BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2021. május 7., péntek

©OLTÁSIGAZOLVÁNY (By:. Peti) ... szétröhögtem magam vaze te, meg ne hagyd ki!


p.s.... hátttt erről van #nagybaszóóóó :) ...

©Frei Dosszié - A hercegnő titkai... "nagyság" teszik szebbé a világot...


p.s... a "nagyság" előtt meghajlok és tisztelem! ... itt most nem a film tartalmára gondoltam, hogy ne tévedj, csak azért mondom Neked! ... de az is megérdemelné persze... Comói tó erősen megváltoztatta életem 1984-táján, de ez egy másik történet...

©Anne Frank naplója


p.s... a történelem ismétli magát és tudod miért, mert emberek vagyunk és halandók... itt nincs kivétel...

©Elhallgatott Gyógyítószerek és Kényszerítő Intézkedések - Sajtótájékoztató ... elgondolkoztató...


p.s...  ezen érdemes elgondokozni és vetítsd magadra a lényeget, ami számodra elfogadható és hasznos lehet, megvédhet! ... Scabioral... ?! Ivermectin... ?!

POLITIKAMENTES OLDAL!

2021. május 6., csütörtök

©SAINT TROPEZBAN KARANTÉNBAN * #laviereprend #portdesttropez #pampelonnaplage

 







p.s... a 10 km-es szigorítás feloldva... utazhatsz a régióban bárhová, nem kell engedély... ennek örömére sokkal többen voltak a városban, főleg a Barbarac fagyizója körül... a kávézók teraszaira a székek kikerültek, de még zárva... érdekes mód a tengerpart szinte üres, az emberek nem sétálnak, napoznak vagy nincs kedvük erre vagy más oka van... majd kiderül... a plage éttermei is szorgoskodnak várják a szezonnyitást...



2021. május 4., kedd

©Gâteau marbré au chocolat, la gourmandise et les délices de l'enfance ... nagyon finom kalács csoki, vanillia márványosan...

p.s... könnyű elkészíteni, talán kicsit hosszabb ideig kell sütni, tűpróba ...
Ingrédients: - 3 œufs - 130 g de sucre - 75 g de beurre - 1 sachet sucre vanillé - 1 sachet de levure chimique -1 yaourt nature - 200 g de farine - 100 g de chocolat - Four préchauffé 180 C° - Temps de cuisson 20 minutes



2021. május 3., hétfő

©Saint Tropez Qurantine 2020-2021/1/ 27e Porsche Paradis (#ilonabarnabiphotonews)

A ce jour, le 27ème Paradis Porsche de Saint-Tropez aura bien lieu. Il sera placé sous le signe de la Covid-19.
Le virus circulant toujours, il est impératif de rester vigilant face à cette épidémie. A cet effet, la prise de température, le port du masque, l’alcool hydro alcoolique et la distanciation physique seront obligatoires sur le Parc.

Saint Tropez, France 2021. május 03. (hétfő)
p.s... tényleg igaz az a mondás, hogy "ki korán kel aranyat lel" ... - átvitt értelemben gondold ezt, remélem nem kell kihangsúlyoznom nagyon... ma felfedeztem a tavalyi 27. Porsche Paradis Saint Tropez film felvételeimet... és, ha már így alakult akkor a fenti előzetes filmemben láthatod... leszámítva, hogy maszkban kellett lenni és állandóan fertőtleníteni mindent és mindenkit majdnem olyan volt a hangulata, mint az előző években... a Porsche autók látványa elűzte a szorongást, félelmet, amit 2020. március 15-e óta napról napra erősebbé tették az intézkedések, beszorítások... #maradjotthon #stayathome #restalamaison 
#laviereprend
12 h  a bemutatót, ha időd engedi látogass vissza... addig is a fotók megtekinthetőek, letölthetőek katt. ide!

Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue

2021. május 2., vasárnap

©SAINT TROPEZBAN KARANTÉNBEN * A KIS BICEBÓCA ...

 


Saint Tropez, France 2021. május 02 (vasárnap, anyáknapja)
p.s... a kis bicebóca galambocska két napja mindig beköszönt hozzám... ma is ott ült a teraszom korlátján... forgott jobbra, balra billegett a korláton... épp elültem a Macbook elé és nem ugrottam rögtön kinyitni neki az ajtót, bocsi... gondoltam van időm erre... majd kerestem egy kis kenyér morzsát a konyhában, de mikorra visszaértem már nem nem volt ott... talán azért, mert zárva volt az ajtó és gondolta én sem vagyok itt... tegnap előtt a nyitott teraszajtón közlekedett ki... be..., mintha itt lakott volna... mondtam már neked, hogy miért a neve Bicebóca, lehet, de mondom még egyszer, mert hiányoznak a lábújjai az egyik lábáról... most eszembe jutott az általános iskolás korombani kötelező olvasmány erről... (katt.ide!)
... délelőtt csöngött a messengerem, Marija javasolta, hogy álljak el a ház elől, mert jönnek a járőrök és megbüntetnek majd, tudod az élete párja ott dolgozik, ahol ez a hír elindul... na, el is álltam, de közben arra gondoltam, hogy kimegyek a tengerpartra futok egyet... hát jól tettem szinte senki sem volt, aki meg ott volt az meg meztelen élvezte a ragyogó napsütést ... velem együtt... Anyáknapja van ma, örültem, hogy Viktor és Ivána felhívtak és szeretettel eltöltöttek velem néhány percet ebből az alkalomból ...  örültem a Bicebóca látogatásának  ma ...kiváncsi leszek holnap eljön-e?... 

Bienvenue / Dobrodosli / Üdv / Welcome






... délután a Tropezina plage-n ahogy sétálok, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a kerítés mögött ficánkolt ez a magyar vizsla, de ne gondold, hogy leesett rögtön az üzenet... néztem és rácsodálkoztam, hogy vajon mit keres itt egy magyar kutya és pont olyan fajta, mint az Anyum kedvenc kutyája volt... majd, amikor lefotóztam, visszanézett egy pillanatra, mintha elköszönt volna és eltűnt a bozótosban... ha Bicebóca galamb a teraszom párkányán nem lett volna elég, hogy felfigyeljek a jelekre... ez igen, csak megerősítette azt, amit minden évben megkapok ezen a napon... köszönöm! #foreverlove




2021. május 1., szombat

©CASA ITALIA SAINT TROPEZ (emporter) ... ÉS A GAGACSI TÖRTÉNETE...

 


p.s... minden nap nyílik egy új, különleges falatokat kínáló hely Saint Tropez-ban még ebben az időszakban is... május közepe utáni nyitást mindenki nagyon várja... itt az ideje ennek lassan több, mint egy éve szinte zárva minden ezen a környéken is Franciaországban... addig is nézz körül itt!

... akácfa virága, gyerekkoromban gagacsinak hívtam és nagyon szerettem az édes közepét... úton útfélen felnyúltam a fának virágjáért, letéptem és Nagyanyám tehenével faltuk boldogan, mert amit én nem bírtam megenni azt odaadtam neki... állítólag a teje utána akácvirág ízű volt... én sosem kóstoltam, mert amióta az eszem tudom, nem szeretem a tejet, talán fehér színe miatt... az illatát, ha megérzem megborzongtat... próbáltam én sokszor meginni, nagyi is erőltette, hogy kell az, mert egészséges, de nem bírtam megbirkózni vele... na most ne gondold, hogy viccelek ez tényleg így volt... gagacsinak mézédes volt a közepe, igazi csemege... csokira, cukorkára nem tellett mindig, de a természetben mindig megtaláltam a pótlást és egészségesebb is volt... persze akkor még ezt ilyen formában nem gondoltam, viszont ösztöneim egészségesen működtek... nagyon szerettem arra pontosan emlékszem... 

Welcome / Dobrodosli / Üdv / Bienvenue 
#ilonabarnabiphotonews


©FETE DU MUGUET 2021 * GYÖNGYVIRÁG * 2021 MÁJUS 01

 GYÖNGYVIRÁG A SZERENCSE SZIMBÓLUMA


Comme chaque année, il est de coutume d'offrir un brin de muguet à ses proches le 1er mai. Arrivée en Europe au Moyen Âge, cette fleur odorante - et toxique - est originaire du Japon. Symbolisant le retour du printemps et des beaux jours, elle est même synonyme de porte-bonheur dans certaines cultures.

p.s... "Mint minden évben, május 1-jén szokás egy ág gyöngyvirágot kínálni szeretteinek. A középkorban Európába érkezett, ez az illatos - és mérgező - virág Japánban őshonos. A tavasz és a napsütéses napok visszatérését szimbolizálja, sőt egyes kultúrákban ez a szerencsés varázslat szinonimája."