PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2023. május 27., szombat

© FLÓRA ANNA BUDA '27' A LEGJOBB RÖVIDFILM KATEGÓRIÁBAN ARANY PÁLMA DÍJAT NYERT A 76. CANNES FILM FESZTIVÁLON

 Flóra Anna Buda’s ’27’ 

Wins Cannes’ Palme d’Or Prize for Best Short Film

Hungarian filmmaker Flóra Anna Buda’s animated short 27 has won the prestigious Palme D’Or for Best Short at the 2023 edition of the Cannes Film Festival.  The Hungarian-French 2D-animated short, which is distributed by Miyu, centers on a 27-year-old woman named Alice who feels suffocated by her surroundings as she still lives with her parents and her annoying younger brother. She finds escape from her boring life by escaping into her dream world. One night after attending a psychedelic party on the roof of a factory, she is involved in a serious drunken bike accident? Will this scary incident push her into making some big changes in her life? (FORRÁS!)


Buda Flóra Anna magyar filmes 27 című animációs rövidfilmje elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 2023-as Cannes-i Filmfesztiválon. A Miyu által forgalmazott magyar-francia 2D-s animációs rövidfilm középpontjában egy 27 éves Alice nevű nő áll, aki úgy érzi, megfojtja a környezete, mivel még mindig szüleivel és idegesítő öccsével él. Álmai világába menekülve talál menekülést unalmas életéből. Egy este, miután részt vett egy pszichedelikus bulin egy gyár tetején, súlyos részeg kerékpárbalesetet szenved? Vajon ez az ijesztő incidens arra készteti őt, hogy nagy változásokat hajtson végre az életében?
Bravo!


*
p.s... nem akarok ünneprontó lenni, mert személy szerint nagyon büszke vagyok és fantasztikus dolognak tartom, hogy egy magyar kapta az Arany Pálma Díjat, de nem tudtam szónélkül hagyni és szorosan idetartozik Buda Flóra Anna története, eléggé szomorú, vagy inkább szégyen, hogy ez a valóság...  az egész cikket itt lehet elérni, én csak kimásoltam az alábbiakat, ami ledöbbentett ...:

Buda Flóra Anna : Én meg tudtam csinálni a filmet magyar támogatás nélkül, de az nagyon zavar, hogy nem támogattak egy olyan stúdiót, mint a Boddah, ami minden évben elhoz valami fontos díjat. Igazságtalannak érzem azt is, hogy nem támogatják a feltörekvő tehetségeket, akik már bizonyítottak. Vicces amúgy, hogy ez az egyetlen magyar film idén Cannes-ban, és emiatt annak is írnia kell róla, aki politikai vagy ízlésbeli okok miatt nem ért vele egyet” – mondta Buda Flóra Anna, akinek rossz érzése van a dologgal kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések: