BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2021. február 15., hétfő

©BAILLI DE SUFFREN III PORT DE SAINT TROPEZ (January 21, 2021, a.m 9)


Bailli de Suffren III. 2021.január 21 9h Port de Saint Tropez © ilonabarnabiphotonews


p.s. ...Port de Saint Tropez, France 2021. január 21 9h... 
... a reggeli órákban arra lettem figyelmes, hogy hajókürt harsogja teli a levegőt... Saint Tropez kikötéjéről beszélek, ahol nem szokatlan ez a hang, de most különösen hosszan kitartóan addig, addig nyomták, míg kíváncsi lettem és kiálltam a teraszra leskelődni... nagy öröm kiálltásoktól zengett, amúgy mostanában csendes kikötő... nagyon jó érzés volt látni újra az élet ilyenfajta megnyilvánulását... később megtudtam, hogy megérkezett az új mentőhajó Bailli de Suffren III, az előző 35 évig volt már szolgálatban, ideje volt egy kis frissítésnek mindenki örömére... Gratulálunk és jó munkát kívánok a következő 35 évre minimum...



Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv!



©A 3*BK, HÁROM GENERÁCIÓ A MAGYAR DIVAT VILÁGÁBAN...


3*BK 

VÁMOS MAGDA, NAGY EDIT, BARNA INCI ÉTEREN KERESZTÜL KÖZVETLENÜL SAINT TROPEZBÓL ...

3*BK
NAGY EDIT, VÁMOS MAGDA Budapesten < BARNA INCI Saint Tropezban
(a fotón sorban így látható... 2021. február 15. 15h - kor készült ez a felvétel a messengeren keresztül első hármas találkozásunk 2020. március 15-e óta...)

p.s... a fenti fotó, a Kékgolyó utcában Edit kedves, meleg otthonában készült egy izgalmas magyar TV felvétel után, ahol Vámos Magda a MAGYAR DIVATVILÁG ÉLŐ IKONJA, arról nyilatkozott, hogy az "idősebb" korosztály, hogyan öltözködjön a mai világban... talán azért is, hogy örök fiatal maradjon... a lényege biztosan az volt, hogy figyeljünk magunkra sokkal jobban, mint bármikor... a stílus maga az ember, mindenek felett!... nem utólsó sorban jegyzem meg, hogy Edit nemcsak kiváló vendégváró volt, figyelembe véve a mostani világhelyzetet és mindent elkövetett, hogy a távolságtartás rendben legyen a forgatás alatt... plusz közben fotózott, kis filmet is készített és most jön a csattanó, hogy manökenként is hűen improvizálta Vámos Magda gondolait, mint köztudott a "Coco Chanel"  megidézése sem maradhatott ki ebből, Nagy Edit a magyar "Coco", Vámos Magda felfedezettje néhány év óta... ezt a divatberkekben tudjuk már és most már Te is...




...amikor a forgatás után felhívtak örömünkben egymás szavába vágtunk és próbáltuk röviden elmesélni a történteket, hosszú - hosszú hónapok után végre láthattuk egymást élőben, maszk nélkül a messengernek köszönhetően, pontosítanék itt 2020. március 15-e óta, akkor "rekedtem" itt Saint Tropezban, ami nem volt tervezve részemről, de így alakult, tudod mire gondolok itt.., nem részletezném... 
...kedves megható pillanat látható a fenti hármas fotón... biztosan nem mondok azzal újat, hogy a család után, a jó barátok, akik erősen meghatározzák a minőségét az életednek...
Bienvenue / Welcome / Dobrodosli / Üdv!

©Pane e sale - Zucchero (David de Nardi cover)


p.s... David de Nardi francia gitárművész remeklés... egy üzenet, ami Neked is szól... ne hezitálj iratkozz fel a csatornájára egy kattintás az egész... (click here!)

2021. február 2., kedd

©A MESÉLŐ ... PALACSINTÁM FRANCIÁSAN KARANTÉN IDEJÉN ...

 A MESÉLŐ

(részlet)
La crêpes par Paul Bocuse 
Palacsintám franciásan karantén idején 

  • p.s... 2021. február 02. Saint Tropez... napok óta motoszkál a fejemben, hogy palacsintát kellene készítenem ebédre, mert már nagyon megenném... csak emlékeztetőül mondom Neked, hogy az az időszak járja mostanság lassan már egy éve, hogy minden étterem, kávézó, hotel zárva (Couvre-feu!)... ennek következtében a franciák és jómagam is otthon készítjük el az ebédünket a családnak... gondolhatod, hogy egészen más kultúrát kellett elsajátítani az ittenieknek, akik arról voltak híresek, hogy délben - este étterembe jártak... én részemről ezt különösebben nem bánom, mindig szerettem a konyhámban bíbelődni... főleg, ha visszagondolok a Verecke La Cusine Gourmet időszakomra, meleg szeretet suhant át rajtam most is... ma reggel azzal kezdtem a napot, hogy nézegettem a neten a palacsinta recepteket... majd eszembe jutott egy, még a '90-es évekből a Vereckéről a La Cusine Gourmet receptjei közül, ami igazán nagyon finom és egyszerű, de az magyaros... most, én egy francia módra elkészítettre vágytam... letettem róla, mert nem volt szimpatikus egyik sem... mindig mondtam Neked, hogy a hangsúly azon van, ha igazán finomat akarsz főzni a világ legjobb séfjétől kell kiválasztanod azt, amit beviszel a saját konyhádba és ehhez hozzá kell raknod azokat, amit a szíved diktál plusz én mindig beleteszem még a Nagyimtól rám ragadtakat, ezt azért írom így, mert tanítani sosem akart, féltve őrizte sokáig, amikor megkérdeztem a válasza mindig ez volt:
  • - Addig kóstolgasd, amíg olyan nem lesz, mint az én főztöm... - gondolhatod, hogy azért nem ennyire egyszerű, de azért ez sem fogott ki rajtam évekig próbálgattam... majd egyszer, mikor nálunk volt a Vereckén, sosem felejtem ott állt mögöttem a konyhámban... egy darabig szótlanul, majd azt gondolom megsajnált és rámzúdította a tudományát... ettől lett az "ÉN KONYHÁM" más... ... visszakanyarodva a szép emlékemtől, habár szívem szerint még maradtam volna, de most erre nem volt több időm... mivel nem találtam különlegeset, letettem róla... egészen mást kerestem a fiókomban, ahogy ott kutatgattam a mélyén megpillantottam Paul Bocuse Intézet Lyon könyvét... hatalmas mosoly terült el az arcomon, mikor kinyitottam... hát ennyit a gondolat erejéről a recept lent... a palacsintát meg ebédre elkészítem mindenki örömére... utána a véleményeket itt megtalálod...
  • Bienvenue / Welcome / Dobrodošli / Légy Üdvözölve
  • #ilonabarnabiphotonews



Faites fondre le beurre. Dans un saladier, versez la farine, le sucre, le sel et les œufs, ajoutez-le lait et mélangez délicatement au fouet, puis ajoutez le beurre. Laissez reposer la pâte pendant 1 heure.

Faites chauffer une poêle avec un peu d’huile, versez une louche de pâte, faites dorer, puis retournez la crêpe. Laissez cuire encore quelques instants, puis renouvelez l’opération jusqu’à épuisement de la pâte.


INGRÉDIENTS  (15 PIÈCES)

2021. január 31., vasárnap

©Mimoza, csokitorta illata, emlékek ölelnek át Saint Tropez meleg kuckómban...



p.s... Port de Saint Tropez, France... January 31, 2021/vasárnap 12,34h ... mimosa, csokitorta illatával keveredve Melody Gardot lágy kellemes hangjával érzésben talán hasonló, mint az ölelésed volt réges régen... egy pillnatra úgy tűnik.., itt vagy velem... vállamat átöleled, halványan megborzongok, alig érezhetően...

2016-ban próbáltam kifesteni magamból azt a nagy mély fájdalmat, amit akkor éreztem először életemben Gyöngyösön a kórházban, ahogy ott álltam/álltunk az ágyad mellett... egy múlhatatlan örökké valóságnak tűnt, ahogy lassan távozott a "LELKED" ... - ez a festményem erről szól ...
Fotó: 2021. január 31.
Port de Saint Tropez, France
#ilonabarnabiphotonews



©On the spot - Az ellenség gyermekei: Edith Eva Eger

"A lélek sosem hal meg"

p.s... egy nagyon megható életút...

2021. január 30., szombat

©MIMOZA ILLATA ... ETERNAL...

MIMOSA ILLATA... ETERNAL 

 

©Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán E09


p.s... ha lazulni akarsz akkor hajrá és kattints...

©Avez-vous une pomme et un œuf? Réalisez ce délicieux gâteau, sans four 😍 ... almatorta, mikor üres a zsebed...

p.s. ez az almatorta akkor, mikor tényleg majdnem üres a zsebed... más szóval "szegényebb napokon" ..., ha sütit akarsz enni mégis...

Les ingrédients 1 œuf 1 Pomme 150 ml de lait 60 g de sucre 60 ml de l'huile végétale Pincé de sel 7 g de Sucre vanillé 8 g de Levure chimique 150 g farine 1càs de vinaigre

2021. január 29., péntek

©SZŐLŐMETSZÉS SAINT TROPEZBAN MÁR JANUÁRBAN ELKEZDŐDÖTT ...


 Saint Tropez
PLAGE MOOREA 

2021. január 27.




p.s. Saint Tropez, France 2021. január 21
... futás után a tengerparttól kocsival sietősre vettem az irányt hazafelé, mert elég későre járt, de nem tudott megfékezni a szőlőrügyek metszésének lefotózásában még a Couvre-feu sem, ha nem tudnád mi ez, este 18h-reggel 6-ig kijárási tilalom...megálltam, éppen szőlőt metszettek az út mentén... úgy látszik karantén idején jobban működik az agyam, nemcsoda pihen eleget... évek óta nézegettem a szőlőmetszést ezen a tájon, jó volt mindig látni a szorgos kezeket, de csak most jutott eszembe, hogy közelebbről is lefotózzam a rügyeket, mármint a megmaradtakat... tudod miért? ... hát azt gondolom fogalmad sincs, de elmondom figyelj... a Vereckén Budán a kertünkben van néhány tőke szőlő, még akkor hozatta gyerekapja kinti honból, amikor a házunkat építették az osztrákok... ez bizony nem tegnap volt, de komolyan és őszintén mondhatom, nagyon jól sikerült, maradandót alkottak... visszatérek a szőlőhöz, ha emlékeim nem csalnak Olaszországból érkeztek, mert ugye a hazai az nagyon jó, de akkortájt jobban jártál, ha mindent az úgy nevezett "nyugatról" hozattál be, ha megtehetted... a házunknak minden egyes darabja belga, olasz, osztrák, még a homok is, hogy stílusban maradjunk... na, nem én gondoltam így, de most utólag nem bántam meg eternal az otthonunk... valahogy mindig ráérzett, nagy mestere volt ennek... így lett nekünk olasz szőlősünk a kertünkben Budán... volt is termés mindig rendesen nagy örömünkre, nem is akármilyen minden évben, kivéve tavaly, mert akkor én úgy megmetszettem, abban a hiszemben, hogy jól csinálom, hogy a bő termés elmaradt... idén a fiam veszi kezelésbe, mondta is nekem, alig várja már... így számíthatunk a jó termésre keze alatt még a "fű is ki nő" mondaná a Nagyapám... remélem hazaérek addigra, kicsit hosszúnak tűnik ez a mostani kint tartózkodásom, amit nem így terveztem, de végülis nem bántam meg... megismerkedtem a földbirtokosi életformával ezen a tájon... visszakanyaradok a kerti tavaszi munkára, hogy biztosra menjünk ebben  évben azért mutatóba lőttem néhány fotót a Saint Tropez egyik legszebb szőlőültetvénye szélén, éppen munkaközben... nem akartam zavarni,  mert ugye a jó munkához nemcsak idő kell, de koncentrálni is, ezt tapasztalatból tudom hidd el... így a szorgos kezek lemaradtak a képről, de pótolom majd ezt is valamelyik nap... tudod,  errefelé már javában készülődnek a tavaszra, pontosítok itt tavasz van...

Bienvenue/Welcome/Isten Hozott/Dobrodošli
(a linkekre feltétlen egy kattintást!... meg nézd meg a filmet, mert a 2019-es felvételeken  a szőlőültetvények is láthatóak Saint Tropezban, itt azért az "őserő" még javában működik, ami akkor igazán megérintett...)


EGY FALAT PROVENCE
 KARANTÉN IDEJÉN 
(Directly from Saint Tropez)