BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2021. március 3., szerda

©LA RECETTE D’UN DÉLICIEUX FONDANT AUX POMMES - almatorta

 

©LA RECETTE D’UN DÉLICIEUX FONDANT AUX POMMES

Ingrédients :

– 100 g de sucre.
– 2 œufs.
– 1 sachet de sucre vanillé.
– 1 pot de yaourt nature.
– 70 g de farine.
– 2 cuillères à café de levure chimique.
– 70 g de beurre.
– 5 pommes.
– 1 bouchon de rhum.
– 1 pincée de sel.

2021. március 1., hétfő

©Ez történik a testeddel, ha egy hónapig minden nap eszel gyömbért! ... chufleur gratin...

p.s... gyömbér minden nap...

©Napi hasznos , Mézes gyömbér készítése @Szoky konyhája

p.s... mézes gyömbér...

©Miért fogyassz mézes fokhagymát? | + Recept

p.s.... mézes fokhagyma gyógyító hatása... +

©Gyógygombák királynője: Ganoderma Lucidum

p.s. hát akkor fiatalodjunk, ganoderma lucidum...

©Ezt mondtam volna el a Hősök terén - Dr. Tamasi József


p.s... a mostani világ helyzetéről ... 

2021. február 28., vasárnap

©SZÍNHÁZ... SZÍNHÁZ... színház nélkül mit ér a világ!?

 

Alekszandar Popovszki

 Színházi és film rendező, Skopljeban (Macedónia) született 1969-ben 

(forrás!)




p.s. ... Port de Saint Tropez, France 2021. február 28. ... napról-napra a szórakozás, színház, mozi, utazás hiányát 

egyre erősebben érzem, de azért az élet nem állt meg teljesen ezen a téren sem, kaptam a hírt Budapestről

... meglepetéseket, váratlan fordulatokat vártam, nem hiába...

... tudod, minden nap este 6h után reggel 6h-ig #maradjotthon... nemcsak nekem, hanem mindenkinek

ebben az országban is... egész világban... kicsi vigaszt nyújt az előttem feltáruló kikötő azúrkék tengere, 

gondolatban felültem egy luxus yachtra és ... 

...  a  Nemzeti Színház nézőterén találtam magam... becsukott szemmel éreztem a különleges, 

nehéz illatát, ami a régi szép időkre emlékeztetett... magyar tehetséges színészek játékát láttam 

magam előtt...a csordultig megtelt nézőtér morajlása hirtelen abbamaradt, nagy csend körülöttem, 

majd a hatalmas vörös bársony függöny megbillent és lassan felgördült ...  

... azt gondoltam, hogy ez mindig így lesz ...  

... hogy miért pontosan Popovszki Alekszandar színházi és film rendezőre esett a választásom

ebben a rövid visszaemlékezésemben?... meglepetés hamarosan, csak Neked! ... 

Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv 

#ilonabarnabiphotonews 

(a linkekre feltétlen egy kattintást!)





2021. február 26., péntek

©Csak liszt, olaj és víz, különleges vacsora néhány perc alatt! ... lepény ...

Adatok 4 fő részére 250 g liszt (2 csésze) 30 g extra szűz olívaolaj vagy mag (1/8 csésze) 120 ml forró víz (1/2 csésze) 1 teáskanál só

©Le Fameux Gâteau avec 1 oeuf🥚... almatorta egy tojásból...

p.s... ha ezt elkészíted gyanús, hogy sokszor kell majd... kiváló!

2021. február 23., kedd

©Sunset Parade At USMC War Memorial

June 14, 2016 - Since September 1956, marching and musical units from Marine Barracks, Washington, D.C., have been paying tribute to those whose "Uncommon valor was a common virtue" by presenting Sunset Parades in the shadow of the 32-foot high figures of the United States Marine Corps War Memorial.

©Életvezetési Útmutató 2021.02.18. hatoscsatorna ... Szűr-Szabó Edit üvegművész, designer-kortárs 2021-ben...

p.s... a megújulás kézzel fogható, nemcsak a művészi alkotásain keresztül láthajtuk ebben a nagyszerű riportban, hanem Szűr-Szabó Edit designer-kortárs művész egész lényében... Bravo!

2021. február 21., vasárnap

©LA FORGE DU SUD FERRRONNERIE D'ART ... VAS, A KEMÉNYFÉM MŰVÉSZE A FRANCIA DRAGUIGNANBÓL...

 DRAGUIGNAN 

LA FORGE DU SUD 

FERRRONNERIE D'ART BENHMAMMOUCH KHALID

+33 (0)6 11 31 97 40

e-mail

LA FORGE DU SUD FERRRONERIE D'ART DRAGUIGNAN
+33 (0)6 11 31 97 40 /  e-mail
Photo © : #ilonabarnabiphotonews


p.s... Saint Tropez, France Place des Lices 2021. február 20-a, szombati nap... a téren, a város közepén mindig piac van a hét két napján kedden és szombaton... végre megint emberekkel, árúsokkal teli, mint hajdanán, annak ellenére, hogy a kávézók, éttermek még zárva vannak... a ragyogó napsütés, tavaszias idő a ráadás... a kikötő felől, mikor kiértem a szűk utcából a maszkom alatt hatalmas mosoly terült el az arcomon, a régi hangulatot láttam, ami jó érzéssel töltött el... megálltam egy pillanatra épp a "La Forge du Sud Ferrronnerie d'Art" sátrával szemben... ami megfogott talán az, hogy a hideg, kemény fém ellenére a kiállított tárgyak melegséget, lágyságot sugároztak... egy gondolatom, úgy mint mindig, ha megérint valami és máris a mestert az egyik műve elé állítottam... sok egyéb mindennapi tárgy is volt, de engem ez a kép fogott meg...  néhány iPhone kattintás és máris siettem tovább az utamra...meg akartam mutatni, mert ezt neked is látnod kell... most is előttem van, ahogy óriási termetével kimagaslott a művei közül... nem vagyok alacsony, de nagyon fel kellett néznem rá, arra pontosan emlékszem... lehetett a kabátján keresztül is érezni az erőt, izmos alkatát... annyira már ismersz, hogy szemem előtt az izzó kazán jelent meg, ahogy ott formálta a vas tárgyait... a szemében lágy, kedvesség annak ellenére, hogy lehetett érezni a ledöbbenését... nem igazán fogta még fel a gyorsan zajló jelenetet, de kérésemet, hogy hajoljon lejjebb, hogy benne legyen az alkotásában a feje is szótlanul követte... köszönöm az üzenetet megértettem az alkotásain keresztül, amit most továbbküldök Neked: a szeretet!

LA FORGE DU SUD FERRRONERIE D'ART DRAGUIGNAN +33 (0)6 11 31 97 40 /  e-mail
Photo © : #ilonabarnabiphotonews

Bienvenue / Üdv / Dobrodosli / Welcome
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)












EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

2021. február 20., szombat

©Cyla Instagram Live 2. rész: Kérdezz-Felelek a koronavírus oltásról - Dr...

p.s... oltás után #plasztikkartya...

2021. február 18., csütörtök

©SAINT TROPEZ RÉGI MOSODÁJÁNAK UDVARA PÁVÁKTÓL POMPÁZOTT AZ ESTI ÓRÁKBAN...

MONTÉE DU VIEUX LAVOIR 
(1827-2021)

PAONS 

Montée du vieux Lavoir 17 février 2021. p.m 17,45 paon
Photo © #ilonabarnabiphotonews

Montée du vieux Lavoir 17 février 2021. p.m 17,45 paons
Photo © #ilonabarnabiphotonews

p.s...Saint Tropez, Citadella - Régi Mosoda udvar 2021. február 17... lépteimet szaporázva igyekeztem hazafelé már majdnem 6 óra volt, tudod "takarodó"... 
... az a pici fekete pont a páva az utca közepén ... Fotó © #ilonabarnabiphotonews

... az utca közepén egy páva ballag méltóságteljes léptekkel a régi mosoda felé... mit keres ez itt?...  kíváncsivá tett és mikor odaértem festői látvány tárult elém, Paul Signac vagy inkább Henri Sié festőművészek, már értem miért szerették ezt a helyet olyan sokszor a festményeiken visszalátni... iPhone fotóimmal megmutatom most Neked... a rövid filmem egy ráadás, hogy érzésben olyan legyen, hogy velem voltál... az udvaron egy szorgos kéz szórta a magokat a madarak elé, közben hangosan, kedvesen nevükön szólítgatta, mint gyermekét az anya... születésük óta gondozza őket... ezt az elbeszéléséből tudtam meg később... én meg gyönyörködtem a pompázatukban csillogó, számomra mesés lényekben... nem is olyan régen a Citadella udvarán vacsoráztak az eredeti lakhelyükön, ezt én is láttam sokszor sétaközben ... egy ideje kiszorultak a régi mosoda udvarára... úgy láttam nem bánták a változást, szaporán csipegették a finom magvakat, felvették a változás "kesztyűjét" ...

Bienvenue / Welcome / Üdv / Dobrodosli
(a linkekre feltétlen egy kattintást!)





















EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)

2021. február 17., szerda

©HA MÉGEGYSZER KIMARAD A HÚSVÉT, AKKOR BE KELL ZÁRNUNK AZ ÁLLATKERTET... S.O.S

 FELSŐLAJOSI ÁLLATKERT JAJJJJ KIÁLTÁSA JUSSON EL HOZZÁD..!

Az állatkertnek soha ekkora segítségre még nem volt szüksége

Aki szeretné támogatni az állatkertet, az a 65500130-31122151-57000006 számlaszámon teheti meg, a közlemény rovatban pedig tüntesse fel, hogy „Adomány”. Név: Tóth Tibor E.V.

Ha segíteni szeretne, az állatkert történetét, a bonyodalmas, küzdelmekkel teli út leírását tartalmazó könyv megvásárlásával is megteheti ezt. Erről részletesebben az alábbi oldalon olvashat: http://maganzoo.hu/konyv

"– Volt, aki akkor az utolsó 800 forintját küldte el nekünk. Megható és csodálatos dolgok történtek, az emberek valóban megmentettek minket. Egy idős néni csak azért válogatta ki a pincéjében lévő répákat és zöldségeket, hogy elhozhassa nekünk. Felült a biciklire, eltekert a kapuig, felhívott, és ő maga adta át nekem a csomagot. Elképesztő volt – idézte fel a tavalyi emlékeket Tóth Tibor, majd hozzátette: hiába volt mérhetetlen nagy segítség akkor az emberek összefogása, egy akkor összegyűlt összeg most sajnos nem segítene rajtuk. A takarmány ára az egekbe emelkedett, és ha a húsvétot is bezárva töltik, a korábban említett betakarításra nem lesz elegendő pénz, később pedig annak költsége csak még tovább fog nőni. 

Ahogy a nagyjából felbecsülhető összeg, úgy az adományozott állateledel sem segítene most a helyzetükön. A táplálék ugyanis még egy ideig rendelkezésre áll;
ami hiányzik, az a család megélhetéséhez, az állatok gyógyíttatásához, a munkagépek javíttatásához, illetve a dolgozók munkabérének kifizetéséhez szükséges pénz." (forrás!)




©MIMOZA ZSELÉ, AHOGY A FRANCIÁK KÉSZÍTIK...

 


Gelée de fleurs de mimosa sauvage

Préparation: 
Cuisson: 
Macération : 1 heure
Pour: 1 kg de gelée de mimosa environ

Ingredients:

70 g de fleurs de mimosa
6 g d’agar agar
1 jus de citron
350 g de sucre
1 litre d’eau

Instructions:

  1. Tout d’abord, déposer les fleurs de mimosa dans un récipient, faire bouillir l’eau et dès l’ébullition, la verser sur les fleurs de mimosa.
  2. Couvrir et laisser infuser 1 heure.
  3. À l’issue de ce temps, passer l’infusion dans un filtre à café, veiller à bien presser les fleurs pour en extraire tout le liquide et mettre celui-ci dans une casserole avec le sucre et le jus de citron.
  4. Ensuite, laisser chauffer à nouveau jusqu’à ébullition en remuant de temps en temps. Pendant ce temps, délayer l’agar agar dans un peu d’eau froide.
  5. Lorsque l’infusion de mimosa bout, verser l’agar agar et sans cesser de remuer cuire environ 8 minutes.
  6. Verser ensuite dans des pots préalablement stérilisés, fermer et laisser à l’endroit à température ambiante.
  7. Lorsque le clic se fait entendre, les bocaux sont prêts à être rangés. (forrás)

©KARL LAGERFELD & SÉBASTIEN JONDEAU RÉCIT... KÖNYV, AMI NEM A DIVATRÓL SZÓL CSUPÁN...

 

KARL LAGERFELD 

SÉBASTIEN JONDEAU TÖRTÉNETE...

KARL LAGERFELD & SÉBASTIEN JONDEAU SAINT TROPEZ 17 MAY 2016 © #ilonabarnabiphotonews  (click&download photos by Alamy)

"Ça Va, Cher Karl?"

Sébastien Rondeau

[récit]

“It’s not a story about fashion; it’s a story about human beings,” Mouzat says of the book in an email exchange. “It shows the beautiful loyalty that Seb still feels for Karl, who was everything to him.” When asked what she learned about Sébastien in the course of writing the book, Mouzat replies that “Seb is a much more soft, tender, sentimental guy than expected, trapped in a boxer champion body. The contrast between the inner little boy mourning a super-powerful father figure [Lagerfeld] and the muscled-looking guy was quite a discovery for me.” (forrás)

„Ez nem a divatról szól; ez egy emberi lényekről szóló történet ”- mondja Mouzat a könyvről egy e-mail-csere során. "Ez azt a gyönyörű hűséget mutatja, amelyet Seb még mindig érez Karl iránt, aki minden volt számára." Arra a kérdésre, hogy mit tudott meg Sébastienről a könyv írása során, Mouzat azt válaszolja, hogy „Seb a vártnál sokkal lágyabb, gyengédebb, érzelmesebb fickó, egy bokszbajnok testében rekedt. A szuperhatalmú apafigurát [Lagerfeld] sirató belső kisfiú és az izmos külsejű srác közötti ellentét meglehetősen felfedezés volt számomra. "

p.s... Port de Saint Tropez, Senequier 2016. május 17... délutáni kávézás a Senequier teraszán, tudod az a hely, ha errejársz ide beülnöd kötelező, mert akkor érzed át igazán az itteni hangulatot és utána dicsekedhetsz barátaidnak, hogy Saint Tropezban jártál, röviden ez tradició!... szóval, kavargattam épp az olvadozó csokimat a kávémban,  itt a fotómmal illusztráltam, hogy jobban el tud képzelni...

Senequier Saint Tropez
Photo: #ilonabarnabiphotonews Gifts&click

...majd felpillantottam és velem szemben épp az asztalom előtt viharzott el gyors, határozott léptekkel  a világ egyik, számomra az egyetlen, a divattervezők királya KARL LAGERFELD társaságával... köztük Sébastian Jondeau barátja, kedvenc modellje... ezt még akkor nem pontosítottam névszerint ennyire, csak ma mikor kinyitottam  "Seb" könyvéről szóló cikket esett le a tantusz, jobb későn, mint soha az igaz... visszatérnék ezután a kitérő után, amivel megmagyaráztam Neked, hogy mi az a fenti idézet és, hogy került ez ide épp ma... szóval, már befordultak a sarkon, amikor észbekaptam, hirtelen mozdulattal nyúltam a táskám után, amiben ott lapult a Canon... felpattantam az asztaltól, majd egy félmondat a társaság felé:

- Mindjárt jövök, csak dolgom akadt épp... - magyarázatra nem kellett szorítkoznom, ismertek...


Rohantam utánuk, de nem láttam sehol őket, majd a Gendarmerie-vel szemben, épp a Georgo Armani üzlet előtt a parkoló RR mögül kiemelkedő ősz haját megpillantottam... felsóhajtottam, majd rikkantottam hangosan egyet örömömben... ez egy rossz beidegződés nálam, de mindig hasznos, mert erre minden fej felém fordult ...na, ezt láthatod a galériámban... tudod nem mindennapi pillanat volt ez és számomra fontos találkozás főleg azért, mert eddig akárhányszor találkoztunk nem tudtam lefotózni több okból is... volt mikor nem volt nálam a gépem, meg eleinte nem voltam ennyire talpraesett, most enyhén fogalmaztam, mégiscsak rólam van szó... életemben sokszor történt különös, megfoghatatlan dolog, ezt is ezek közé soroltam... tudod miért, mert először nem mozdultam a lehetőségre, maradtam a kávémmal... ennek következtében majdnem lekéstem... érzésben olyan volt, mintha valaki megbökött volna hátulról... akkor még nem sejtettem, hogy ez lesz az utólsó... el sem hinnéd, ha megmondanám, hogy mennyire rövid idő alatt zajlott ez is le... a gép értékeinek beállítása hosszabb... majd exponáltam, többet az átlagnál, ismersz... a végén megköszöntem, intett egyet felém, ezzel nyugtázta az akciómat... azt már megtanultam, hogy engedélyt hasonló esetekben előre nem kértem még sosem... tudom ... tudom, nem kell mondanod, de szeretem ezeket a hirtelen felindulásból készült fotóimat, amit egyedül a világon, kizárólagosan a BIPHOTONEWS galériámban találhatsz csak meg... katt.ide!

Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue                                                                

#ilonabarnabiphotonews

(a linkekre feltétlen egy kattintást!)


2021. február 16., kedd

©MESÉLŐ ETERNAL FOTÓK MÖGÖTT AZ ÜZENET...


"ETERNAL LOVE PHOTO" 
ÜZENETE: MÁSODIK GYERMEKET VÁRJÁK...

Meghan Markle and Prince Harry are expecting their second child, People confirmed today. A spokesperson said: “We can confirm that Archie is going to be a big brother. The Duke and Duchess of Sussex are overjoyed to be expecting their second child.” The Duke and Duchess of Sussex’s newborn will be the younger sibling to their son, Archie Harrison, who is one. (forrás)


p.s. ...  Meghan Markle és Harry Herceg a második gyermeküket várják... - és az élet megy tovább ... Gratulálunk!
Welcome / Üdv / Dobrodosli / Bienvenue
#ilonabarnabiphotonews

©A SMILEY FACE ÉS A BRABANTI GYILKOSSÁGOK REJTÉLYE - A világ legbrutálabb...

2021. február 15., hétfő

©BAILLI DE SUFFREN III PORT DE SAINT TROPEZ (January 21, 2021, a.m 9)


Bailli de Suffren III. 2021.január 21 9h Port de Saint Tropez © ilonabarnabiphotonews


p.s. ...Port de Saint Tropez, France 2021. január 21 9h... 
... a reggeli órákban arra lettem figyelmes, hogy hajókürt harsogja teli a levegőt... Saint Tropez kikötéjéről beszélek, ahol nem szokatlan ez a hang, de most különösen hosszan kitartóan addig, addig nyomták, míg kíváncsi lettem és kiálltam a teraszra leskelődni... nagy öröm kiálltásoktól zengett, amúgy mostanában csendes kikötő... nagyon jó érzés volt látni újra az élet ilyenfajta megnyilvánulását... később megtudtam, hogy megérkezett az új mentőhajó Bailli de Suffren III, az előző 35 évig volt már szolgálatban, ideje volt egy kis frissítésnek mindenki örömére... Gratulálunk és jó munkát kívánok a következő 35 évre minimum...



Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv!



©A 3*BK, HÁROM GENERÁCIÓ A MAGYAR DIVAT VILÁGÁBAN...


3*BK 

VÁMOS MAGDA, NAGY EDIT, BARNA INCI ÉTEREN KERESZTÜL KÖZVETLENÜL SAINT TROPEZBÓL ...

3*BK
NAGY EDIT, VÁMOS MAGDA Budapesten < BARNA INCI Saint Tropezban
(a fotón sorban így látható... 2021. február 15. 15h - kor készült ez a felvétel a messengeren keresztül első hármas találkozásunk 2020. március 15-e óta...)

p.s... a fenti fotó, a Kékgolyó utcában Edit kedves, meleg otthonában készült egy izgalmas magyar TV felvétel után, ahol Vámos Magda a MAGYAR DIVATVILÁG ÉLŐ IKONJA, arról nyilatkozott, hogy az "idősebb" korosztály, hogyan öltözködjön a mai világban... talán azért is, hogy örök fiatal maradjon... a lényege biztosan az volt, hogy figyeljünk magunkra sokkal jobban, mint bármikor... a stílus maga az ember, mindenek felett!... nem utólsó sorban jegyzem meg, hogy Edit nemcsak kiváló vendégváró volt, figyelembe véve a mostani világhelyzetet és mindent elkövetett, hogy a távolságtartás rendben legyen a forgatás alatt... plusz közben fotózott, kis filmet is készített és most jön a csattanó, hogy manökenként is hűen improvizálta Vámos Magda gondolait, mint köztudott a "Coco Chanel"  megidézése sem maradhatott ki ebből, Nagy Edit a magyar "Coco", Vámos Magda felfedezettje néhány év óta... ezt a divatberkekben tudjuk már és most már Te is...




...amikor a forgatás után felhívtak örömünkben egymás szavába vágtunk és próbáltuk röviden elmesélni a történteket, hosszú - hosszú hónapok után végre láthattuk egymást élőben, maszk nélkül a messengernek köszönhetően, pontosítanék itt 2020. március 15-e óta, akkor "rekedtem" itt Saint Tropezban, ami nem volt tervezve részemről, de így alakult, tudod mire gondolok itt.., nem részletezném... 
...kedves megható pillanat látható a fenti hármas fotón... biztosan nem mondok azzal újat, hogy a család után, a jó barátok, akik erősen meghatározzák a minőségét az életednek...
Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv!

2021. február 14., vasárnap

©Pane e sale - Zucchero (David de Nardi cover)


p.s... David de Nardi francia gitárművész remeklés... egy üzenet, ami Neked is szól... ne hezitálj iratkozz fel a csatornájára egy kattintás az egész... (click here!)

2021. február 2., kedd

©A MESÉLŐ ... PALACSINTÁM FRANCIÁSAN KARANTÉN IDEJÉN ...

 A MESÉLŐ

(részlet)
La crêpes par Paul Bocuse 
Palacsintám franciásan karantén idején 

  • p.s... 2021. február 02. Saint Tropez... napok óta motoszkál a fejemben, hogy palacsintát kellene készítenem ebédre, mert már nagyon megenném... csak emlékeztetőül mondom Neked, hogy az az időszak járja mostanság lassan már egy éve, hogy minden étterem, kávézó, hotel zárva (Couvre-feu!)... ennek következtében a franciák és jómagam is otthon készítjük el az ebédünket a családnak... gondolhatod, hogy egészen más kultúrát kellett elsajátítani az ittenieknek, akik arról voltak híresek, hogy délben - este étterembe jártak... én részemről ezt különösebben nem bánom, mindig szerettem a konyhámban bíbelődni... főleg, ha visszagondolok a Verecke La Cusine Gourmet időszakomra, meleg szeretet suhant át rajtam most is... ma reggel azzal kezdtem a napot, hogy nézegettem a neten a palacsinta recepteket... majd eszembe jutott egy, még a '90-es évekből a Vereckéről a La Cusine Gourmet receptjei közül, ami igazán nagyon finom és egyszerű, de az magyaros... most, én egy francia módra elkészítettre vágytam... letettem róla, mert nem volt szimpatikus egyik sem... mindig mondtam Neked, hogy a hangsúly azon van, ha igazán finomat akarsz főzni a világ legjobb séfjétől kell kiválasztanod azt, amit beviszel a saját konyhádba és ehhez hozzá kell raknod azokat, amit a szíved diktál plusz én mindig beleteszem még a Nagyimtól rám ragadtakat, ezt azért írom így, mert tanítani sosem akart, féltve őrizte sokáig, amikor megkérdeztem a válasza mindig ez volt:
  • - Addig kóstolgasd, amíg olyan nem lesz, mint az én főztöm... - gondolhatod, hogy azért nem ennyire egyszerű, de azért ez sem fogott ki rajtam évekig próbálgattam... majd egyszer, mikor nálunk volt a Vereckén, sosem felejtem ott állt mögöttem a konyhámban... egy darabig szótlanul, majd azt gondolom megsajnált és rámzúdította a tudományát... ettől lett az "ÉN KONYHÁM" más... ... visszakanyarodva a szép emlékemtől, habár szívem szerint még maradtam volna, de most erre nem volt több időm... mivel nem találtam különlegeset, letettem róla... egészen mást kerestem a fiókomban, ahogy ott kutatgattam a mélyén megpillantottam Paul Bocuse Intézet Lyon könyvét... hatalmas mosoly terült el az arcomon, mikor kinyitottam... hát ennyit a gondolat erejéről a recept lent... a palacsintát meg ebédre elkészítem mindenki örömére... utána a véleményeket itt megtalálod...
  • Bienvenue / Welcome / Dobrodošli / Légy Üdvözölve
  • #ilonabarnabiphotonews



Faites fondre le beurre. Dans un saladier, versez la farine, le sucre, le sel et les œufs, ajoutez-le lait et mélangez délicatement au fouet, puis ajoutez le beurre. Laissez reposer la pâte pendant 1 heure.

Faites chauffer une poêle avec un peu d’huile, versez une louche de pâte, faites dorer, puis retournez la crêpe. Laissez cuire encore quelques instants, puis renouvelez l’opération jusqu’à épuisement de la pâte.


INGRÉDIENTS  (15 PIÈCES)