BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2022. december 18., vasárnap

©Creme caramel ricetta perfetta


CRÈME CARAMEL Ingredients: for the caramel: 80 g of white sugar 20 ml of water for the crème: 4 eggs 400 ml of milk 200 ml of cooking cream 60 g of white sugar 2 packets of vanilla sugar 16 cm in diameter holed round baking tin

Recette Gateau Au Chocolat Moelleux Facile et rapide * Csokoládés süti


Recette Gâteau Au Chocolat Moelleux Facile Ingrédients: 2 œufs 6 cuillères à soupe de sucre 1 cuillère à café de sucre vanille 6 cuillères à soupe d'huile 6 cuillères à soupe de lait 6 cuillères à soupe de farine 15g de levure chimique 2 cuillères à soupe de cacao en poudre 100 ml de lait 100g de chocolat noir + 50 ml de lait chaud 1 cuillère à café de beurre noix de coco râpée

2022. december 17., szombat

©A steak sütés titkai

©Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *


Barna Inci Ilona 
BIPHOTONEWS


 Boldog Karácsonyt kívánok! * Joyeux noël * Merry Christmas * Sretan Božić *

p.s... gondoltam egyik nap veszek tüzifát a kandallóba... megnéztem a neten, hol lehet kapni, na nem több tonnányit, néhány kilót, hogy Karácsonykor a kandallóban ropogjon a tűz... OBI..., ami nincs messze tőlünk és kapható... máshol nem is láttam kis mennyiségben... irány a szentendrei út felé... már esteledett, kigyulladtak a fények és a parkolóban volt bőven hely... kerestem egy kocsit gondoltam nem cipekedek három kicsi zsák így is volt annyi kiló éppen, hogy alig bírtam... nézegettem a fenyőfákat, mert ott mentem el mellettük... néhány éve ez kimaradt, nem igazán voltam itthon ebben az időben együtt a családommal... gondolatban már majdnem elhessegettem a vételt, mikor egy cuki, formás cserépbe ültetett fenyőfácska odasúgta halkan: - Lécci, lécci vigyél haza, majd meglátod nem fogod megbánni... - na, jó nem bánom és máris a kocsira emeltem...a kasszánál meglepetés volt az ára 1800 HUF 8990 HUF helyett akciós áron... már itt elkezdődött az örömöm, gondolhatod... most lent akklimatizálódik a garázsban, majd néhány nappal Karácsony előtt felhozom a nappaliba... a helyét már kiválasztottam, arra gondoltam, ha megérkeznek a "gyermekeim" Thaiföldről épp az utólsó pillanatban a szeretet ünnepe előtt, örülni fognak az "új jövevénynek" ... majd közösen feldíszítjük... - ma, ahogy elmentem mellette, megsímogattam az ágait és adtam neki egy kevés vizet... olyan cuki, formás minden oldalról ... a látványától hatalmas mosoly terült szét az arcomon... tényleg nem bántam meg... tavasszal, ha kiültetjük a kertünkbe, remélem erőre kap és hatalmasra nő majd... Jászfényszarun is, ahol születtem volt egy ilyen fenyőfánk a ház előtt, még Nagyapa ültette, de ez egy másik történet... Legyen Neked Áldott Karácsonyod! @ilonabarnabiphotonews
#xmas #noel #karacsony #ünnep #fete#OBIkaracsonyfaakció #Budapest #SaintTropez

©Gâteau au chocolat et crème de marrons


100 g vaj
100 g csokoládé
500 g gesztenye krém
3 db egész tojás
A vajat  gőzölő víz fölött egy tálban a csokoládéval megolvasztjuk, levesszük hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a gesztenye krémet, három felvert tojást és jól összekeverjük.
Beleöntjük egy kivajazott, lisztezet formába és kisütjük.
A sütőt 200 fokon előmelegítjük és behelyezzük, majd visszavesszük a hőt 180 fokra és 25 percig sütjük körülbelül... (lehet tűvel megnézni, hogy tapad-e rá valami, ha nem akkor KÉSZ!) Bon.ap.!

🍰Une recette de gâteau au chocolat hypeeeer fondant avec seulement 4 ingrédients. Merci Carinne Teyssandier, on va se régaler. 🍫🌰 Retrouvez chaque matin à 10.10 une nouvelle recette facile et simple dans "Ensemble c’est Mieux - Formule confinée", à voir sur France 3 😉

©Húzós podcast / Náray Tamás - Végig szorongtam az életemet


Az első festménye sok évtizeddel ezelőtti. Az első könyve terápia volt, annyian segítettek, hogy szinte csapatmunkában készült. Az egykori zajos sikerű divattervező, mára népszerű író és felkapott festő lett. Spanyolországban él, és csak 2-3 napra jön haza. Ahogy mondja, örökké magyar lesz, de az olvasóin kívül már semmi nem köti ide. De hogy mit keresett máshol, kivel költözött el és kivel él egy fedél alatt, ki hozta meg a döntést arról, hogy menni kell és mi váltotta ezt ki, lesz-e spanyol állampolgár, hogy viselte, hogy az itthoni sztár ott kint "senki", és boldogabb-e így – ezekre Rónai Egon portrébeszélgetésében kaphatnak választ!

©Szívek párbaja (1992) - teljes film magyarul


Barbara Cartland regényéből készült angol romantikus film Főszereplők: Alison Doody, Michael York, Geraldine Chaplin, Benedict Taylor, Billie Whitelaw Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough Az előkelő társaság legszebbikét, Lady Caroline Faye-t az egyik udvarlója kelepcébe csalja, s előle menekülve egy erdei romnál találja magát, benne egy holttesttel. Itt találkozik Lord Breconnel, akit egy levéllel csaltak a helyszínre. Caroline nem árulja el a férfinak, ki is ő valójában, és társalkodónőnek vallja magát. A lány újra találkozni akar a lorddal, és nem sokkal később eléri, hogy Lord Brecon anyjának lesz a társalkodónője. A komor Breacon-kastélyban megtudja, hogy a férfinak - akibe egyre jobban beleszeret – szomorú titka van, amelyet nem akar neki elmondani. Megkezdődik a szívek párbaja, melyben Vane megpróbálja megmenteni Caroline-t saját meggondolatlan lépésétől, attól, hogy elkötelezze magát mellette. A lány viszont eldönti: megmenti a férfit és a szerelmüket.

2022. december 16., péntek

©PANETTON BRIOSS EDÉPBEN FORGATVA LEKvárral és DIÓVAL


A Panettone otthoni elkészítése meglehetősen bonyolult, vagy inkább sok napos előkészületet igényel! A magam apró módján szeretném megmutatni, hogy bár "rövid időn belül" hogyan juthatunk hozzá egy nagyon hasonló, több napig tartó, családi fogyasztásra vagy ajándékba való termékhez! Eredeti és ízletes, feldobja reggelijét és a pihenés pillanatait! Sütőbe is mehet 20-22 cm-es PENTOLA formát használtam, természetesen műanyag fogantyú nélkül vagy kivehető fogantyúval, jó öntöttvas, acél, alumínium, kő vagy üveg vagy ha jobban szereti a klasszikus kartont. penészgomba panettonehoz az a fontos, hogy MAGAS legyen, az én edényem 12 cm magas de 10 cm is jó. Én lekvárt, diót és szárított áfonyát tettem bele, de erre az alapra bármit rakhatsz, ami a legjobban tetszik, mazsolát és kandírozott gyümölcsöt, csokireszeléket és mandulát stb. Csináld újra és mondd el, hogy tetszett-e! Mint mindig, most is kommentben várom véleményét, és előre is köszönöm! 🌡 SÜTŐ SÜTÉS MÁR 170° HŐMÉRSÉKLETEN Statikus 165° Szellőztetett legalább 40-45 percig Azt tanácsolom, ha túlságosan színeződik, fedje le az utolsó percekben! Vágás előtt hagyd alaposan kihűlni! 📝 Hozzávalók: 500 g liszt 0 125 g narancslé (kb. 1 narancs és 1/2) 125 g víz 1 tojás 90 g cukor 80 g magolaj 8/10 g Sörélesztő 1 narancs héja 30 g szárított áfonya 50 g dió A mázhoz: (opcionális) 60 g (kb. 3 evőkanál) porcukor narancslé Tetszés szerint díszítjük

