BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2019. szeptember 8., vasárnap

©GLADIATOR BIPH'MENU

-olvastam a minap az egyik cikkben erre  Kinga barátnőm hívta fel a figyelmem-
...hát kipróbáltam, kiváló! Igaz, hogy én hozzátettem a fűszerkeverékemet, friss bazsalikomot, oliva olajat és balzsamecetet!

A recept egyszerű, árpakását megfőzöd sós vízben, ha előtte beáztatod akkor gyorsan kész. Utána egy doboz vörösbab konzervet, amit előtte leszűrtél és átmostál ráöntöd, összekevered. Megsózod, oliva olajat tetszés szerint, curry, kurkuma egy-egy kávéskanálnyit vagy tetszés szerint .. és máris eheted. 
Az árpakása másik felére, hogy desszert is legyen daráltam mákot, majd mézzel összekevertem... csudajóóó, próbáld Te is ki, ha el akarsz hagyni néhány kilót ... ! 
Gladiator Menu / Árpakása, vörösbab / BIPHOTO / BIPHOTONEWS Events Download

Gladiator menu / Árpakása, mák, chili, méz / Download BIPHOTONEWS Events

A legfinomabb karfiolpüré recept burgonya helyett (forrás)


A burgonyapürét évszázadok óta fogyasztják az emberek. A legtöbb országban ez az egyik leggyakoribb köret és minden étteremben megtalálható. 
Annak ellenére, hogy anyáinktól és nagyanyáinktól megtanultuk, hogy hogyan kell finoman elkészíteni, ez a burgonyapüré helyettesítő recept segít abban, 
hogy egészséges és finom köretet varázsoljuk az asztalra, ami tele olyan van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket a burgonya nem tud biztosítani.

Hozzávalók:

• 1 karfiol, apróra vágva
• 1,5 evőkanál vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú krémsajt
• 1/4 bögre reszelt parmezán
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál paprika

Elkészítés:

1. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Add hozzá a karfiolt és főzd 6-8 percig, amíg meg nem puhul. Öntsd le róla a vizet, majd terítsd szét egy papírtörlőn, hogy megszáradjon. Ettől lesz a püré sűrű és sima.
2. Miközben fő a karfiol, olvaszd fel a vajat egy kisebb serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát és süsd 2-4 percig, amíg megpuhul és kezd érződni az illata. Végül vedd le a tűzről.
3. Keverd össze a karfiolt, a fokhagymás vajat, a krémsajtot, a parmezánt, a sót és a borsot egy aprítógép vagy turmixgép segítségével, míg sima állagú nem lesz.
4. Meleg tálald húsokkal vagy zöldségekkel.
forrás

Cukormentes kókuszgolyó recept


Isteni finom, cukormentes, gluténmentes, tejmentes és vegán. Ráadásul egészséges zsírokat tartalmaz. 
Ebben a receptben a zsírt a kókuszolaj és a magvak adják. Ezek az egészséges zsírforrások hozzájárulnak a minőségi és hosszú élethez. 
A kókuszolaj az egyik legjobb olaj, mivel közepes láncolatú zsírsavakból áll, ami felgyorsítja az anyagcserét. Sokkal könnyebb az emésztése és energiává alakul át, így nem raktározódik el zsírként a szervezetben. 
Érdemes organikus, finomítatlan, extra szűz kókuszolajat használni, mivel ez a legegészségesebb változata. 

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Hozzávalók: 

• Fél bögre 100%-os mandulavaj (vagy másféle magból készült vaj)
• 1 bögre magkeverék darálva vagy apróra vágva
• Negyed bögre édesítetlen kakaópor
• Fél bögre kókuszreszelék 
• 5 evőkanál kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
• Fél teáskanál vaníliakivonat
• 1 teáskanál fahéj
• Választható: chiamag vagy lenmag 

Elkészítés: 

1. Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban. 
2. Formálj kis golyókat a masszából és forgasd meg kókuszreszelékben. 
3. Ízlés szerint tehetsz hozzá áfonyát, meggyet vagy amit csak szeretnél. 
4. Tedd hűtőbe, hogy megkeményedjen. 
5. Tárold a hűtőben továbbra is, vagy tedd fagyasztóba, hogy még tovább elálljon.


Nincsenek megjegyzések: