BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * BIPHOTO * BIPHArt * NFT * ADS * Art Deco Saint-Tropez #artforsale contact: artdecosainttropez@gmail.com
BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST
BIPHOTONEWS by ALAMY Download Pro.Photos / Télécharger Photos / Letölthető Pro.Fotók
2023. április 5., szerda
©Cake au citron de Cyril Lignac*Citromos sütemény, kalács
©LAMALA*HÚSVÉT 2023*KALÁCS
2023. április 3., hétfő
©Gâteau aux pommes de Cyril Lignac*Almatorta
©SZENTENDRE*DUNA KORZÓ LÁTVÁNYA EGY VASÁRNAP DÉLUTÁN...
p.s... Szentendre, Duna korzón sétálva, néhány pillanatra a napsugarai megkönyörültek rajtunk és beragyogták felettünk a gomolygó felhők mesés kék minden árnyalatát, fehérségét és a Duna szokatlan mozdulatlanságát ... |
2023. április 2., vasárnap
©két világ között teljes film magyarul
2023. április 1., szombat
© AFTER NEARLY 25 YEARS OPERATION, DPREVIEW WILL BE CLOSING IN THE NEAR FUTURE...* FOTÓZÁST KEDVELŐK FIGYELEM!
Dear readers,
After nearly 25 years of operation, DPReview will be closing in the near future. This difficult decision is part of the annual operating plan review that our parent company shared earlier this year.
The site will remain active until April 10, and the editorial team is still working on reviews and looking forward to delivering some of our best-ever content.
Everyone on our staff was a reader and fan of DPReview before working here, and we’re grateful for the communities that formed around the site.
Thank you for your support over the years, and we hope you’ll join us in the coming weeks as we celebrate this journey.
Sincerely,
Scott Everett
General Manager - DPReview.com
In anticipation of your questions:
- What’s the timescale?
The site will be locked, with no further updates made after April 10th 2023. The site will be available in read-only mode for a limited period afterwards.
- What will happen to my content?
You can request a download of all the photos and text you’ve uploaded to the site. This will be available until April 6th, after which we will not be able to complete the request.
Click here to request your data. This link will also be available if you click on your account icon at the top of the page.
Now, closing of dpreview will certainly not be the world's end but I wholeheartedly wish the soon to be former dpreview staff all the very best and excellent and satisfying career opportunities.
All the best!
2023. március 31., péntek
©HÚSVÉT ELŐTT SONKA VÁSÁRLÁSHOZ EGY BIZTOS TIPP! * FEKETE ZSÓKA MANGALICA FARM
FEKETE ZSÓKA MANGALICA FARM CONTACT +36 70 943 3344 Foto © Ilona Barna BIPHOTONEWS |
FEKETE ZSÓKA MANGALICA FARM CONTACT +36 70 943 3344 Foto © Ilona Barna BIPHOTONEWS |
p.s... na, ne gondold, hogy leutaztam Hajdúböszörmény, Mester u 3/a. szám alatt lévő Fekete Zsóka élelmiszermérnök és mangalicatenyésztőhöz Húsvét előtt, hogy végre igazi magyar ízek, finom sonka kerüljön az ünnepi asztalomra... Pedig szívesen tettem volna szeretem az eredetet mindig megvizsgálni valahogy ez fontos nekem. Most egyszerűbb volt, kimentünk a Lehel Csarnoki piacra, tudod itt a Nyugatitól nem messze van... a Bulcsú utca bejáratnál rögtön jobbra meg is találtuk a pultot, ahol kigyózott már a sor rendesen. Nem számított beálltunk a végére, de ezt elkerülheted, ha e-mail - ben megrendeled előtte... nekünk ez most nem jutott eszünkbe, de nem is baj, mert volt időm körbenézni, fotózgatni... nézegettem a választékot, meg főleg azt, ha rám kerül a sor tudjam, hogy mit szeretnék megvenni. Ismerhetsz ez nem az erős oldalam... el is bizonytalanodtam, mert valójában mindenből vettem volna, de akkor minimum egy évig ehettük volna a gyermekeimmel otthon...
... Azért felsorolom, hogy a sonka mellé még mit nem bírtam otthagyni: a szalonnából azt a fajtát, amit köztünk szólva mi már csak 'Adidas'-nak hívunk, tudod a három vonal miatt, zsírvonal, húsvonal szorozd be hárommal jó vastag, keskeny és hosszú, a kolbászt, a hosszú karajt, a paprika mentes disznósajtból kóstolót mertem csak elsőre, mert a többit már ismertem Barátnőmnek köszönhetően... de most így utólag ebből legközelebb többet veszek, hát az Isteni, ahogy Soso mondaná... lassan óvatosan kezdtem el a majszolását, majd azon vettem magam, hogy rendesen begyorsultam, mert gyerekkorom óta nem ettem ilyen finomat... a Nagyapám nagy mestere volt ennek, disznóvágáskor összecsődült a család nálunk, Ő vezényelte le az egészet... hajnali kakasszóra ébredtünk, mi gyerekek ablakból néztük és persze sajnálkoztunk, mert mindegyik malac akkorra már jó barátnak számított.., de megvigasztalt bennünket az első hagymásvér friss lágy kenyéren, amit Tamus nyanyanya (ez a név ráragadt) sütött ki addigra a kemencében... egy dolgot nem szerettem még nézni sem, a disznóbél mosását, tisztítását... hogy kibújjak a víz adagolásból, kitaláltam mást magamnak... inkább kavartam volna a töpörtyüt a nagy kondérban a kinti öntöttvas kályhán, de igazából csak néztem ahogy Keresztanyám állt felette, mert én még nagyon kicsi voltam és féltettek, nehogy a forró zsír kisercenjen véletlenül, ezért el is hessegettek onnan... jó volt nézni a nagyon hidegben a forró zsírban ugrándozó szalonna darabkákat, ahogy lassan aranybarnára sültek.. melegen tilos volt enni, erre pontosan visszaemlékszem... én ezt egyszer nem tartottam be... nyomta is a gyomromat rendesen, többször nem fordult elő, tanultam belőle... magam előtt látom most is, hogy Nagyikám közben kóstolgatta a hurkatölteléket, addig... addig, míg igazán fenséges nem lett, azóta sem ettem olyan különlegesen fűszerezett hurkát... mikor megkérdeztem, hogy meddig kell ezt csinálni, mikor lesz olyan, amilyen... csak legyintett egyet és azt mondta:
- Hát addig kóstolgasd és rakd bele a fűszereket, amíg olyan nem lesz a szájad íze... - na ebből persze én semmit sem értettem...
... azt láttam, hogy rengeteg munka van egy ilyen disznótorkor, megállása sincs az embernek... estére még a toroskáposztát is elkészítette a Nagyikám... kinyitottuk a nagy konyhaasztalt a szoba közepén, körbeültük... addigra már sokan voltunk jöttek a vendégek... Nagyapám othello szőlőből készült bora meghozta a jó hangulatot, elűzte a fáradtságot, de jó is volt ott lebzselni, bámészkodni a nagyok között... milyen messzire vitt el most gondolatban ez a gyönyörű mangalica disznósajt, mert én közben elkezdtem falatozni, mikorra észbe kaptam, már a felénél tartottam... sütöttem hozzá friss, parasztkenyeret, már megmutattam neked a receptet, így sejtheted, hogy fenséges volt együtt és csípős zöldpaprikával megbolondítottam... kicsit tartottam, hogy majd, ahogy a Nagyi mondaná "beáll a belembe" hát ez most nem így történt csoda módra, talán mert bio, meg biztosan azért, mert láttam ma a piacon, hogy bizony szeretet is, rajongás is volt benne jócskán... én még ilyen kedves, mosolygós, jó hangulatú gazdákat talán még sosem láttam... az előkészület utazás előtt az is kemény munka, majd itt a kiárúsítás, kiszolgálni a vevőket és mindegyikhez volt ám kedves szó, nemcsak magyarul, angolul is, hallottam...
(A fotón látható nyuszi figurákkal díszített szív alakú kézműves szappan is megvásárolható! Zsóka mesélte, hogy a barátnőjénél nagy a választék! Kedves ajándék Húsvétra! e-mail) |
FEKETE ZSÓKA MANGALICA FARM CONTACT +36 70 943 3344 Foto © Ilona Barna BIPHOTONEWS BIPHOTONEWS download pro. photos by Alamy click here! |
2023. március 28., kedd
©FESTIVAL DE CANNES * BRAD PITT * ILONA BARNA BIPHOTONEWS DOWNLOAD PRO.PHOTOS BY ALAMY
©Régi kenyér recept... * Ez a kenyér tényleg boldogság falat!
#barnaincifélekenyér |
p.s... Kisült az én kenyerem, kicsit más alakú, mert lágyabb volt a tésztája, kevesebb víz kell hozzá, talán elég másfél bögre, mármint az én bögrémmel... lehet, ezt neked is ki kell tapasztalni, ha ráveszed magad egyszer és egy csapot evőkanál sót elbír... a filmet kicsit később néztem meg két kelesztés között, ezért ajánlom neked, hogy előtte nem árt, ha erre szánsz időt, mert a lisztet pl. nem szitáltam át, de végre most már tudom, hogy attól még könnyebb, lyukacsosabb, szellősebb lett volna, mert így át tudja járni a levegő... a többit úgy csináltam, mint a filmben... most várom, hogy kihűljön, utána felvágom... nem bírtam megállni, hogy ne mutassam meg Neked... #Csudaszépnek látom!... lehet, hogy többet nem veszek kenyeret a boltban van egy olyan sanda gyanúm ... őszintén mondom, hogy ez a kenyér tényleg örömöt adott, boldogságot... tegnap mikor még langyos volt, megkentem jó kis mangalica zsírral, újhagymával majszoltam jóízűen, mint gyerekkoromban... azzal a különbséggel, hogy akkor kimentem a veteményes kertbe, kihúztam a földből a hagymát megtisztítottam, a kutunknál lemostam a földet róla... tudod, olyan kút volt, amit kézzel kellett nyomkodni les-fel, ha jól emlékszem öntöttvasból volt és nagyon büszkék voltunk arra, hogy nekünk is volt, nemcsak a szomszédnak...vágod remélem mire gondolok, mert nektek is ilyen volt, na ezt nem lehet elfelejteni bevésődött ez is, mint sok minden, ami akkor történt, ahogy éltünk ... mennyire más világ volt, valahogy kézzel foghatóbb... sokszor eltűnődtem már azon, hogy lehet nem is ebben az életemben történt, de ezt elhessegettem mindig, mert hát végülis átéltem hozzám tartozik... ahogy tömtem magamba a kenyeret és a káposztát Tamusnanyanya jutott eszembe, ő sütött a kemencében, igazi búbos kemencében lapátra téve nagy kerek kenyereket a családnak... gondoltam, hogy azt hiszed elírtam a nevét, de nem, mi csak így hívtuk egyszerűen, Ő volt Nagymamám mostoha anyja... én kicsit féltem tőle, mert tényleg, mint a mesében olyan is volt a külseje... mindig fekete nagy bőszoknyát, fejfedőt viselt, ettől még szomorúbbnak tűnt nekem, pedig nem volt az, csak én nagyon kicsi voltam lehettem 3-4 éves... az igaz, hogy ezt még nem mondtam neked, hogy Nagyikám árvaházban nevelkedett, mert az anyja igaz, hogy élt, nem is messze a faluban, az aljavégen, ahogy mondták akkor, de beadta, az igazi okát sohasem mondták meg nekem... Nagyapám is ott nevelkedett, így lett két árvából, egypár és holtodiglan tartó igaz szerelem, ami manapság ritka... azért én tudnék egyet mutatni itt házon belül, de ez egy másik történet... szóval megidézte ez a képen látható kenyér az őseimet, a szerelmet, a szeretetet, ráadásul még finom is volt... már ezek is így együtt valójában nem várt nagy ajándékoknak számítottak, de ma ahogy ültem a teraszon, igaz hiába sütött melegen a nap a szél, levegő hűvös maradt, de nem bántam ott ebédeltem... tegnap főztem paradicsomos káposztát arra gondoltam, hogy jól esne szabadban megenni... recept a Nagyitól, nagyon finomra sikerült, ha szeretnéd tudni, hogyan készítettem el megírom neked, csak kérd... vágtam egy nagy szeletet a lágy, puha, finom illatú kenyérből, képzeld mára még a héja is megpuhult az éjjel... igaz, én mindig nylonba tettem eddig is pékárút, Nagyitól tanultam... most így utólag, ahogy leírtam meglepődtem ezen a szón, mert úgye az én kenyeremre már ez nem mondható, mert az, az én remekművem, az én energiámmal... komolyan mondom, hogy minden falatnál hálás voltam, hogy végre rátaláltam az igazi "barnainciféle" kenyérre... volt már többször próbálkozásom, de mindig csalódtam... ez a gyermekkoromat idéző egyszerűen, kulináris élvezet!... ahogy a francia mondja "délicieux", de csak arra, ami tényleg extrán finom!... úgy, hogy én nagyon köszönöm! Merci!...Bon. ap.! #ilonabarnabiphotonews |
Ezt néztem meg először, ez volt az eredeti, de a fenti film is erről szól néhány eltéréssel!
©Gâteau au chocolat de Cyril Lignac
©CYRIL LIGNAC * PANCAKES AU SIRUP * AMERIKAI PALACSINTA
La meilleure recette de pancakes au sirop d'érable version Cyril Lignac ! Qui n'a jamais mangé des pancakes ? Au petit-déjeuner, au goûter, en dessert ou simplement... n'importe quand ! Le pancake c'est cette petite crêpe bien gonflée et moelleuse qu'on accompagne généralement de sirop d'érable ou de caramel. Je vous propose ici de réaliser ensemble la recette des pancakes de Cyril Lignac. Vous trouverez tout un tas de recettes qui diffèrent par la quantité d'ingrédients mais la recette reste fondamentalement la même. INGREDIENTS POUR +/- 10 PANCAKES 150 g de farine 25 g de sucre semoule 10 g de levure chimique 1 oeuf 170 ml de lait 25 g de beurre fondu Arôme liquide de vanille DEROULEMENT DE LA RECETTE Mélanger les poudre en tamisant bien la farine. Incorporer ensuite le lait en mélangeant bien pour ne pas obtenir de grumeaux. Ajouter ensuite le beurre fondu puis l'oeuf battu. Terminer avec l'arôme de vanille. Idéalement il est conseillé de laisser reposer la pâte une heure avant de la cuire. Huiler une poêle anti-adhésive. Ne pas faire chauffer trop fort sinon les pancakes risquent de brûler. Verser une petite louche de pâte dans la poêle bien chaude. Lorsque des bulles apparaissent en surface et éclatent, il est temps de retourner le pancakes. Laisser gonfler quelques instants. ATTENTION : le temps de cuisson dépend de la chaleur de la poêle et de la quantité de pâte. Je conseille de se fier à l'oeil ! Arroser abondamment les pancakes de sirop d'érable. Déguster sans attendre ! (forrás!)
©CYRIL LIGNAC * LES MADELEINES *
Les madeleines, ces petites merveilles qu'on déguste au goûter avec un petit café ou un chocolat chaud, tout le monde en a déjà mangé. Mais vous avez décidé de réaliser vos madeleines maison, vous avez bien fait ! Je vous propose ici de réaliser ensemble la recette des madeleines au miel de Cyril Lignac. Cette recette est issue de son livre "La Pâtisserie". Dans cette recette, Cyril aromatise ses madeleines avec des zestes d'orange. Vous pouvez évidemment les remplacer par des zestes de citron, par des pépites de chocolat ou bien encore en les réalisant natures. Ingrédients : 100 g de sucre semoule, le zeste d'une demi orange, 3 g de levure chimique, 100 g de farine, 100 g d'oeuf, 100 g de beurre et 10 g de miel. Dans un cul de poule, versez le sucre semoule et les zestes. Mélangez puis ajoutez le miel et les oeufs. Fouettez énergiquement pour que l'appareil soit homogène. Incorporez ensuite les poudres et enfin le beurre fondu tiède. Rendez l'appareil fluide. Placez la pâte à madeleine en poche et maintenez-la au réfrigérateur pendant 24 heures. Pochez des boules de pâte dans vos moules (idéalement des moules en fer mais si vous n'en avez pas, vous pouvez prendre en silicone). Ne remplissez pas les moules au maximum puisque la pâte va pousser à la cuisson. Enfournez à 180°C pendant 8 à 10 minutes en fonction de votre four. Les madeleines doivent ressortir bien dorées. Vos madeleines seront réussies si vous avez une belle petite bosse au milieu. Maintenant, à vous de jouer ! #madeleine #madeleines #cyrillignac #recette #patisserie #miel
©TARTE AU CITRON de CYRIL LIGNAC 🍋 |@cuisineattitude
INGRÉDIENTS : LA CREME AU CITRON : - 3 œufs - 150g de sucre - 225g de beurre - 120g de jus de citron - 1 feuille de gélatine LE BISCUIT SABLÉ NOISETTE : - 70g de beurre - 70g de noisette - 70g de sucre glace - 70g de farine LE CONFIT CITRON : - 56g de jus de citron - 2g de pectine - 20g de sucre Si tu as aimé cette vidéo n'hésite pas à mettre un gros pouce bleu et si tu veut tu peut commenter juste en dessous ! ♡
©NATURE PHOTOGRAPHY*FLOWERS*DOWNLOAD PRO.PHOTOS BY ILONA BARNA BIPHOTONEWS * ALAMY LIVE NEWS
Hello mindenki, aki épp nem ment ki hógolyózni a reggeli órákban vagy már beért a gályatelepre! p.s... kint hull a hó, 2023. március 28... hurrá végre itt a tavasz... ez a bimbó a társaival pompázik a télikertben... karácsonyra vártuk, de most is nagyon örülünk a látványának, gyönyörű... na, ne gondold, hogy ez az egy van, roskadozik szegény kaktusz ágai a kibújt bimbóktól... lehet, azt is megmutatom, de most, csak ez az egy, ami megfogott... egy pillanatra a mosolyával ... BIPHOTONEWS portfolio letölthető pro. fotók (33/34/54/66/68/71 flowers, nature, events): https://www.alamy.com/portfolio/ilonabarnabiphotonews |
2023. március 27., hétfő
© PORTRAITS FROM THE WORLD BY ILONA BARNA BIPHOTONEWS DOWNLOAD PRO.PHOTOS
DOWNLOAD 266. PORTRAITS FROM THE WORLD Photo Ilona Barna BIPHOTONEWS |
p.s... a portfoliomban a 266. eseménybe besűrítettem néhány portrét, amit az elmúlt évek alatt sikerült lencsevégre kapnom... vannak közöttük sztárok, híres, hírhedt és egyebek... még a felénél sem tartok, de igyekszem egy csoportba, mint egy virágcsokrot átnyújtani neked...
2023. március 26., vasárnap
©SAINT-TROPEZ ÉS KÖRNYÉKE EGY NAP 2023 MÁRCIUSÁBAN (#ilonabarnabiphotonews)
2023. március 25., szombat
©KUTYAHANGULAT SAINT-TROPEZ, FRANCE 2017 * AZ EMBER HŰSÉGES BARÁTJA...
2023. március 23., csütörtök
©Eláruljuk a tökéletes szalonna készítésének a titkát amit a Gyimesekben ...
2023. március 22., szerda
©A BUCSECS TITKAI: Egy elveszett civilizáció nyomai
©Cherry Clafoutis Recipe
©Káposzta tavasszal, böjt idején...
©3 RECETTES avec de la PATATE DOUCE 🍠 FACILES & 100% DÉLICIEUSES! 😍 * Édesburgonya, spenot...
©3 év elteltével - Dr. Tamasi József * Orvosok a tisztánlátásért! * Na, ezt ne hagyd ki!
2023. március 21., kedd
©LEGYEN ENNEK A FOTÓMNAK A CÍME * A TAVASZ ELSŐ NAPJA (DE EZ TEGNAP VOLT!) BIPH'ART
#rómaipart #dunapart #kenuedzés #dunaicsónakház #budapest #ilonabarnabiphotonews #tavaszelsőnapja #eztegnapvoltdemaisaktuális #welcome #bienvenue #download #prophotos #alamy #click |