©Titok Monte Carlóban (1990) - teljes film magyarul

Barbar Cartland regényéből készült angol-olasz-német romantikus film Szereplők: Sarah Miles, Lysette Anthony, Marcus Gilbert, Samantha Eggar, Christopher Plummer, Oliver Reed, Gareth Hunt, Joanna Lumley, Lewis Collins Forgatókönyvíró: Terence Feely Rendező: John Hough A zárdából frissen kikerült, bájos és hamvas Mistralt sok rejtély veszi körül Monte Carlóban, ahová a nagynénikéje magával vitte. Miért hamis személyazonossággal jelentkeztek be a szállóba? Miért biztatja arra Mistralt a nagynéni, hogy bátorítsa Nyikoláj herceget, és mit akar tőle a rádzsa? Milyen rejtély lengi körül a szürke gyöngyöket, és miért oly haragos iránta az a férfi, akibe beleszeretett?

2022. december 15., csütörtök

©Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, különleges életmentő Karácsonyi ajándék!

Coral Guardian protects coral ecosystems through the involvement of local populations and raising awareness among the general public.


Adopt a coral for a loved click here!
Gift code!

contact

7 years of coral restoration pays back!
We have been restoring the reef around Hatamin island for 7 years. Our team has restored over 53 000 corals since the beginning, resulting in a return of 5 times the number of fish species! 

All this would not have been possible without your support.

This Christmas, consider making a gift to bring these precious ecosystems back to life. Adopt a coral for a loved one and customise their certificate! 👉 
 http://bit.ly/3UjNRVG

________

7 ans de restauration corallienne, ça donne ça ! 💪

Nous restaurons le récif autour de l'île d'Hatamin depuis 7 ans déjà, suite à sa destruction à cause de l'utilisation de la pêche à la dynamite. Notre équipe a restauré plus de 53 000 coraux depuis, ce qui a entraîné un retour de 5 fois plus d'espèces de poissons dans la zone ! 

Tout ceci n'aurait pas été possible sans votre soutien.

Pour Noël, pensez à faire un cadeau qui contribue à redonner vie à ces précieux écosystèmes. Adoptez un corail pour un proche et personnalisez leur certificat ! 👉 http://bit.ly/3UjNRVG

📸 Martin Colognoli & Murdianto / Coral Guardian

________

7 év korall-restaurálás megtérül! 💪

7 éve foglalkozunk a Hatamin sziget körüli zátony helyreállításával. Csapatunk a kezdetek óta több mint 53 000 korallt helyreállított, aminek eredményeként a halfajok számának ötszörösét sikerült visszahozni!

Mindez nem jöhetett volna létre az Ön támogatása nélkül.

Idén karácsonykor fontolja meg az ajándék készítését, amellyel életre keltheti ezeket az értékes ökoszisztémákat. Fogadjon örökbe egy korallt szerettei számára, és szabja személyre a tanúsítványát! 👉 http://bit.ly/3ipDdj6

A Coral Guardian a helyi lakosság bevonásával és a nagyközönség tudatosításával védi a korallökoszisztémákat.

Adopt a coral for a loved click here *
Személyre szabott örökbefogadási tanusítvány egy kattintással itt!

Facebook


Activate to view larger image