BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2019. december 19., csütörtök

©Mézes-Chilis édesburgonya hasábok, Karácsonyi nasi...

Vendégvárónak, délutáni nasinak, előételnek és köretnek is kiváló recept. 

Hozzávalók: 

• 4-5 db édesburgonya 
• 5 evőkanál olívaolaj 
• 1 teáskanál oregánó 
• 1 teáskanál kakukkfű 
• 1 teáskanál zsálya 
• fél teáskanál bazsalikom 
• só, bors ízlés szerint 


Elkészítés: 

1. Melegítsd fel a sütőt 230℃ fokra 
2. Teríts sűtőpapírt egy nagyobb tepsibe 
3. Szeleteld fel az édesburgonyát hosszú csíkokra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron 
4. Egy kisebb tálban keverd jól össze a fűszereket és az olajat 
5. Egy kalácskenő ecsettel kend be a burgonya szeleteket a fűszeres olajjal, jó vastagon 
6. Süsd a burgonyát 35 percig 230℃ fokon, majd kapcsolj grillező fokozatra, és süsd még körülbelül 3-4 percig, míg ropogós nem lesz 

Mézes-chilis szósz elkészítése: 

Keverj jól össze fél bögre majonézt, 2 evőkanál mézet és negyed teáskanál chili paprikát 
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

2019. december 18., szerda

©BUCHE de NOEL ROULEE au CHOCOLAT FACILE et RAPIDE !

©3-Michelin star chef Massimo Bottura - Psychedelic veal not flame grille...

2019. december 17., kedd

©Le flan parisien (2 recettes)



©Táncdalfesztivál 1967 Low

2019. december 16., hétfő

©Pearl Beach Saint Tropez ... igazgyöngy ...

Pearl Beach Saint Tropez © BIPHOTONEWS
2019 dec 15

p.s. I  you 
... bármerre nézel a természet csodái köszönnek vissza Rád! ...

2019. december 10., kedd

©Repülőtéri eset, talált pénztárca leadva... remélem landolt a tulajdonosánál...

1. kép személyigazolvány, ami behelyettesíthető ...

2. kép ... pénz, kártyák, ami a tartalom volt megtaláláskor és így lett átadva...

3. ... kinagyítva, hogy elolvasható legyen a személyi...

4. kép ... hosszú fekete irattárca a pulton leadás után ...

p.s. ... úgy általában mindig, de az utazásaim során főleg történik velem olyan, ami felejthetetlen emlék marad... ez az eset is pontosan ilyen... mielőtt felszállok a repülőre mindig betérek ebbe, most nem írom ki üzletbe, hogy vegyek vizet és ropit... ezt szeretem majszolni repülés közben és ez meg kívánja a vizet is... ami nem hátrány, mert legalább a vérem nem sűrüsödik be a légnyomás különbségtől... ezt olvastam valahol... ez egy bevett szokás nálam és bevált... ahogy ott áldogálok a pult előtt fizetésre várva, a szemem megakad a pult tetején egy oda nem illő tárgyon, na ez volt az a hosszúkás formájú irattárca, ami látható átadás után a 4. képen... kicsit kopottas volt ezzel lett számomra feltűnő... ilyenkor az emberi agy lassúbb, nehezebben fogja fel a látottakat, ennek következtében többször oda-odanéztem... majd egy gondolat és máris a kezemben és kinyitottam, hogy vajon mi lehet ez... kiesett egy aprópénz, a mellettem lévő, fiatal leány udvariasan lehajolt érte és átadta mosolyogva... hát én is próbáltam mosolyogni, de nem igazán sikerült, mint általában mindig a széles nagy mosolyom kissé lefagyott, mikor megláttam a tartalmát 2. kép. ... mert itt eszembe villant rögtön, hogy a Bátyám mesélte a legutóbbi találkozásunknál, hogy Katikával, a nejével az utcán Ők is találtak egy pénztárcát és éjszaka kellős közepén keresték a lehetőséget, hogy kinek, hol adják le... nem volt egyszerű, de megoldották... ráadásul ilyenkor bevett szokás, hogy mikor a gazdájához visszakerül,  a pénz eltünik belőle... ha ez a történet nem jutott volna eszembe, akkor talán le sem fotózom, de így ennek következtében kattintottam néhány képet az iPhone segítségével.., amit nem is bánok, mert legalább magamat megnyugtattam azzal a tudattal, hogy én megtettem mindent, hogy visszakerüljön a tulajdonosához úgy, ahogy elhagyta... remélem meg is kapta... sajnos nem volt több időm erre akkor ott, mert rohannom kellett a gépemhez, nem akartam lekésni... az eladók készségesek voltak, rögtön utánanéztek, hogy melyik gép az pontosan hol található az utas és a jogos tulajdonosa az irattárcának. Könnyű dolguk volt, hiszen előtte ott vásárolt... most először örültem annak, hogy vásárláskor mindig rögzítik a beszállókártya adatait...
... az üzlet előtt épp Bock borok kínálata volt .., hogy megnyugodjak lehajtottam egy-két kupicával, mint tudjuk minimális, kiváló volt, örömöt adott...  közben a kínáló szép fiatal leánynak röviden elhadartam a történetem, aki csak annyit jegyzett meg röviden:
- Úgy általában nem adják le a talált tárgyakat, sajnos ... nyugodjak meg biztosan visszakapja a tulajdonosa...
- Valakinek el kell kezdeni, hogy szokás legyen ... - siettem tovább, még mielőtt tényleg lekéstem volna a gépem Nizza felé...

©Jean Louis David á Saint Tropez

Jean Louis David
BIPHOTONEWS
p.s. ... egy olyan fodrászüzlet Saint Tropezban, ahová érdemes betérni, nemcsak nőknek a férfiaknak, gyerekeknek is ... most úgy eszembe jutott, Viktor fiam lehetett vagy  5 éves mikor először jártunk az üzletben... bizony ennek már 28 éve...

2019. december 2., hétfő

©LIBAMÁJ KARÁCSONYRA FRANCIA MÓDRA - FOISGRAS NOËL

Pour les grandes occasions, n'hésitez plus et réalisez vous-mêmes votre foie gras au torchon. Cette recette est très facile, il suffira de vous armer d'un peu de patience avant de la déguster.




2019. november 28., csütörtök

©"A jó élethez képzelőerő és energia kell" - interjú FREI Tamással

©PEST MEGYE SZÉPE DÖNTŐ & GÁLAEST

2045. Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83.
2020. JANUÁR 11.
SZOMBAT 18H
Pest Megye Szépe Döntő & Gálaest
2020. január 11. szombat 18 h
A III. Pest Megye Szépe Választás 2020. január 11. szombat esti Döntő & Gálaest DÍSZVENDÉGE Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke.
Vámos Magda nagy múltra tekinthet vissza, hiszen 67 éve foglalkozik a divattal.
Fiatalon tervezőként kezdte, divat- és munkaérzékenységével nagyon sok feladatot oldott meg, ami még a legkisebb részleteket is illeti „tetőtől talpig”…
Mint kitűnő kreatőr elnyerte a Brüsszeli Világkiállítás Grand Prix Díj-át, később nagy szakmai elismerésként az Eötvös Loránd-díjat.
Tisztelte és becsülte és a mai napig elismeréssel van tervező társai, a kivitelezők, a forgalmazók, a szakma minden területén működők iránt – lehetőségei szerint emléket állít és megérdemelt figyelemfelkeltést irányukba…
A szeretet, ami tulajdonképpen „szerelem” vezette és vezeti napjainkig a divat területén…
Ő maga a „két lábon járó divat-történelem”... a Magyar Retro Divat Nagyasszonya…
Számára természetes, hogy minden mellé oda áll amivel a szépség, az esztétika színvonalát segítheti – vallja, hogy a női szépség, a pozitív kisugárzás az egyik legfontosabb tényező.


BIPHOTONEWS
Gálaest hivatalos esemény fotósa!
A fotók hamarosan egy kattintással itt!
A III. Pest Megye Szépe Választás 2020. január 11. szombat esti Döntő & Gálaest DÍSZVENDÉGE Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke.
Credit fotó Barna Ilona BIPHOTONEWS
click & download!

2019. november 27., szerda

©FOI GRAS D'OIE DE ROGER ... (francia libamáj...)

J’ai appris grâce à mon voyage pour Les Carnets que l’oie était élevée depuis bien plus longtemps que le canard en Périgord. Celui-ci lui a volé la vedette dans le courant du XXe siècle, les éleveurs s’étant aperçus qu’il était plus résistant, plus facile et plus rapide à gaver que l’oie. Néanmoins, quelques agriculteurs attachés à la tradition comme Denis et Nathalie Mazet, éleveurs d’oies, ou Roger Crouzel qui m’a confié son tour de main, nous permettent de continuer à préparer le vrai foie gras périgourdin.



INGRÉDIENTS  (10 PERSONNES)
Laissez le foie revenir à température ambiante 1 h au moins.
Préchauffez le four à 150 °C (th. 5) et remplissez d’eau la plaque de votre four pour le bain-marie. Détachez les 2 lobes du foie l’un de l’autre. Avec un petit couteau bien affûté, dégagez la grosse veine dans la partie ronde de chaque lobe, suivez sa trajectoire à l’aide de votre doigt ou du couteau pour la dégager des chairs, puis tirez dessus délicatement. Retirez aussi les traces de fiel (jaune ou vert) et les rougeurs éventuelles sur la peau du foie.
Étalez les 2 lobes sur votre plan de travail, côté lisse contre le plan. Salez en répartissant bien le sel fin sur toute la surface du foie, puis poivrez. Placez le gros lobe dans une terrine de taille et de forme adaptée, côté lisse vers le fond, puis recouvrez du petit foie, côté lisse vers vous. Arrosez de porto, couvrez de film alimentaire ou d’aluminium directement au contact de la surface du foie. Enfournez la terrine, baissez le four à 100 °C (th. 4) et laissez cuire 45 min à 1 h.
Sortez du four et laissez reposer jusqu’à ce que le foie soit froid, puis pressez-le légèrement. Recouvrez le foie de la graisse rendue à la cuisson ou de saindoux pour éviter qu’il ne s’oxyde. Laissez reposer 3 jours au frais avant de servir.

Mes conseils

En principe, on utilise 15 g de sel pour un foie de 1 kg, mais je préfère n’en utiliser que 12 g par kg, soit environ 9 g pour un foie de 750 g. La cuisson n’est pas standard, il faut la surveiller. Si le foie fond vite, il va cuire rapidement, sinon, il peut nécessiter un peu plus de cuisson. Piquez-le avec une aiguille à brider : si vous ressentez une légère résistance et que le jus qui s’écoule est rosé, c’est que ce n’est pas assez cuit. Vous pouvez aussi mettre l’aiguille sur votre langue : si elle est seulement tiède, le foie n’est pas encore cuit.

©HOW I DO MAKEUP ON MATURE SKIN | Hindash

2019. november 26., kedd

© TIM WALKER British fashion photography’s biggest ...


V&A
EXHIBITION LONDON
Born in England in 1970, Walker’s interest in photography began at the Condé Nast library in London where he worked on the Cecil Beaton archive for a year before university. After a three-year BA Honors degree in Photography at Exeter College of Art, Walker was awarded third prize as The Independent Young Photographer Of The Year. 
The Victoria & Albert Museum and the National Portrait Gallery in London include Walker’s photographs in their permanent collections.
Tim lives in London.(forrás)

  • Self-portrait with
    eighty cakes
  • Northumberland, UK
  • 2008

  • TIM WALKER EXHIBITION V&A LONDON
    BIPHOTONEWS

    ©Marilyn Monroe - Happy Birthday Mr. President

    2019. november 25., hétfő

    ©Festmény ereditéség vizsgálati labor...

    "A Festményvizsgálati Labor és vezetője független irodaként azon munkálkodik, hogy megtisztuljon a magyar műtárgypiac és a vásárlók újra biztonságban érezhessék magukat." (forrás)



    e-mail

    p.s. ... állunk a festményünk felett és nem tudjuk eldönteni az eredetiségét, mert ehhez már szakértelem kell... hogy hová fordulhatunk mindig egy nagy kérdés... most találtam egy lehetőséget, ezért gondoltam megosztom ...

    © Gerald Philiphe 60 éve már ...

    Gerard Philiphe 60 éve már ... Nov 25, 2019 - Ramatuelle, France -
    Credit Photo Ilona Barna BIPHOTONEWS
    p.s. ... amikor Saint Tropezban járok, az ut biztosan Ramatuelle temetőjébe vezet az egyik nap, meglátogatom Gerald Philipe sírhelyét... igaz, hogy már ez a második helye ebben a temetőben, de így is megható érzés járja át lelkem, amikor megállok a sírhelye felett... olyan érzések keringenek a lelkem mélyén, mintha anyám sírja felett állnék... és hálás köszönet ezért az érzésért...

    ©GUSTAV KLIMT ...macskák ... a női tulajdonságok szimbólumai

    Klimt élvezte az életet, imádta a nőket és a macskákat. Mint azt tudjuk, a macskák a nőiesség, a csábítás és a függetlenség, tehát a "női tulajdonságok" szimbólumai.

    2019. november 24., vasárnap

    ©Creme Caramel français

    ... egy vasárnap délutáni sürgés-forgás a konyhában és máris kész a francia creme caramel by Kinga & Inci ...

    Creme Caramel by BIPHOTONEWS




    ©Imogen Cunningham photographer (1883-1976)

    Dream Imogen Cunningham 1910


    2019. november 23., szombat

    ©Christine & The Queens at the Guggenheim with Dior: Behind The Perfomance

    2019. november 22., péntek

    ©Schober László a sportolók és nem sportolók igazgyöngy masszőre 1955.03.25.-2019.11.20. 🖤...

    ... amikor megláttam a Facebook hírvonalán a cicás fotóval, rögtön nyomtam egy piros szívet, mert nagyon megörültem, hogy látom... azt gondoltam, hogy épp csak szusszannak egyet... ez egy kedves fotó... utána olvastam a szomorú hírt... nagyon megrendített, el kezdett potyogni a könnyem ... Sobiról azt gondoltam, hogy örökké élni fog... szerettem, ahogy maszírozott... és közben állandóan dumált útjairól és kérdezett... ez persze nem mindig esett jól, de sosem szóltam érte... az egy óra elteltével kezei alól mégis feltöltődve, frissen indultam az utamra és erőt adott a nehéz percekhez hosszú éveken át... kiváló masszőr volt és #igazember!... sokat nevettünk együtt és viccelődtünk, de azt gondolom, hogy nemcsak én mondhatom ezt el... közvetlen, kedves, hatalmas szívű ember volt... sosem éreztem negatív rossz érzést, pedig elég hosszú ideje ismertem... még a VASAS pályáról 1995 körül talán vagy még előbb ... most eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt Ő vette meg Tőlem a 190E Mercedesemet, jókezekbe került, imádta, dédelgette és ahogy beszélt Róla úgy éreztem, hogy még hozzám tartozik... nehezen váltam meg tőle, szerettem, biztonságot adott... vagy ahogy szólított... sosem feledem itt zeng most is a fülemben és látom mosolygós kerek arcát : 
    - ICUKÁM MIVAN VELED? MIKOR JÖSZ? MÁR RÉGEN LÁTTALAK... készültem... elindultam sokszor, de valahogy elakadtam... azt gondoltam van erre még időm... időnk...
    BÉKE LEGYEN VELED DRÁGA SOBI!🖤

    2019. november 21., csütörtök

    ©Festival de Cannes Nov, 2019

    La Festival de Cannes Film Week de Hong Kong a été rendue possible grâce à Pierre Lescure, président du Festival de Cannes ; Thierry Frémaux, délégué général du Festival de Cannes et Adrian Cheng, fondateur du K11 Group et vice-président exécutif de New World Development. Elle s’inspire du Festival de Cannes en partageant les œuvres des plus grands artistes internationaux lors d’une célébration qui met la créativité, la culture et le cinéma à l’honneur.


    BIPHOTONEWS EVENTS