BIPHOTONEWS EXCLUSIVE

EVENTS * TRAVEL * BIH'ART * BIPHOTONEWS * RETRO EZ A DIVATLAP * Ziff Davis Shopping * Savings.com * SurfMyAds * Wickfire * Meredith Deals * GSG North America * NextGen Shopping

2024. június 7., péntek

©CHARLIE: Az légy aki vagy - (Official Music Video) Mammut koncert "Fény dupla whiskyvel" ... #ilonabarnabiphotonews

 
 
 
 
Budapest, 2024. június 07. 20h
 
Horváth Károly, művésznevén Charlie (Ondód, 1947. október 28. –) Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetes hangú előadóművésze, trombitás. (Forrás!)

p.s... Mammut piactér, a helyszín szokatlan, de ezzel senki nem törődött... Retro, old scool hangulatban élveztük a szabadtér örömét és vártuk, hogy CHARLIE a színpadra lépjen, amit nagyon ügyesen oldottak meg, mindenki rálátott még a felső teraszokról is és a hangzás tökéletes volt végig... 77 egy olyan szám, ami méltóságot, tiszteletet érdemel, főleg egy rock, jazz, blues, soul, funk sztár, egy igazi művész esetében... most voltam először Charlie koncerten, őszintén mondom, hogy sajnáltam volna, ha kimaradt volna az életemből... Remek hangulatot varázsolt röpke pillanat alatt... Sokszor láttam már az átváltozást, az évek "leolvadását" a színpad varázsát művészeken a világban szerte-szét Cannes, Párizs, New York, London, Saint-Tropez és sorolhatnám tovább, ezt láthattuk tegnap este is... CHARLIE átszellemültségével nemcsak transzformálódott, de megidézte a jelenlévők fiatalkorát is... öröm, boldogság áramlása kézzel fogható volt...Milyen igaz, hogy a művészet kortalanul határtalan... 
Charlie szavait idézve:

              - VILÁGSZTÁROK LENNÉNK, HA...
      - NEKÜNK MAGYAROKNAK VILÁGSZTÁROK, AZ BIZTOS, FANTASZTIKUS ZENÉSZEK... KÖSZÖNET AZ AJÁNDÉK KONCERTÉRT!



Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes hangú előadóművésze. Eredetileg balett táncosnak készült, később még színészként is feltűnt, és színházban is szerepelt. Székesfehérvári gimnazista évei során alapította első rockegyüttesét.

Charlie a magyar pop- és rocktörténet egyik legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvós hangszereket, és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekarra lettek, ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott.

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig az általa megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni.

Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel.  (Forrás!)


BIPHOTONEWS EXCLUSIVE
CHARLIE MAMMUT KONCERT 2024. junius 07. Photo © #ilonabarnabiphotonews // Instagram élőben Charlie koncert * YOUTUBE
 


  





Nincsenek megjegyzések: