PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2020. november 20., péntek

©Crème caramel au beurre salé ... sózott vajas karamell krém könnyedén...

 Sózott vajas karamellás krém krém

HOZZÁVALÓK:

10 g vaj darabokra (sózott)
50 g tejföl
100 g porcukor
10 cl víz.
A cukrot  a vajjal egy fazékban karamel színűre főzöd, majd hozzáadod a vizet óvatosan és amikor elég sűrű, mint a fotón az állaga belekevered a tejfölt... és addig kavargatod, míg ilyen állagú lesz, mint a képen... (igazából nem találtam meg, hogyan kell elkészíteni az eredeti oldalon, csak gondolom, hogy hasonlóan, mint ahogy leírtam és egyszer láttam, amikor készült épp... ma kipróbálom, ha változtatni kell kijavítom... vagy ha látod ezt itt és tetszik, rajta készítsd el és írd meg nekem a tapasztalatod emailben és majd közzé teszem mindenki örömére... 


Nincsenek megjegyzések: