LE GATEAU AU CHOCOLAT FONDANT
Le gâteau au chocolat fondant à tomber par terre: Faites ce gâteau la veille pour le lendemain (si vous avez suffisamment de courage pour ne pas le manger à la sortie du four…)
il est tout simplement parfait pour régaler les petits et les grands gourmands.
En plus cette recette est ultra simple !
venez découvrir le secret de cette recette très simple et gourmande
Recette :
Ingrédients (8 personnes):
– 200 g de chocolat
– 200 g de beurre
– 200 g de sucre
– 5 œufs
– 1 cuillère à soupe de farine
Préparation: Le gâteau au chocolat fondant à tomber par terre (forrás click!)
p.s... míg el nem felejtem leírom a receptet... ma elkészítettem egy kicsit másképpen, de elmondhatom őszintén, hogy csoda volt...
200 gramm valódi csokoládé (étcsokoládé)
120 gramm vaj
3 db egész tojás
100 gramm cukor
2 zacskó vanilliás cukor
1 pupos evőkanál liszt
egy csipetnyi só
(én minden édes sütibe teszek, nagyi mondta még anno, ettől az ízek jobban érezhetőek!)
kivajaztam a teflon négyzet formájus, de lehet kerek is tepsit és enyhén lisztettel behintettem
egy fazékot félig megtöltöttem vizzel, fölé tettem egy hőállő üvegtálat és egymás után belehelyeztem, először a vajat, darabokra tört csokit (min. 70 % legyen a kakaó tartalma!) cukrot, vanilliás cukrot, csipetnyi sót... lassan kezdett olvadni és egy habverővel kavargattam lassan, mikor elolvad és összeállt a massza fényes folyékony csokinak tünt... egyenként a három tojást hozzátettem, minden tojás után néhány percig kavargattam, hogy szép sima legyen... majd a végén a kanál lisztet... ezután is néhány percig kavartam még... majd óvatosan beleöntöttem ezt a folyékony masszát a tepsibe... előmelegítettem közben a sütőt 180 fokon... behelyeztem a meleg sütőbe és 20 percig sütöttem (sütő függő tudod!?!) ... amikor megérzed a csoki süti illatát akkor kész... kinyitod a sütő ajtaját... óvatosan megütögeted a süti tetejét és érezned kell, hogy pont KÉSZ! se nem lágy nagyon... se nem szárazan kopog, hanem rugalmas a tészta... a sütőben hagyod kikapcsolás után néhány percig, kicsit kinyitva az ajtaját... ennyi! ... azt tudnod kell, hogy függőséget okoz! :) ... kandírozott hibiszkuszt tettem a közepébe (Grand Frais új terméke!), de egy kis kandirozott narancs vagy más gyümölcs megbolondítja még jobban... nézd a lenti fotót, amit Viktor fiam fotózott (kézzel fogható a stílus!) és Ivánával sütöttek... láthatod, alaposan átgondolt... nem beszéltünk össze előtte, de ugyanaznap este MI HÁRMAN csokitortát sütöttünk... Én Saint Tropezban karantén alatt, Viktor, Ivána Budapesten a Vereckén és saját kandírozású Kumkvat díszítéssel... La Cuisine Gourmet remeklések 2020. január 19. estéjén :)
Csokitorta kandírozott hibiszkusszal a közepén by Barna Inci La Cousine Gourmet Saint Tropez 2020. január 19. estéjén |
Csokitorta kandírozott Kumkvat by Viktor&Ivana La Cuisine Gourmet Budapest 2020. január 19. estéjén |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése