BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2021. január 7., csütörtök

©VISSZATEKINTÉS SOROZAT EGYIK KEDVENCE: 2019. LILIOMKERT PIAC KÁPTALANTÓTI - BALATON.HU (© #ilonabarnabiphotonews)


p.s. ... 2021 első napjai Saint Tropezban csendben telik... 2020. március 13. óta karantén a "covadisnak" köszönhetően... kicsit hosszúnak tűnik, törölve minden repülőjárat, amire foglaltam eddig jegyet... talán most látom először igazán hasznát, hogy 2006. évtől szorgalmasan kisfilmeket forgattam azokról a témákról, helyekről, eseményekről, amik megérintettek érzelmileg... van mit visszanéznem a Youtube csatornámnak köszönhetően egyszerű csak egy kattintás és máris utazhatsz velem... 1. választásom "Liliomkert Piac Káptalantóti - Balaton.hu 2019 - 


Letölthető/Download/Télécharger photos by Alamy click!

Ajándékok/Gifts click!


2021. január 5., kedd

©AZ EMLÉKKÉPEK ÖRÖKRE ITT MARADTAK...

In Memoriam Menyhárt Klára [1955.01.04. -  2014.09.28.] « BIPHOTO «
In Memoriam Menyhárt Klára [1955.01.04. -  2014.09.28.] 

p.s. ... milyen jó volt, amikor együtt nevettünk, kalandoztunk a világban... szomorú és valahogy nem is tudtam elfogadni sokáig, hogy miért nem beszéltél arról sosem, amit a lelked mélyén szorongva megtartottál magadnak az utólsó pillanatig, nem osztottad meg, én azt hittem, hogy mindent megbeszéltünk jót és rosszat egyaránt... a barátságunk nekem erről szólt... mindenre van megoldás, amíg itt vagyunk azt tudtad nagyon jól mégis egy másik utat választottál... az utólsó találkozásunk szavai erősen megmaradt az emlékeim között, felejthetetlenül...akkor nem igazán tudtam értelmezni...

- Incikém, mi lehet még új ebben a világban, már minden volt az életemben... - kissé hadarva soroltad fel az addigi élményeidet, amik mély nyomott hagytak életedben... lehetett érezni, hogy felzaklatott, vibrált a levegő körülötted és a végén hangosan felkacagtál... szemben álltam veld és, csak hallgattalak csendben, váratlanul ért ez a kitörésed... éppen távoztál és lent álltunk a Verecke kapujában, majd hirtelen mozdulattal átöleltél és mélyen belenéztél a szemembe és nagyon komolyan azt mondtad:

- Te vagy az egyetlen Barátnőm! ... - utána gyorsan beültél a kocsidba, eltűntél... akkor még nem gondoltam, hogy örökre... ezt az emléket hagytad itt nekem ...



2021. január 4., hétfő

©Parmentier d'endives au haddock avagy füstölt hal, sült endív egy kicsit másképpen, beletéve a La Cuisine Gourmet praktikákat!

 


  1. Émincer les endives dans le sens de la longueur et les faire fondre dans 20 g de beurre pendant 25 minutes.
  2. Faire pocher le haddock dans 1 litre de lait chaud durant 15 minutes puis l'égoutter et l'émietter. 
  3. Préparer la béchamel : faire fondre le beurre dans une casserole, ajouter la farine et laisser blondir avant de verser petit à petit le lait. Laisser épaissir sur feu doux tout en remuant constamment. Saler, poivrer et parfumer de muscade.
  4. Préchauffer le four à 200°C (thermostat 6-7).
  5. Remplir un plat à gratin beurré en alternant les couches d'endives et de haddock. Recouvrir de béchamel puis de fromage râpé.
  6. Enfourner pour 30 minutes de cuisson.
    • 10 endives 
    • 2 filets de haddock 
    • 1.3 l de lait 
    • 50 g de beurre 
    • 30 g de farine 
    • 40 g de fromage râpé 
    • Poivre




