PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2019. december 19., csütörtök

©Mézes-Chilis édesburgonya hasábok, Karácsonyi nasi...

Vendégvárónak, délutáni nasinak, előételnek és köretnek is kiváló recept. 

Hozzávalók: 

• 4-5 db édesburgonya 
• 5 evőkanál olívaolaj 
• 1 teáskanál oregánó 
• 1 teáskanál kakukkfű 
• 1 teáskanál zsálya 
• fél teáskanál bazsalikom 
• só, bors ízlés szerint 


Elkészítés: 

1. Melegítsd fel a sütőt 230℃ fokra 
2. Teríts sűtőpapírt egy nagyobb tepsibe 
3. Szeleteld fel az édesburgonyát hosszú csíkokra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron 
4. Egy kisebb tálban keverd jól össze a fűszereket és az olajat 
5. Egy kalácskenő ecsettel kend be a burgonya szeleteket a fűszeres olajjal, jó vastagon 
6. Süsd a burgonyát 35 percig 230℃ fokon, majd kapcsolj grillező fokozatra, és süsd még körülbelül 3-4 percig, míg ropogós nem lesz 

Mézes-chilis szósz elkészítése: 

Keverj jól össze fél bögre majonézt, 2 evőkanál mézet és negyed teáskanál chili paprikát 
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések: