BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST
*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews
Ana Lily Amirpour, Charlotte Le Bon, Karidja Touré és Shlomi Elkabetz kíséretében Enyedi Ildikó magyar rendező és forgatókönyvíró osztja ki az Arany Pálmát a rövidfilmekért és a 3 La Cinef díjat az iskolai filmekért a Hivatalos Válogatáson.
*
La cinéaste hongroise
Ildikó Enyedi
présidera le Jury des courts métrages et de La Cinef
Meggy: 1 üveg meggybefőtt, levét megittam és lecsurgattam egy szűrőn (750g) (Lidl) 1 kávéskanál fahéjjal megszórtam 2 evőkanál cukor (nád) összekevertem 1 evőkanál liszt lényeges, mert felszívja a maradék lét 2 evőkanál szeletelt mandula (Lidl) ezt mind összekeverjük és hagyjuk pihenni
A tojásokat ketté választottam, először a fehérjét kemény habbá vertem egy csipetnyi sóval, félre tettem... A tojássárgájához hozzáadtam a cukrot és a vaniliás cukrot is ... néhány perc és máris kifehéredett, krémes állagú lett... ekkor hozzáadtam a lisztet, elkevertem a sütőport benne, lassan egy habverőgéppel összedolgoztam... most jött a vaj hozzá öntöttem néhány perc és máris lágytészta lett belőle, tejet ne felejtsd el hozzá önteni... a végén következett a tojásfehérje, de azt már egy kanállal szépen lassan forgattam bele... sütőpapírral bélelt kerek formájú sütőformába öntöttem a lágy masszát, tudod az a franciás, széle hullámos és nem magas, 23cm átméréjű... mikor ezzel megvoltam a lecsurgatott meggyet a tetejére raktam, amit előzőleg mandula szeletekkel, liszttel, fahéjjal, cukorral összekevertem... 170 fokos sütő (légkeveréses) behelyeztem és 30 percig sütöttem...tűvel közben megnéztem 25 percnél, hogy tapad-e? ... nekem egy kicsit tapadt, így bent hagytam még 5 percig... kicsit hagytam kihűlni, majd porcukorral meghintettem a tetejét... ez olyan finomra sikeredett, hogy talán a legjobb sütim eddig, amit "önfejemből" készítettem... imádtuk! Mikorra észbekaptam már, csak ennyi maradt belőle, amennyi a tányéron látható, így a fotó lemaradt... a megy sütéskor az aljára lesüllyedt, ezért nem nagyon látszott, de ízében ott volt... majdnem elfelejtettem, hogy ez mind nem valósult volna meg, ilyen formában, ha a Lidlben nem kaptam volna ajándékba egy üveg meggybefőttet... hurrráááá!
Rékasi Károly színművész élettörténete olyan, mint egy regény. A Jászberényi fuvaros fia elindult, hogy világot lásson és meghódítsa azt, miközben az élet saját szívéhez, érzékenységéhez igyekszik egyre közelebb vinni őt.
Köszönjük támogatóinknak, hogy újfent létre jöhetett ez a műsor:
A Randivonal.hu nak
A Törley Pezsgőpincészetnek!
A csapat:
Gyurkó Katalin Vishakati
Novák László
Ördög Árpád
Mahunka Piroska
Misik Viktória
Farkas Franciska
Peller Mariann
1. Coupez le beurre et le chocolat en morceaux. faites-les fondre au bain-marie. 2. Dans un saladier, cassez les oeufs et battez-les avec un fouet. Ajoutez le sucre et fouettez énergiquement. 3. Incorporez la farine et mélangez bien, sans trop fouetter. 4. Ajoutez ensuite le mélange beurre-chocolat fondu et mélangez. 5. Beurrez et farinez un moule à manquer de 24 cm de diamètre. Versez-y la pâte à gâteau. 6. Faites cuire 30 à 40 min dans le four préchauffé à 180°C. 7. Laissez le gâteau refroidir avant de le démouler. (Forrás!)
A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!
1. A citrom tele van olyan elektrolitokkal, mint például a magnézium, a kalcium és a kálium, amelyek hidratálják a testet.
2. Jót tesz az ízületeknek, illetve csökkenti az ízületekben és az izmokban kialakuló fájdalmat.
3. Ha meleg vízzel fogyasztod, a citromban található citromsavak reakcióba lépnek más enzimekkel, savakkal és megkönnyítik az emésztést.
4. Egy pohár citromos víz, és a máj sokkal több enzimet termel.
5. Tisztítja a májat, így az sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól.
6. A citrom gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít leküzdeni a légúti fertőzéseket, a torokgyulladást és a mandulagyulladást.
7. Segít szabályozni a bélműködést.
8. A citromban található antioxidánsok védik az immunrendszert, így nélkülözhetetlen az anyagcsere szabályos működéséhez.
9. A depresszió és a szorongás sokszor a vér alacsony káliumszintje miatt alakul ki, így az idegrendszernek szüksége van elegendő káliumra, ami a citromban meg is található.
10. Tisztítja a vért, az ereket és az artériát.
p.s... a lényeg a citromról 10 pontban... talán sokkal egészségesebb, ha nem nagyon vegyszerrel kezelt citromba harapunk...
"KOTTÁZTATÁS"
Zalakovács József festőművész POP-UP kiállítás megnyitója
2023. április 13. 18h
Közremüködtek:
Karafiáth Orsolya író-költő & Farkas GÁBRIEL énekes-zenész.
Finisszázs:
2023. április 15-én, szombaton 15-19 óra között a művész tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket.
*
p.s... "KOTTÁZTATÁSOK" különös, egyedi szóhasználat, már ez a kiállítás cím is sejtette, hogy valami új oldaláról ismerhetjük meg Zalakovács József festőművészt. A remekművek egytől - egyig a régmúltat, az "Aranykor" hangulatát elevenítették meg a művész alkotás közbeni feltörő érzelmi világával, amit elrejtett a családi örökségből származó kották hangjai között... A közreműködők Karafiáth Orsolya író-költőnő idézeteivel & Farkas GÁBRIEL énekes-zenész dalaival ezt nyomatékosabbá tették. A MÉSZ/AHA kiállítóterme csordulásig megtelt, nemcsak korunk művészet pártolóival, hanem érzésben úgy tűnt, mintha jelen lettek volna az 1900-as évek családi örökségéből a régi kották szerzői is...
Gratulálok! Eternal alkotások!
*
BIPHOTONEWS Photography Budapest-Saint Tropez since 2006
Official website: http://barna-Ilona.wix.com/biphoto
Download Pro.Photos by Alamy : https://www.alamy.com/portfolio/ilonabarnabiphotonews
Gifts : BIPHOTO.redbubble.com
A film 1987-ben készült, de a mondanivalója örök érvényű.
Ha érdekel, hogy hol tudsz spirituális, ezoterikus tudáshoz jutni, akkor kattints az alábbi linkre:
http://nyiltakademia.hu/?vez=1147122
Florent Pagny francia színész, énekes (1961.november 06.) – a betegség bejelentése óta tanúsított optimizmushoz híven – április 5-én, szerdán ismét biztosította, hogy „jól van” az RTL-n. A rák visszaesése és az új kemoterápia márciusban kezdődött, nem tette „KO”-ba." (forrás!)
Az erő legyen vele, gyönyörű dalaival szebbé tette a világot!
Ingrédients cake :
- 75 g de beurre
- 4 œufs
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- zeste de 3 citrons
- 13 cl de crème
- 230 g de farine
- 1 cc de levure chimique
Ingrédients glaçage citron :
- 150 g de sucre glace
- 40 g de jus de citron
Confit de citron :
- 3 g de sucre
- 2 g de pectine
- 150 g de jus de citron
Ingrédients :
- 3 œufs
- 110 g de sucre
- 1 gousse de vanille
- 60 g de farine
- 50 g de maïzena
- sucre glace
Ingredients:
- 3 eggs
- 110 g sugar
- 1 vanilla bean
- 60 g flour
- 50 g of maizena
- icing sugar
C'est la saison des pommes, alors on en profite pour se régaler avec ce gâteau ultra gourmand du chef Lignac. Sa texture est juste parfaite, on sent bien le goût des pommes, celui de la vanille, franchement, on se régale. J'ai apporté quelques modifications dans la recette en réduisant la quantité de beurre et de sucre, mais je vous explique tout dans la vidéo.
Petite astuce pour donner à votre gâteau ce bel aspect brillant, il me restait une cuillère de jus de cuisson des pommes avec laquelle j'ai badigeonné mon gâteau à la sortie du four.
J'espère que ce gâteau aux pommes vous régalera autant que nous. Bonne dégustation !!!
Ingrédients :
- 4 pommes
- 10 g beurre
- 60 g cassonade
- 1/2 cc gingembre
- 1 cc cannelle
- 120 g beurre
- 120 g sucre
- 3 œufs
- 1 gousse de vanille
- 275 g farine
- 1/2 sachet levure
- 2 cs yaourt
Ingredients:
- 4 apples
- 10 g butter
- 60 g brown sugar
- 1/2 cc ginger
- 1 cc cinnamon
- 120 g butter
- 120 g sugar
- 3 eggs
- 1 vanilla bean
- 275 g flour
- 1/2 yeast bag
- 2 cs yogurt
#cuisineenfolie#cyrillignac#pommes
p.s... Szentendre, Duna korzón sétálva, néhány pillanatra a napsugarai megkönyörültek rajtunk és beragyogták felettünk a gomolygó felhők mesés kék minden árnyalatát, fehérségét és a Duna szokatlan mozdulatlanságát ...
After nearly 25 years of operation, DPReview will be closing in the near future. This difficult decision is part of the annual operating plan review that our parent company shared earlier this year.
The site will remain active until April 10, and the editorial team is still working on reviews and looking forward to delivering some of our best-ever content.
Everyone on our staff was a reader and fan of DPReview before working here, and we’re grateful for the communities that formed around the site.
Thank you for your support over the years, and we hope you’ll join us in the coming weeks as we celebrate this journey.
Sincerely,
Scott Everett General Manager - DPReview.com
In anticipation of your questions:
What’s the timescale?
The site will be locked, with no further updates made after April 10th 2023. The site will be available in read-only mode for a limited period afterwards.
What will happen to my content?
You can request a download of all the photos and text you’ve uploaded to the site. This will be available until April 6th, after which we will not be able to complete the request.
Incredible sad. Dpreview was big time responsible for learning about photography and buying the right gear.
I would like to use this opportunity in order to express my gratefulness to dpreview staff for their terrific work. I have been reading the articles and forum comments for more than a decade and I have to say that rarely have I ever seen a place as informative, supportive, objective and entertaining as this one.
It's been a perfect mixture of photography and photographic gear, of world-class sophisticated testing and reviewing and innumerable user-input.
Now, closing of dpreview will certainly not be the world's end but I wholeheartedly wish the soon to be former dpreview staff all the very best and excellent and satisfying career opportunities.
All the best!
*
Hihetetlen szomorú. A Dpreview sokat foglalkozott a fotózás megismerésével és a megfelelő felszerelés megvásárlásával.
Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, hogy kifejezzem hálámat a dpreview munkatársainak nagyszerű munkájukért. Több mint egy évtizede olvasom a cikkeket és a fórum kommentjeit, és azt kell mondanom, hogy ritkán láttam még olyan informatív, támogató, tárgyilagos és szórakoztató helyet, mint ez.
Tökéletes keveréke volt a fényképezésnek és a fényképészeti felszerelésnek, a világszínvonalú kifinomult tesztelésnek és felülvizsgálatnak, valamint számtalan felhasználói bevitelnek.
Nos, a dpreview bezárása biztosan nem jelenti a világvégét, de szívből kívánom a hamarosan leendő dpreview korábbi munkatársaknak a legjobbakat, valamint a kiváló és kielégítő karrierlehetőségeket.
Minden jót!
p.s... remélhetőleg, nem a kezdet.., de ezt a szomorú hírt ma találtam... 25 év után ennek a lehetőségnek is szia, ha használtad ezt a weboldalt, akkor van még időd lementeni 2023. április 6-ig, ami téged érint... röviden ennyi!