BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST
*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews
...un cooking-show aura lieu à Paris le 30 septembre sous la coupe de chefs parmi lesquels Pauline Berghonnier, Beatriz Gonzales, Mikaela Liaroutsos, Denny Imbroisi ou encore Sylvestre Wahid.Les réservations ouvrent le mardi 24 septembre au matin, directement sur le site !
... ha találok valami érdekes, különleges receptet nem tudom kihagyni, hogy ezen az oldalon ne archiváljam... itt biztosan megtalálom, megtaláljuk, ha éppen erre vágyunk.., mármint a sült fügére feketeribiszke krémmel...
... na nem szószerint kell érteni, hanem átvitt értelemben... egy ideje rendszeresen visszatért a hólyaghuruttom tavasz óta... voltam laborban, hogy pontosan tudjuk az eredetét... már lassan az össze antibiotikumot kipróbáltam orvosi javaslatra, hogy elmuljon, de kifogtak rajta... emlékszem szülés előtt ugyanez a problémám volt, de utána elmult... ebben az évben viszont rendszeresen visszatért... az Apróbojtorjános teakeverék első csészéje után sokkal könnyebb lett a hasam alatti rész érzésben... elmúlt a kellemetlen vizelet ingerem reggelre, mert este lefekvés előtt ittam meg ... a közérzetem sokkal, sokkal jobb lett ébredés után, így a hangulatom is a régi... vidám... köszönet Kinga Barátnőmnek, aki meglepett egy doboz Gyuribácsi féle teakeverékkel! Nagy szeretet ölelés mindkettőjüknek! (BIPHOTONEWS)
magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész
p.s. ... réges rég... most úgy tűnik érzésben, hogy talán nem is ebben az életemben történt... nem emlékszem pontosan melyik év, 1979. vagy 1980. Tihanyban filmforgatás kellős közepén ismert színészek, barátok, akkori barátnő társaságában... a kimért modorú rendező, ügyelt a távolság tartásra... majd eltelik egy hosszú emberöltő, olvasom a híreket... azok, kíméletlenül próbálják elhitetni az ellenkezőjét... Nekem emlékül a "Tihany" hangulata marad! Nyugodjék Békében!
INVITATION VERNISSAGE -BIENNALE DE SCULPTURE MONACO - BIPHOTONEWS
p.s. ... néhány évvel ezelőtt az első találkozáskor... BARNA GACSI (Gácsi Barna) magyar, szobrász kiállitásán FRÉJUS, Franciaország egyik neves galériájában egy életre mély nyomott hagyott a művész tehetsége, kitartása és az ősrégi magyar erő kisugárzása alkotásaiból... Bravo!
Hosszú évek teltek, míg egyik tavasszal 5-6 évvel ezelőtt egy hatalmas lendülettel beültettem az uszodám környékét levendula palántákkal. Abban a reményben, hogy nem fagy ki télen és megmarad. Mára már hatalmas, majdnem ember magasságúra nőtték ki magukat. Így levendula virágom van bőven. Nyár végéig rajtahagyom a bokrokon, így illatozik az egés kert és a méhek is kapnak lehetőséget, hogy begyűjtsék a méznek valót. Jövőre veszek egy kaptárt is, annyian voltak az idén, hogy megéri, ne vigyék messzire, jó lesz az nekem. Majd hosszú szárral vágom le. Utána a ház minden zugába teszek egy keveset. Imádom az illatát. A Liliomkerti Piac kedvet adott a magán olivaolaj készítéshez. Tavaly végre eljutottam Aix en Provence Levendula mezeihez, ámultam a gyönyörtől. Az egyik legszebb hely a világon, ahol eddig jártam. A termékekről nem is beszélve. Ime az egyik recept:
Olívaolajjal (amennyi éppen elfedi) leöntöm a száraz, összezúzott levendulát, és ezt a pépet hagyom meleg, világos helyen érlelődni egy pár napig. Utána egy lábosba vizet teszek, erre pedig ráteszek egy zárt üvegedényt, amiben az olívás levendula van. Ezt legalább egy órán át melegítem a gőz felett, és hűlés után szűretlenül egy hétig érlelem.
Legvégül leszűröm, és üvegben sötét, hűvös helyen tárolom.(forrás)
Ezt az elkészítési formát is lejegyzetelem itt, mert jövőre biztosan elkészítem és szeretem, ha mindent megtalálok egyhelyen! Már többször nézegettem a házilag készítendő olívaolaj recepteket, de mindegyik bonyolultabb volt.
A levágott száras levenduláról leszedegetem a virágokat, és egy tálba teszem. Egy maréknyi levendulavirághoz annyi olívaolajat teszek, hogy éppen elfedje, és elkezdem főzni egy lábasban. Forrás után egy perccel el is zárom, és hagyom kihűlni. Ezután egy sűrű szövésű anyagon átszűröm a levendulás olajat. Ezt visszateszem az edénybe és hozzáadok megint egy maréknyi levendula virágot, és megismétlem a folyamatot. Hűlés után leszűröm és lezárom. Ezzel kész is a levendulaolajam. Jól záródó üvegben, sötét, hűvös helyen tárolom.(forrás)
BUDAVÁRI KÖNYVÜNNEP 2019. szeptember 06-08. ... KÖNYVEK FESZTIVÁLJA ... DEDIKÁLÁSA ... ZENE HALLGATÁSA ... KELLEMES IDŐTÖLTÉS, KULTURÁLIS ÉLMÉNY...
... még a jó idő is kedvezett, ragyogó napsütés, nyári meleg ... szeptember közepén Budapesten, egy vasárnap délutáni sétával egybekötött, gazdag kulturális program kellős közepére csöppentem... azt már lehet, hogy nem kellene megjegyeznem, mert aki "követ", az pontosan tudja, hogy a táskám mélyén a, CANON hűséges "barátom" biztosra vehetően nem maradt otthon ... gondoltam, míg itt vagyok Budapesten elvegyülök a magyar programokban is és kiveszem azt a jó hangulatot, amitől feltöltődök... a Mátyás templom és környéke megtelt könyvekkel, írókkal, zenészekkel... "könyvbarátokkal"... dedikálás során egy élmény találkozni a könyv írójával és elbeszélgetni vele... felmerülő kérdésekre választ kapunk, ami közvetlenül attól érkezik, aki megálmodta a történetet... egy kalandos időutazás ez mindenkinek! ... Tudom, a rohanó világunkban, kezdünk leszokni a kézben tartott könyvek nyújtotta élményről, a papír illatáról, pedig azt nem pótolhatja semmi! ... ahogy nézegettem a kiadók ajánlatait, gondolatban visszarepített a gyerekkoromba... imádtam olvasni, nem tudtam letenni a könyvet addig, míg el nem olvastam az egészet... villanyoltás után a takaróm alatt, egy lámpával világítva a sorokat, fejeztem be végig izgulva a történetet... ott éltem a sorok között... így nem zavartam a testvéreimet, akikkel egy szobában aludtam... így volt ez vidéken a Nagyinál a '60-as években... szép emlék, köszönöm az idézést!
...a fotók vasárnap 2019. szeptember 08-án készültek, szerettem volna a hangulatot visszaadni, amit én akkor ott átéltem... és remélem, hogy kedvet adok az olvasáshoz másoknak is ... (fotók itt letölthetőek egy kattintással!) ...
Könyvfesztivál a Budai Várban - Hungary, Budapest - 2019. szeptember 08.
Our mission is to enhance your wellness naturally by growing certified organic ingredients while providing education, healing the earth and honoring our Hungarian roots. (web.)
... mindig azt mondom, hogy akkor történik igazán veled valami különleges, megfoghatatlan, ha elszakadsz a Macbook elől és kilépsz a "valóvilágba" ... így volt ez tegnap is 2019. szeptember 08-án Budapesten. Egy gondolat és máris a Budai Várban találtam magam. Természetesen a fényképezőgépem a táskám mélyén lapult. Megfogadtam nem is olyan rég, hogy nem veszem elő, csak akkor, ha valami szokatlant látok, ami megérint! Már sötétedett, megállok a Csipke Ház előtt, emlékeim szerint, amikor legutóbb errejártam, itt még egy rácsokkal szőtt hatalmas boltíves ablak olvadt bele a ház stílusába, amit őriz 1200. év óta... most ez a szokatlannak tűnő, idegen "test" beillesztve az ablak közepébe... vajon mi lehet? ... nézegetem jobbról-balról... közben képeket készítek, azzal a gondolattal, hogy előbb - utóbb kiderül mi célt szolgálhat?... először arra gondoltam, hogy biztosan egy színházi, zenei produkció maradványa, amit itt felejtettek és majd később elszállítják... láttam már hasonlót Szentendrén a Művész Kávéházban, hogy a zenészek a kirakatban ültek és énekeltek... érdekes élőkép, ami akkor ott tetszett is, egyedinek tartottam, látványos szórakozási ötletnek ... fotót, filmet is készítettem! ..., de most ez a lépcsősor az ablakban nem tűnt odaillőnek, inkább zavaró idegen testnek! ... majd távolabb, beljebb kukucskáltam az üvegen keresztül és látom, hogy a háttérben egy üzlettér lett kialakítva, hatalmas világító tábla reklámozta termékeit... a mellette lévő ablak is roskadásig kitömve azzal ... ebből a nézelődésemből, a mellettem lévő hölgy panaszos áradata zökkentett ki... úgy tűnt, csak hangosan mondja ki gondolatát, de a szomorúság így is átütött ...
- Hogy engedhették ezt meg egy "1200 körül épített Műemlék Ház"-zal, hogy egy elektromos lépcsősor emelkedik ki az ablakból napközben, a járdát is elfoglalva, hogy a vevőközönsége be tudjon menni az eladótérként kialakított helyiségbe... ? " ... hát úgy látszik van annyi..."
...hát kipróbáltam, kiváló! Igaz, hogy én hozzátettem a fűszerkeverékemet, friss bazsalikomot, oliva olajat és balzsamecetet!
A recept egyszerű, árpakását megfőzöd sós vízben, ha előtte beáztatod akkor gyorsan kész. Utána egy doboz vörösbab konzervet, amit előtte leszűrtél és átmostál ráöntöd, összekevered. Megsózod, oliva olajat tetszés szerint, curry, kurkuma egy-egy kávéskanálnyit vagy tetszés szerint .. és máris eheted.
Az árpakása másik felére, hogy desszert is legyen daráltam mákot, majd mézzel összekevertem... csudajóóó, próbáld Te is ki, ha el akarsz hagyni néhány kilót ... !
A legfinomabb karfiolpüré recept burgonya helyett (forrás)
A burgonyapürét évszázadok óta fogyasztják az emberek. A legtöbb országban ez az egyik leggyakoribb köret és minden étteremben megtalálható.
Annak ellenére, hogy anyáinktól és nagyanyáinktól megtanultuk, hogy hogyan kell finoman elkészíteni, ez a burgonyapüré helyettesítő recept segít abban,
hogy egészséges és finom köretet varázsoljuk az asztalra, ami tele olyan van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket a burgonya nem tud biztosítani.
1. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Add hozzá a karfiolt és főzd 6-8 percig, amíg meg nem puhul. Öntsd le róla a vizet, majd terítsd szét egy papírtörlőn, hogy megszáradjon. Ettől lesz a püré sűrű és sima.
2. Miközben fő a karfiol, olvaszd fel a vajat egy kisebb serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát és süsd 2-4 percig, amíg megpuhul és kezd érződni az illata. Végül vedd le a tűzről.
3. Keverd össze a karfiolt, a fokhagymás vajat, a krémsajtot, a parmezánt, a sót és a borsot egy aprítógép vagy turmixgép segítségével, míg sima állagú nem lesz.
Isteni finom, cukormentes, gluténmentes, tejmentes és vegán. Ráadásul egészséges zsírokat tartalmaz.
Ebben a receptben a zsírt a kókuszolaj és a magvak adják. Ezek az egészséges zsírforrások hozzájárulnak a minőségi és hosszú élethez.
A kókuszolaj az egyik legjobb olaj, mivel közepes láncolatú zsírsavakból áll, ami felgyorsítja az anyagcserét. Sokkal könnyebb az emésztése és energiává alakul át, így nem raktározódik el zsírként a szervezetben.
Érdemes organikus, finomítatlan, extra szűz kókuszolajat használni, mivel ez a legegészségesebb változata.