mondás, hogy sokszor akkor válik különlegessé, amikor eltávolodsz a helytől... teltek-múltak az évek és amikor tehettem és lelki  békére vágytam, mindig felkerestem ennek a XVII. században épült kápolnának a kertjét, a Chapelle Sainte-Anne Saint Tropezban... innen belátható a környék, fantasztikus panorámája van a városra és a tengerre a szőlőföldeken túl... sosem voltam még a kápolnában, ahol esküvők, BB, Funes filmek forgatásai és a Bravade ünnepek zajlottak...


*

...La Route des Plages, Ramatuelle... az úton lassan haladtam, betartottam a 70km-es sebesség korlátozást, na nem azért, mert szabály, az szabály, hanem szerettem a tájat körülötte és gondolatban elkalandoztam... tegnap váratlanul kinyílt az mellett az egyik rácsos vaskapu, ami eddig mindig zárva lehetett, mert sosem tűnt fel és így most betekintést kaptam a Chapelle de Pampelonne kertjébe először... minden nap ott mentem el mellette, de valahogy sosem vettem észre... rá is csodálkoztam magamban, mert úgy tűnt egy pillanatra, mintha eddig nem is lett volna ott sosem, csak most valami csodának köszönhetően kinyílt előttem és várta, hogy belépjek... érzésben olyan volt, mintha akkor jelent volna meg a semmiből, ha érted mire gondolok itt...  nem hagyhattam ki és behajtottam a SMART-ommal a kertjébe ... idős hölgyek egy kis csoportban, mintha miséről távoztak volna, de még indulás előtt fontos dolgokat akarnának egymásnak elmondani... az egyik felém tartott, ahogy megpillantott... éppen záróra, halványan mosolyogva közölte... kérésemre, hogy csak egy pillanatra megtekinteném a kápolnát kívülről, ha lehetne...  engedélyt kaptam és körbe sétáltam a szenthelyet... jó érzéssel távoztam, örültem a felém áradó kedvességnek... mosolyogva integettem a kocsimból és összetettem tenyerem... hálásan köszönöm... kedves mosoly volt a válasz... nekem akkor ott úgy tűnt angyallal, angyalokkal találkoztam... 


Chapelle Saint Andreé de Pampelonne - Ramatuelle, France 








©Lotte et sa sauce inratable

p.s... ezt tegnap elkészítettem, őszintén mondom kiváló volt...

2021. április 23., péntek

©Dr. Bánki György - A bántalmazó, nárcisztikus, pszichopata, mérgező kap...

©Kézikönyv mérgező emberekhez - Jackson Mackenzie

Kézikönyv mérgező emberekhez

Jackson MacKenzie


Hogyan ismerjük fel és kezeljük a nárcisztikus, pszichopata és egyéb mérgező személyiségű embertársainkat párkapcsolatban, családban és munkahelyen. - Bánki György előszavával - második kiadás (forrás!)

katt.ide!

„Vannak emberek, akik mintha egymástól lesnék el a destruktív (azaz bomlasztó, romboló, züllesztő) lélektani technikákat. Mintha létezne egy virágzó, nemzetközi diplomákat osztó központ, a »Bántalmazók Mesterkurzusa«.Az ott végzettek arra szakosodnak, hogy számukra vonzó, magas presztízsű, mutatós, erős, derűs, megfelelni vágyó, empatikus embereket, vagy meghódítható, várakozással teli, jobb sorsra érdemes közösségeket hálózzanak be, majd, ha már megszerezték az elkötelezettségüket és az odaadásukat, apránként megfosszák őket a jó tulajdonságaiktól, amelyekre korábban vágytak bennük, és a pszichés egyensúlyuktól, ami korábban imponált nekik. Mert mohók, üresek, és rettentően irigyek az olyan jó dolgokra, amelyek belőlük hiányoznak. 

Egyszerre vágynak is ezekre és szeretnék is őket elpusztítani, hogy ne kelljen irigykedniük rájuk vagy szégyenkezniük a hiányuk miatt.” 
(Részlet dr. Bánki György előszavából)

Eszköztárat ad a kezedbe ez a kézikönyv, amivel megérted az érzelmileg bántalmazott személyt, felismered a mérgező kapcsolatot, és megtanulsz kilépni belőle. A szerző azt is hozzá teszi, mint az egyik legfontosabb nyereséget, hogy „soha többé nem kell bábunak lenned egy pszichopata elmejátékában”. 

(forrás!)

©"Meg kell tanulni elfogadni azt, ami fölött nincs kontrollunk - Edith Eva Eger" - #laviereprend

#laviereprend / Saint Tropez, France Moorea Plage / 2021. április 22.
Fotó©  #ilonabarnabiphotonews


Bár a holokauszt kegyetlenségeit természetesen nem lehet összehasonlítani a koronavírus-járvánnyal, ugyanakkor Edith szerint olyan szempontból hasonló élményt élünk át a pandémia alatt, hogy nem tudjuk, mit hozhat a holnap, ahogy ő sem tudta, mi vár rá a hírhedt koncentrációs táborban.

Szerinte érdemes a világjárványra és annak negatív hatásaira úgy gondolni, mint egy időszakos, rossz helyzetre, amit nehezen, de túlélünk.

„Meg kell tanulni elfogadni azt, ami fölött nincs kontrollunk. Ez történt velem is Auschwitzban – és úgy véli, mindig a saját választásunk, hogy a bensőnket megvédjük vagy átadjuk a külső erőknek. – Nekem naponta mondták azt a fogvatartóim, hogy nem fogok a lágerből élve kikerülni, de én elhatároztam, nem fogják megtörni a lelkemet. Az az elkötelezett elhatározás tartott életben, hogy nem hagyom, hogy valaki a belsőmet megkapja. Arra gondoltam, akárhogy is, de túl fogom élni” – mesélte. (forrás!)




2021. április 22., csütörtök

©Gâteau de semoule au caramel et chocolat - Csokis karamellás süti


Csokis - Grizes - karamellás süti

Gâteau de semoule au caramel et chocolat

Gâteau de semoule au caramel et chocolat

Ingrédients :

– 150 g de semoule très fine
– 75 cl de lait
– 3 œufs
– 180 g de sucre en poudre
– 100 g de chocolat noir haché
– 1 gousse de vanille
– 2 c. à soupe d’eau

Préparation :

1 2

Etape: 1
Mettre 80 g de sucre dans une casserole sur un feu moyen.

Etape: 2
Ajouter de l’eau (2 c. à soupe) tout en remuant vivement,ensuite Retirer du feu une fois le caramel est légèrement doré. Verser le caramel obtenu au fond d’un moule
Etape: 3
Dans une casserole, chauffer de lait avec 100 g de sucre et une gousse de vanille jusqu’à ébullition.

Etape: 4
Laisser la casserole sur le feu et incorporer la semoule petit à petit en pluie, tout en remuant.

Etape: 5
Baisser le feu et laisser cuire la préparation sans cesser de remuer pendant 6 min.

Etape: 6
Ôter la casserole du feu et partager la préparation dans deux récipients.

Etape: 7
Ajouter le chocolat haché à l’un des récipients et mélanger jusqu’à ce que le chocolat se fond. Préchauffer le four à 180°C.

Etape: 8
Battre les œufs en omelette et les partager dans les deux préparations, puis Mélanger énergiquement jusqu’à homogénéité, ensuite Verser la préparation blanche dans le moule caramélisé. Verser au dessus l’autre préparation chocolatée

Etape: 9
Cuire au bain-marie, au four pendant 30-35 min.

Etape: 10
Laisser tiédir le gâteau de semoule pendant 5 min. Démouler et servir.


©SAINT TROPEZ KARANTÉN IDEJÉN * SZORGOS KEZEK A KIKÖTŐBEN, MUNKA VAN... LA PLAGE TROPEZINÁT BEJÁRTAM A MÓLÓIG...

 




Saint Tropez, France 2021.április 22. (szerda)
p.s... néhány pillanatot kiragadtam a ritkán látható tevékenységekből itt Saint Tropez kikötőjében... néhány másodpercre kinyílt Villanova hatalmas hangár ajtaja, mögötte egy hajómotor szerelést csíptem el... na, ne gondold, hogy ez sokáig tartott, talán 30 mp-ig, de nekem épp elég volt... majd a SPORTMER óriás állványát tisztogatás közben... elmúlt néhány év alatt még sosem láttam, azt gondoltam, hogy az idő vasfogára bízzák mindezt...  VIA LOCATION Le sens du service meghozta végre a várva várt berendezéseket... ritka pillanatok, gondoltam megmutatom Neked,  hogy akármi is a híre ennek a helynek, az emberek itt is dolgoznak szorgalmasan... 

LA PLAGE TROPEZINA SAINT TROPEZ, 2021. ÁPRILIS 22.
Photo © #ilonabarnabiphotonews

... La Plage Tropezina, Saint Tropez (Ramatuelle) egyik részlete a képen, lefotóztam ezt a gyönyörű fenyőfát... látszik, hogy nem bírta az idő vasfogát... most már csak pillanatok kérdése és eltűnik örökre... szerettem volna, ha örökre megmarad nekem, mint a kertünkből a fenyőfánk (katt.ide!) még így is méltóságteljesen pompázott... emlékbe leszedtem egy-két tobozt... meleg nyári napokon sokat üldögéltem alatta... van egy történetem, ami a talány sorozatom egyik fontos része, előkeresem és belinkelem majd ide... lehet, hogy már olvastad, de nem árthat, ha többször is... (katt.ide!)



©Adieu aux Rides * Búcsú a ráncoktól...

 

Marija és Én #biphoto

Dites adieu aux rides, cernes et tâches sur votre peau grâce au bicarbonate de soude

Nombreux sont les produits disponibles dans les commerces et qui sont censés éliminer les différentes imperfections de la peau quelles que soient la raison de leur apparition. Il faut néanmoins garder à l’esprit qu’ils comportent souvent des effets secondaires en plus d’être généralement assez onéreux. Heureusement, nous avons le bicarbonate de soude.

Toute femme veille à être la plus belle et la plus élégante possible, tout en réduisant un maximum l’effet des années sur l’apparence de sa peau, mais il faut pour cela opter pour des alternatives naturelles plutôt que pour les solutions conventionnelles et leurs inconvénients qui ne sont pas des moindres. Il s’agit de méthodes fiables adoptées depuis plusieurs siècles et qui n’ont plus rien à prouver dans le domaine de soin de la peau.

Ce qu’il y a à savoir sur le bicarbonate de soude
Le bicarbonate de soude est une substance naturelle qui comporte de nombreuses caractéristiques, dont le fait de posséder des propriétés nettoyantes, antibactériennes et anti-inflammatoires. Il s’agit donc d’un allié de votre santé. Parmi ses bienfaits les plus connus :

Permet de traiter les infections urinaires
Les propriétés antibactériennes et antiacides du bicarbonate de soude ont pour effet d’accélérer le processus de guérison des personnes atteintes par ce type d’infection en neutralisant les bactéries à leur origine et en diminuant l’acidité des urines. Si en revanche, malgré cela, le problème persiste, il est fortement recommandé de consulter un médecin.
Rétablit la neutralité de l’acidité gastrique
Une alimentation trop riche et non-équilibrée est ce qui cause le plus souvent les problèmes en rapport avec l’acidité de l’estomac et les remontées qui vont avec. Par conséquent, le bicarbonate de soude, grâce à ses propriétés alcalinisantes et restauratrices du pH du corps, est capable de neutraliser l’acide gastrique et protéger la muqueuse de l’estomac contre les brûlures.
Permet de traiter la grippe
Tous ceux qui connaissent le bicarbonate de soude savent à quel point il est efficace contre la grippe et ses différents symptômes. Cela vient du fait que c’est un allié redoutable contre les virus, surtout lorsqu’on vient de contracter la maladie en question. Il faut donc l’utiliser sans trop tarder.

Aide à éliminer les calculs rénaux
Les calculs rénaux sont généralement le résultat d’une accumulation d’acide urique dans l’organisme. Le bicarbonate de soude mélangé à de l’eau permet ainsi de dissoudre les calculs et de prévenir leur formation. Et grâce à ses propriétés antiacides, il a la capacité de défaire le corps des dépôts d’acide et de restaurer l’équilibre ionique de ce dernier.

Un allié de la peau
Outre ses vertus santé, le bicarbonate de soude est excellent en soin cosmétique. Il permet de limiter l’excès de sébum et lutte contre l’acné grâce à son pouvoir asséchant et antibactérien. Il débarrasse la peau des cernes car il favorise la circulation sanguine. Il a également des propriétés exfoliantes qui permettent d’assainir la peau en éliminant points noirs et imperfections. En utilisant le bicarbonate de soude, le teint devient radieux et la peau est lisse et jeune.
Une recette de soin de la peau à base de bicarbonate de soude

Ingrédients
1 cuillère à café de jus de citron
1 cuillère à soupe d’eau
2 cuillères à soupe de bicarbonate de soude
1 cuillère à café de miel

Méthode de préparation et d’utilisation
Mélangez l’eau, le citron et le bicarbonate de soude. Incorporez ensuite le miel. Tâchez de mélanger bien comme il faut jusqu’à ce que l’ensemble soit bien homogène.