    p.s... most erre van időm itt a karantén idején Saint Tropezban és kedvem is, hogy elsajátítsam a francia konyha ínyenc falatait alaposabban... valójában sosem állt tőlem messze a főzés, valahogy megnyugtat, ha matatok a konyhámban... viszont, azt igazából nem kedveltem sosem, ha elvárják tőlem, hogy főzzek, akkor rendszerint úgy tettem, hogy nem értek én semmihez... ez mindig ledöbbenést okozott eddig, főleg a férfiaknál... de ez az ő bajuk azt gondolom, de magamban jól mulattam persze mindig ezen, ha láttam a ledöbbent arcukat... szűk baráti köröm és kis családom már kóstolhatta a "La Cuisine Gourmet" falatokat, csalódást még sosem okoztam, azt hiszem... hogy mi ez a név, honnan származik...?... hát most elmesélem először, mert eddig ez családi titok volt... hajdanán a válásom után a '90-es évek elején alapítottuk ezt a gourmet konyhát Viktor fiammal... komolyan gondoltuk nagyon, hiszen a Vereckén pont azon a helyen, ahol a házunk épült és lakunk most, előtte  egy nagy teraszos, panorámával Budapest hídjaira, hegyeire egy igazi, magyar, ínyenc étterem volt ... 
    La Cuisine Gourmet Budapest
    ... ezt, mi ketten persze jelnek vettük... így el kezdtük tervezgetni a mi  kis családi éttermünket... a végén az lett, hogy a filmipar beszippantott bennünket... főleg a fiamat... ha őszinte akarok lenni valójában, Ő az ízek mestere igazán, gourmet a javából, Bocuse nyomdokában és volt kitől örökölnie az apja is remekül főzött... Visszatérva a fentiekhez talán ennyi kitérő belefért... így került ma sor erre a különleges halra Saint Tropez kikötőjében, ahová a karantén beszorított 2020. március 13-a óta, igazából nálam ez a '80-as évek elején kezdődött... na, nem azért írom ezt így, mert nagyon bánom, sőt ellenkezőleg, minden percét hasznosan töltöm... most figyelj, ha nem főzök, akkor filmet forgatok vagy fotózok, bejárom a környéket, amióta erre lehetőségem nyílt, mert hosszú ideig ez is tiltott volt... most Karácsony óta lazábbra vették ezt a világjárványt... ami 2020. március 15-e óta rövidre zárta az életünket, pontosítanék bezárta az egész világot... ... #maradjotthon - #stayathome - #restealamaison - gondolom ismered ezeket a kifejezéseket, nem új számodra sem... jobb, ha visszatérek a konyhám falai közé ott biztonságosabb és végre megtudhatod, hogy az endívot különben is nagyon szeretem, sokszor szerepel a menüm soraiban, de ezzel a füstölt hallal a Haddockkal, most találkoztam először életemben, újszerű számomra... vásárláskor többször letettem és visszatettem a kosaramba... most, az illatát érezve jó döntésem volt, hogy nem hagytam ott... ma este előkészítettem a holnapi ebédet, hogy délelőtt simán ki tudjak menni futni a tengerpartra és szabad legyek, mert terveztem, hogy szedek egy kis mimosát... a régi házunk előtt éppen most nyílt ki, ki nem hagynám, imádom... 13,30 h lesz a halpremier holnap... hát remélem a legjobbakat...addig is tarts velem a receptek böngészésében, nem bánod meg... bon.ap. (a linkekre egy kattintás több infót mutat!)

    Saint Tropez, Bvd Provence Viktor-Laszlo Villa 1990-1994.

    ... nagyon finomra sikerült, talán életemben ez volt idáig a legsikeresebb francia halas csodám! ... a szerecsendiót kihagytam, helyette koriandert és sok petrezselymet tettem bele, így teljesen friss ízhatást kaptam... imádat volt! ... köszi! ...

©BERGENDY ISTVÁN A MAGYAR ROCKZENÉSZEK "DOYENJE"...

 "DARABOKRA TÖRTED A SZÍVEM..."


1. Kár, hogy nem is tudod, milyen kár, Hogy olyan messze futottál, Darabokra törted a szívem. 2. Fáj, te nem is tudod, hogyan fáj, Hogy búcsú nélkül itt hagytál. Hogyan tudtad ezt tenni vélem? R. ||: Szánd meg hát szomorú szívem, Úgysincs más vigaszom nekem, Jöjj el hát, jöjj el hát, Hogy egy összetört szívet megragassz! :|| 3. Fájt, te nem is tudod, hogyan fájt, Hogy nem találtam olyan lányt, Ki életemben helyedre léphet. 4. Most jó, te nem is tudod, milyen jó, Hogy nincs, ki hozzád hasonló, S így gondtalanul egyedül élek. R. Szánd meg szomorú szívemet, Szánd meg darabokra összetört szívem! Darabokra törted a szívem!

p.s... "Bergendy István a magyar rockzenészek "doyenje". Már akkor "ifjúsági zenekart" alapított, amikor az Illés-Metró-Omega tagjai még általános iskolába jártak... Ő indította el a pályáján - többek között - Máté Pétert, Zalatnay Saroltát, Katona Klárit, Eszményi Viktóriát, - és másokat. A 70-es évek elején Demjén Ferencet hívta énekelni a zenekarába, és néhány éven át ők voltak a legnépszerűbb zenekar Magyarországon. Később ő lett Süsü "papája", és tévés tánciskolát is indított."... HÁT ÉN EZEN NŐTTEM FEL...#ilonabarnabiphotonews 

2021. január 3., vasárnap

©2021. ÉVET KEZDJÜK A TERMÉSZET IMÁDATTAL - LEVENDULA, PIPACS MEZŐ A FRANCIA PROVENCE VALENSOLE TÁJÁRÓL... (letölthető!)

#ilonabarnabiphotonews download photos click here by Alamy

p.s. 2018-ban jártam először ezen a környéken, amit 2020-ban megismételtem, mert a sorsom nem hagyta ki a provence természet csodáját, Valensole levendula, pipacs mezeit... volt még más is... sőt igaz történeteim egyik emlékezetes színhelyévé vált...

 

2021. január 2., szombat

©Matteo Bocelli - Love Of My Life - (Cover) - (Queen)

p.s. LOVE OF MY LIFE

2020. december 30., szerda

©Tűzsivatag (Deserto di fuoco) HUN Magyar Szinkron Teljes Film 01

p.s... A három részes sorozat története 1962-ben kezdődik. A Tűzsivatag szívében, Wadi Bashirban lezuhan egy helikopter. A gép dúsgazdag tulajdonosának, Marcelnak csak a kisfia, René marad életben. A fiút a sivatagi ország uralkodója megtalálja és elviszi a házába. Az emir Ben néven saját fiaként felneveli és országa jövendő uralkodójának tekinti. A baleset után 25 évvel az ifjú herceg megtudja származásáról az igazságot. Egyetlen célja, hogy kiderítse, ki és hol él az édesanyja. Megszökik és Montecarlóba megy, ahol a hatalmas vagyonnal rendelkező Christine második férjével él.
II.

III.


©Recette de foie gras mi cuit

p.s. francia módra libamáj... egyszer nagyon régen, volt szerencsém egy igazi gourmand chefet vendégül látni a konyhámban és akkor belepillantottam hogyan is készül az eredeti ... megközelítőleg majdnem így, mint  a filmben...

©Seascape Croatia 4K by filmiq ... nyár a télben, a tenger mélyén... relax

p.s. ... egy film, ami néhány percben bemutatja Croatia csodás tenger mélységében rejlő természeti adottságokat, növényeket, élőlényeket... meghitt párkapcsolat, szerelem, egymásra találás a káoszban, bonyolult világunkban érzés átsugárzik... eljut hozzánk a remény üzenete... 
Director of Photography:
Ivek Ivana Cvetko

©Üdvözítő utak

p.s. ... egy film, ami neked, nekünk szól... nagy tanítás az elfogadásról, szeretetről, családról, vallásról, hitről...