BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2022. december 10., szombat

©Confit de Canard * @ChefMichelDumas * Karácsonyra kacsát

©Boeuf Bourguignon * @ChefMichelDumas * Karácsonyra franciás ízeket

2022. december 9., péntek

©LA BÛCHE DE NOËL COMME ÇA * @ChefMichelDumas * KARÁCSONYI FATÖRZS TORTA A JAVÁBÓL * @ilonabarnabiphotonews

Tészta:100 gramm liszt
2 tojás
100 gramm nádcukor
100 gramm olvasztott vaj
12 gramm sütőpor
1 evőkanál vanillia / 1 tasak
1 evőkanál rum
Összekeverjük alaposan a hozzávalókat egy habverővel.

Egy lapos tepsibe sütőpapirt helyezünk, alatta egy kicsit megvajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, hogy ne csuszkáljon.
A sütőpapír tetejét is bevajazzuk vékonyan, majd a masszát elterítjük. Óvatosan megütögetjük az asztalhoz, hogy mindenhol egyenletesen elterüljön a masza.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, magas hőfokon 200 néhány perc 5-10 között, hogy ne száradjon ki a tészta, kivesszük utána a tetejét megszórjuk cukorral, vagy cukros, vanilliás sziruppal bekenjük, ízlés szerint, majd a papirral együtt feltekerjük 20 percig igy hagyjuk pihenni.
Krém:
Lassu tüzön 120 gramm csokoládét megolvasztunk 35 gramm tejszínnel összekeverjük, kicsi rummal, 2-3 evőkanál  addig főzzük míg lágy csokoládé krémet nem kapunk, 100-120 gramm vajat hozzáteszünk, összekeverjük megolvadásig majd levesszük a tűzről, kettő nagy evőkanál mascarponeval  összekeverjük miután kihült a csokimassza. A tésztát kitekerjük a papirral együtt és rákenjük a csokimasszát, majd a papir segitségével feltekerjük a tésztát. Egy éjszakát pihentetjük a hütőben a papirral együtt. Meleg vizbe mártott késsel levágunk egy 10 cm nagyságot és mellérakjuk ez lesz a farönk :), csokikrémmel bekenjük a henger formájú tésztát és díszítjük rozmaring ágakkal és málna szemekkel, amit megszórhatunk porcukorral, hogy havas hangulatu legyen.
Boldog Karácsonyt!


©KARÁCSONYRA AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ ÉS SZÉPSÉG MEGŐRZŐ PROGRAMOK, KRÉMEK

 

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK ANDIEL BEAUTY CAFÉ
CONTACT

p.s... Andiel Beauty törekszik arra, hogy visszanyerd üdeséged, alakod szépségét a teák, kávék, krémek és egy Andi szépség programban részt venni igazán felüdítő és szép ajándék!

©KARÁCSONYI DIÓTÖRŐ FIGURÁK TÖRTÉNETE

Az első diótörők a 17. században keltek életre Németországban, tulajdonképpen innen indul minden. Mivel ezek a kézzel készült, festett figurák a folklór részét képezték, mélyebb jelentést is tulajdonítottak nekik. A német kultúrkörben ezek nemcsak diótörésre alkalmas háztartási kellékek, hanem mágikus erejű tárgyak is voltak. A bábukraa szerencse szimbólumaiként tekintettek, akik védelmezik a családot, és elűzik a gonosz szellemeket. Épp ezért gyakran adták őket ajándékba – olykor a karácsonyfa alá is bekerültek.

A strázsáló katonák hada a 19. században hódította meg Európát, a „diótörők atyja”, Friedrich Wilhelm Füchtner 1872-ben kezdte meg a ma is ismert design sorozatgyártását seiffeni műhelyében. A dekoratív diótörőbabák tengerentúli népszerűségét mégsem a kereskedelmi forgalomba kerülés hozta meg. Elterjedésükhöz nagyban hozzájárultak a második világháborús, németországi szolgálatukból hazatérő amerikai katonák, akik szuvenírként vitték magukkal a színes hadsereg apró tagjait. 

miert-annyira-nepszeruek-a-diotoro-figurak-1_1

Ezt követte Csajkovszkij Diótörőjének amerikai bemutatóinakosztatlan sikere, amely szintén nagyot lendített a bábuk ismertségén: a balett megtekintése rövidesen ünnepi tradícióvá, a karácsonyi készülődés elengedhetetlen részévé vált. A diótörő figurák tehát a nyugati kultúra karácsonyi dísztárgyaivá váltak, örök dicsőségüket az 1995-ös alapítású Washington állambeli Diótörő Múzeum ( Nutcracker Museum, www.nutcrackermuseum.com ) szentségesítette a kiállított 6000 darabból álló különleges gyűjteménnyel.

Manapság a modern gyártású, hagyományos formákat idéző diótörők – elődjeikkel ellentétben – főként dekorációs célokat szolgálnak. Egy valamiben azért verhetetlenek: élénk színeikkel, tiszteletet parancsoló testtartásukkal, peckesre pödört bajszukkal magukra vonzzák a tekintetet. (forrás!)

Karácsonyi Kellékek Otthon elkészítése katt.ide


©❅ Recette de Bûche de Noël Chocolat Orange ❅


● Ingrédients pour la recette (pour 10 à 12 personnes) : ● Pour le biscuit roulé : 120g de farine 30g de maïzena 150g de sucre 60g de beurre 5 gros œufs 1 c. à c. de levure chimique Le zeste d’une orange ● Pour le sirop à la vanille : 100ml d’eau 80g de sucre 50ml de sirop saveur rhum sans alcool (ou 1 c. à s. de rhum brun) 1 c. à c. d’arôme vanille ½ gousse de vanille (Vanille de Papouasie - Vanilles et épices David Vanille : https://www.davidvanille.com/) ● Pour la ganache au chocolat : 250g de chocolat noir (Caraïbe Valrhona 66%) 100g de chocolat au lait (Jivara Valrhona 40%) 330g de crème liquide entière (35%) 50g de beurre + 60g de dés d’oranges confites ● Je vous souhaite un bon appétit !

2022. december 8., csütörtök

©GRAVLAX | Une entrée froide pour les fêtes * lazy

©Rôti de dinde garnis * Xmas

©Recette : La dinde de Noël par Paul Bocuse | Archive INA

2022. december 7., szerda

©KENYÉR, KELT TÉSZTA SAJTTAL TÖLTVE