Appliquez cette mixture sur votre visage en évitant le contour des yeux puis laissez agir durant 15 à 20 minutes. Ensuite, rincez-vous le visage avec de l’eau tiède. Ce masque ne doit être fait qu’une fois par semaine car une utilisation quotidienne et excessive du bicarbonate de soude, sans oublier celle du citron, peuvent assécher la peau, voire l’endommager.

Remarque
Si vous êtes allergique à l’un des ingrédients de ce mélange, il est alors fortement conseillé que vous en parliez à votre médecin avant de faire quoi que ce soit. (forrás!)

p.s... megjegyezném még nem próbáltam, de hamarosan...

2021. április 21., szerda

©SAINT TROPEZ KARANTÉN IDEJÉN... BB * LA VIE REPREND * FLORIST MARTINAUD *NIKKI BEACH

 Wizzair megint arrébb tolta az utazásomat ...



BB © BIPHART


Saint Tropez, France 2021. április 21. (szerda)
p.s... azt vettem észre, hogy itt azért el lehet adni mindent még ebben az időszakban... izgalommal készülődnek a szezon nyitására... Hogy mikor lesz?... azt persze nem lehet tudni... nagyon sok üzlet üresen áll, de aki leleményes és van egy kis anyagi háttere is ehhez, az bizony szorgalmasan tevékenykedik... zúzza szét a falakat, újra építi az üzletét... ma nagyon sok gyermeket láttam itt a teraszom alatt, örültek a halaknak a vízben... harsogott tőlük a kikötő... Barbarac fagyizója előtt kígyózött a sor... úgy tűnik az élet nem állt meg... La vie reprend...
... ebéd után a kimentem a Le Club 55 plage-ra... végig sétáltam a NIKKI BEACH-ig szépen lassan készülődnek, kezd látványos lenni, a dobozok provence dizájnt kaptak... gondolnád, hogy néhány hét múlva a legdivatosabb hely lesz itt és rengetegen lesznek, legalábbis a remény megvan erre... ezerrel sütött a nap, de levegő mégis hűvösnek tűnt, nem maradtam sokáig... jobb a békesség, ismerem ezt a sunyi jó időnek látszó mégis nyomod az ágyat utána napokig... azért ma is volt aki nem érezte, csak a meleget ebből, megértem volt szépen tartalékja, kofferból elvolt engedve rendesen, az építőmesterek rá is ugrottak ezerrel... balra láthatod a fotón... 


... visszafelé beugrottam vettem ezt, meg azt a Casinoban, alig voltak... ennek örültem... kimentem a stégre és leültem a végére, vártam a naplementét...

 NAPLEMENTE A RÉGI KIKÖTŐBEN...











... Florist Martinaud megint remekelt... nem mertem megkérdezni, hogy kinek köti ezeket a szép hatalmas díszeket... ez most talány maradt, de nem bánom, így azt gondoltam amit én akartam...

2021. április 20., kedd

©SAINT TROPEZ KARANTÉN IDEJÉN ... HÉTFŐ KORA REGGELI ÓRÁK, TOURNELS BORAIBA HAJLOTTAK...

 AZ EGÉSZ ÉJSZAKAI ALVÁS ELMARADT

... ez volt tegnap hétfőre (2021. április 19.) virradva, de nem bántam... már régen volt ehhez hasonló, hogy nem tudtam aludni éjjel, mert amúgy igen jó alvó vagyok ezt gondolom tudod... ennek örömére elvittem Maríját az új munkahelyére Gassin kórházba, nincs messze 10 perc kocsival és, ha már ott vagyok akkor kimentem a tengerpartra a Moorea -ra ...

Saint Tropez, France 2021. április 19. Hétfő

p.s... ragyogó napsütés, meleg már kora reggeli órákban... fiatal leányok a vízben gyalogolták végig az egész tengerparti részt a Cabana Bambau-ig... láttam visszafelé jövet is őket, nem fagyott le a lábuk, ez jó jel lassan lehet úszni... reggeli gyaloglás sokkal frissebbé tett, ebből rendszert csinálok... utána leültem a mólóhoz és élveztem a semmittevés örömét... lassan a sportosabb alkatok, akik a közelben laknak kiszivárogtak a vízre... ezt onnan tudom, hogy a SMART-ommal elálltam a bekötő utat és ahogy ott napoztam a stég előtt a halász székemen, még tavaly sikerült szereznem, azóta is jó szolgálatot tesz néha napján... szóval... mögöttem megszólal egy morgónak tűnő férfihang:

- ha magáé az a kocsi, megtenné, hogy elállna, mert nem  férek ki a szörfömmel... - nehézkesen kinyitottam a szemem, már majdnem sikerült elaludnom... a szemhéjam elég súlyosnak tűnt már, alig birtam vele... megfordultam lassan és ránéztem... majd óvatosan próbáltam felállni, gondolhatod nem volt egyszerű és válaszképpen elindultam a kocsim felé, majd elnézést kértem és nem bírtam megállni megjegyzés nélkül...

- mindig itt állok meg, még sosem volt útban senkinek... sajnálom...

- itt lakom, de nem vagyok itt mindig ... most meg kimennék a vízre... - franciául karattyoltunk gondolhatod, de az egyszerűség kedvéért kapsz tőlem egy direct fordítást, nemcsak direct fotókat... fontos volt számára, hogy közelje ezt lehetett érezni... közben peckesen húzta maga után a legújabb, levegőbe is felemelkedő jetboard-ját... ez most a divat az őrült vízisportosok szerelmeseinek néhány éve... néztem a bravúroskodását, ami gondolhatod nekem szólt... első próbálkozása kissé ügyetlenül sikerült, hatalmasat csattant a vízben... egyszer már én is próbáltam tudom, hogy ez kékfoltokkal jár, így a röhögösemet most visszafolytottam... évekkel ezelőtt talán 2017-ben Vincent Lagaf próbálkozott először Saint Tropezban ezzel az új vízi csodával, sikerült lefagyasztanom az akkori, első próbálkozásait, miközben a reklámfilmjét forgatták a La Plonche plage-n... majd a felvételeket előkeresem, ha visszautaztam Budapestre, a BIPHOTO STUDIO falai között rekedtek, addig is megnézheted a tavalyi 2020. évi Cavaleau'Jet versenyen lőtt fotóimat, Vincent Lagaf volt a fővédnöke katt.ide! ... tegnap, úgy tűnt az élet folytatódik... 

LA VIE REPREND...





... majd egy kurta frikk-frakkal átugrottam a Cabane Bambau-ra...elvitelre már kinyitott, épp itt volt az ideje... felmásztam a domb tetejére innen a táj felülmúlhatatlanul a legszebb, a védett virágok kinyíltak és, ha már ott voltam, beugrottam a kedvenc borászatomba, ahol próbáltam még a télen a szakma csínnyát-bínnyát elsajátítani, tudod már mondtam neked... hidd el, hogy nem volt könnyű megtalálni a helyi legjobbat... gondolhatod, hogy itt minden "sarkon" legalább kettő van és kiváló borok szinte mind, de a legjobb ez!  






... csak, hogy tudd... Bologna család több generáció óta a Domaine des Tournels 110 hektár szőlőföldjén termeli ki a borait a  csodálatos Pampelonne öbölben a világítótorony lábánál... 

Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue
#ilonabarnabiphotonews

 ... röviden ez volt tegnap... a mai nap ehhez képest egyszerűbb volt, de a csoda nem maradt el ... már régóta terveztem, hogy a La Rout des Plages másik oldalán található tájat is bejárom, na ez volt ma a piac után... 











...néhány fotó erről, valahogy képtelenség mindet megmutatnom, kiragadtam a lényeget... Toscana jutott eszembe, 1984-ban volt szerencsém a gyerekem apjával bejárni... ha voltál már ott, akkor tudod miről beszélek, ha nem akkor érdemes egy könyvet a kezedbe venned, ami bemutatja a tájat vagy egyszerűen csak képzeld el a fotóim után... 





... nem fogod elhinni azt hiszem most, de képzeld el, hogy nem találom a felvételeket, pedig biztosra vettem, hogy az iPhone rögzítette mindegyiket... így még sosem jártam... furcsa... vajon ez azt jelenti, hogy vissza kell odamennem... nem bánom ... gondolhatod... de azért kicsit elkeskenyedtem ettől, ez is egy talány és a többiekhez rakom...

... ma a kikötőben kikötött a Castrol 02 ... láttam a parkolóból este, mikor visszaérkeztem, de már lemerült a telóm... rohantam haza, rövid időn belül siettem vissza a mólóra, hogy elcsípjem ezt a pillanatot... már régen láttam, úgy látszik az évnek mindig ugyan abban időszakában megjelenik itt...