BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2024. április 2., kedd

©SZAHARAI HOMOK AZ ORSZÁG FELETT A NAPI SAJTÓT OLVASVA...

 

p.s... na, ez nem a tegnapi szürke szahara homok fedőnevű akció a levegőben felvételem, akár lehetne az is... legyen ez az Érdemesélet & Travel jeligére... 🙂 @https://biphotonews.blogspot.com/.../wix-vl18-1025-buda...
Photo © Ilona Barna BiphotoNews
Budapest Biphoto Studio Wizz Air
(FORRÁS!)


ALAMY LIVE NEWS CLICK HERE

2024. április 1., hétfő

©HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS, AHOGY GYEREKKOROMBAN...

 

p.s... gyerekkorom nagyon várt napja volt, erre pontosan emlékszem... kicsinosítottuk magunkat és vártuk a locsolkodókat piros tojással ... volt olyan, aki szódásüveggel érkezett, sikítozva futottunk szerte-szét ahányan voltunk lyányok a családban ... a Húsvéti versmondás nem maradhatott el... most találtam egyet a mai ízre fordítva...
🙂
"Zöld erdőben jártam,
Unicumot láttam.
Ha nem kapok belőle,
Nem locsolok jövőre."
 

 

2024. március 31., vasárnap

© HÚSVÉTI TOJÁSFESTÉS HAGYMAHÉJÁVAL, AHOGY NAGYIKÁM GYEREKKOROMBAN...

 

©ilonabarnabiphotonews
p.s... ezt a #PetersPlanetTravel történetet a #hagymahéjjal festett tojásokról Húsvét vasárnapján... azután találtam meg, miután én is elhatároztam vagy inkább egy sugallat volt azt hiszem, hogy ebben az évben én is így festem meg a Húsvéti tojásokat ezen a napon, ahogy gyerekkoromban a Nagyikám a konyhájában Jászfényszaru #mesefalujában, ahol születtem. Áldott Húsvéti Ünnepeket és sok locsolkodót kívánok! 🙂 🐰 ... #ilonabarnabiphotonews

2024. március 27., szerda

©❀ Recette de Gâteau Nid de Pâques : Biscuit de Savoie et Mousse au Chocolat

 
 
● Ingrédients pour la recette (gâteau de 24cm) : 
● Pour le biscuit de Savoie : 4 œufs 50g de farine 50g de maïzena 90g de sucre + 12g de sucre 1 sachet de sucre vanillé 1 pincée de sel Amandes effilées 
● Pour la mousse au chocolat : 250ml de crème liquide entière (35%) 62g de chocolat noir 62g de chocolat au lait 10g de sucre glace +120g de chocolat au lait pour les spaghettis en chocolat + Œufs de Pâques en chocolat 
● Je vous souhaite un bon appétit !

2024. március 24., vasárnap

©A hugysav a testünk legjobb oxidánsa!

 
 
Folytatjuk a táplálkozással kapcsolatos dogmák felfedezését Dr. Balsai Tamás implantológus és healt coach-csal. Ebben a részben különösen a finomított mag- és növényi olajok köré épülnek a beszélgetéseink. Tamás megosztja velünk azokat a tévhiteket, amelyekkel előadásai során találkozik, és amelyek az egészséges táplálkozás terén gyakran félrevezetik az embereket. Kitérünk arra, hogy miért téves a növényi olajok egészségesnek való hirdetése, és hogyan befolyásolhatja ez a fajta táplálkozás az egészségünket. Szó lesz a magas koleszterinről és a húgysavról is, amelyek gyakran negatív fényben jelennek meg a közbeszédben, de vendégünk alaposan megvizsgálja, hogy valójában milyen szerepet töltenek be szervezetünkben. Készüljön fel egy információdús és gondolkodásra serkentő epizódra, ahol a dogmákat nem csak megkérdőjelezzük, hanem tudományos alapon vizsgáljuk meg őket.

2024. március 23., szombat

©MYTHOXAN FORTE AZ ERŐS IMMUNRENDSZERÉRT NEMCSAK IDŐSKORBAN...

  A MYTHOXAN 

csökkenti az esszenciális aminosavak hiányát, elősegíti a fehérjék és az energia szintézisét, lehetővé téve sejtjeink regenerálódását és ellensúlyozza a kórokozók hatását.

Az életkor előrehaladtával nagyon hasznos lehet étrendünket esszenciális aminosavakkal kiegészíteni az izmok épségének megőrzése, a szív jobb működése, a perifériás inzulinrezisztencia csökkentése, az immunvédelem javítása és ezáltal a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség javítása érdekében.  (FORRÁS!)

 

FELHASZNÁLÁSI MÓD ÉS JAVASOLT ADAGOLÁS Oldjunk fel 1 rúd csomag MYTHOXAN FORTE-t egy pohár vízben lehetőleg étkezések között. (Prof. Francesco Severio Dioguardi nutrizionista)


*

Everyone knows that amino acids are the building blocks with which the body builds its muscles. But did you know that these also affect the synthesis of all other proteins? Yes, even those essential to life such as hemoglobin, albumin, immunoglobulins, collagen, cartilage, neurotransmitters and enzymes that regulate biological reactions.

However, it must be said that not all amino acids are the same, some are very important for the body and for this reason they are called essential. They are the ones that we are not able to synthesize and we must necessarily take with our daily diet. Starting from the essential amino acids, our body then forms all the others, which are therefore called non-essential.

An optimal blend of amino acids, tailored to human needs, must therefore contain all essential amino acids in a precise stoichiometric ratio between them. Just as when we have to write a word we need the exact type and number of vowels and consonants, the lack of a single essential amino acid does not allow us to build any of the proteins that contain it.

Unfortunately, the best proteins in foods have a much lower percentage of essential amino acids than the content of non-essentials (at most 16% of essentials against 84% of non-essentials) so, in conditions of fragility such as old age, chronic diseases or after major surgery it is easy to undergo protein malnutrition from insufficient introduction or increased demand for essential amino acids.

This is why on these occasions it is essential to use food supplements such as MythoXan in sachets or tablets.

MythoXan: essence of health and well-being

MYTHOXAN reduces the deficiencies of essential amino acids, promotes the synthesis of proteins and energy, allowing our cells to regenerate and counteract the action of any pathogens.

Let's take an example: aging causes a progressive loss of muscle mass and reduces the efficiency with which we synthesize contractile proteins. Over the years, we tend to eat less and reduce physical activity which creates a dangerous vicious circle for the body. The consequences? Fatigue increases, the muscles are increasingly fragile and muscle pains and cramps appear more easily. Not only the skeletal muscles, the heart (cardiac muscle) is also put to the test. With the same mass, less energy is produced for cellular metabolism and consequently the body is no longer able to destroy old proteins and build new ones. When cells fail to regenerate, toxins and pathogens accumulate.

As we age, it can be very useful to supplement our diet with essential amino acids in order to maintain muscle integrity, make the heart work better, reduce peripheral insulin resistance, improve immune defenses and therefore be more resistant to infections.

2024. március 22., péntek

© ANNIE ERNAUX AND PHOTOGRAPHY EXPO MEP PARIS (2022 NOBEL PRIZE)


 Annie Ernaux Irodalmi Nobel Díjat kapott 2022-ben

Annie Ernaux and Photography celebrates the close relationship between photography and the writing of Annie Ernaux, winner of the Nobel Prize for Literature in 2022, through texts from her book Exteriors (Journal du dehors), 1993, and photographs from the MEP collection. The exhibition is the product of a residency conducted by the curator and writer Lou Stoppard in April 2022, which focused on using the MEP collection as a catalyst for new research and for linking photography to other mediums. (Forrás!)

Galleries


*

Anders Olsson, a Nobel-bizottság egyik elnöke azt nyilatkozta, az idén 82 éves írónő műveiben „különböző nézőpontokból és következetesen vizsgálja az élet nagy kérdéseit, bemutatja, milyen egyenlőtlenségek jellemzik a társadalmat, legyen szó nemekről, nyelvről vagy társadalmi rétegekről.”

Olsson jellemzése szerint az írónő őszintén hisz az írás felszabadító erejében:

„Munkája megalkuvást nem ismerő, közérthető és letisztult nyelvezetű. Hatalmas bátorsággal és éleslátással tárja fel a különböző társadalmi rétegek gyötrelmeit, írja le a szégyent, a megaláztatást, a féltékenységet vagy az arra való képtelenséget, hogy szembesüljünk magunkkal: kik is vagyunk valójában – mindeközben pedig valami csodálatraméltó és maradandó dolgot hoz létre.”

*

Annie Ernaux 1940 szeptember 1-jén született egyszerű munkáscsalád gyermekeként. A rouen-i, majd a bordeaux-i egyetemeken tanult pedagógusnak; 1971-ben modern irodalomból szerzett diplomát. Hazájában az egyik legjelentősebb kortárs írónak tartják, világszerte egyre népszerűbbek az önéletrajzi ihletésű könyvei. Proust, Jean-Paul Sartre és Simone de Beauvoir nagy hatással voltak az életművére. Művei nem fikciós regények, sokkal inkább önéletrajzok – számára az irodalom elsősorban önvallomás. (forrás!)

web

 

2024. március 19., kedd

©#20 - Latin-Amerikában megöleled, akit meg szeretnél // Peter's Planet /...

 
Mi lesz abból, ha két Latin-Amerikát szerető ember leül beszélgetni? Hát sztorik, sztorik hátán. Szűcs Péterrel a Peter's Planet bloggerével könnyű helyzetben voltunk. Latin-Amerikáról végtelenségig tudunk mesélni, most viszont kicsit szűkítettük a kört és Közép-Amerikára fókuszáltunk, azon belül is Mexikóra, Guatemalára és Belize-re, ahol Péter 2020 elején 6 hetet töltött. Egy igazi flow utazás volt ez, ahol Péter a lehető legkevesebb dolgot tervezte meg előre. A legjobb történeteket ugyanis az élet szüli. Például azt, amikor Péter lestoppolt egy helikoptert. De beszélgettünk arról is, hogy miért más Belize mint az összes többi környező ország. Hogy mi az a sofőr-dj. Milyen a mexikói street food? Mi maradt a maják örökségéből? Milyen élmények várnak azokra, akik tömegközlekedést választják?  ★ Szűcs Péter // Peter's Planet ★ blog ► http://bit.ly/petersplanet Facebook ► https://bit.ly/2RVGQN9 Instagram ► https://bit.ly/308SHfs

2024. március 16., szombat

©Málta – Minden, amit utazás előtt tudnod kell

2024. március 15., péntek

©PÁCOLT SÜLT SERTÉSHÚS 160 FOKON 1,5H SÜTŐBEN

 
Páclé: szójaszósz 4 ek. l. Koriander 1 tk. paprika 1 tk. Fekete őrölt bors 1 tk. francia mustár 1 tk. méz 1 evőkanál. l. Jól összekeverni. A pácot ráöntöm a húsra és 12-24 h hütőbe tesszük... majd vizbe áztatott sütőpapírba tekerjük és sütjük 160 fokon 1,5h