Cathédrale Notre-Dame de Paris
Notre Dame Paris © BIPHOTO 2024 április 14
Cathédrale Notre-Dame de Paris
Notre Dame Paris © BIPHOTO 2024 április 14
p.s... ez a látvány bárhol lehetne a világban "Béke sziget" Hangulatok és pillanatok, de ez Párizs, épp sétáltam hazafelé a L'Orangerie Paris #ChefMichelPuren gourmet vacsorája után... gondolatban leültem közéjük... most így utólag azt gondolom, hogy kár, hogy nem tettem... (2024. április 14.) |
"Jean Claude Brialy színész, rendező volt, több mint 40 évig a tulajdonosa és most abban az örömben és kiváltságban részesülünk, hogy továbbra is életre kelthetjük ezt a történetekkel teli helyet." [Chef Michel Puren]
|
"It is opposite the Paroisse Saint Louis Island, in this small village in the heart of Paris, found the legendary restaurant Orangerie. This former high place of the Parisian nights scroll saw many celebrities, now enjoying a revival. They are now Michael and Malika Puren that take home with charm and friendliness, making subtle tribute to its creator Jean-Claude Brialy disappeared. The hotel revives his finest hours in a true spirit to the soul and to customers of whoever occupied and busy for over 40 years.
They are now Chef Michel Puren and Malika Puren directrice that take home with charm and friendliness, making subtle tribute to its creator Jean Claude Brialy disappeared." (forrás!)
MESÉLŐ FOTÓK
3. rész
April 14 2024, Paris, France. L'Orangerie Paris faithfully guards the memory of actor and director Jean Claude Brialy in the attraction of Notre Dame, the island of St Louis, the nightlife in Paris. Chef Michel Puren's gourmet offer, a time travel into the taste world of ancient French recipes. Credit Ilona Barna, BIPHOTONEWS, Alamy Live News |
Notre-Dame Paris // Photo © #ilonabarnabiphotonews |
Paris, France April 14 2024 // Photo Gallery © #ilonabarnabiphotonews |
En 1969, le “Beau Serge” du cinéma de Claude Chabrol, le tombeur de ces dames désireux des messieurs, le bien nommé Jean-Claude Brialy achète un bougnat café charbon sur l’île Saint-Louis et le transforme en restaurant de conte de fée.
L’Orangerie de Brialy est une réussite de restaurant mondain où se sustentent, languissantes, quelques duchesses des temps anciens fatiguées du monde nouveau.
D’autres, des stars internationales, aiment s’y camoufler en toute simplicité : Marlène Dietrich, Warren Betty, La Callas, et Marlon Brando.
Au 28 rue Saint-Louis en l'Île, l’Orangerie se nomme désormais l’Orangerie Paris.
L’endroit a gardé son cadre délicat avec de nombreuses références au cinéma et à l’ancien propriétaire des lieux : l’élégant Jean-Claude Brialy !
Jean-Claude Brialy Aumaleban született, Francia Algériában, a mai algír földön elhelyezkedő Sour El-Ghoziane-ban, 1933. március 30-án. Apja a francia hadsereg katonája lett, ezért Jean-Claude családjával 1942-ben Franciaországba költözött, majd 1954-ben egyedül ment Párizsba, hogy színész lehessen.
Filmes karrierjét 1956-ban kezdte az Elena és a férfiakban. A
következő években olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint a
Fevonó a vérpadra, A szép Serge, a Szeretők, a Christine, az
Unokafivérek, a Négyszáz csapás, Az iskola útja, a Vagányok éjszakája, a
Szerelemmel látni, a Híres szerelmek, a Magánélet, a Chéri, melynek
címszereplője volt, az Arsene Lupin, Az ördög és a tízparancsolat, a
Svéd kastély és a Férifvadászat. 1964-ben a Tonio Kröger főszereplője
volt, 1967-ben Sergeként láthattuk az Annaban és Cajellaként A Vatikán
hadműveletben. 1972-ben Paul Kastnert játszotta A halott asszony
visszatérben. 1976-ban Brumairet alakította a Tojásrántottában, Pierre
Bizetet A szentévben és Waltot a Baroccoban. 1979-ben feltűnt Az
úszómesterben és a Bobo Jaccoban. 1985-ben A csitri Samje volt, 1990-ben
közreműködött a Kutyaparadicsomban.1996-ban René Sandre bőrébe bújt az
Árnyjátékban. Utolsó munkája 2007-ben volt a Monsieur Maxben. 2007.
május 30-án halt meg. (forrás!)
Ladurée Orly Paris © BIPHOTONEWS #ilonabarnabiphotonews |
p.s... Párizstól elbúcsúzni mindig szomorú, de egy reggeli a Ladurée-ben az Orly repülőtéren egy hatalmas kulináris élmény, boldogság és megkönnyíti a távozást! Itt megismerheted az igazi macaron ízvilágát, ami felülmúlhatatlan. A zöld, cukrozott mandula darabokkal megszórt pain au chocolat hihetetlenül finom, szétolvadt a szájban és együtt a capuccinóval, aminek a habos tetején a Ladurée logója látható belevésédik örökre a szép emlékeid közé. Kihagyhatatlan! A helyszín elegáns hűen tükrözi a minőséget a kedves, figyelmes kiszolgálással, egyszerűen fantasztikus és az ár korrekt! Merci beaucoup! BIPHOTONEWS 5* ajánlásával!
LADURÉE ORLY PARIS © #ilonabarnabiphotonews |
recept |
p.s... ez az én változatom : 4 db almát meghámoztam, darabokra vágtam és kevés vízzel feltettem főzni puhulásig. Leöntöttem a vizet róla (citrommal ízesítettem és megittam) miután készen lett és botmixerrel összetörtem... három kisebb érett banánt hozzáadtam és pépessé zúztam azokat is, a végén hozzáadtam egy tábla 200 grammos olvasztott étcsokoládét (egy lábasba beletördeltem és felolvasztottam) ... majd addig mixeltem, míg teljesen sima nem lett... ezt beleöntöttem egy sütőpapírral kibélelt tortaformába (24cm)... hűtőszekrénybe helyeztem és másnap fogyasztható, de őszinte leszek én már 4h pihenés után megkóstoltam! Isteni volt! (forrás!)
„A lusta író fényképez, és így okoskodik: mivel egy kép állítólag többet mond ezer szónál, tíz fotóból egész jó kis novella kerekíthető. Amikor írok, próbálom szöveggé kalapálni azokat a képeket, amik bennem sorjáznak. Amikor fényképezek, apró négyszögekre vagdosom a világot, ami körülvesz” – írja a fotózásról Méhes Károly." (Forrás!)
p.s... na, ez nem a tegnapi szürke szahara homok fedőnevű akció a levegőben felvételem, akár lehetne az is... legyen ez az Érdemesélet & Travel jeligére... @https://biphotonews.blogspot.com/.../wix-vl18-1025-buda... Photo © Ilona Barna BiphotoNews Budapest Biphoto Studio Wizz Air (FORRÁS!) |
ALAMY LIVE NEWS CLICK HERE |
p.s... ezt a #PetersPlanetTravel történetet a #hagymahéjjal festett tojásokról Húsvét vasárnapján... azután találtam meg, miután én is elhatároztam vagy inkább egy sugallat volt azt hiszem, hogy ebben az évben én is így festem meg a Húsvéti tojásokat ezen a napon, ahogy gyerekkoromban a Nagyikám a konyhájában Jászfényszaru #mesefalujában, ahol születtem. Áldott Húsvéti Ünnepeket és sok locsolkodót kívánok! 🙂 🐰 ... #ilonabarnabiphotonews |