The last day of 2020 Saint Tropez France (Senequier) Photo: © #ilonabarnabiphotonews |
BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST
BIPHOTONEWS by ALAMY Download Pro.Photos / Télécharger Photos / Letölthető Pro.Fotók
2021. január 10., vasárnap
© 00:00 2020 (Black&White) (© #ilonabarnabiphotonews)

©CÉCILE SAINT TROPEZ 2021
CÉCILE & LOLA SAINT TROPEZ 2021 Photo: #ilonabarnabiphotonews "Ce qui me surprend le plus chez l'homme occidental, c'est qu'il perd la santé pour gagner de l'argent et il perd ensuite son argent pour récupérer la santé. Á force de penser au futur, il ne vit pas au présent et il ne vit donc ni le présent ni le futur. Il vit comme s'il ne devait jamais mourir, et il meurt comme s'il n'avait jamais vécu." (Dalai Lama) -Cécile Saint Tropez- |
p.s. ... CÉCILE Saint Tropeznak egy ikonikus személyisége és, ha jobban megismered betekinthetsz művészetének rejtelmeibe... évekkel ezelőtt barátkoztunk össze... egy őszinte, segítő, tisztalélek, aki csordultig szeretettel fordul mindenki felé... a kenyere javát már megette, mondaná a Nagyikám és tényleg így igaz, de alakja, szeme ragyogása, ami igaz egy kissé szomorkás, de megőrizte a gyermeki naivitás szépségét, kortalanságát... hogy honnan ismered fel, hát ami igazán jellemző a külsejére, hogy télen-nyáron egy szandálban, mezítelenül és egy fekete csillogó nadrágban, felsőrészben sétáltatja a kedvenc kutyáját Lolát a kikötőben, kikódolta az időjárás szeszélyeit... kezében az üzletének reklám szatyra és biztos lehetsz abban, hogy abból előkerül mindig valami csoda szerzeménye a családnak, alkotása, amit szerettel nyom a kezedbe, mint legutóbb a fotón látható kézi útmutatóját... még fel sem ocsúdtam a kedvességétől, Ő máris tovább libbent könnyedén, sportosan jó egészséget kívánt, Boldog Új Évet!... a kikötő közepén a Hotel Sube mellett található az üzlete, ahol megtalálod azokat a kedves ezoterikus ajándéktárgyakat, ruhadarabokat, ami igazán a városra jellemző, ha errejársz feltétlen nézz körül, nem bánod meg! ... (linkekre feltétlen egy kattintást és fent jobbra a fordítót is megtalálod!) #ilonabarnabiphotonews

2021. január 9., szombat
©EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT EGY #SEAWOOD KIÁLLÍTÁS SAINT TROPEZ TENGERPARTJÁN COVID-19 IDEJÉN...
#seawood exposition Ramatuelle Pampelonne Beach 2021 Film © #ilonabarnabiphotonews |
p.s. ... tegnap történt (2020. január 08.) Ramatuelle nem messze Saint Tropeztól egy nagyon szép provence falu, annak a temetőjében Gérard Philipe színész és róla elnevezett iskola közvetlen a temető mellett ... épp jöttek ki a gyerekek, mikor megérkeztünk és lezárták a rendőrök az utat, de gyalog be lehetett menni... meglátogattuk a Gérard Philipe-t... meg akartam mutatni annak akivel voltam, mert itt lakik a környéken és még nem volt ott sosem... na ebből azt akarom kihozni, hogy ugy látom ez a "covadis" járvány, a gyerekeket kihagyja... jó szeme lehet, hogy csak bizonyos korosztályt betegit meg... kb. ez a véleményem erről az egészről, de jól befélemlitették az egész világot, hogy bezártak mindenkit, minden olyan helyet, ami örömöt adott eddig az emberiségnek... utána kimentünk a tengerpartra, ahol eddig a kisodort fából egy Richard nevű hontalan, aki ott él a part közelében gyönyörü kiállitást rendezett a különböző formáju, de valahogy minden egyes fa emlékeztet valamilyen állatra vagy épp arra, amit a képzeletedben gondolsz... tegnap előtt még emberek sétáltak és mindenki a földről hozzátett egy számára kedves fadarabot és közben megálltak és beszélgettek... tegnap esti órákban megrökönyödve láttam, hogy egy buldózer, valakinek a parancsára eltűntette az egészet, csak a keréknyomok tanuskodtak arról, hogy rombadöntötték még ezt is megközelítőleg 1 km hosszan... hát már ezt sem lehet... lassan befagyasztanak mindent... mikor először láttam készítettem egy rövidfilmet, mert annyira megfogott ez a látvány... azt gondoltam mindenkinek látnia kell, üzenete van és nem is akármilyen, ha még nem láttad ide katt.. vagy a film közepére! 2020. január 10-től este 6h után kijárási tilalom, ne feledd Saint Tropez és az országhatárain belül! #restealamaison

2021. január 8., péntek
©Visszatekintés sorozatomból (2) ...III. Pest Megye Szépe Döntő&Gálaest 2020.01.11.
![]() |
III. Pest Megye Szépe Döntő&Gálaest (2020.01.11.) Letölthető fotók egy kattintással elérhető itt! |

2021. január 7., csütörtök
©VISSZATEKINTÉS SOROZAT EGYIK KEDVENCE: 2019. LILIOMKERT PIAC KÁPTALANTÓTI - BALATON.HU (© #ilonabarnabiphotonews)
![]() |
Letölthető/Download/Télécharger photos by Alamy click! Ajándékok/Gifts click! |

2021. január 5., kedd
©AZ EMLÉKKÉPEK ÖRÖKRE ITT MARADTAK...

2021. január 4., hétfő
©Parmentier d'endives au haddock avagy füstölt hal, sült endív egy kicsit másképpen, beletéve a La Cuisine Gourmet praktikákat!
- Émincer les endives dans le sens de la longueur et les faire fondre dans 20 g de beurre pendant 25 minutes.
- Faire pocher le haddock dans 1 litre de lait chaud durant 15 minutes puis l'égoutter et l'émietter.
- Préparer la béchamel : faire fondre le beurre dans une casserole, ajouter la farine et laisser blondir avant de verser petit à petit le lait. Laisser épaissir sur feu doux tout en remuant constamment. Saler, poivrer et parfumer de muscade.
- Préchauffer le four à 200°C (thermostat 6-7).
- Remplir un plat à gratin beurré en alternant les couches d'endives et de haddock. Recouvrir de béchamel puis de fromage râpé.
- Enfourner pour 30 minutes de cuisson.
- 10 endives
- 2 filets de haddock
- 1.3 l de lait
- 50 g de beurre
- 30 g de farine
- 40 g de fromage râpé
- Poivre
p.s... most erre van időm itt a karantén idején Saint Tropezban és kedvem is, hogy elsajátítsam a francia konyha ínyenc falatait alaposabban... valójában sosem állt tőlem messze a főzés, valahogy megnyugtat, ha matatok a konyhámban... viszont, azt igazából nem kedveltem sosem, ha elvárják tőlem, hogy főzzek, akkor rendszerint úgy tettem, hogy nem értek én semmihez... ez mindig ledöbbenést okozott eddig, főleg a férfiaknál... de ez az ő bajuk azt gondolom, de magamban jól mulattam persze mindig ezen, ha láttam a ledöbbent arcukat... szűk baráti köröm és kis családom már kóstolhatta a "La Cuisine Gourmet" falatokat, csalódást még sosem okoztam, azt hiszem... hogy mi ez a név, honnan származik...?... hát most elmesélem először, mert eddig ez családi titok volt... hajdanán a válásom után a '90-es évek elején alapítottuk ezt a gourmet konyhát Viktor fiammal... komolyan gondoltuk nagyon, hiszen a Vereckén pont azon a helyen, ahol a házunk épült és lakunk most, előtte egy nagy teraszos, panorámával Budapest hídjaira, hegyeire egy igazi, magyar, ínyenc étterem volt ...La Cuisine Gourmet Budapest ... ezt, mi ketten persze jelnek vettük... így el kezdtük tervezgetni a mi kis családi éttermünket... a végén az lett, hogy a filmipar beszippantott bennünket... főleg a fiamat... ha őszinte akarok lenni valójában, Ő az ízek mestere igazán, gourmet a javából, Bocuse nyomdokában és volt kitől örökölnie az apja is remekül főzött... Visszatérva a fentiekhez talán ennyi kitérő belefért... így került ma sor erre a különleges halra Saint Tropez kikötőjében, ahová a karantén beszorított 2020. március 13-a óta, igazából nálam ez a '80-as évek elején kezdődött... na, nem azért írom ezt így, mert nagyon bánom, sőt ellenkezőleg, minden percét hasznosan töltöm... most figyelj, ha nem főzök, akkor filmet forgatok vagy fotózok, bejárom a környéket, amióta erre lehetőségem nyílt, mert hosszú ideig ez is tiltott volt... most Karácsony óta lazábbra vették ezt a világjárványt... ami 2020. március 15-e óta rövidre zárta az életünket, pontosítanék bezárta az egész világot... ... #maradjotthon - #stayathome - #restealamaison - gondolom ismered ezeket a kifejezéseket, nem új számodra sem... jobb, ha visszatérek a konyhám falai közé ott biztonságosabb és végre megtudhatod, hogy az endívot különben is nagyon szeretem, sokszor szerepel a menüm soraiban, de ezzel a füstölt hallal a Haddockkal, most találkoztam először életemben, újszerű számomra... vásárláskor többször letettem és visszatettem a kosaramba... most, az illatát érezve jó döntésem volt, hogy nem hagytam ott... ma este előkészítettem a holnapi ebédet, hogy délelőtt simán ki tudjak menni futni a tengerpartra és szabad legyek, mert terveztem, hogy szedek egy kis mimosát... a régi házunk előtt éppen most nyílt ki, ki nem hagynám, imádom... 13,30 h lesz a halpremier holnap... hát remélem a legjobbakat...addig is tarts velem a receptek böngészésében, nem bánod meg... bon.ap. (a linkekre egy kattintás több infót mutat!)Saint Tropez, Bvd Provence Viktor-Laszlo Villa 1990-1994. ... nagyon finomra sikerült, talán életemben ez volt idáig a legsikeresebb francia halas csodám! ... a szerecsendiót kihagytam, helyette koriandert és sok petrezselymet tettem bele, így teljesen friss ízhatást kaptam... imádat volt! ... köszi! ...

©BERGENDY ISTVÁN A MAGYAR ROCKZENÉSZEK "DOYENJE"...
"DARABOKRA TÖRTED A SZÍVEM..."
p.s... "Bergendy István a magyar rockzenészek "doyenje". Már akkor "ifjúsági zenekart" alapított, amikor az Illés-Metró-Omega tagjai még általános iskolába jártak... Ő indította el a pályáján - többek között - Máté Pétert, Zalatnay Saroltát, Katona Klárit, Eszményi Viktóriát, - és másokat. A 70-es évek elején Demjén Ferencet hívta énekelni a zenekarába, és néhány éven át ők voltak a legnépszerűbb zenekar Magyarországon. Később ő lett Süsü "papája", és tévés tánciskolát is indított."... HÁT ÉN EZEN NŐTTEM FEL...#ilonabarnabiphotonews

2021. január 3., vasárnap
©2021. ÉVET KEZDJÜK A TERMÉSZET IMÁDATTAL - LEVENDULA, PIPACS MEZŐ A FRANCIA PROVENCE VALENSOLE TÁJÁRÓL... (letölthető!)
![]() |
#ilonabarnabiphotonews download photos click here by Alamy p.s. 2018-ban jártam először ezen a környéken, amit 2020-ban megismételtem, mert a sorsom nem hagyta ki a provence természet csodáját, Valensole levendula, pipacs mezeit... volt még más is... sőt igaz történeteim egyik emlékezetes színhelyévé vált... |

2021. január 2., szombat
©Matteo Bocelli - Love Of My Life - (Cover) - (Queen)
