download pro.photos |
download pro.photos |
Port de Saint-Tropez 2023 download pro.photos |
„Két kezed van és, ahogy egyre idősebb leszel rájössz arra, hogy az egyik arra való, hogy magadon, a másik pedig arra, hogy másokon segíts.”
– Audrey Hepburn –
... a virtuális világunk eltűntette a magányt ... két kezünkben tartott mobil megváltoztatta a lélek útját ...
p.s... Mi a magány? Tulajdonképpen egy olyan érzés, lelkiállapot, amelyet szinte mindenki átélt már hosszabb-rövidebb ideig.
A magány érzése sokszor társulhat unalommal is. Ezen segíthet, ha nem tervezzük meg teljesen az életünket – vagyis hagyunk teret az újdonságnak, valami véletlenszerű dolognak is. Kipróbálni egy új hobbit, elmenni egy olyan helyre ahol még nem jártunk – mind-mind segíthet, hogy ne érezzük magunkat annyira egyedül. Nem beszélve arról, hogy egy új hely felfedezésekor vagy akár egy egyedül megtett utazáson új ismeretségeket is köthetünk, új embereket is megismerhetünk. (Forrás!)
BIPH'ART
barna-ilona.wix.com/biphoto p.s... Saint-Tropez utcáin sétálni számomra mindig egy olyan időtöltés, amit szeretnék a végtelenségig megnyújtani... keskeny utcák a régi városrészben nyugalmat árasztanak, mesélnek a régi halászfaluról...vannak olyan dolgok az életemben, amit nem tudok megunni, akárhányszor megtörténhet velem... ez, az egyik... Neked vajon van-e ilyen...? Letölthető fotók/ download photos/ https://www.alamy.com/portfolio/ilonabarnabiphotonews |
|
|
|
A rövidfilmek és a La Cinef zsűrijének elnöke
Enyedi Ildikó
magyar filmrendező, forgatókönyvíró
Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró (2018) Photo©Ilona Barna BIPHOTONEWS |
Ana Lily Amirpour, Charlotte Le Bon, Karidja Touré és Shlomi Elkabetz kíséretében Enyedi Ildikó magyar rendező és forgatókönyvíró osztja ki az Arany Pálmát a rövidfilmekért és a 3 La Cinef díjat az iskolai filmekért a Hivatalos Válogatáson.
*
La cinéaste hongroise
Ildikó Enyedi
présidera le Jury des courts métrages et de La Cinef
|
|
|
|
|
|
Meggyes pite BarnaInci módra Hozzávalók: 4 egész tojás 20 dkg cukor (nád) 12 dkg liszt 1 tasak sütőpor 18 dkg olvasztott vaj (langyos) 1,5 dcl tej 1 citrom héja reszelve (BIO) Meggy: 1 üveg meggybefőtt, levét megittam és lecsurgattam egy szűrőn (750g) (Lidl) 1 kávéskanál fahéjjal megszórtam 2 evőkanál cukor (nád) összekevertem 1 evőkanál liszt lényeges, mert felszívja a maradék lét 2 evőkanál szeletelt mandula (Lidl) ezt mind összekeverjük és hagyjuk pihenni A tojásokat ketté választottam, először a fehérjét kemény habbá vertem egy csipetnyi sóval, félre tettem... A tojássárgájához hozzáadtam a cukrot és a vaniliás cukrot is ... néhány perc és máris kifehéredett, krémes állagú lett... ekkor hozzáadtam a lisztet, elkevertem a sütőport benne, lassan egy habverőgéppel összedolgoztam... most jött a vaj hozzá öntöttem néhány perc és máris lágytészta lett belőle, tejet ne felejtsd el hozzá önteni... a végén következett a tojásfehérje, de azt már egy kanállal szépen lassan forgattam bele... sütőpapírral bélelt kerek formájú sütőformába öntöttem a lágy masszát, tudod az a franciás, széle hullámos és nem magas, 23cm átméréjű... mikor ezzel megvoltam a lecsurgatott meggyet a tetejére raktam, amit előzőleg mandula szeletekkel, liszttel, fahéjjal, cukorral összekevertem... 170 fokos sütő (légkeveréses) behelyeztem és 30 percig sütöttem...tűvel közben megnéztem 25 percnél, hogy tapad-e? ... nekem egy kicsit tapadt, így bent hagytam még 5 percig... kicsit hagytam kihűlni, majd porcukorral meghintettem a tetejét... ez olyan finomra sikeredett, hogy talán a legjobb sütim eddig, amit "önfejemből" készítettem... imádtuk! Mikorra észbekaptam már, csak ennyi maradt belőle, amennyi a tányéron látható, így a fotó lemaradt... a megy sütéskor az aljára lesüllyedt, ezért nem nagyon látszott, de ízében ott volt... majdnem elfelejtettem, hogy ez mind nem valósult volna meg, ilyen formában, ha a Lidlben nem kaptam volna ajándékba egy üveg meggybefőttet... hurrráááá! |
« Mon coeur de métier, c’est cuisinier, d’imaginer des plats qui racontent des histoires. »
receptje nyomán az én remeklésem ez a csokoládé torta Merci! Délicieux! |
1. Coupez le beurre et le chocolat en morceaux. faites-les fondre au bain-marie.
2. Dans un saladier, cassez les oeufs et battez-les avec un fouet. Ajoutez le sucre et fouettez énergiquement.
3. Incorporez la farine et mélangez bien, sans trop fouetter.
4. Ajoutez ensuite le mélange beurre-chocolat fondu et mélangez.
5. Beurrez et farinez un moule à manquer de 24 cm de diamètre. Versez-y la pâte à gâteau.
6. Faites cuire 30 à 40 min dans le four préchauffé à 180°C.
7. Laissez le gâteau refroidir avant de le démouler. (Forrás!)
A citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk!
1. A citrom tele van olyan elektrolitokkal, mint például a magnézium, a kalcium és a kálium, amelyek hidratálják a testet. 2. Jót tesz az ízületeknek, illetve csökkenti az ízületekben és az izmokban kialakuló fájdalmat. 3. Ha meleg vízzel fogyasztod, a citromban található citromsavak reakcióba lépnek más enzimekkel, savakkal és megkönnyítik az emésztést. 4. Egy pohár citromos víz, és a máj sokkal több enzimet termel. 5. Tisztítja a májat, így az sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól. 6. A citrom gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít leküzdeni a légúti fertőzéseket, a torokgyulladást és a mandulagyulladást. 7. Segít szabályozni a bélműködést. 8. A citromban található antioxidánsok védik az immunrendszert, így nélkülözhetetlen az anyagcsere szabályos működéséhez. 9. A depresszió és a szorongás sokszor a vér alacsony káliumszintje miatt alakul ki, így az idegrendszernek szüksége van elegendő káliumra, ami a citromban meg is található. 10. Tisztítja a vért, az ereket és az artériát. p.s... a lényeg a citromról 10 pontban... talán sokkal egészségesebb, ha nem nagyon vegyszerrel kezelt citromba harapunk...
|