PHOTOGRAPHY * BIH'ART * BIPHOTONEWS directly from Saint-Tropez, France

2021. június 25., péntek

©GUGGENHEIM NEW YORK FROM THE DIRECTOR JUNE 2021

"Dear Friends,


The arrival of warm weather and the reopening of New York are generating palpable excitement and optimism as we look forward to a summer of events and in-person gatherings.

At the Guggenheim we are happy to welcome Naomi Beckwith, our Deputy Director and Jennifer and David Stockman Chief Curator. Naomi recently relocated to New York from Chicago, where she had been the Manilow Senior Curator at the Museum of Contemporary Art. Having previously held positions at the Studio Museum in Harlem, the Whitney Museum of American Art through its Independent Study Program, and the Institute of Contemporary Art in Philadelphia, New York and the region are not new to her.

Naomi will oversee the creation and implementation of the exhibition program in New York in alignment with the museum’s objectives of increased diversity, accessibility, and inclusion. As an advisor on all global arts initiatives, Naomi will work in partnership with colleagues at the Guggenheim Museum Bilbao, the Peggy Guggenheim Collection in Venice, and the future Guggenheim Abu Dhabi. You will be hearing more about her work over the coming months. I hope you will join us in extending her a warm welcome." (forrás!)

p.s... 2006. New York Guggenheim Múzeum, egy olyan élmény volt az életemben, ami örökre beköltözött a művészvilág felé elhajló lelkem mélyébe... egyszerűen nem tudtam betelni a kiállított alkotások látványába... Jackson Pollock (1912-1956) amerikai absztrakt expresszionizmus, illetve tasizmus kiemelkedő művészének "pacnijai" elvarázsoltak, órákig áltam előttük... ott találkoztam először személyesen ezzel az irányzattal... felkavaró, de ugyanakkor megnyugtató érzést adott... elteltt sok-sok év azóta, de ez nem változott nálam... akkor még azt gondoltam, hogy mindig így lesz ez természetes, hogy a múzeumot (is) akkor látogathatjuk, amikor éppen időnk, kedvünk és utazási lehetőségeink megengedik... az elmúlt egy év bizony megtanított arra, hogy lehet ez másképpen is... ezért hálás vagyok a sorsomnak, hogy volt szerencsém koptatni az Upper East Side-on található, Central Park és az East River között Solomon R. Guggenheim alapítvány legrégebbi és legismertebb a Guggenheim-múzeumai közötti remeklését és koptathattam a köveit...  Frank Lloyd Wright tervei alapján megépitett, nem szokványos formájú épület ámulatba ejtett... valójában olyan, mint egy csigaház, legalábbis nekem ezt a benyomást keltette első látásra, ahogy közeledtem felé... a belső tér kialakítása követte ezt, nyitott tágas folyosó kanyarodott felfelé, már lentről felfelé tekintve uralhattam az egész terepet... itt azért most elmondom neked, hogy legyökereztem... ezt fokozta a falain roskadozó, gazdag kiállítási műtárgyak, itt kiemelném Kandinszkij  absztrakt művészetét, mert előtte Ő volt a kedvencem... az impresszionistaexpresszionista és szürrealista irányzatot követők is megtalálhatóak, ha arrajárnál feltétlen látogass el, vétek lenne kihagynod! ...

*

Van egy fajta önkívület, amely az élet csúcsát jelzi, s amelynél magasabbra nem emelkedhetik az élet. S mivel a létezés paradox dolog, ez az önkívület akkor tör reánk, amikor életünk a leghevesebben lángol, és ugyanakkor tökéletesen elfeledteti velünk, hogy élünk. Ez az önkívület fogja el a művészt, ez feledteti el vele, hogy él, amikor egész lénye belevész egy láng lobogásába.

Jack London

*

"A művészetnek más értéke van, mint a tömegtetszés, a művészetnek a nép tapsa nélkül kell léteznie. A művészet páncélszekrénybe zárt eszme. Láthatatlansága és elérhetetlensége, a tagadása (...) a legnagyobb értéke. Csak annak mond (...) valamit, csak azt fogja tűzbe hozni, csak annak fogja kinyitni a szemét, aki megérdemli. Ebben rejlik a művész varázsereje."

Ondrej Stefánik


Bienvenue * Dobrodošli * Üdv * Welcome

#ilonabarnabiphotonews 

#ilonabarnabiphotonewsinfluencer

(a linkekre feltétlen egy kattintást!)

Nincsenek megjegyzések: