BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST
*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews
Hungarian filmmaker Flóra Anna Buda’s animated short 27 has won the prestigious Palme D’Or for Best Short at the 2023 edition of the Cannes Film Festival. The Hungarian-French 2D-animated short, which is distributed by Miyu, centers on a 27-year-old woman named Alice who feels suffocated by her surroundings as she still lives with her parents and her annoying younger brother. She finds escape from her boring life by escaping into her dream world. One night after attending a psychedelic party on the roof of a factory, she is involved in a serious drunken bike accident? Will this scary incident push her into making some big changes in her life? (FORRÁS!)
Buda Flóra Anna magyar filmes 27 című animációs rövidfilmje elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 2023-as Cannes-i Filmfesztiválon. A Miyu által forgalmazott magyar-francia 2D-s animációs rövidfilm középpontjában egy 27 éves Alice nevű nő áll, aki úgy érzi, megfojtja a környezete, mivel még mindig szüleivel és idegesítő öccsével él. Álmai világába menekülve talál menekülést unalmas életéből. Egy este, miután részt vett egy pszichedelikus bulin egy gyár tetején, súlyos részeg kerékpárbalesetet szenved? Vajon ez az ijesztő incidens arra készteti őt, hogy nagy változásokat hajtson végre az életében?
p.s... nem akarok ünneprontó lenni, mert személy szerint nagyon büszke vagyok és fantasztikus dolognak tartom, hogy egy magyar kapta az Arany Pálma Díjat, de nem tudtam szónélkül hagyni és szorosan idetartozik Buda Flóra Anna története, eléggé szomorú, vagy inkább szégyen, hogy ez a valóság... az egész cikket itt lehet elérni, én csak kimásoltam az alábbiakat, ami ledöbbentett ...:
„Buda Flóra Anna : Én meg tudtam csinálni a filmet magyar támogatás nélkül, de az nagyon zavar, hogy nem támogattak egy olyan stúdiót, mint a Boddah, ami minden évben elhoz valami fontos díjat. Igazságtalannak érzem azt is, hogy nem támogatják a feltörekvő tehetségeket, akik már bizonyítottak. Vicces amúgy, hogy ez az egyetlen magyar film idén Cannes-ban, és emiatt annak is írnia kell róla, aki politikai vagy ízlésbeli okok miatt nem ért vele egyet” – mondta Buda Flóra Anna, akinek rossz érzése van a dologgal kapcsolatban.
Tina Turner – a zenei legenda, a nagy túlélő, aki férjével, Ike Turnerrel az 1960-as és 70-es években a legnagyobb slágerlemezeket adta ki, majd túlélte borzalmas házasságát, hogy már érett nőként diadalt arasson a listavezető What’s Love Got to Do With It című számmal – 83 éves korában meghalt – adta hírül azAP News.
Menedzsere szerint az énekesnő kedden hunyt el, hosszas betegség után a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában. Egy évtizede lett svájci állampolgár.
At the age of 15, he learned his way into the fashion business through various internships. After completing his studies he started as design assistant to Jean Paul Gaultier in 1991.
In 1995 he joined Balenciaga where he was appointed creative director in 1997 and was quickly acclaimed for his sculpted, futuristic silhouettes and Parisian chic. For three seasons he designed for different companies including the Italian based house of Callaghan.
In October 2001 he received the CFDA “International Designer” award. In 2006 he was elected by Times Magazine as one of the 100 most influential persons in the world and he was made “Chevalier des Arts et des Lettres” in 2007 by the French government.
He is hailed as one of the most intriguing designers of his generation and is widely credited for launching trends that have resonated throughout the world.
On November 5th, 2013, Nicolas Ghesquière joined Louis Vuitton where he was appointed Artistic Director of Women’s collections.
In November 2014, a year after his arrival at Louis Vuitton, he was awarded Fashion Innovator of the year by the Wall Street Journal, then in December he received the British Fashion Award for best international designer of the year. (forrás!)
Nicolas Ghesquière présentera la collection Louis Vuitton Croisière 2024 lors d'un défilé à Isola Bella sur le lac Majeur en Italie, mercredi 24 mai à 20h45 CEST.
UN CADRE MAJESTUEUX
La Maison vous invite à explorer Isola Bella, écrin baroque et luxuriant du défilé Croisière 2024, dans un podcast retraçant son histoire, de la fin du XVIème siècle jusqu'à aujourd'hui. (forrás!)
p.s... ma egy kicsit büszke voltam magamra, ez látható itt... ...BiphotoNewshivatalos portfoliomban az Alamy professzionális oldalon 20180 fotóm került elfogadásra (de ez napról, napra változik!), ami letölthető különböző formátumokban ... 228 eseményt töltöttem fel eddig... ne gondold, hogy ez az összes, de ennyire volt időm és energiám, aki ismeri ezt tudja miről beszélek...? Mikor elkezdtem a fotózást nem gondoltam volna, hogy képes leszek és meg tudom ezt valósítani, mert ez volt a cél! ... KöszönetViktor de Hegyessyfiamnak, aki bízott bennem, türelme volt a tanításhoz, bevallom nem voltam mindig könnyű eset, de mint tudjuk az életünk legnehezebb szakasza az, mikor tanulunk ...Egy kattintás a linkre és te is meggyőződhetsz, hogy franko a hír!
p.s... évek óta szinte minden évszakban felkeresem és barangolok ezen a helyen, de még sosem láttam ehhez fogható színeket, lenyűgöző volt, gondoltam megmutatom Neked...
Hozzávalók:
tojás - 3 db
cukor 150 g
tej - 200 ml
liszt - 200 g
sütőpor - 8 g
vaníliás cukor - 10 g
áfonya - 200 g
porcukor - 10 g
Tepsi átmérője 20 cm
SÜTŐBEN 175°C/40 (Forrás!)
p.s... igaz, hogy gyorsan el lehet készíteni, de igazából a legegyszerűbb francia receptek is finomabbak ... és még a kenyérről nem is beszéltem, amit ajánlanak... a film nincs egyeztetve a belevalókkal, így nekem a víz és só kimaradt... (bocs!)
p.s... második receptet próbálom megvalósítani... erről az oldalról, de igazából nem az igazi, úgy hogy nem ajánlom... nem ártana a filmet a belevalókkal egyeztetni... most szívtam itt ennél a kenyérféleségnél, mert a látvány megragadott, de valójában a víz és a só a filmből hiányzik... én meg azt követtem először... most utólag hozzátettem... várom a végeredményt... lehagytam a belső "sallangokat"..., mert nagyon lágy lett a tészta és inkább egybehagytam... tetejére szórtam napraforgó magot... így lett belőle majdnem kalács... melegen tyúkzsírral megkentem az beleolvadt, a kertből szedtem új hagymát, piros retket, finom volt így együtt ... :)