PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. november 18., péntek

©PATRICK BRUEL (Le live va bientôt commencer)

 

Patrick Bruel 1959. május 14-én született Patrick Maurice Benguigui néven az Algériában található Tlemcenben. Pierre Benguigui és Augusta Kammoun gyermekeként látta meg a napvilágot, szülei 1960-ban váltak el egymástól. Anyja második házasságából két féltestvére született. Algéria függetlenné válása után családjával Franciaországba költözött, Párizsban telepedtek le.

Színészként 1978-ban debütált a Viharos életek című filmben. A következő években tévészerepekben tűnt fel, valamint színházakban játszott. Következő filmje, A nagy karnevál 1984-ben került a mozikba. Fontosabb filmjei közé tartozik még Az elátkozott ház, a 101 éjszaka, a Sabrina, A jaguár, a Kutyába se veszlek, a Búcsúdal, a Vártam rád, A farkas, a Titkos állami ügyek, az Ó, Jeruzsálem!, a Párizs-Manhattan, a Hogyan nevezzelek?, a Szex, szerelem, terápia, A szerelem gyerekkel jön.

Bruel a nyolcvanas években énekesként is bemutatkozott a közönségnek. Első albuma 1986-ban jelent meg De face címmel, melyet aztán további nyolc követett.

A színész 2004-ben vette feleségül Amanda Sthers írónőt, akitől két fia született. Házasságuk azonban mindössze három évig tartott. Bruel 2013 óta Caroline Nielsennel él együtt. (forrás!)

#ilonabarnabiphotonews
Katt.ide!
le live va bientot commencer





Nincsenek megjegyzések: