BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2024. március 19., kedd

©#20 - Latin-Amerikában megöleled, akit meg szeretnél // Peter's Planet /...

 
Mi lesz abból, ha két Latin-Amerikát szerető ember leül beszélgetni? Hát sztorik, sztorik hátán. Szűcs Péterrel a Peter's Planet bloggerével könnyű helyzetben voltunk. Latin-Amerikáról végtelenségig tudunk mesélni, most viszont kicsit szűkítettük a kört és Közép-Amerikára fókuszáltunk, azon belül is Mexikóra, Guatemalára és Belize-re, ahol Péter 2020 elején 6 hetet töltött. Egy igazi flow utazás volt ez, ahol Péter a lehető legkevesebb dolgot tervezte meg előre. A legjobb történeteket ugyanis az élet szüli. Például azt, amikor Péter lestoppolt egy helikoptert. De beszélgettünk arról is, hogy miért más Belize mint az összes többi környező ország. Hogy mi az a sofőr-dj. Milyen a mexikói street food? Mi maradt a maják örökségéből? Milyen élmények várnak azokra, akik tömegközlekedést választják?  ★ Szűcs Péter // Peter's Planet ★ blog ► http://bit.ly/petersplanet Facebook ► https://bit.ly/2RVGQN9 Instagram ► https://bit.ly/308SHfs

2024. március 16., szombat

©Málta – Minden, amit utazás előtt tudnod kell

2024. március 15., péntek

©PÁCOLT SÜLT SERTÉSHÚS 160 FOKON 1,5H SÜTŐBEN

 
Páclé: szójaszósz 4 ek. l. Koriander 1 tk. paprika 1 tk. Fekete őrölt bors 1 tk. francia mustár 1 tk. méz 1 evőkanál. l. Jól összekeverni. A pácot ráöntöm a húsra és 12-24 h hütőbe tesszük... majd vizbe áztatott sütőpapírba tekerjük és sütjük 160 fokon 1,5h

2024. március 13., szerda

©BRIOCHE MOELLEUSE ET FILANTE TRÈS FACILE ✔ TRÈS FACILE ✔

Cuisson entre 20 et 30 minutes selon les fours a 170 degré ingrédients : 500 g de farine 100 g de sucre possible 18 ou 25 g de levure fraiche boulangère ou 10 g de levure sèche boulangère 140 g de beurre 1 cuillère de sel 2 oeufs 180 g de lait Pour la dorure : 1 jaune d'oeuf 2 cuillères a soupe de lait

©Panini al latte🥰 buonissimi e facili da preparare // hamburger kalácsok // brioche



200 ml tej
1 zacsko élesztő
kettő teáskanál só
1 evőkanál cukor
300 gramm liszt
20 gramm vaj
olivaolaj az edény kikenéséhez
összegyúrni pihentetés 40 perc 
majd kerek formák tetejét megkenni tojás, tej keverékkel és szezám maggal meghinteni pihenni hagyjuk 40 percig 
Sütés: 180 fokon // 18 percig

2024. március 12., kedd

©Azahriah - mariana.árok

©Fülzúgás / szédülés / egyensúlyproblémák nyaki gerinc eredete

 
fülzúgásról, szédülésről nagyon sok olyan páciens panaszkodik, aki a kivizsgálásokon teljesen negatív. Nekik érdemes megnézni a nyaki gerincük helyzetét, mert sokszor a probléma oka az előre helyezett fej tartás állkapocsízületre (TMJ) gyakorolt helyzete.

©NMPT - a gerinctorna alapelvei - az első órád előtt

 
Ezt a videót az NMPT órák részvevőinek készítettük - az első órák előttre - hogy már előre pontosan lásd, hogy mit miért fog Neked tanítani az NMPT instruktor. Ez azért segítség, mert ha tudod a miérteket, akkor egyrészt sokkal könnyebben mennek majd a gyakorlatok, másrészt nagyobb tudatossággal sokkal könnyebben érhető el a cél: az egyéséges gerinc és ízülethasználat.

2024. március 11., hétfő

©6 lépés a Fülzúgás megszüntetéséhez

©Feövenyessy Krisztina - A nyak, a váll és a hát felső szakaszának átmozgatása...(fülzúgás)