BIPHOTONEWS EXCLUSIVE * PHOTOGRAPHY*BIPHArt * ADS * ART DECO SAINT-TROPEZ - BIPHOTO STUDIO BUDAPEST

*Photography since 2006* on the other side of the camera * My creations reflect traces of my photos and imagination, some using artificial intelligence, digital art, acrylic, canvas, paper (mixed media)* @ilonabarnabiphotonews

2019. szeptember 23., hétfő

©CITROM... CITROM... CITROM ... kezd a napot citromos vízzel!

amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!


1. A citrom tele van olyan elektrolitokkal, mint például a magnézium, a kalcium és a kálium, amelyek hidratálják a testet.
2. Jót tesz az ízületeknek, illetve csökkenti az ízületekben és az izmokban kialakuló fájdalmat.
3. Ha meleg vízzel fogyasztod, a citromban található citromsavak reakcióba lépnek más enzimekkel, savakkal és megkönnyítik az emésztést.
4. Egy pohár citromos víz, és a máj sokkal több enzimet termel.
5. Tisztítja a májat, így az sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól.
6. A citrom gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít leküzdeni a légúti fertőzéseket, a torokgyulladást és a mandulagyulladást.
7. Segít szabályozni a bélműködést.
8. A citromban található antioxidánsok védik az immunrendszert, így nélkülözhetetlen az anyagcsere szabályos működéséhez.
9. A depresszió és a szorongás sokszor a vér alacsony káliumszintje miatt alakul ki, így az idegrendszernek szüksége van elegendő káliumra, ami a citromban meg is található.
10. Tisztítja a vért, az ereket és az artériát.
11. Napi egy citrom akár 10%-kal is csökkentheti a vérnyomásod.
12. Lúgosító hatással bír, így ha étkezés előtt iszod, segíthet fenntartani a szervezetben a magasabb pH-értéket. Minél magasabb a pH-érték, annál jobban tud a szervezet küzdeni a betegségek ellen.
13. A citromban található C-vitamin miatt fiatalítja a bőrt.
14. Hígítja a húgysavat, illetve segít az ízületi fájdalmak és a köszvény megszüntetésében.
15. Kifejezetten ajánlott a terhes nőknek, mivel a citrom telis-tele van C-vitaminnal, ami segít a szervezetnek a vírusok leküzdésében. Segít a magzat csontszöveteinek kialakulásában, illetve a magas káliumtartalom miatt a baba agyszöveteinek és idegrendszerének kialakulásában is.
16. Enyhíti a gyomorégést, ha egy teáskanál citromlevet és fél pohár vizet keversz össze.
17. Segít az epekő, a vesekő és a kalciumlerakódások feloldásában.
18. A citromban lévő pektin kissé elnyomja az éhségérzetet, így a fogyás is könnyebben megy.
19. Enyhíti a fogfájást és az ínygyulladás okozta panaszokat.
20. Megakadályozza a rák kialakulását, ami a citrom lúgos hatásának köszönhető és annak, hogy a rák lúgos környezetben képtelen növekedni.

Hogyan és mikor fogyaszd a citromos vizet?

A legcélszerűbb, ha meleg vizet használsz. Fél pohár meleg vízbe facsarj bele legalább fél citromot, de akár illóolajat is használhatsz. Nagyon fontos, hogy csakis éhgyomorra idd! Ha maximális hatást szeretnél elérni, akkor minden étkezés előtt egy órával igyál meg egy pohár vizet. Pár nap, és látni fogod a hatását!
Forrás: life.hu
DOWNLOAD

2019. szeptember 22., vasárnap

©Vecsési KáposztaFeszt 2019.

2019. szeptember 21-22.
... valahogy eddig elkerülte a figyelmem ez a fesztivál, pedig egyik családtagom szinte őslakos ezen a területen... ami biztos, hogy szeretjük a vecsési savanyú káposztát, hiszen kiváló terméke ennek az országnak... Karácsonykor biztosan a menű listáján szerepel nálunk... a töltött káposzta jellegzetes illata lengi be a fesztiválnak kijelölt terület levegőjét, nem lehet eltéveszteni, hogy merre kell menni, ez odavezeti a kiváncsi tömeget... vecsési káposzta ünnepe ez! ... főzőversennyel, felvonulással, tartalmas műsorral és őstermelők termékeivel, ízes káposztaival várják az érkezőket...

KáposztaFeszt Vecsés 2019 © BIPHOTONEWS

download

©GUGGENHEIM COLLECTION



The Hilla von Rebay Foundation Archives

BIPHOTONEWS
download

download

2019. szeptember 21., szombat

©Les Nouvelles Fraiches ... gasztronómiai esemény Párizsban ...

... már 10 év óta gasztronómiai esemény Párizsban, amit nem lehet kihagyni, ha igazán szereted a francia gourmet konyhát és Párizs hangulatát ...

ACADÉMIE du GOUT pour Tous au Restaurant  < BIPHOTONEWS

...un cooking-show aura lieu à Paris le 30 septembre sous la coupe de chefs parmi lesquels Pauline Berghonnier, Beatriz Gonzales, Mikaela LiaroutsosDenny Imbroisi ou encore Sylvestre Wahid.Les réservations ouvrent le mardi 24 septembre au matin, directement sur le site !

Youtube 

download




2019. szeptember 18., szerda

©FIGUES RÔTIES À LA CRÈME DE CASSIS ... sült füge feketeribiszke krémmel...

Sült fügék feketeribiszke krémmel
... ha találok valami érdekes, különleges receptet nem tudom kihagyni, hogy ezen az oldalon ne archiváljam... itt biztosan megtalálom, megtaláljuk, ha éppen erre vágyunk.., mármint a sült fügére feketeribiszke krémmel...


Julien Duboué

INGRÉDIENTS  (4 PERSONNES)

2019. szeptember 16., hétfő

©A vadon kertje (Igaz történet) ... "GYÖRGYTEA" Gyuri bácsi gyógyteái...


"GYÖRGYTEA"



... egy nagyon kedves szerelmi történet, ami rámutat a természet védelmére, szeretetére, óvására ...

... engem például elvezetett a

"GYÖRGYTEA" NO.30 TEAKEVERÉKHEZ ... 

... na nem szószerint kell érteni, hanem átvitt értelemben... egy ideje rendszeresen visszatért a hólyaghuruttom tavasz óta... voltam laborban, hogy pontosan tudjuk az eredetét... már lassan az össze antibiotikumot kipróbáltam orvosi javaslatra, hogy elmuljon, de kifogtak rajta... emlékszem szülés előtt ugyanez a problémám volt, de utána elmult... ebben az évben viszont rendszeresen visszatért... az Apróbojtorjános teakeverék  első csészéje után sokkal könnyebb lett a hasam alatti rész érzésben... elmúlt a kellemetlen vizelet ingerem reggelre, mert este lefekvés előtt ittam meg ... a közérzetem sokkal, sokkal jobb lett ébredés után, így a hangulatom is a régi... vidám... köszönet Kinga Barátnőmnek, aki meglepett egy doboz Gyuribácsi féle teakeverékkel! Nagy szeretet ölelés mindkettőjüknek! (BIPHOTONEWS)

GYÖRGYTEA
- HÓLYAGHURUTTOS TÜNETEKRE, GYURI BÁCSI GYÓGYFŰVEI -
BIPHOTONEWS AJÁNLÁSÁVAL!



download

Gyors fánk - Kedvenc fánk receptem- ezzel a recepttel soha nem okozol cs...



1 kg liszt
2 db egész tojás
125 ml olaj
1 egész kocka élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
fél liter meleg tej
125 ml meleg víz

2019. szeptember 15., vasárnap

©LILi SZÜLETÉSNAP ... ÜNNEPELT A CSALÁD EGYÜTT...

... GYORSAN ELTELT EZ A NÉHÁNY ÉV... GYÖNYÖRŰSÉGES NAGY LEÁNY LETT ... BRAVO!
BARNA LILI SZÜLINAP VOLT MA 2019. SZEPTEMBER 15. EGYÜTT ÜNNEPELT A CSALÁD
© BIPHOTONEWS




Barna Lili 23 © BIPHOTONEWS


2019. szeptember 14., szombat

©Marton László magyar színházrendező volt ...


1943-ban született Budapesten
2019. szeptember 12.
magyar színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész


p.s. ... réges rég... most úgy tűnik érzésben, hogy talán nem is ebben az életemben történt...  nem emlékszem pontosan melyik év, 1979. vagy 1980. Tihanyban filmforgatás kellős közepén ismert színészek, barátok, akkori barátnő társaságában... a kimért modorú rendező, ügyelt a távolság tartásra... majd eltelik egy hosszú emberöltő, olvasom a híreket... azok, kíméletlenül próbálják elhitetni az ellenkezőjét... Nekem emlékül a "Tihany" hangulata marad! Nyugodjék Békében!

©BIENNALE DE SCULPTURE MONACO 2019 ...

MEGHÍVÓ - INVITATION

INVITATION VERNISSAGE -BIENNALE DE SCULPTURE MONACO - BIPHOTONEWS

p.s. ... néhány évvel ezelőtt az első találkozáskor...  BARNA GACSI (Gácsi Barna) magyar, szobrász kiállitásán FRÉJUS, Franciaország egyik neves galériájában egy életre mély nyomott hagyott a művész tehetsége, kitartása és az ősrégi magyar erő kisugárzása alkotásaiból... Bravo!


download click here!

2019. szeptember 13., péntek

©Levendula olaj készítése házilag... ahogy itt a neten találtam...

Hosszú évek teltek, míg egyik tavasszal 5-6 évvel ezelőtt egy hatalmas lendülettel beültettem az uszodám környékét levendula palántákkal. Abban a reményben, hogy nem fagy ki télen és megmarad. Mára már hatalmas, majdnem ember magasságúra nőtték ki magukat. Így levendula virágom van bőven. Nyár végéig rajtahagyom a bokrokon, így illatozik az egés kert és a méhek is kapnak lehetőséget, hogy begyűjtsék a méznek valót. Jövőre veszek egy kaptárt is, annyian voltak az idén, hogy megéri, ne vigyék messzire, jó lesz az nekem. Majd hosszú szárral vágom le. Utána a ház minden zugába teszek egy keveset. Imádom az illatát. A Liliomkerti Piac kedvet adott a magán olivaolaj készítéshez. Tavaly végre eljutottam Aix en Provence Levendula mezeihez, ámultam a gyönyörtől. Az egyik legszebb hely a világon, ahol eddig jártam. A termékekről nem is beszélve.   Ime az egyik recept:

Olívaolajjal (amennyi éppen elfedi) leöntöm a száraz, összezúzott levendulát, és ezt a pépet hagyom meleg, világos helyen érlelődni egy pár napig. Utána egy lábosba vizet teszek, erre pedig ráteszek egy zárt üvegedényt, amiben az olívás levendula van. Ezt legalább egy órán át melegítem a gőz felett, és hűlés után szűretlenül egy hétig érlelem.
Legvégül leszűröm, és üvegben sötét, hűvös helyen tárolom.(forrás)

Lavande - Aix en Provence.fr - Levendula olaj házilag - Download - Credit BIPHOTONEWS

Ezt az elkészítési formát is lejegyzetelem itt, mert jövőre biztosan elkészítem és szeretem, ha mindent megtalálok egyhelyen! Már többször nézegettem a házilag készítendő olívaolaj recepteket, de mindegyik bonyolultabb volt.

