PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. augusztus 16., kedd

©BIPH'ART Leonardo da Vinci, Paul Signac, Picasso, Dalí inspirations

BIPH'ART ©
Henri Sié portrait - Leonardo da Vinci inspiration © BIPH'ART
e-mail
Leonardo di ser Piero da Vinci itáliai polihisztor. Leonardo festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író egy személyben. A Vinci melletti Anchianóban született Toszkánában Ser Piero da Vinci jegyző és egy Caterina nevű parasztlány törvénytelen gyermekeként. (forrás!)

BIPH'ART
My Saint-Tropez - Paul Signac inspiration © BIPH'ART
e-mail
Paul Signac francia tájképfestő, a pointillizmus megalkotója festő-társával, Georges Seurat-val együtt. Ők hozták létre a divizionizmus festészeti technikáját is, amely csak a három alapszínből visz fel pontokat a vászonra, és ezek kombinációiból alkotja meg a képet. (forrás!)

BIPH'ART ©
Self Portrait - Picasso inspiration © BIPH'ART
e-mail
Pablo Picasso, teljes nevén Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso spanyol képzőművész, író, a párizsi iskola kiemelkedő képviselője, a 20. századi avantgárd egyik legjelentősebb festője. (forrás!)

BIPH'AR
Zoltán Pável-Grósz Peintre - Dalí inspiration © BIPH'ART
e-mail
Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech katalán–spanyol festőművész. A modern művészet sajátos személyisége volt. A szürrealista alkotásmód magas esztétikai szintre emelésével egyszerre nyitott és tetőzött be egy korszakot. (forrás!)


Nincsenek megjegyzések: