PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2022. november 3., csütörtök

©A NAGY KÖZÖSSÉGIMÉDIA-KÍSÉRLET * ELON MUSK * THOREAU * @ilonabarnabiphotonews

Hogyan hekkeltem meg a teljes médiát? Miért forradalmi lehetőség, hogy Elon Musk megvette a Twittert? Ki áll valójában az új világrend tervezői mögött? Kik akarják kiborgokká alakítani az embereket? Minderre választ adok ebben a videóban. (Toroczkai László)

"Ahogyan arról beszámoltunk, hónapokig tartó huzavona után a világ leggazdagabb embere, Elon Musk végül 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert. A vállalatnál az egyik első dolga volt múlt héten, hogy létszámleépítést hirdetett meg, és eltávolította a cégtől a korábbi felsővezetőket. Kirúgta Parag Agrawalt és a cég más vezető tisztségviselőit. Musk hétfőn közölte, hogy a Twitter közösségimédia-vállalat vezérigazgatója lesz, és az eddig ingyenes ellenőrzött fiók funkciót fizetőssé tenné."
p.s... 2022. november 03. 
...ma már ki sem nyílt a Twitter oldalam @biphotoHU ...  még jó, hogy informálódtam a fenti videoóból ma reggel, így nem okozott kellemetlen perceket... utána néztem alaposabban, hogy valójában ki is Elon Musk erről egy kattintással itt informálódhatsz röviden: katt ide! 

"a 21. századi technológiai fejlődés-központú globális kapitalizmus mitológiájának központi szereplője. A self-made milliárdos, aki a zárkózott, könyveket és számítógépeket bújó, kreatív fiúból 2022-re a világ leggazdagabb emberévé vált, mert soha nem adta fel álmait, vízióit és motivációját, hanem ezek megvalósulásáért keményen, töretlenül és gátlástalanul dolgozott. Ő az a hérosz, akinek a példája bizonyítja, hogy az egyéni álmok követése, a tehetség, a kitartás és a kemény munka kifizetődik, hogy a kapitalizmus működik, hogy a világot fenyegető krízisekre a technológiai fejlődés és a Muskhoz hasonló zsenik tudnak csak megoldást hozni: a bolygót tönkretevő fosszilis energiahordozókat majd kiváltja a megújuló energia és a villanyautók forradalma, ha mégis tönkremegy a bolygó, itt van helyette a Mars, az ember helyett pedig a mesterséges intelligencia. Musk központi szereplője a kapitalizmus mítoszának, amely a verseny, a technológiai fejlődés és a korlátlan növekedés hitvilágának alapja. A kérdés: a szabadságot hozza-e el az emberiségnek, mint Prométheusz, vagy az eredendő bűnt, mint Lucifer?" (forrás!)




... ideje utána nézni új lehetőségeknek, életformának és eltávolodni a virtuális világtól... ez az, amit tenni kell és nem pedig előfizetni arra, ami egy #álvilág és leköti szabadidőnket, kimossa agyunkat... 
most, úgy visszagondoltam 2006 évtől visszamenőleg, amikor még nem uralkodott az "internet" ... végülis lehet enélkül élni jól, tartalmasan ... visszatérés "Thoreau" elméletéhez.

"Henry David Thoreau (ConcordMassachusetts1817július 12. – Concord, 1862május 6.amerikai író, filozófus. Emerson tanítványa volt, hívei őt tartják a legelső amerikai környezetvédőnek és a polgári engedetlenség filozófiai megalapozójának. Emerson gondolatait továbbvíve a természettel való összeolvadást hirdette, illetve a demokratikus eszmék valóra váltását követelte. Az új-angliai transzcendentalista iro­dal­mi-filozófiai mozgalomnak volt tagja. Természethez fűződő viszonyáról jelent meg 1854-ben Walden című kötete. 
1845 és 1847 között egy saját kezűleg épített kunyhóban élt a Concordhoz közeli Walden-tó partján. Gyűjtögetésből, halászatból, növénytermesztésből és mások számá­ra végzett fizikai munkából tartotta fönn magát, de ideje nagy részét csendes elmélyüléssel, a természet megfigyelésével és leírásával töltötte. Azt vallotta, hogy a civilizáció rombolja a természetet, és az embert meg­fosztja attól, hogy figyelmét teljes egészében a lét fontos kérdéseinek szentelhesse; az emberi kultúrának a természethez kell igazodnia.

1846-ban börtönbe csukták egyetlen napra, amiért nem volt hajlandó adót fizetni a rabszolgaságot támogató és Mexikóttámadó Egyesült Államoknak. Az 1849-ben megjelent A polgári engedetlenség iránti kötelességről című művében rámutat, hogy szerinte egy magasabb rendű törvény alapján minden embernek kötelessége megtagadni az együttműködést és elviselni az ezzel járó büntetést, ha az állam igazságtalan politikát folytat." (forrás!)


... na most azért nem szeretnék mélyen belegondoldni a jövőnk képébe, de azért kiváncsi vagyok ki követi ... mi lesz velünk egyszerű emberekkel ... ? 

Nincsenek megjegyzések: