BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2022. december 13., kedd

©Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gesztenyés torta Barna Inci Módra


Gesztenyés torta Barna Inci Módra

Gâteau ardéchois à la crème de marrons * Recette par Chef Sylvai

150 g de sucre 150 g de farine 150 g de beurre 3 œufs 300 g de crème de marrons 1 sachet de levure chimique 5 cl de rhum
Creme Anglaise

Karácsonyra süssünk sütit otthon...
p.s... ma rávettem magam és összeállítottam a gesztenyés sütinek a tésztáját, már a sütőben van 150 fokon 40-50 percig, majd elválik egy tűszúrástól, hogy meddig lesz... megnézem 40 percnél és, ha nem tapad a tűre semmi, akkor kiveszem... megkóstoltam a nyerset is, nagyon finom volt, kicsit édesebb a kelleténél nekem... gondoltam "elősütök" Karácsonyra, ez most a főpróba, még sosem készítettem házilag ilyen tortát... néhány hete a Senequier Saint-Tropezban kóstoltam meg, már akkor biztos voltam abban, hogy kipróbálom... ma meccs lesz a TV-ben átjön a Barátnőm együttnézzük, nagy futballrajongó... gondoltam izgalmunkban majszolunk egy kis franciás, gesztenyés falatokat, pont illik a FIFA VB Francia-Marokko hangulathoz... mindjárt kész alig várom, az illata belengi a házat, igazi provence érzés... milyen igaz:
- ... Ott van Saint-Tropez, ahol megteremted... - mondta régen egy barátom ... 🙂
...elég egy sütemény illata és máris becsukott szemmel gondolatban utazom... majd elővettem a fotóalbumomat csodaszép emlékek, pillanatok CANON lencsevégen, ami csak az enyém ... köszönöm!
*











Ez egy másik recept 4 személyre: 

2 tojás / 100 g cukor / 100 g liszt / 100 g olvasztott vaj / 200 g gesztenye krém konzerv / 1 tasak sütőpor / 2 evőkanál rum / 1 csipetnyi só

A hozzávalókat összekeverjük, de a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Kivajazott formába öntjük a masszát és 150 fokon sütjük 40 percig sütjük.


2022. december 12., hétfő

©Kandírozott narancshéj: Recept az ünnepekre / Narancscukorkák / Hogyan k...


Hozzávalók: 2 bio narancs 200 g (1 csésze) cukor 250 ml (1 csésze) víz A kis narancsdarabok főzéséhez (keverjünk össze 80 g (1/3 csésze) cukrot és 80 ml (1/3 csésze) vizet)

©baktériumölő! rozmaring

Baktériumölő! A halál a bélben kezdődik! Ha megvan ez a növény. Tisztítja a beleket. Miért ne használnánk a rozmaringot testünk megtisztítására és a baktériumok elleni küzdelemre? Csodálatos természetes gyógymódot ajánlok a baktériumok ellen. Ne felejtse el azonban, hogy allergiás reakciók léphetnek fel. Használat előtt feltétlenül konzultáljon orvosával. Hozzávalók: 1 alma 3-4 szál rozmaring 3 babérlevél 500 ml vizet 1/2 citrom 1 evőkanál méz 2. Recept 500 ml forrásban lévő víz 3 szál rozmaring 1 csipet menta 1 zacskó fekete tea 1 szelet citrom 1 teáskanál méz opcionális

©CUKORMÁZ✨ÍRÓKA✨GLAZÚR - mézeskalács díszítés❤️ - BebePiskóta

©David Lynch's Weather Report 12/12/22

David Lynch Arany Pálma díjas amerikai filmrendező, filmproducer és vizuális művész. A Veszett a világ, a Radírfej, a Kék bársony és a Dűne című filmek rendezője, a Twin Peaks televíziós sorozat megalkotója

©KACSACOMB SÜTÉSE, AMI TÉNYLEG TÖKÉLETES ÉS A KARÁCSONYI ASZTALON VAN AKI KEDVELI




Kacsacomb sütése

Először nagyon magas hőfokon (220) süssük 15 percig, majd vegyük le a hőfokot 150 fokra és legalább 1 órát süssük. A kacsacomb akkor jó, ha belül omlós és puha, de kívül már ropogós, mert kisült belőle a zsír.

Sütés előtt jól megsózom és én még egy deci vizet öntök alá, amikor leveszem 150 fokra a sütőt... nincs sok bajlódás vele és tényleg finom, omlós! Kiváló!

©Poulet à la moutarde * Mustáros csirke

2022. december 11., vasárnap

©Gâteau en 5 minutes pour le brunch de Noël, super facile / Cake in 5 min... / Almás, Diós Torta Karácsonyra könnyű és gyorsan kész!

Ingrédients : 2-3 pommes / 2-3 apples jus de citron / lemon juice 5 œufs / 5 eggs une pincée de sel / a pinch of salt sucre 150 g / sugar 150 g zeste de citron / lemon zest farine 160 g / flour 160 g fécule de maïs 50 g / cornstarch 50 g levure chimique 8 g / baking powder 8 g noix hachées 100 g / chopped nuts 100 g raisins secs (optionnel) / raisins (optional) sucre glace et cannelle / icing sugar and cinnamon

©Les biscuits, c'est bien, mais ça, c'est mieux ! * Mesés desszertek Karácsonyra!

2022. december 10., szombat

©IZÜLETI FÁJDALMAKRA ITT A MEGOLDÁS GYÓGYSZER NÉLKÜL!

Megtekinthető egy kattintással az izületi fájdalmakról szóló film, van egy titok mozogni kell!
: itt 

©Náray Tamás * A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei - Hogyan készül...

©Confit de Canard * @ChefMichelDumas * Karácsonyra kacsát

©Boeuf Bourguignon * @ChefMichelDumas * Karácsonyra franciás ízeket

2022. december 9., péntek

©LA BÛCHE DE NOËL COMME ÇA * @ChefMichelDumas * KARÁCSONYI FATÖRZS TORTA A JAVÁBÓL * @ilonabarnabiphotonews

Tészta:100 gramm liszt
2 tojás
100 gramm nádcukor
100 gramm olvasztott vaj
12 gramm sütőpor
1 evőkanál vanillia / 1 tasak
1 evőkanál rum
Összekeverjük alaposan a hozzávalókat egy habverővel.

Egy lapos tepsibe sütőpapirt helyezünk, alatta egy kicsit megvajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, hogy ne csuszkáljon.
A sütőpapír tetejét is bevajazzuk vékonyan, majd a masszát elterítjük. Óvatosan megütögetjük az asztalhoz, hogy mindenhol egyenletesen elterüljön a masza.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, magas hőfokon 200 néhány perc 5-10 között, hogy ne száradjon ki a tészta, kivesszük utána a tetejét megszórjuk cukorral, vagy cukros, vanilliás sziruppal bekenjük, ízlés szerint, majd a papirral együtt feltekerjük 20 percig igy hagyjuk pihenni.
Krém:
Lassu tüzön 120 gramm csokoládét megolvasztunk 35 gramm tejszínnel összekeverjük, kicsi rummal, 2-3 evőkanál  addig főzzük míg lágy csokoládé krémet nem kapunk, 100-120 gramm vajat hozzáteszünk, összekeverjük megolvadásig majd levesszük a tűzről, kettő nagy evőkanál mascarponeval  összekeverjük miután kihült a csokimassza. A tésztát kitekerjük a papirral együtt és rákenjük a csokimasszát, majd a papir segitségével feltekerjük a tésztát. Egy éjszakát pihentetjük a hütőben a papirral együtt. Meleg vizbe mártott késsel levágunk egy 10 cm nagyságot és mellérakjuk ez lesz a farönk :), csokikrémmel bekenjük a henger formájú tésztát és díszítjük rozmaring ágakkal és málna szemekkel, amit megszórhatunk porcukorral, hogy havas hangulatu legyen.
Boldog Karácsonyt!


©KARÁCSONYRA AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ ÉS SZÉPSÉG MEGŐRZŐ PROGRAMOK, KRÉMEK

 

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ
CONTACT

p.s... Andiel Beauty törekszik arra, hogy visszanyerd üdeséged, alakod szépségét a teák, kávék, krémek és egy Andi szépség programban részt venni igazán felüdítő és szép ajándék!

©KARÁCSONYI DIÓTÖRŐ FIGURÁK TÖRTÉNETE

Az első diótörők a 17. században keltek életre Németországban, tulajdonképpen innen indul minden. Mivel ezek a kézzel készült, festett figurák a folklór részét képezték, mélyebb jelentést is tulajdonítottak nekik. A német kultúrkörben ezek nemcsak diótörésre alkalmas háztartási kellékek, hanem mágikus erejű tárgyak is voltak. A bábukraa szerencse szimbólumaiként tekintettek, akik védelmezik a családot, és elűzik a gonosz szellemeket. Épp ezért gyakran adták őket ajándékba – olykor a karácsonyfa alá is bekerültek.

A strázsáló katonák hada a 19. században hódította meg Európát, a „diótörők atyja”, Friedrich Wilhelm Füchtner 1872-ben kezdte meg a ma is ismert design sorozatgyártását seiffeni műhelyében. A dekoratív diótörőbabák tengerentúli népszerűségét mégsem a kereskedelmi forgalomba kerülés hozta meg. Elterjedésükhöz nagyban hozzájárultak a második világháborús, németországi szolgálatukból hazatérő amerikai katonák, akik szuvenírként vitték magukkal a színes hadsereg apró tagjait. 

miert-annyira-nepszeruek-a-diotoro-figurak-1_1

Ezt követte Csajkovszkij Diótörőjének amerikai bemutatóinakosztatlan sikere, amely szintén nagyot lendített a bábuk ismertségén: a balett megtekintése rövidesen ünnepi tradícióvá, a karácsonyi készülődés elengedhetetlen részévé vált. A diótörő figurák tehát a nyugati kultúra karácsonyi dísztárgyaivá váltak, örök dicsőségüket az 1995-ös alapítású Washington állambeli Diótörő Múzeum ( Nutcracker Museum, www.nutcrackermuseum.com ) szentségesítette a kiállított 6000 darabból álló különleges gyűjteménnyel.

Manapság a modern gyártású, hagyományos formákat idéző diótörők – elődjeikkel ellentétben – főként dekorációs célokat szolgálnak. Egy valamiben azért verhetetlenek: élénk színeikkel, tiszteletet parancsoló testtartásukkal, peckesre pödört bajszukkal magukra vonzzák a tekintetet. (forrás!)

Karácsonyi Kellékek Otthon elkészítése katt.ide


2022. december 8., csütörtök

©❅ Recette de Bûche de Noël Chocolat Orange ❅


● Ingrédients pour la recette (pour 10 à 12 personnes) : ● Pour le biscuit roulé : 120g de farine 30g de maïzena 150g de sucre 60g de beurre 5 gros œufs 1 c. à c. de levure chimique Le zeste d’une orange ● Pour le sirop à la vanille : 100ml d’eau 80g de sucre 50ml de sirop saveur rhum sans alcool (ou 1 c. à s. de rhum brun) 1 c. à c. d’arôme vanille ½ gousse de vanille (Vanille de Papouasie - Vanilles et épices David Vanille : https://www.davidvanille.com/) ● Pour la ganache au chocolat : 250g de chocolat noir (Caraïbe Valrhona 66%) 100g de chocolat au lait (Jivara Valrhona 40%) 330g de crème liquide entière (35%) 50g de beurre + 60g de dés d’oranges confites ● Je vous souhaite un bon appétit !

©GRAVLAX | Une entrée froide pour les fêtes * lazy

©Rôti de dinde garnis * Xmas

©Recette : La dinde de Noël par Paul Bocuse | Archive INA

2022. december 7., szerda

©KENYÉR, KELT TÉSZTA SAJTTAL TÖLTVE

2022. december 6., kedd

©MOUSSE AU CHOCOLAT * CSOKIHAB EGYSZERŰEN VAJ, CUKOR ÉS TEJSZÍN NÉLKÜL * EREDETI MADELEINE RECEPT

CSOKIHAB ELVEZETETT A MADELEINE PICI KAGYLÓ SÜTIIG

Akkor először itt a csokihab receptje. Ez a változat nagyon egyszerű, vaj nélkül, tejszín nélkül, cukor nélkül, de bőséges csokoládéban. A csoki minősége elengedhetetlen a sikeres recepthez. 

[Én a Cook'Eat csoki pasztillákban még nem csalódtam.]

Hozzávalók

250 g desszert csokoládé (kakaó tartalom 52% vagy 65%)

4 tojás

1 csipet só

1 teáskanál eszpresszó

Elkészítési mód:

Olvasszuk fel a csokoládét bain-marie-ban és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a kávét, keverjük össze.

A tojásfehérjét habbá verjük a sóval. Apránként adjuk hozzá a csokoládéhoz, óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön meg az állaga.

Hagyjuk hűlni legalább 3 órát. Kinálhatjuk omlós tésztával vagy keksszel. 

[Én a madelein könnyű, finom sütit kedvelem.]

*


*

Histoire de la madeleine de Commercy


Ce petit gâteau serait originaire de la ville de Commercy en Lorraine où, dit on, Stanislas Leczinski, roi de Pologne et beau-père de Louis XV, eut l'occasion de la découvrir et de l'apprécier en 1755. Cette pâtisserie réalisée par une paysanne nommée Madeleine fut ainsi baptisée par le roi Stanislas qui en lança la mode à Versailles puis à Paris, par sa fille Marie, épouse de Louis XV. 

On trouve aussi en Espagne un véritable amour pour les madeleines (magdelenas).

Eredeti Recept

Recette pour 36 madeleines environ

Préparation de la recette 

Les madeleines  - Etape 1
1
Les madeleines  - Etape 2
2
Les madeleines  - Etape 3
3
Les madeleines  - Etape 4
4
Les madeleines  - Etape 5
5
Les madeleines  - Etape 6
6
Les madeleines  - Etape 7
7
Les madeleines  - Etape 8
8
Les madeleines  - Etape 9
9

200 gr finomliszt
1 zacskó sütőpor (kb 12 gr)
3 nagyobb tojás
150 gr kristálycukor
50 ml tej
200 gr olvasztott vaj
egy kiskanál vanília aroma / vaniliás cukor / reszelt citrom héja
kakaópor vagy csokidarabok

  • Elsőként kivajazom és belisztezem a formákat, a sütőt pedig előmelegítem 200 fokra.
  • Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a sütőport.
  • Majd egy gödröt formálok és az egész tojásokat a cukorral kicsit kikeverem, hozzáteszem a tejet és a vaníliaaromát ( vaniliás cukor vagy reszelt citrom héja ). Ezeket összekeverem a lisztes masszával. Langyos olvasztott vaj a végén, majd kézi habverővel addig keverem, amíg egy egyenletes, elég folyós tésztát nem kapok. 
  • A formákat 3/4-ig töltöm a lágy tésztával és  min. 10 percig hagyom pihenni,  majd mehetnek a sütőbe,  5-8 perc és aranybarnák lesznek. (Sütőtűvel egyet megszúrsz, ha nem tapad rá. KÉSZ!)

A kakaós és foltos madeleine-ekhez a tészta egy részét kiveszem és 2 evőkanél kakaóporral bekeverem (lehet a liszt egy részét kakaóval helyettesíteni, de én nem szoktam). A csokidarabkáshoz elég csak beleszórni a csokidarabokat a tésztába.

Hogy ne tévedj nézd meg a fotókat fent! (forrás!)

[Itt minden egyhelyen házhoz szállítással vásárolható, csak egy info,ha elakadnál!]

[Itt letölthető pro.esemény fotók!]



MOUSSE AU CHOCOLAT

Un dessert régressif mais super bon. Cette version est toute simple, sans beurre, sans crème, sans sucre mais généreuse en chocolat. La qualité de celui-ci est primordiale pour une recette réussi.

Ingrédients

  • 250g de chocolat dessert (52% ou 65%)
  • 4 oeufs 
  • 1 pincée de sel
  • 1 cuillère à café d’expresso

Préparation

Faire fondre le chocolat au bain-marie et laisser refroidir. Ajouter les jaunes d’oeufs et le café et mélanger.

Monter les blancs en neiges avec le sel. Ajouter au chocolat petit à petit en mélangeant délicatement pour ne pas casser la texture. 

Laisser prendre au frais au moins 3 heures. Accompagner de sablés ou petits gâteaux.  (forrás!)


*