BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2022. december 22., csütörtök

©A MESTER ÉS MARGARITA NEMZETI SZÍNHÁZ, ALEKSZANDAR POPOVSZKI RENDEZÉSÉBEN



Barna Inci Ilona * Soso * Barna Lili 
Nemzeti Színház * A Mester és Margarita előadása után

p.s... Karácsony előtt a Nemzeti Színházban voltunk, megnéztük baráti körben A Mester és Margarita előadást, Alekszandar Popovszki rendezésében és végre láthattam BarnaLili-t (bátyám leánykája!) a színpadon! Dagadoztam a büszkeségtől, közreműdésével bearanyozta, hitelessé tette a jeleneteket, csodálatos énekhangját hiányoltam. Egyik jelenetében a sikolya megborzongatott azt gondolom mindenkit. Edvard Munch Sikoly című sorozatába símán beilleszthető lenne, amit a kozmikus erejű félelem megjelenítéseként szoktak aposztrofálni! Tényleg igaz az a mondás, hogy mindegy, hogy nagy- vagy kisszerep a lényeg, hogy a színpadon színésznek kell lenni! Őszintén teljes szívemből, elfogulatlanul mondhatom, hogy színpadra termett! Egy olyan csodálatos pályára lépett, ami küzdelmes, nehéz, de kitartással elérhető a cél, mert a tehetség előbb-utóbb győzedelmeskedik! Itt most visszagondoltam a manöken éveimre! Előadás után találkozót beszéltünk meg a színház művészi kijáratánál, ez látszik a fotón! A macedon rendező, aki már bejárta a világot és híres színházaknál elhintette tehetségét, különleges érzésvilágba helyezte a darabot és lenyűgözően, néha félelmetesen érzékeltette a misztikus világot, ami Mihail Bulgakov elméjében született meg. (A 20. századi orosz irodalom egyik legjelentősebb irodalmi alkotásaA mű a sztálini diktatúra idején készült, de az író életében tartalma miatt nem jelenhetett meg, csak 1966–67-ben. A regény fő témája az alkotó művész sorsa, a jó és a gonosz örök küzdelme, a hatalom mindenhatósága.) A fénytechnika és a több dimenziós színpadi térhatás különlegessé és varázslatossá tette az előadást megidézte az akkori kor szellemét. 

Gratulálunk, szép Karácsonyi Ajándék volt köszönöm! 

Alekszandar Popovszki 1969-ben született Szkopjéban. A Szent Cirill és Metód Egyetemen szerzett diplomát színházi és filmrendezőként. Debütálását a Maribori Szlovén Nemzeti Színházban a 2000-es Don Quijote rendezésével már számos sikeres produkció megelőzte. Dolgozott független színházi csoportokkal, illetve Észak-Macedónia, Szerbia és Horvátország intézményes színházaiban. Míg korábban Szlovéniában (együttműködésben a Celjei Városi Színházzal, a Ljubljanai Nemzeti Drámaszínházzal, a trieszti Szlovén Színházzal és a Ljubljanai Városi Színházzal), valamint az egykori jugoszláv köztársaságokban dolgozott, munkáját kiterjesztette Olaszországra, Görögországra, Ausztriára, Törökországra, Svédországra, Dániára, Angliára és Németországra is. Életműve már több mint hetven produkciót számlál, amelynek egyharmadát Szlovéniában hozta létre. Munkamódszerével és személyes hozzáállásával a könnyedség és az öröm egyedülálló keverékét hozta magával a szlovén színházi terekbe, a „joie de vivre” (életöröm) egy jellegzetes módját, amelyből sugárzik a buzgó odaadás, a álmok utáni törekvés és a határok elmozdításának a vágya. Mindezzel teret nyit a zenének és a nevetésnek. A 2018/2019-es évadtól a Maribori Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője 



Wikipédia: A Mester és Margarita (eredeti címén Мастер и Маргарита) Mihail Bulgakov orosz író regénye, amelyet élete fő művének tartott. A Mester és Margarita nemcsak a 20. századi orosz, hanem egyben az egyetemes irodalom egyik csúcsa; sokrétegű és megjelenése óta sokféleképpen értelmezett alkotás, amelyben sok műfaj és stílus (romantika, realizmus, groteszk) keveredik, s ennek ellenére mégis többé-kevésbé egységes egészet alkot. A cselekmény alapvetően három, összevissza bogozódó szálon fut; az első a Moszkvába érkezett, magát általában fekete mágusnak nevező Woland professzor és kíséretének cselekedeteiről szól; a második a Pilátus–Jézus történetének egyéni értelmezésű feldolgozása, önálló betétregénynek is tekinthető; míg a harmadik szál egy szerelmi történet, amely a Pilátus igaz történetét megíró rejtélyes író, a Mester, és szerelme, Margarita Nyikolajevna kalandjait beszéli el. A cselekmény is ennek megfelelően három szinten zajlik: a betétregény, a moszkvai valóság és a fekete-mágia időn és halálon túli valóságában. https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Mester_és_Margarita

@ilonabarnabiphotonews
Nemzeti Színház Budapest, Hungary


@ilonabarnabiphotonews
Barátokkal a fotón:
Család Barátnője * Barna Lili  * Barna Inci Ilona *  Soso * Bodrogi Kinga
Nemzeti Színház  művészbejáró aulája a helyszín * A Mester és  Margarita előadás után
Nagyon örültünk a találkozásnak a művészbejáró aulájában, ahol langyos meleg símogatott Bennünket, ....nagyon hideg volt az előadás alatt a színház nagytermében... a leleményesebbjei takarót is hoztak, milyen igazuk volt ... gratuláltunk Barna Lili közremüködőnek, aki hitelesen, színészi tehetséggel átélte szerepét, feléledt, kinyílt a színpadon, lenyűgöző jelenség volt... talán egyszer felfedezik csodálatos hangját, táncművészetét... gondoltam ezeket, miközben hallgattam a kedves társalgást körülöttem, büszke voltam rá... visszafogott stílusa szimpatikus volt, szeretet pillanatai voltak ezek... 
Dédike biztosan azt mondaná, hogy nem esett messze az alma a fájától... Lili a bátyám kisleánya, sokan azt hitték éveken át, hogy az enyém, fotósként sok felvételt, portrét készítettem Róla, nagyon fotogén és imádja a kamera!...itt most eszembe jutott, hogy kezdődött az én manöken, fotómodell pályám annak idején... bizony át kellett ugranom egy-két deszkát érintés nélkül ahhoz, hogy TOP modell lehessek... 1978-94-ig, utána átkerültem a fényképezőgép másik oldalára... néhány éve BIPHOTONEWS néven tudósítok közvetlenül Saint-Tropez-ból... majd digitális művészet felé elhajoltam, itt megtekinthető a BIPH'ART GALLERY...

@ilonabarnabiphotonews (iPhone)
Nemzeti Színház * A Mester és Margarita 
Rendező:
Alekszandar Popovszki 
Az egész stáb együtt a három órás (egy szünet) előadás befejeztével... a közönség nagy tapssal köszönte meg a látványos, XXI. század technikáját kiaknázó produkciót ... személy szerint én hiányoltam a kimagasló, igazán mély benyomást hagyó karakter színészeket, de biztosan átértékelt megfontolt választás volt a szereposztás... egy ilyen színnűvet előadni nem tartozik a könnyű feladatok közé, de úgy egészében, főleg a végére összeállt a darab... Gratulálok! Egy pillanatra most, időutaztam gondolatban a '80-90-es évek színházi előadásaira, Gáti Oszkár és társai kimagasló játéka jutott eszembe... egy életre szóló élmény maradt!... Tudomásul kell vennem, hogy ez már a múlt és semmi nem lesz olyan, mint régen... 


© EXPRESS ONE HUNGARY KFT. PROFI FUVARSZÁLLÍTÓ CÉG, AJÁNLOM MINDENKINEK!


©BIPHOTONEWS
© EXPRESS ONE HUNGARY KFT. PROFI FUVARSZÁLLÍTÓ CÉG, AJÁNLOM MINDENKINEK!
@ilonabarnabiphotonews 

Ajánlom mindenkinek, mert tapasztalatom szerint korrekt, udvarias, pontos, megbízható egyszóval PROFI, az Express One Hungary Kft. fuvarszállító cég! I recommend it because Express One Hungary Kft. is a professional transport company! Je le recommande car Express One Hungary Kft. est une entreprise de transport professionnelle!   Barna Ilona BIPHOTONEWS

2022. december 20., kedd

©Csakratisztító meditáció - Csak 10 perc minden reggel és megváltozik az ...


A mai emberek egyre inkább tudatában vannak annak, hogy sokkal többek vagyunk, mint fizikai test vagy elfoglalt elme. Új tudományterületek, a kvantumfizika vezetésével, bizonyítják, hogy mindent - beleértve magunkat is - energia alkot. Évezredes keleti orvostudomány - beleértve az ayurvédát és a hagyományos kínai orvoslást is - felismerte az embert a test, az elme és a lélek elválaszthatatlan kombinációját. A hindu és a jóga hagyomány szerint van egy energiarendszerünk, ahol a prána - létfontosságú erőnk - testünk minden részébe áramlik. Ez az elmélet azt állítja, hogy ezen a rendszeren belül vannak nagyobb energiaközpontok, ahol magasabb az artériák, a vénák és az idegek koncentrációja. Ezeket a helyeket csakráknak nevezzük . A csakrák, amelyek szanszkrit nyelven "kerekeket" jelentenek, olyan energiakészletek, amelyek sajátos rezgésekkel és színekkel rendelkeznek, és amelyek nemcsak a test különböző fizikai régióit, hanem érzelmi és lelki jólétét is befolyásolják. Mit tehetsz annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott legyél? Hallgasd meg naponta ezt az egyszerű, de erőteljes csakra-tisztító meditációt, amely nem csak tisztít, enyhíti a stresszt, hanem, összehangolja az energiádat is. Kellemes meditációt és ragyogó napokat neked! Csatlakozz a vidám, személyiségfejlesztéssel foglalkozó csoportunkhoz itt: facebook.com/groups/charismacentrum


p.s... működik!

2022. december 19., hétfő

© FIFA World Cup Qatar 2022 * ARGENTINA LEGYŐZTE FRANCIAORSZÁGOT

 


FIFA World Cup Qatar 2022
ARGENTINA

ARGENTINA

p.s... Milliók ünnepeltek az utcákon Buenos Airesben és Argentína nagyvárosaiban, miután a válogatott Lionel Messi vezérletével 11-esekkel legyőzte a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében a címvédő Franciaországot. (forrás!




apropo: 

Le geste obscène du gardien argentin

Après avoir remporté la finale de la Coupe du monde avec l’Argentine, le gardien Emiliano Martinez est monté sur le podium et a fait un geste qui fait aujourd’hui beaucoup parler. (forrás!)




2022. december 18., vasárnap

©Creme caramel ricetta perfetta


CRÈME CARAMEL Ingredients: for the caramel: 80 g of white sugar 20 ml of water for the crème: 4 eggs 400 ml of milk 200 ml of cooking cream 60 g of white sugar 2 packets of vanilla sugar 16 cm in diameter holed round baking tin

Recette Gateau Au Chocolat Moelleux Facile et rapide * Csokoládés süti


Recette Gâteau Au Chocolat Moelleux Facile Ingrédients: 2 œufs 6 cuillères à soupe de sucre 1 cuillère à café de sucre vanille 6 cuillères à soupe d'huile 6 cuillères à soupe de lait 6 cuillères à soupe de farine 15g de levure chimique 2 cuillères à soupe de cacao en poudre 100 ml de lait 100g de chocolat noir + 50 ml de lait chaud 1 cuillère à café de beurre noix de coco râpée

2022. december 17., szombat

©A steak sütés titkai

©Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *


Barna Inci Ilona 
BIPHOTONEWS


 Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *

p.s... gondoltam egyik nap veszek tüzifát a kandallóba... megnéztem a neten, hol lehet kapni, na nem több tonnányit, néhány kilót, hogy Karácsonykor a kandallóban ropogjon a tűz... OBI..., ami nincs messze tőlünk és kapható... máshol nem is láttam kis mennyiségben... irány a szentendrei út felé... már esteledett, kigyulladtak a fények és a parkolóban volt bőven hely... kerestem egy kocsit gondoltam nem cipekedek három kicsi zsák így is volt annyi kiló éppen, hogy alig bírtam... nézegettem a fenyőfákat, mert ott mentem el mellettük... néhány éve ez kimaradt, nem igazán voltam itthon ebben az időben együtt a családommal... gondolatban már majdnem elhessegettem a vételt, mikor egy cuki, formás cserépbe ültetett fenyőfácska odasúgta halkan: - Lécci, lécci vigyél haza, majd meglátod nem fogod megbánni... - na, jó nem bánom és máris a kocsira emeltem...a kasszánál meglepetés volt az ára 1800 HUF 8990 HUF helyett akciós áron... már itt elkezdődött az örömöm, gondolhatod... most lent akklimatizálódik a garázsban, majd néhány nappal Karácsony előtt felhozom a nappaliba... a helyét már kiválasztottam, arra gondoltam, ha megérkeznek a "gyermekeim" Thaiföldről épp az utólsó pillanatban a szeretet ünnepe előtt, örülni fognak az "új jövevénynek" ... majd közösen feldíszítjük... - ma, ahogy elmentem mellette, megsímogattam az ágait és adtam neki egy kevés vizet... olyan cuki, formás minden oldalról ... a látványától hatalmas mosoly terült szét az arcomon... tényleg nem bántam meg... tavasszal, ha kiültetjük a kertünkbe, remélem erőre kap és hatalmasra nő majd... Jászfényszarun is, ahol születtem volt egy ilyen fenyőfánk a ház előtt, még Nagyapa ültette, de ez egy másik történet... Legyen Neked Áldott Karácsonyod! @ilonabarnabiphotonews
#xmas #noel #karacsony #ünnep #fete#OBIkaracsonyfaakció #Budapest #SaintTropez

©Gâteau au chocolat et crème de marrons


100 g vaj
100 g csokoládé
500 g gesztenye krém
3 db egész tojás
A vajat  gőzölő víz fölött egy tálban a csokoládéval megolvasztjuk, levesszük hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a gesztenye krémet, három felvert tojást és jól összekeverjük.
Beleöntjük egy kivajazott, lisztezet formába és kisütjük.
A sütőt 200 fokon előmelegítjük és behelyezzük, majd visszavesszük a hőt 180 fokra és 25 percig sütjük körülbelül... (lehet tűvel megnézni, hogy tapad-e rá valami, ha nem akkor KÉSZ!) Bon.ap.!

🍰Une recette de gâteau au chocolat hypeeeer fondant avec seulement 4 ingrédients. Merci Carinne Teyssandier, on va se régaler. 🍫🌰 Retrouvez chaque matin à 10.10 une nouvelle recette facile et simple dans "Ensemble c’est Mieux - Formule confinée", à voir sur France 3 😉

2022. december 16., péntek

©Húzós podcast / Náray Tamás - Végig szorongtam az életemet


Az első festménye sok évtizeddel ezelőtti. Az első könyve terápia volt, annyian segítettek, hogy szinte csapatmunkában készült. Az egykori zajos sikerű divattervező, mára népszerű író és felkapott festő lett. Spanyolországban él, és csak 2-3 napra jön haza. Ahogy mondja, örökké magyar lesz, de az olvasóin kívül már semmi nem köti ide. De hogy mit keresett máshol, kivel költözött el és kivel él egy fedél alatt, ki hozta meg a döntést arról, hogy menni kell és mi váltotta ezt ki, lesz-e spanyol állampolgár, hogy viselte, hogy az itthoni sztár ott kint "senki", és boldogabb-e így – ezekre Rónai Egon portrébeszélgetésében kaphatnak választ!

©Szívek párbaja (1992) - teljes film magyarul


Barbara Cartland regényéből készült angol romantikus film Főszereplők: Alison Doody, Michael York, Geraldine Chaplin, Benedict Taylor, Billie Whitelaw Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough Az előkelő társaság legszebbikét, Lady Caroline Faye-t az egyik udvarlója kelepcébe csalja, s előle menekülve egy erdei romnál találja magát, benne egy holttesttel. Itt találkozik Lord Breconnel, akit egy levéllel csaltak a helyszínre. Caroline nem árulja el a férfinak, ki is ő valójában, és társalkodónőnek vallja magát. A lány újra találkozni akar a lorddal, és nem sokkal később eléri, hogy Lord Brecon anyjának lesz a társalkodónője. A komor Breacon-kastélyban megtudja, hogy a férfinak - akibe egyre jobban beleszeret – szomorú titka van, amelyet nem akar neki elmondani. Megkezdődik a szívek párbaja, melyben Vane megpróbálja megmenteni Caroline-t saját meggondolatlan lépésétől, attól, hogy elkötelezze magát mellette. A lány viszont eldönti: megmenti a férfit és a szerelmüket.

©PANETTON BRIOSS EDÉPBEN FORGATVA LEKvárral és DIÓVAL


A Panettone otthoni elkészítése meglehetősen bonyolult, vagy inkább sok napos előkészületet igényel! A magam apró módján szeretném megmutatni, hogy bár "rövid időn belül" hogyan juthatunk hozzá egy nagyon hasonló, több napig tartó, családi fogyasztásra vagy ajándékba való termékhez! Eredeti és ízletes, feldobja reggelijét és a pihenés pillanatait! Sütőbe is mehet 20-22 cm-es PENTOLA formát használtam, természetesen műanyag fogantyú nélkül vagy kivehető fogantyúval, jó öntöttvas, acél, alumínium, kő vagy üveg vagy ha jobban szereti a klasszikus kartont. penészgomba panettonehoz az a fontos, hogy MAGAS legyen, az én edényem 12 cm magas de 10 cm is jó. Én lekvárt, diót és szárított áfonyát tettem bele, de erre az alapra bármit rakhatsz, ami a legjobban tetszik, mazsolát és kandírozott gyümölcsöt, csokireszeléket és mandulát stb. Csináld újra és mondd el, hogy tetszett-e! Mint mindig, most is kommentben várom véleményét, és előre is köszönöm! 🌡 SÜTŐ SÜTÉS MÁR 170° HŐMÉRSÉKLETEN Statikus 165° Szellőztetett legalább 40-45 percig Azt tanácsolom, ha túlságosan színeződik, fedje le az utolsó percekben! Vágás előtt hagyd alaposan kihűlni! 📝 Hozzávalók: 500 g liszt 0 125 g narancslé (kb. 1 narancs és 1/2) 125 g víz 1 tojás 90 g cukor 80 g magolaj 8/10 g Sörélesztő 1 narancs héja 30 g szárított áfonya 50 g dió A mázhoz: (opcionális) 60 g (kb. 3 evőkanál) porcukor narancslé Tetszés szerint díszítjük

2022. december 15., csütörtök

©Titok Monte Carlóban (1990) - teljes film magyarul

Barbar Cartland regényéből készült angol-olasz-német romantikus film Szereplők: Sarah Miles, Lysette Anthony, Marcus Gilbert, Samantha Eggar, Christopher Plummer, Oliver Reed, Gareth Hunt, Joanna Lumley, Lewis Collins Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough A zárdából frissen kikerült, bájos és hamvas Mistralt sok rejtély veszi körül Monte Carlóban, ahová a nagynénikéje magával vitte. Miért hamis személyazonossággal jelentkeztek be a szállóba? Miért biztatja arra Mistralt a nagynéni, hogy bátorítsa Nyikoláj herceget, és mit akar tőle a rádzsa? Milyen rejtély lengi körül a szürke gyöngyöket, és miért oly haragos iránta az a férfi, akibe beleszeretett?

©Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, különleges életmentő Karácsonyi ajándék!

Coral Guardian protects coral ecosystems through the involvement of local populations and raising awareness among the general public.


Adopt a coral for a loved click here!
Gift code!

contact

7 years of coral restoration pays back!
We have been restoring the reef around Hatamin island for 7 years. Our team has restored over 53 000 corals since the beginning, resulting in a return of 5 times the number of fish species! 

All this would not have been possible without your support.

This Christmas, consider making a gift to bring these precious ecosystems back to life. Adopt a coral for a loved one and customise their certificate! 👉 
 http://bit.ly/3UjNRVG

________

7 ans de restauration corallienne, ça donne ça ! 💪

Nous restaurons le récif autour de l'île d'Hatamin depuis 7 ans déjà, suite à sa destruction à cause de l'utilisation de la pêche à la dynamite. Notre équipe a restauré plus de 53 000 coraux depuis, ce qui a entraîné un retour de 5 fois plus d'espèces de poissons dans la zone ! 

Tout ceci n'aurait pas été possible sans votre soutien.

Pour Noël, pensez à faire un cadeau qui contribue à redonner vie à ces précieux écosystèmes. Adoptez un corail pour un proche et personnalisez leur certificat ! 👉 http://bit.ly/3UjNRVG

📸 Martin Colognoli & Murdianto / Coral Guardian

________

7 év korall-restaurálás megtérül! 💪

7 éve foglalkozunk a Hatamin sziget körüli zátony helyreállításával. Csapatunk a kezdetek óta több mint 53 000 korallt helyreállított, aminek eredményeként a halfajok számának ötszörösét sikerült visszahozni!

Mindez nem jöhetett volna létre az Ön támogatása nélkül.

Idén karácsonykor fontolja meg az ajándék készítését, amellyel életre keltheti ezeket az értékes ökoszisztémákat. Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, és szabja személyre a tanúsítványát! 👉 http://bit.ly/3ipDdj6

A Coral Guardian a helyi lakosság bevonásával és a nagyközönség tudatosításával védi a korallökoszisztémákat.

Adopt a coral for a loved click here *
Személyre szabott örökbefogadási tanusítvány egy kattintással itt!

Facebook


Activate to view larger image

2022. december 13., kedd

©Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gesztenyés torta Barna Inci Módra


Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Recette par Chef Sylvai

150 g de sucre 150 g de farine 150 g de beurre 3 œufs 300 g de crème de marrons 1 sachet de levure chimique 5 cl de rhum
Creme Anglaise

Karácsonyra süssünk sütit otthon...
p.s... ma rávettem magam és összeállítottam a gesztenyés sütinek a tésztáját, már a sütőben van 150 fokon 40-50 percig, majd elválik egy tűszúrástól, hogy meddig lesz... megnézem 40 percnél és, ha nem tapad a tűre semmi, akkor kiveszem... megkóstoltam a nyerset is, nagyon finom volt, kicsit édesebb a kelleténél nekem... gondoltam "elősütök" Karácsonyra, ez most a főpróba, még sosem készítettem házilag ilyen tortát... néhány hete a Senequier Saint-Tropezban kóstoltam meg, már akkor biztos voltam abban, hogy kipróbálom... ma meccs lesz a TV-ben átjön a Barátnőm együttnézzük, nagy futballrajongó... gondoltam izgalmunkban majszolunk egy kis franciás, gesztenyés falatokat, pont illik a FIFA VB Francia-Marokko hangulathoz... mindjárt kész alig várom, az illata belengi a házat, igazi provence érzés... milyen igaz:
- ... Ott van Saint-Tropez, ahol megteremted... - mondta régen egy barátom ... 🙂
...elég egy sütemény illata és máris becsukott szemmel gondolatban utazom... majd elővettem a fotóalbumomat csodaszép emlékek, pillanatok CANON lencsevégen, ami csak az enyém ... köszönöm!
*











Ez egy másik recept 4 személyre: 

2 tojás / 100 g cukor / 100 g liszt / 100 g olvasztott vaj / 200 g gesztenye krém konzerv / 1 tasak sütőpor / 2 evőkanál rum / 1 csipetnyi só

A hozzávalókat összekeverjük, de a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Kivajazott formába öntjük a masszát és 150 fokon sütjük 40 percig sütjük.


2022. december 12., hétfő

©Kandírozott narancshéj: Recept az ünnepekre / Narancscukorkák / Hogyan k...


Hozzávalók: 2 bio narancs 200 g (1 csésze) cukor 250 ml (1 csésze) víz A kis narancsdarabok főzéséhez (keverjünk össze 80 g (1/3 csésze) cukrot és 80 ml (1/3 csésze) vizet)

©baktériumölő! rozmaring

Baktériumölő! A halál a bélben kezdődik! Ha megvan ez a növény. Tisztítja a beleket. Miért ne használnánk a rozmaringot testünk megtisztítására és a baktériumok elleni küzdelemre? Csodálatos természetes gyógymódot ajánlok a baktériumok ellen. Ne felejtse el azonban, hogy allergiás reakciók léphetnek fel. Használat előtt feltétlenül konzultáljon orvosával. Hozzávalók: 1 alma 3-4 szál rozmaring 3 babérlevél 500 ml vizet 1/2 citrom 1 evőkanál méz 2. Recept 500 ml forrásban lévő víz 3 szál rozmaring 1 csipet menta 1 zacskó fekete tea 1 szelet citrom 1 teáskanál méz opcionális

