PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. március 27., vasárnap

©Az ukránok: Néhány történelmi tény, amit nem szabad elfelejteni... A teljesség igénye nélkül... ( Ez most érkezett!)




Kiollóztam, mert nem árthat, ha több oldalról tájékozódunk: katt.ide!


"Az ukránok: Néhány történelmi tény, amit nem szabad elfelejteni...
A teljesség igénye nélkül:

A II. Világháborúban nem az oroszok szállták meg Magyarországot és erőszakoltak meg 400 ezer magyar nőt, lőtték rommá Budapestet, hanem az első, a második, a harmadik és a negyedik Ukrán Hadsereg...

1956-ban nem orosz küldte Budapestre a Vörös Hadsereget a magyar forradalom leverésére, hanem egy született ukrán:
Nyikita Szergejevics Hruscsov.

1968-ban nem orosz rendelte el a Prágai Tavasz leverését, hanem a szintén ukrán Leonyid Iljics Brezsnyev.

Kárpátalján nem oroszok romboltak le magyar emlékműveket és gyújtogattak magyar köz-intézményekben, hanem az ukránok.

Kijevben nem az oroszok készítettek- és készítenek halállistákat a magyarokról, hanem ukránok. De az ukrán nagykövet asszony mégis elvárná, hogy fegyverrel és magyar katonákkal szálljunk be az ő háborújukba. 

A Majdan-téri "forradalmat" nem az oroszok finanszírozták, hanem Viktoria Nuland vezetésével az USA...
Az USA nemsemmi 5 milliárd dollárt tolt bele egy Amerikából vezérelt ukrán bábkormány hatalomra juttatásába...

Igen, minden így volt és van... De van még két apró adalék, ami az ukránok lelkén szárad.: Hruscsov, ez a műveletlen, de annál felfuvalkodottabb, Sztálin után teljhatalmúvá vált ukrán: Őrültségében hajszál híján elindította a III. világháborút a Kubában létrehozott atomrakéta-támaszponttal... És nem mellesleg: Hatalma teljében nagylelkűen Ukrajnának adományozta az akkor már régen orosz Krím félszigetet. (De: Ebben a háborúban Krím mostmár visszakerül az oroszok birtokába...)

Noha Oroszország a mai korban talán nem megfelelő módszert választott az Amerikából vezérelt ukrán bábhatalom felszámolására, dehát az oroszok mindig másként gondolkodtak, mint egy nyugati "demokrata"... Oroszország más világ... És ebben a háborúban nem megkerülhető az USA súlyos felelőssége, mert ők viszont pontosan tudták, hogy véres háború lesz a vége annak, ha a kerítésen át évekig folyamatosan bottal böködik az orosz medve oldalát...

A székelyek okosabbak: Ők már rég tudják, hogy "a medve nem játék", de az amerikaiak úgylátszik még nem... 

Az amerikából vezérelt ukrán bábhatalom már rég tűrhetetlenné vált Ukrajna nemzetiségeinek szempontjából is. Putin 8 évig tűrte az ukránok véres garázdálkodását az ősi orosz területeken - talán hamarább is léphetett volna...
__________________________________________________________

A fentiekhez egy kis Krím-történelem, krími-krimi:
 
Amikor 1237-ben a "Kievi Rusz"-t majdnem elpusztították a bejövő tatárok, a megmaradt oroszokat megszállva tartották hosszú évtizedekig. Később a tatárok a Krím félszigetre vonultak vissza, ez volt az országuk - és innen is sakkban tudták tartani az orosz fejedelemséget, és adózára kényszerítették még kb. 90 évig.
 
Ezután az oroszok elhagyták a kievi őshazát, északabbra vonultak. A tatárok pedig idővel már nem voltak tényezők, a török hűbéresévé váltak, és a török politikát szolgálták, a török oldalán harcoltak - a Krímből kiindulva. A XVII. századtól kezdtek kissé függetlenedni a töröktől, és a mai Ukrajna területére kiterjedő hatalmuk segítségével szövetséget kötöttek az ottani ukránokkal, akik akkor a Lengyel-Litván király alatvalói voltak már évszázadok óta.

A szövetség megtámadta a lengyel koronát és átmeneti sikereket is elértek. Sőt, egy félig ukrán - félig tatár kán: Hmelnyickij uralma alatt rövid időre még némi államiságot is sikerült elérni, de csak pár hónapra. 1774-től, vagyis Lengyelország megszüntetése után az orosz visszajött a mai Ukrajnába - a cári Oroszország kiteljesedése során. A független, addig nomád ukrán kozákokat letelepítették, akik ezután már a cárok katonai céljait szolgálták...

A tatár Krímben maradt, de mivel Krím fontos szerepet kapott már korábban is a folytonos török-orosz háborúkban, ami a még korábbi lengyel-török háborúkat követte, az oroszok kezdetben katonaságot küldtek Krímbe. Majd a török teljes visszaszorítása után - már a XIX. században - oroszok települtek be, elkezdték a tatárokat onnan kiszorítani a puszta tömegükkel. A békeidőkben további orosz betelepülés is történt, és Krím a gazdag orosz arisztokrácia és a nagypolgárság fontos nyaralóhelye lett - így valósult meg az orosz dominancia.

Aztán: Amikor - már a SzU-ban - a tatárok lázongani kezdtek, Sztálin úgy reagált, hogy "a tatárkérdés csupán vagonkérdés"... A szavakat tett követte, mint ahogy más népek esetében is... Vagyis a II. Világháború előtt a Krímben már csak oroszok és el-oroszosodott tatárok maradtak, ott ukránok nem léteztek.
 
De: Hruscsov alatt az Ukrán SzSzK határait az ukrán (!!!) Hruscsov befolyására írták át, majd a SzU szétesése után is megmaradt ez a a szerencsétlen helyzet (persze nemcsak Krím esetében). Az ukrán politika ezt nem tudja kezelni - ahogy Hruscsov idején sem tudta... Az ukránok a II. Világháborúban Hitler szövetségesei voltak, és ezt múltat most is vállalják. És ezt a múltat - érdekből - a "Művelt Nyugat" - az USA is elnézi nekik... Mint ahogy a szlovákoknak is mindent megbocsátottak, csak nekünk nem... Semmit sem."

Nincsenek megjegyzések: