![]() |
| Madleine © BIPHOTO |
200 gr finomliszt
1 zacskó sütőpor (kb 12 gr)
3 nagyobb tojás
150 gr kristálycukor
50 ml tej
200 gr olvasztott vaj
egy kiskanál vanília aroma / vaniliás cukor / reszelt citrom héja
kakaópor vagy csokidarabok
- Elsőként kivajazom és belisztezem a formákat, a sütőt pedig előmelegítem 200 fokra.
- Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a sütőport.
- Majd egy gödröt formálok és az egész tojásokat a cukorral kicsit kikeverem, hozzáteszem a tejet és a vaníliaaromát ( vaniliás cukor vagy reszelt citrom héja ). Ezeket összekeverem a lisztes masszával. Langyos olvasztott vaj a végén, majd kézi habverővel addig keverem, amíg egy egyenletes, elég folyós tésztát nem kapok.
- A formákat 3/4-ig töltöm a lágy tésztával és min. 10 percig hagyom pihenni, majd mehetnek a sütőbe, 5-8 perc és aranybarnák lesznek. (Sütőtűvel egyet megszúrsz, ha nem tapad rá. KÉSZ!)
A kakaós és foltos madeleine-ekhez a tészta egy részét kiveszem és 2 evőkanél kakaóporral bekeverem (lehet a liszt egy részét kakaóval helyettesíteni, de én nem szoktam). A csokidarabkáshoz elég csak beleszórni a csokidarabokat a tésztába.
[Itt minden egyhelyen házhoz szállítással vásárolható, csak egy info,ha elakadnál!]
[Itt letölthető pro.esemény fotók!]



















