PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2023. május 30., kedd

©Több alma, mint tészta! Szuper krémes almás pite! (almatorta, tarte aux pommes)

 
Elkészítés és hozzávalók: 
2 tojás. Egy csipet só. Verje jól. 100 g cukor. 1 teáskanál vaníliás cukor. Jól felverjük habosra. 100 ml tej. 20 g olvasztott vaj. 1 citrom héja. Jól összekeverni. 80 g búzaliszt. Jól összekeverni. Hámozz meg 4-5 almát. Vágja az almát vékony szeletekre. Az almát meglocsoljuk 1/2 citromlével. Jól összekeverni. Adjunk hozzá 1 teáskanál sütőport a tésztához. Jól összekeverni. Tegye az almát a tésztába. Jól összekeverni. Lábos edény 18 cm, sütőpapírral letakarva, zsírral és liszttel megszórjuk. Tegye a tésztát egy tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe 40-50 percre 180 ° C-ra. Minél magasabb a torta, annál tovább tart a sütés. Hagyja a tortát jól kihűlni anélkül, hogy kivenné a tepsiből. Az eredmény egy finom almás pite. Bon.ap.

Nincsenek megjegyzések: