PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2024. március 8., péntek

©PIZZA, DE EZ TÉNYLEG AZ HÁZILAG...


📝Hozzávalók: 3 kerek pizzához vagy 1 maxihoz 500 g 0 liszt (vagy fele Manitoba és fele 00) 400-420 ml víz 8 g friss sörélesztő (vagy 3 g száraz) 1 teáskanál cukor (a pizza színét adja) 1 teáskanál só (kb. 10 g) 1 evőkanál olívaolaj (vagy mag) 300 g paradicsomszósz 200 g mozzarella 100 g Provola (nyújtott túró) Olaj, só, bazsalikom, oregánó

🌡️ Főzés házi sütőben, maximum 250°-os hőmérsékleten 5-8 percig alatta és további 5 percig fent A gázpizza sütőben viszont kövesse a sütőtípusra vonatkozó írásos ajánlásokat! (forrás!)

Nincsenek megjegyzések: