Barco Beach Sainte Maxime © #ilonabarnabiphotonews |
Barco Beach Sainte Maxime 2021 03 04 @ #ilonabarnabiphotonews |
Sainte Maxime Snack my Snack @ #ilonabarnabiphotonews |
Barco Beach Sainte Maxime © #ilonabarnabiphotonews |
Barco Beach Sainte Maxime 2021 03 04 @ #ilonabarnabiphotonews |
Sainte Maxime Snack my Snack @ #ilonabarnabiphotonews |
Cap Camarat, France 03 03 2021 Photo © #ilonabarnabiphotonews |
p.s... Cap Camarat, France 2021. március 03.
... évek óta nézegettem a Pampelonne Plage tengerpartjáról a homokban heverészve a hegy tetején magasló világító tornyot, a Phare de Cap Camarat, ha szemben állsz a tengerrel jobbkézre esik a több kilométer hosszú strandok végén ... elindultam már többször, de kicsit távolinak tűnt, így mindig visszafordultam... mostanában karantén idején az a szokásom, hogy minden nap ellátogatok egy úl helyre, amire eddig nem volt időm... különösebben nem tervezem meg ezeket a kirándulásokat, megyek a szívem után, ha érted, hogy most miről beszélek... a Route des Plages az egyik kedvenc utam, itt mindig valami újat fedezek fel, így volt ez tegnap is... a Chateau Volterra szőlő földjeit már bejártam egyszer a kastély mögötti borkóstolónál megpihentem, de akkor nem mentem magasabbra...
|
...biztosan oka volt, de már nem tudom mi... én egyszerűen, csak úgy gondolom, hogy akkor még nem érdemeltem meg... jellemző erre a vidékre, amiért többek között imádom, ha letérek a főútról mindig valami csoda tárul elém, hát ez a hely is olyan volt és ezt fokozta a tegnapi hegycsúcson elém táruló látvány és a mezei virágok édes illata, ami lágyan átölelt, hasonlót képzelj el, mint a fenti fotómon láthatod, ahogy a tengert körbefonja a növényzet vagy fordítva, ha neked az jobban tetszik...
Cap Camarat, France 03 03 2021 Photo © #ilonabarnabiphotonews |
Cap Camarat, France 03 03 2021 Photo © #ilonabarnabiphotonews |
Cap Camarat, France 03 03 2021 Photo © #ilonabarnabiphotonews |
Welcome / Bienvenue / Üdv / Dobrodosli
– 100 g de sucre.
– 2 œufs.
– 1 sachet de sucre vanillé.
– 1 pot de yaourt nature.
– 70 g de farine.
– 2 cuillères à café de levure chimique.
– 70 g de beurre.
– 5 pommes.
– 1 bouchon de rhum.
– 1 pincée de sel.
p.s. ... Port de Saint Tropez, France 2021. február 28. ... napról-napra a szórakozás, színház, mozi, utazás hiányát
egyre erősebben érzem, de azért az élet nem állt meg teljesen ezen a téren sem, kaptam a hírt Budapestről
... meglepetéseket, váratlan fordulatokat vártam, nem hiába...
... tudod, minden nap este 6h után reggel 6h-ig #maradjotthon... nemcsak nekem, hanem mindenkinek
ebben az országban is... egész világban... kicsi vigaszt nyújt az előttem feltáruló kikötő azúrkék tengere,
gondolatban felültem egy luxus yachtra és ...
... a Nemzeti Színház nézőterén találtam magam... becsukott szemmel éreztem a különleges,
nehéz illatát, ami a régi szép időkre emlékeztetett... magyar tehetséges színészek játékát láttam
magam előtt...a csordultig megtelt nézőtér morajlása hirtelen abbamaradt, nagy csend körülöttem,
majd a hatalmas vörös bársony függöny megbillent és lassan felgördült ...
... azt gondoltam, hogy ez mindig így lesz ...
... hogy miért pontosan Popovszki Alekszandar színházi és film rendezőre esett a választásom
ebben a rövid visszaemlékezésemben?... meglepetés hamarosan, csak Neked! ...
Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)
DRAGUIGNAN
FERRRONNERIE D'ART BENHMAMMOUCH KHALID
+33 (0)6 11 31 97 40
|
LA FORGE DU SUD FERRRONERIE D'ART DRAGUIGNAN +33 (0)6 11 31 97 40 / e-mail Photo © : #ilonabarnabiphotonews |
Montée du vieux Lavoir 17 février 2021. p.m 17,45 paon Photo © #ilonabarnabiphotonews |
Montée du vieux Lavoir 17 février 2021. p.m 17,45 paons Photo © #ilonabarnabiphotonews |
... az a pici fekete pont a páva az utca közepén ... Fotó © #ilonabarnabiphotonews |
FELSŐLAJOSI ÁLLATKERT JAJJJJ KIÁLTÁSA JUSSON EL HOZZÁD..!
Aki szeretné támogatni az állatkertet, az a 65500130-31122151-57000006 számlaszámon teheti meg, a közlemény rovatban pedig tüntesse fel, hogy „Adomány”. Név: Tóth Tibor E.V.
Ha segíteni szeretne, az állatkert történetét, a bonyodalmas, küzdelmekkel teli út leírását tartalmazó könyv megvásárlásával is megteheti ezt. Erről részletesebben az alábbi oldalon olvashat: http://maganzoo.hu/konyv
"– Volt, aki akkor az utolsó 800 forintját küldte el nekünk. Megható és csodálatos dolgok történtek, az emberek valóban megmentettek minket. Egy idős néni csak azért válogatta ki a pincéjében lévő répákat és zöldségeket, hogy elhozhassa nekünk. Felült a biciklire, eltekert a kapuig, felhívott, és ő maga adta át nekem a csomagot. Elképesztő volt – idézte fel a tavalyi emlékeket Tóth Tibor, majd hozzátette: hiába volt mérhetetlen nagy segítség akkor az emberek összefogása, egy akkor összegyűlt összeg most sajnos nem segítene rajtuk. A takarmány ára az egekbe emelkedett, és ha a húsvétot is bezárva töltik, a korábban említett betakarításra nem lesz elegendő pénz, később pedig annak költsége csak még tovább fog nőni.
Préparation:
Cuisson:
Macération : 1 heure
Pour: 1 kg de gelée de mimosa environ
70 g de fleurs de mimosa
6 g d’agar agar
1 jus de citron
350 g de sucre
1 litre d’eau
KARL LAGERFELD & SÉBASTIEN JONDEAU SAINT TROPEZ 17 MAY 2016 © #ilonabarnabiphotonews (click&download photos by Alamy) |
"Ça Va, Cher Karl?"
Sébastien Rondeau
[récit]
“It’s not a story about fashion; it’s a story about human beings,” Mouzat says of the book in an email exchange. “It shows the beautiful loyalty that Seb still feels for Karl, who was everything to him.” When asked what she learned about Sébastien in the course of writing the book, Mouzat replies that “Seb is a much more soft, tender, sentimental guy than expected, trapped in a boxer champion body. The contrast between the inner little boy mourning a super-powerful father figure [Lagerfeld] and the muscled-looking guy was quite a discovery for me.” (forrás)
„Ez nem a divatról szól; ez egy emberi lényekről szóló történet ”- mondja Mouzat a könyvről egy e-mail-csere során. "Ez azt a gyönyörű hűséget mutatja, amelyet Seb még mindig érez Karl iránt, aki minden volt számára." Arra a kérdésre, hogy mit tudott meg Sébastienről a könyv írása során, Mouzat azt válaszolja, hogy „Seb a vártnál sokkal lágyabb, gyengédebb, érzelmesebb fickó, egy bokszbajnok testében rekedt. A szuperhatalmú apafigurát [Lagerfeld] sirató belső kisfiú és az izmos külsejű srác közötti ellentét meglehetősen felfedezés volt számomra. "
p.s... Port de Saint Tropez, Senequier 2016. május 17... délutáni kávézás a Senequier teraszán, tudod az a hely, ha errejársz ide beülnöd kötelező, mert akkor érzed át igazán az itteni hangulatot és utána dicsekedhetsz barátaidnak, hogy Saint Tropezban jártál, röviden ez tradició!... szóval, kavargattam épp az olvadozó csokimat a kávémban, itt a fotómmal illusztráltam, hogy jobban el tud képzelni...
Senequier Saint Tropez Photo: #ilonabarnabiphotonews Gifts&click |
...majd felpillantottam és velem szemben épp az asztalom előtt viharzott el gyors, határozott léptekkel a világ egyik, számomra az egyetlen, a divattervezők királya KARL LAGERFELD társaságával... köztük Sébastian Jondeau barátja, kedvenc modellje... ezt még akkor nem pontosítottam névszerint ennyire, csak ma mikor kinyitottam "Seb" könyvéről szóló cikket esett le a tantusz, jobb későn, mint soha az igaz... visszatérnék ezután a kitérő után, amivel megmagyaráztam Neked, hogy mi az a fenti idézet és, hogy került ez ide épp ma... szóval, már befordultak a sarkon, amikor észbekaptam, hirtelen mozdulattal nyúltam a táskám után, amiben ott lapult a Canon... felpattantam az asztaltól, majd egy félmondat a társaság felé:
- Mindjárt jövök, csak dolgom akadt épp... - magyarázatra nem kellett szorítkoznom, ismertek...
Rohantam utánuk, de nem láttam sehol őket, majd a Gendarmerie-vel szemben, épp a Georgo Armani üzlet előtt a parkoló RR mögül kiemelkedő ősz haját megpillantottam... felsóhajtottam, majd rikkantottam hangosan egyet örömömben... ez egy rossz beidegződés nálam, de mindig hasznos, mert erre minden fej felém fordult ...na, ezt láthatod a galériámban... tudod nem mindennapi pillanat volt ez és számomra fontos találkozás főleg azért, mert eddig akárhányszor találkoztunk nem tudtam lefotózni több okból is... volt mikor nem volt nálam a gépem, meg eleinte nem voltam ennyire talpraesett, most enyhén fogalmaztam, mégiscsak rólam van szó... életemben sokszor történt különös, megfoghatatlan dolog, ezt is ezek közé soroltam... tudod miért, mert először nem mozdultam a lehetőségre, maradtam a kávémmal... ennek következtében majdnem lekéstem... érzésben olyan volt, mintha valaki megbökött volna hátulról... akkor még nem sejtettem, hogy ez lesz az utólsó... el sem hinnéd, ha megmondanám, hogy mennyire rövid idő alatt zajlott ez is le... a gép értékeinek beállítása hosszabb... majd exponáltam, többet az átlagnál, ismersz... a végén megköszöntem, intett egyet felém, ezzel nyugtázta az akciómat... azt már megtanultam, hogy engedélyt hasonló esetekben előre nem kértem még sosem... tudom ... tudom, nem kell mondanod, de szeretem ezeket a hirtelen felindulásból készült fotóimat, amit egyedül a világon, kizárólagosan a BIPHOTONEWS galériámban találhatsz csak meg... katt.ide!
Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)
Meghan Markle and Prince Harry are expecting their second child, People confirmed today. A spokesperson said: “We can confirm that Archie is going to be a big brother. The Duke and Duchess of Sussex are overjoyed to be expecting their second child.” The Duke and Duchess of Sussex’s newborn will be the younger sibling to their son, Archie Harrison, who is one. (forrás) p.s. ... Meghan Markle és Harry Herceg a második gyermeküket várják... - és az élet megy tovább ... Gratulálunk! Welcome / Üdv / Dobrodosli / Bienvenue #ilonabarnabiphotonews |
Bailli de Suffren III. 2021.január 21 9h Port de Saint Tropez © ilonabarnabiphotonews |