©CUKORMÁZ✨ÍRÓKA✨GLAZÚR - mézeskalács díszítés❤️ - BebePiskóta

©David Lynch's Weather Report 12/12/22

David Lynch Arany Pálma díjas amerikai filmrendező, filmproducer és vizuális művész. A Veszett a világ, a Radírfej, a Kék bársony és a Dűne című filmek rendezője, a Twin Peaks televíziós sorozat megalkotója

©KACSACOMB SÜTÉSE, AMI TÉNYLEG TÖKÉLETES ÉS A KARÁCSONYI ASZTALON VAN AKI KEDVELI




Kacsacomb sütése

Először nagyon magas hőfokon (220) süssük 15 percig, majd vegyük le a hőfokot 150 fokra és legalább 1 órát süssük. A kacsacomb akkor jó, ha belül omlós és puha, de kívül már ropogós, mert kisült belőle a zsír.

Sütés előtt jól megsózom és én még egy deci vizet öntök alá, amikor leveszem 150 fokra a sütőt... nincs sok bajlódás vele és tényleg finom, omlós! Kiváló!

©Poulet à la moutarde * Mustáros csirke

2022. december 11., vasárnap

©Gâteau en 5 minutes pour le brunch de Noël, super facile / Cake in 5 min... / Almás, Diós Torta Karácsonyra könnyű és gyorsan kész!

Ingrédients : 2-3 pommes / 2-3 apples jus de citron / lemon juice 5 œufs / 5 eggs une pincée de sel / a pinch of salt sucre 150 g / sugar 150 g zeste de citron / lemon zest farine 160 g / flour 160 g fécule de maïs 50 g / cornstarch 50 g levure chimique 8 g / baking powder 8 g noix hachées 100 g / chopped nuts 100 g raisins secs (optionnel) / raisins (optional) sucre glace et cannelle / icing sugar and cinnamon

©Les biscuits, c'est bien, mais ça, c'est mieux ! * Mesés desszertek Karácsonyra!

2022. december 10., szombat

©IZÜLETI FÁJDALMAKRA ITT A MEGOLDÁS GYÓGYSZER NÉLKÜL!

Megtekinthető egy kattintással az izületi fájdalmakról szóló film, van egy titok mozogni kell!
: itt 

©Náray Tamás * A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei - Hogyan készül...

©Confit de Canard * @ChefMichelDumas * Karácsonyra kacsát

©Boeuf Bourguignon * @ChefMichelDumas * Karácsonyra franciás ízeket

2022. december 9., péntek

©LA BÛCHE DE NOËL COMME ÇA * @ChefMichelDumas * KARÁCSONYI FATÖRZS TORTA A JAVÁBÓL * @ilonabarnabiphotonews

Tészta:100 gramm liszt
2 tojás
100 gramm nádcukor
100 gramm olvasztott vaj
12 gramm sütőpor
1 evőkanál vanillia / 1 tasak
1 evőkanál rum
Összekeverjük alaposan a hozzávalókat egy habverővel.

Egy lapos tepsibe sütőpapirt helyezünk, alatta egy kicsit megvajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, hogy ne csuszkáljon.
A sütőpapír tetejét is bevajazzuk vékonyan, majd a masszát elterítjük. Óvatosan megütögetjük az asztalhoz, hogy mindenhol egyenletesen elterüljön a masza.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, magas hőfokon 200 néhány perc 5-10 között, hogy ne száradjon ki a tészta, kivesszük utána a tetejét megszórjuk cukorral, vagy cukros, vanilliás sziruppal bekenjük, ízlés szerint, majd a papirral együtt feltekerjük 20 percig igy hagyjuk pihenni.
Krém:
Lassu tüzön 120 gramm csokoládét megolvasztunk 35 gramm tejszínnel összekeverjük, kicsi rummal, 2-3 evőkanál  addig főzzük míg lágy csokoládé krémet nem kapunk, 100-120 gramm vajat hozzáteszünk, összekeverjük megolvadásig majd levesszük a tűzről, kettő nagy evőkanál mascarponeval  összekeverjük miután kihült a csokimassza. A tésztát kitekerjük a papirral együtt és rákenjük a csokimasszát, majd a papir segitségével feltekerjük a tésztát. Egy éjszakát pihentetjük a hütőben a papirral együtt. Meleg vizbe mártott késsel levágunk egy 10 cm nagyságot és mellérakjuk ez lesz a farönk :), csokikrémmel bekenjük a henger formájú tésztát és díszítjük rozmaring ágakkal és málna szemekkel, amit megszórhatunk porcukorral, hogy havas hangulatu legyen.
Boldog Karácsonyt!


©KARÁCSONYRA AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ ÉS SZÉPSÉG MEGŐRZŐ PROGRAMOK, KRÉMEK

 

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ
CONTACT

p.s... Andiel Beauty törekszik arra, hogy visszanyerd üdeséged, alakod szépségét a teák, kávék, krémek és egy Andi szépség programban részt venni igazán felüdítő és szép ajándék!

©KARÁCSONYI DIÓTÖRŐ FIGURÁK TÖRTÉNETE

Az első diótörők a 17. században keltek életre Németországban, tulajdonképpen innen indul minden. Mivel ezek a kézzel készült, festett figurák a folklór részét képezték, mélyebb jelentést is tulajdonítottak nekik. A német kultúrkörben ezek nemcsak diótörésre alkalmas háztartási kellékek, hanem mágikus erejű tárgyak is voltak. A bábukraa szerencse szimbólumaiként tekintettek, akik védelmezik a családot, és elűzik a gonosz szellemeket. Épp ezért gyakran adták őket ajándékba – olykor a karácsonyfa alá is bekerültek.

A strázsáló katonák hada a 19. században hódította meg Európát, a „diótörők atyja”, Friedrich Wilhelm Füchtner 1872-ben kezdte meg a ma is ismert design sorozatgyártását seiffeni műhelyében. A dekoratív diótörőbabák tengerentúli népszerűségét mégsem a kereskedelmi forgalomba kerülés hozta meg. Elterjedésükhöz nagyban hozzájárultak a második világháborús, németországi szolgálatukból hazatérő amerikai katonák, akik szuvenírként vitték magukkal a színes hadsereg apró tagjait. 

miert-annyira-nepszeruek-a-diotoro-figurak-1_1

Ezt követte Csajkovszkij Diótörőjének amerikai bemutatóinakosztatlan sikere, amely szintén nagyot lendített a bábuk ismertségén: a balett megtekintése rövidesen ünnepi tradícióvá, a karácsonyi készülődés elengedhetetlen részévé vált. A diótörő figurák tehát a nyugati kultúra karácsonyi dísztárgyaivá váltak, örök dicsőségüket az 1995-ös alapítású Washington állambeli Diótörő Múzeum ( Nutcracker Museum, www.nutcrackermuseum.com ) szentségesítette a kiállított 6000 darabból álló különleges gyűjteménnyel.

Manapság a modern gyártású, hagyományos formákat idéző diótörők – elődjeikkel ellentétben – főként dekorációs célokat szolgálnak. Egy valamiben azért verhetetlenek: élénk színeikkel, tiszteletet parancsoló testtartásukkal, peckesre pödört bajszukkal magukra vonzzák a tekintetet. (forrás!)

Karácsonyi Kellékek Otthon elkészítése katt.ide


2022. december 8., csütörtök

©❅ Recette de Bûche de Noël Chocolat Orange ❅


● Ingrédients pour la recette (pour 10 à 12 personnes) : ● Pour le biscuit roulé : 120g de farine 30g de maïzena 150g de sucre 60g de beurre 5 gros œufs 1 c. à c. de levure chimique Le zeste d’une orange ● Pour le sirop à la vanille : 100ml d’eau 80g de sucre 50ml de sirop saveur rhum sans alcool (ou 1 c. à s. de rhum brun) 1 c. à c. d’arôme vanille ½ gousse de vanille (Vanille de Papouasie - Vanilles et épices David Vanille : https://www.davidvanille.com/) ● Pour la ganache au chocolat : 250g de chocolat noir (Caraïbe Valrhona 66%) 100g de chocolat au lait (Jivara Valrhona 40%) 330g de crème liquide entière (35%) 50g de beurre + 60g de dés d’oranges confites ● Je vous souhaite un bon appétit !

©GRAVLAX | Une entrée froide pour les fêtes * lazy

©Rôti de dinde garnis * Xmas

©Recette : La dinde de Noël par Paul Bocuse | Archive INA

2022. december 7., szerda

©KENYÉR, KELT TÉSZTA SAJTTAL TÖLTVE