A levágott száras levenduláról leszedegetem a virágokat, és egy tálba teszem. Egy maréknyi levendulavirághoz annyi olívaolajat teszek, hogy éppen elfedje, és elkezdem főzni egy lábasban. Forrás után egy perccel el is zárom, és hagyom kihűlni. Ezután egy sűrű szövésű anyagon átszűröm a levendulás olajat. Ezt visszateszem az edénybe és hozzáadok megint egy maréknyi levendula virágot, és megismétlem a folyamatot. Hűlés után leszűröm és lezárom. Ezzel kész is a levendulaolajam. Jól záródó üvegben, sötét, hűvös helyen tárolom.(forrás)

Aix en Provence Lavande - Credit BIPHOTONEWS - download



download

Qué pasó con Rick Astley, La historia completa de su vida (La Pura Neta ...

2019. szeptember 11., szerda

©KÖNYV FESZTIVÁL, 17. BUDAVÁRI KÖNYVÜNNEP ... (2019.09.08.)

BUDAVÁRI KÖNYVÜNNEP
2019. szeptember 06-08.
 ... KÖNYVEK FESZTIVÁLJA ... DEDIKÁLÁSA ... ZENE HALLGATÁSA ... 
KELLEMES IDŐTÖLTÉS, KULTURÁLIS ÉLMÉNY...

... még a jó idő is kedvezett, ragyogó napsütés, nyári meleg ... szeptember közepén Budapesten, egy vasárnap délutáni sétával egybekötött, gazdag kulturális program kellős közepére csöppentem... azt már lehet, hogy nem kellene megjegyeznem, mert aki "követ", az pontosan tudja, hogy  a táskám mélyén a, CANON hűséges "barátom" biztosra vehetően nem maradt otthon ... gondoltam, míg itt vagyok Budapesten elvegyülök a magyar programokban is és kiveszem azt a jó hangulatot, amitől feltöltődök... a Mátyás templom és környéke megtelt könyvekkel, írókkal, zenészekkel... "könyvbarátokkal"... dedikálás során egy élmény találkozni a könyv írójával és elbeszélgetni vele... felmerülő kérdésekre választ kapunk, ami közvetlenül attól érkezik, aki megálmodta a történetet...  egy kalandos időutazás ez mindenkinek! ... Tudom, a rohanó világunkban, kezdünk leszokni a kézben tartott könyvek nyújtotta élményről, a papír  illatáról, pedig azt nem pótolhatja semmi! ... ahogy nézegettem a kiadók ajánlatait, gondolatban visszarepített a gyerekkoromba... imádtam olvasni, nem tudtam letenni a könyvet addig, míg el nem olvastam az egészet... villanyoltás után a takaróm alatt, egy lámpával világítva a sorokat, fejeztem be végig izgulva a történetet... ott éltem a sorok között... így nem zavartam a testvéreimet, akikkel egy szobában aludtam... így volt ez vidéken a Nagyinál a '60-as években... szép emlék, köszönöm az idézést! 
...a fotók vasárnap 2019. szeptember 08-án készültek, szerettem volna a hangulatot visszaadni, amit én akkor ott átéltem... és remélem, hogy kedvet adok az olvasáshoz másoknak is ...  (fotók itt letölthetőek egy kattintással!) ...
Könyvfesztivál a Budai Várban - Hungary, Budapest - 2019. szeptember 08.

(a fotók letölthetőek egy kattintással itt!)


BIPHOTONEWS
download
Download click here!


2019. szeptember 10., kedd

©Khatia Buniatishvili Chopin Waltz Op 64 No 2

2019. szeptember 9., hétfő

©SPAR új terméke ... újrahasználható zsák...

SPAR új terméke - újra használható zsák gyümölcs és zöldségvásárláshoz



BIPHOTONEWS

download
click! 


download
click! 

©DiningCity Étterem Hét 20 új résztvevővel...

... szeretünk kiválóan étkezni, én legalábbis nagyon! ... egy kis iránymutatás, ami megkönnyíti a választást ...
DiningCity Hét 2019. október 7-13 (asztalfoglalás!)



BIPHOTONEWS
Download

©Eminence Organics Celebrates Milestones Including Planting 10 Million Trees


EMINENCE ORGANIC SKIN CARE:

OUR FARM'S MISSION

Our mission is to enhance your wellness naturally by growing certified organic ingredients while providing education, healing the earth and honoring our Hungarian roots. (web.)

Download Events (click here!)

©CSIPKEHÁZ a BUDAI VÁRBAN... (Műemlék!)

                               


1200 körül építették
Csipke Ház Budai Vár
- Ház falán található tábla -

1014-HU. Budapest, Tárnok u. 1-5
©BIPHOTONEWS


... A CSIPKEHÁZ KAPUJÁNAK KŐKERETE 1795-BEN KÉSZÜLT! ...

Csipke Ház Budai Vár
- Ház falán található tábla -

1014-HU. Budapest, Tárnok u. 1-5
©BIPHOTONEWS

... mindig azt mondom, hogy akkor történik igazán veled valami különleges, megfoghatatlan, ha elszakadsz a Macbook elől és kilépsz a "valóvilágba" ... így volt ez tegnap is 2019. szeptember 08-án Budapesten. Egy gondolat és máris a Budai Várban találtam magam. Természetesen a fényképezőgépem a táskám mélyén lapult. Megfogadtam nem is olyan rég, hogy nem veszem elő, csak akkor, ha valami szokatlant látok, ami megérint! Már sötétedett, megállok a Csipke Ház előtt, emlékeim szerint, amikor legutóbb errejártam, itt még egy rácsokkal szőtt hatalmas boltíves ablak olvadt bele a ház stílusába, amit őriz 1200. év óta... most ez a szokatlannak tűnő, idegen "test" beillesztve az ablak közepébe... vajon mi lehet? ... nézegetem jobbról-balról... közben képeket készítek, azzal a gondolattal, hogy előbb - utóbb kiderül mi célt szolgálhat?... először arra gondoltam, hogy biztosan egy színházi, zenei produkció maradványa, amit itt felejtettek és majd később elszállítják... láttam már hasonlót Szentendrén a Művész Kávéházban, hogy a zenészek a kirakatban ültek és énekeltek... érdekes élőkép, ami akkor ott tetszett is, egyedinek tartottam, látványos szórakozási ötletnek ... fotót, filmet is készítettem! ..., de most ez a lépcsősor az ablakban nem tűnt odaillőnek, inkább zavaró idegen testnek! ... majd távolabb, beljebb kukucskáltam az üvegen keresztül és látom, hogy a háttérben egy üzlettér lett kialakítva, hatalmas világító tábla reklámozta termékeit... a mellette lévő ablak is roskadásig kitömve azzal ... ebből a nézelődésemből, a mellettem lévő hölgy panaszos áradata zökkentett ki... úgy tűnt, csak hangosan mondja ki gondolatát, de a szomorúság így is átütött ...
- Hogy engedhették ezt meg egy "1200 körül épített Műemlék Ház"-zal, hogy egy elektromos lépcsősor emelkedik ki az ablakból napközben, a járdát is elfoglalva, hogy a vevőközönsége be tudjon menni az eladótérként kialakított  helyiségbe... ? " ... hát úgy látszik van annyi...

Csipke Ház Budai Vár
- Ablakban a lépcsősor -

1014-HU. Budapest, Tárnok u. 1-5
©BIPHOTONEWS
Download Events click here!




2019. szeptember 8., vasárnap

©BIO apple in my garden ...

... szüret ... almaszüret ... a kertemből ... igazi gyerekkori élmény újraéledt...

BIO almaszüret a kertemből © BIPHOTONEWS
 download events

©GLADIATOR BIPH'MENU

-olvastam a minap az egyik cikkben erre  Kinga barátnőm hívta fel a figyelmem-
...hát kipróbáltam, kiváló! Igaz, hogy én hozzátettem a fűszerkeverékemet, friss bazsalikomot, oliva olajat és balzsamecetet!

A recept egyszerű, árpakását megfőzöd sós vízben, ha előtte beáztatod akkor gyorsan kész. Utána egy doboz vörösbab konzervet, amit előtte leszűrtél és átmostál ráöntöd, összekevered. Megsózod, oliva olajat tetszés szerint, curry, kurkuma egy-egy kávéskanálnyit vagy tetszés szerint .. és máris eheted. 
Az árpakása másik felére, hogy desszert is legyen daráltam mákot, majd mézzel összekevertem... csudajóóó, próbáld Te is ki, ha el akarsz hagyni néhány kilót ... ! 
Gladiator Menu / Árpakása, vörösbab / BIPHOTO / BIPHOTONEWS Events Download

Gladiator menu / Árpakása, mák, chili, méz / Download BIPHOTONEWS Events

A legfinomabb karfiolpüré recept burgonya helyett (forrás)


A burgonyapürét évszázadok óta fogyasztják az emberek. A legtöbb országban ez az egyik leggyakoribb köret és minden étteremben megtalálható. 
Annak ellenére, hogy anyáinktól és nagyanyáinktól megtanultuk, hogy hogyan kell finoman elkészíteni, ez a burgonyapüré helyettesítő recept segít abban, 
hogy egészséges és finom köretet varázsoljuk az asztalra, ami tele olyan van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket a burgonya nem tud biztosítani.

Hozzávalók:

• 1 karfiol, apróra vágva
• 1,5 evőkanál vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú krémsajt
• 1/4 bögre reszelt parmezán
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál paprika

Elkészítés:

1. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Add hozzá a karfiolt és főzd 6-8 percig, amíg meg nem puhul. Öntsd le róla a vizet, majd terítsd szét egy papírtörlőn, hogy megszáradjon. Ettől lesz a püré sűrű és sima.
2. Miközben fő a karfiol, olvaszd fel a vajat egy kisebb serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát és süsd 2-4 percig, amíg megpuhul és kezd érződni az illata. Végül vedd le a tűzről.
3. Keverd össze a karfiolt, a fokhagymás vajat, a krémsajtot, a parmezánt, a sót és a borsot egy aprítógép vagy turmixgép segítségével, míg sima állagú nem lesz.
4. Meleg tálald húsokkal vagy zöldségekkel.
forrás

Cukormentes kókuszgolyó recept


Isteni finom, cukormentes, gluténmentes, tejmentes és vegán. Ráadásul egészséges zsírokat tartalmaz. 
Ebben a receptben a zsírt a kókuszolaj és a magvak adják. Ezek az egészséges zsírforrások hozzájárulnak a minőségi és hosszú élethez. 
A kókuszolaj az egyik legjobb olaj, mivel közepes láncolatú zsírsavakból áll, ami felgyorsítja az anyagcserét. Sokkal könnyebb az emésztése és energiává alakul át, így nem raktározódik el zsírként a szervezetben. 
Érdemes organikus, finomítatlan, extra szűz kókuszolajat használni, mivel ez a legegészségesebb változata. 

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Hozzávalók: 

• Fél bögre 100%-os mandulavaj (vagy másféle magból készült vaj)
• 1 bögre magkeverék darálva vagy apróra vágva
• Negyed bögre édesítetlen kakaópor
• Fél bögre kókuszreszelék 
• 5 evőkanál kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
• Fél teáskanál vaníliakivonat
• 1 teáskanál fahéj
• Választható: chiamag vagy lenmag 

Elkészítés: 

1. Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban. 
2. Formálj kis golyókat a masszából és forgasd meg kókuszreszelékben. 
3. Ízlés szerint tehetsz hozzá áfonyát, meggyet vagy amit csak szeretnél. 
4. Tedd hűtőbe, hogy megkeményedjen. 
5. Tárold a hűtőben továbbra is, vagy tedd fagyasztóba, hogy még tovább elálljon.